HD5850 - Nova generacija ili ipak...

poruka: 437
|
čitano: 76.204
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: HD5850 - Nova generacija ili ipak...

Ako igras cod2 ne kuzim cemu onda uopce grafa nove generacije??

A to je isto kontam kao i kad je bio problem sa novim tdi autima i losim dizelom kod nas...

Tako i ovo, mozda se nisu ni trudili da grafa ubija u dx9 igrama?

Ugl ja sam sa svojom zadovoljan..

Jos da rijesim onaj problem s kompom happy me..

Al mi je tlaka probavat stavljat novu 7cu..

17 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

da i ja:P samo crysis i crysis warhead na 30 FPs-a igram čak prvi dio moram na high ne very high jer šteka za popiz**t na velikoj rezoluciji. Te XFX su se pokazale bolje kod geforce iz mojeg iskustva nego kod ATI-ja. Valjda im je prijelaz malo naškodio u biti ili se nisu još otvorili dovoljno za tržište kvalitetom kao Sapphire Radeoni

kažu ljudi da je Saphire najstariji ATI-ev partner, pa vjerojatno paze što im šalju.

R3nchi kaže...

Ni ja ne *ebem nista..

E sad jel godina ili kg meni isto..

Cool

j*ebo ne j*ebo, k*urcu vrijeme prolazi Namigiva

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
17 godina
protjeran
R3nchi kaže...

Ako igras cod2 ne kuzim cemu onda uopce grafa nove generacije??

A to je isto kontam kao i kad je bio problem sa novim tdi autima i losim dizelom kod nas...

Tako i ovo, mozda se nisu ni trudili da grafa ubija u dx9 igrama?

ma što lupaju da grafa nije dobra u starijim naslovima. ?!

nedavno sam odigrao jedno 10 FPS igara od 2004 do na ovamo i grafička ubija.

inače, igram na monitoru 1900x1200 i na cod2 sam stavio, osim najviših detalja što postoje i 4x AA i 8X AF, a igra leti.

17 godina
protjeran

NamigivaASUS je isto "firma" ne kažem ništa nego je skup ko sam vrag! Za Gigabyte sam čuo loše vijesti od frenda, a Sapphire imam i sam već skoro sve kartice tako da svjedočim u njegovu korist

loss of interest question wonder ways of fear they pull me under
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

NamigivaASUS je isto "firma" ne kažem ništa nego je skup ko sam vrag! Za Gigabyte sam čuo loše vijesti od frenda, a Sapphire imam i sam već skoro sve kartice tako da svjedočim u njegovu korist

Imam Gigabyte i nemam se na što požaliti.

Kod staraca još uvijek radi moj stari komp sa gigabajtovom geforce 2, već nekih 9 godina, i još uvijek znam bacit malo unreala kad dođem u posjet za vikend.

Nikad nikakvih problema.

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Hehe,Ja pak jučer skužio da na mojoj Spphire HD5870 ne funkcionira Hardverski teselator.Jučer pokrenuo Origigi STALKER-CP na DX11(teselacija ON) i šteka(WTF?)Viče

Inače i DIRT2 mi je imao lag,al sam dosad mislio da je to zbog cracka(Nije origigi).No sad ja pokrenuo i Hawen sa uključenom teselacijom i šteka(upola slabije preformanse).

Naravno ja poludio i zaputio se danas u LINKS da mi to zamijene.PlačPlačPlačPlač

Inače moram napomenuti da mi grafa sa DX9 i DX10 te DX11(bez uklučene teselacije)radi uredno

Istina je oko nas,a laž još više.
16 godina
neaktivan
microman kaže...
stoncin3 kaže...

Hehe,Ja pak jučer skužio da na mojoj Spphire HD5870 ne funkcionira Hardverski teselator.Jučer pokrenuo Origigi STALKER-CP na DX11(teselacija ON) i šteka(WTF?)Viče

Inače i DIRT2 mi je imao lag,al sam dosad mislio da je to zbog cracka(Nije origigi).No sad ja pokrenuo i Hawen sa uključenom teselacijom i šteka(upola slabije preformanse).

Naravno ja poludio i zaputio se danas u LINKS da mi to zamijene.PlačPlačPlačPlač

Inače moram napomenuti da mi grafa sa DX9 i DX10 te DX11(bez uklučene teselacije)radi uredno

Kolko ja znam teselacija opterećuje više grafu i procesor što znači slabije performanse.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.3.2010 19:04 (Cvjetko).
16 godina
neaktivan
Cvjetko kaže...
microman kaže...

Kolko ja znam teselacija opterećuje više grafu i procesor što znači slabije performanse.

Aha znači u Hawenu na rezi 1280x1024 sa isključenim filtrima(high postavke) i uključenom teselacijom je 30FPS-a čist normalno?

Nebi baš reko.Također nakon dva sata igranja(DX11 sa uključenom teselacijom) windows 7(64bit) mi javlja kako treba isključiti Aero zbog smanjenih preformansa.

Predugo se bavim tim poslom da nebi shvatio da je grafa ošla.Zapravo tu je ošo najvijerovatnije Hardverski teselator jer kad on ne radi grafa radi čist normalno.

