HD 7950 Club

poruka: 959
|
čitano: 212.837
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: HD 7950 Club
Stjepanj kaže...
Leopard_st kaže...

Meni ne prelazi 50C ni na jednoj u bf3. {#}

to na low detaljima{#}{#} heheh..LP

ne nego custom water cooling {#}

Keep Calm and Carry On
13 godina
protjeran
toxic kaže...
Stjepanj kaže...
Leopard_st kaže...

to na low detaljima{#}{#} heheh..LP

ne nego custom water cooling {#}

onda je bootleneck!{#}{#} jbga nisam znao za vodu! no svejedno su u bootlenecku neznam cemu td kad je i leo potvrdio!

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 22:22 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Leopard_st kaže...

to na low detaljima{#}{#} heheh..  ps. ili su u bootlenecku pa ne rade na 100%{#} priznaj?! LP

Hehehhe, jbg voda je voda, rade sada iznad 90% vecinom, radi veze reze(2560x1440).

Na 1050/1500 se drze oko 45-47C, na 1170 MHz u valleyu, max je 53C sto sam vidio, a soba u kojoj je komp je blago reci paklena, a sve to uz minimalan zvuk, jos jednom da pohvalim odlicne gentle typhoon ventove, fakat vrijede svake pare.

U C3 na 1100/1600 je oko 48-49C.

I sve ovo sa samo dva radiatora.

Ima jos jedan 240mm koji ceka da se stavi.

Jos infa malo i malo pohvale(ne zamjerite, mi entuzijasti smo takvi), nakon punog sata valleya na 1170/1600 sa jednom grafom, temp je stajala rock solid 45C.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 13:42 (Leopard_st).
13 godina
protjeran
Leopard_st kaže...
Stjepanj kaže...
Leopard_st kaže...

to na low detaljima{#}{#} heheh..  ps. ili su u bootlenecku pa ne rade na 100%{#} priznaj?! LP

Hehehhe, jbg voda je voda, rade sada iznad 90% vecinom, radi veze reze(2560x1440).

moze koja slika da mi to vidimo!{#}

14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Ima jedna ruzna, neredna, jos dok je leak test bio, ali evo je da narod pogleda.

http://imageshack.us/a/img7/1650/j8vr.jpg

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 14:11 (Leopard_st).
Moj PC  
5 1 hvala 3
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Ja se kanio steliti oc iznad 1100, nemam zivaca karte pojedinacno da testiram stavim oc jedna freeza, sapphire nema kontrolu naponu, msi nekakva cudna kad se agresivnije dodaje napon,, neka ostane na 1.1 GHz dok se ja nekad ne nakanim.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...

Ima jedna ruzna, neredna, jos dok je leak test bio, ali evo je da narod pogleda.

http://imageshack.us/a/img7/1650/j8vr.jpg

imaš još slika,daj poslikaj...nisam znao da si nabavio vodeno za 7950ice nice

14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Veceras cistim kuciste, pa nabacim jos slike, a i taman sam se opremiom mobilnim sa dobrom kamerom, nazalost prije nisam imao mobilni, a ovo je slikao na 6 godina starim foticem, pa je losa kvaliteta, jbg nema se para za sve.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
5 0 hvala 1
14 godina
Leopard_st kaže...

Leo kad budeš promjenio pelene??{#}

Daj to molim te obavi večeras.

12 godina
HD 7950 Club

koju bolje 7950 vapor x ili msi tf3 maticna je msi z87 g45

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dennocro kaže...

MSI TF3 - mislim da nema dvojbe - jer prije su vapor x modeli znacili bolje hlađenje i bolje klokanje od ostalih sapphire modela a sada mi se cini da je vapor x dual x i FleX modeli od sapphirea ista stvar - dok se za klokanje msi TF modeli cine boljima - 

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 23:27 (Glavas).
13 godina
protjeran
dennocro kaže...

totalno nebitno, obe su top modeli od razlicitih proizvodaca, no tu su ti jos dual-x i gigabite wf3...LP

13 godina
protjeran
Glavas kaže...
dennocro kaže...

mislim da nema dvojbe - prije su vapor x modeli znacili bolje hlađenje i bolje klokanje od ostalih sapphire modela a sada mi se cini da je vapor x dual x i FleX modeli od sapphirea ista stvar -

naravno da nije ista stvar