17 godina
microman kaže...
Cvjetko kaže...
microman kaže...

Aha znači u Hawenu na rezi 1280x1024 sa isključenim filtrima(high postavke) i uključenom teselacijom je 30FPS-a čist normalno?

Nebi baš reko.Također nakon dva sata igranja(DX11 sa uključenom teselacijom) windows 7(64bit) mi javlja kako treba isključiti Aero zbog smanjenih preformansa.

Predugo se bavim tim poslom da nebi shvatio da je grafa ošla.Zapravo tu je ošo najvijerovatnije Hardverski teselator jer kad on ne radi grafa radi čist normalno.

Ja sam dobivao po 45-50fps-a sa uključenom teselacijom(OC) i na 1280x1024 i to je iz razloga jer Haven benchmark koristi jako puno teselacije, dok igre baš i ne zbog razloga jer jako snižava performanse.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
Bugofil kaže...

ma što lupaju da grafa nije dobra u starijim naslovima. ?!

nedavno sam odigrao jedno 10 FPS igara od 2004 do na ovamo i grafička ubija.

inače, igram na monitoru 1900x1200 i na cod2 sam stavio, osim najviših detalja što postoje i 4x AA i 8X AF, a igra leti.

A teoretiziram bezveze...

Ja sam zadovoljan, ko nije neka proda i kupi fermi...

15 godina
Vash kaže...
stoncin3 kaže...

Imam Gigabyte i nemam se na što požaliti.

Kod staraca još uvijek radi moj stari komp sa gigabajtovom geforce 2, već nekih 9 godina, i još uvijek znam bacit malo unreala kad dođem u posjet za vikend.

Nikad nikakvih problema.

ja se i u gigabyte kunem,zasad sve ok s njima..je da je mbo rjec al opet..

17 godina
BTW, kakva je dostupnost 5850 kartica u HR ? Vamo na dalekom sjeveru ih nema ni za lijeka.
Fazon je sto cu praviti malu turneju po HR, pa rekoh da kupim ako ih ima :)
Danas kada postajem pionir ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zeleni kaže...
BTW, kakva je dostupnost 5850 kartica u HR ? Vamo na dalekom sjeveru ih nema ni za lijeka.
Fazon je sto cu praviti malu turneju po HR, pa rekoh da kupim ako ih ima :)

Ima ponešto, ali jako slabo. Mislim da Links ima čak dvije marke: XFX i Sapphire.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
Nije ni cijena losha. Mozda uspijem ugrabiti jednu u Splitu iduce sedmice :)
Danas kada postajem pionir ...
17 godina
R3nchi kaže...

Ja gigašrot više neuzimam, nemam više posla s njima.

15 godina
Hyperion kaže...
R3nchi kaže...

KOd mene je problem sto ja kad odlucim na nesto zelim , hocu to Odmah! A u Osijeku smo spali na samo 1 trgovinu pa nam je manevarski prostor suzen..

Jbga ja stavrno do sada uvjek imam srece sa hardwerajem..

17 godina
protjeran
Hyperion kaže...

e jebga, ja uvijek pozitivna iskustva s gigašrot pločama i grafuljama.

meni su jedino iz servisa diskretno došapnuli da više nikad ne kupujem ništa od XFX-a

15 godina
neaktivan

gigabyte mbo za mene zakon u rangu s asusom pa čak i bolje od asusa, a za grafe neznam iako sam imao jednu 2600XT i malo se grijala

Mrog
17 godina
odjavljen
mrog 33 kaže...

gigabyte mbo za mene zakon u rangu s asusom pa čak i bolje od asusa, a za grafe neznam iako sam imao jednu 2600XT i malo se grijala

mislim da je najveći problem kod gigabyte grafulja dugo vremena hlađenje i ventilatori

15 godina
neaktivan
M4X kaže...
mrog 33 kaže...

mislim da je najveći problem kod gigabyte grafulja dugo vremena hlađenje i ventilatori

Ako mi može vrtit crysis i bad company 2 na ful, cijeli dan, bez problema i bez vrištanja venta onda se ne mogu žaliti.

Na geforce 2 mi je vent jedva radio (5 godina nisam čistio komp/komp od staraca/nisam znao ništa o slaganju ni čišćenju/nisam se usudio dirati) od nakupina prašine, a svaki dan sam igrao po 4, 5 sati. Tako da ni tu nisam imao probleme sa pregrijavanjem. (iskreno nemam pojma kako je taj komp uoće radio, po svim pravilima trebao se barem krešat svakih 15 minuta, ako ništa drugo)

17 godina
Bugofil kaže...
Hyperion kaže...

e jebga, ja uvijek pozitivna iskustva s gigašrot pločama i grafuljama.

meni su jedino iz servisa diskretno došapnuli da više nikad ne kupujem ništa od XFX-a

Hmm, očito ni ja neću više poslije iskustava s mojom XFX 5850...

Ali update BIOS-a čuda radi!

15 godina
neaktivan

ja nikad problema sa xfx 5850 :)

clockao sam je na 1000/1250, benchao je na naponu od 1350mV, przio na 95°.....nikad problema, dan danas radi ko od prvog dana, igram sta god ocu, ja zadovoljan :)

mozda sam srecom ubo dobar primjerak? samo da sad nebi ovo bio maler pa da mi rikne za par dana...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Očito kako kome...

Nebi trebali odlučivat prema jednom proizvodu, ali ja sam imao više gigi i neću ih više kupovat. ASRock je kod mene ubuduće, kladim se da bi gigabyte-ica crkla već 10x s obzirom šta sam radio na ovoj ASRockici.

Frend ima giga 750a sli crkla mu već 3 puta, možda bad luck ili nešto drugo i zašto stalno tamo gdje idem na praksu dolaze pokvarene gige (većinom).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ove ultra dulabre serije su odlicne,dosta su dugotrajnije s obzirom na druge ploce

http://pckonfe.co.cc/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nazi commander kaže...

ove ultra dulabre serije su odlicne,dosta su dugotrajnije s obzirom na druge ploce

Mislim jel prošlo 5-10 godina da možeš reći da su dugotrajne?

Toliko su dugotrajne da crkavaju svaki mjesec.

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Ja ploču ne cijenim po dugotrajnosti(dost je da traje godinu dvije) več po izdržljivosti.Ak ploča koju kupim može izdržat visoke napone bez da se skure faze onda je dobra,ak ploča može držat temperaturu čipseta na 35°c pod punim opterečenjem onda je dobra,ak ploča može izdrža preogromne coolere koji se zašrafe na nju onda je dobra.

Bez obzira na proizvođača ak sve to izdrži ona je dobra.Doduše preferiram Gigabyte no ne zato što smatram da su ostali lošiji več se najlakše snalazim u BIOS-u gigabytice.

Dok za grafe imam samo jedno pravilo:Prihvatljiva cijena sa što duljom garancijom.

Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 15:01 (microman).
17 godina
Toni2000 kaže...

ja nikad problema sa xfx 5850 :)

clockao sam je na 1000/1250, benchao je na naponu od 1350mV, przio na 95°.....nikad problema, dan danas radi ko od prvog dana, igram sta god ocu, ja zadovoljan :)

mozda sam srecom ubo dobar primjerak? samo da sad nebi ovo bio maler pa da mi rikne za par dana...

U 3D nemam nikakvih problema - imam 2D problema - veliki pokazivač miša (vrlo rijetko sada, popravilo se s driverima) i PowerPlay Bug s HD i Full HD videom, no imam workaround koji radi.

17 godina
protjeran
Hyperion kaže...

ajde i ti ne lupetaj.

često imaš pametan savjet, no sad si ga zasr`o Cool

17 godina
microman kaže...
Hyperion kaže...

Ja ploču ne cijenim po dugotrajnosti(dost je da traje godinu dvije) več po izdržljivosti.Ak ploča koju kupim može izdržat visoke napone bez da se skure faze onda je dobra,ak ploča može držat temperaturu čipseta na 35°c pod punim opterečenjem onda je dobra,ak ploča može izdrža preogromne coolere koji se zašrafe na nju onda je dobra.

Bez obzira na proizvođača ak sve to izdrži ona je dobra.Doduše preferiram Gigabyte no ne zato što smatram da su ostali lošiji več se najlakše snalazim u BIOS-u gigabytice.

Dok za grafe imam samo jedno pravilo:Prihvatljiva cijena sa što duljom garancijom.

Namigiva

Nebih znao, moja ASRockica sve to izdrži,a bome i ona 300-400kn jeftinija ASRockica.

- moja je izdržala napon od 1.7V na zraku je procesor i ona ni nema coolera na sebi

- držao sam par mjeseci proc na 3.6GHz i na 1.45V + overvolt na 1.5 - 1.525V

- temperatura neznam dali joj je ikad prešla 40C

- isto ima japanske kondenzatore

- bio bios megatrendov ili phoenix-ov u oba se stvarno prelagano snaći tako da to nema veze

- Mugen 2 je mrcina, nisam imao problema sa montiranjem na ploču ni sa prostorom , čak sam stavio zalmanovu lepezu na northbridge i opet nesmeta cooleru

- Nije dosta da traje do 2 godine, treba bar 4 potrajat s obzirom na ono što su sve nabacali na kutiju od ploče (japansese capacitors, long life, efficiency...)

I sve što sam nabrojao isto je ili bolje na asrockici 770DE+ kojda dođe 400 i nešto kuna. Giga nema ništa takvog i da bude bolje čak i nudi crossfire te ACC (sb710).

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2010 10:56 (Hyperion).
15 godina
neaktivan

Nemojte se ljutit ljudi, ali ne možete pljuvat komponentu zato jer se skurila nakon što ste ju clockali.

Ako je komponenta stock i rikne, onda ok, ne valja. (makar svakom proizvođaču se događa da u proizvodnom procesu određen broj proizvoda bude napravljen sa greškom ili lošije kvalitete, ovisi o kvaliteti proizvođača)

Ali ako ju klokneš pa komponenta rikne, nemaš se što žaliti. I na auto gubiš garanciju kada ga tuniraš isto je i sa kompovima ili bilo čime.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice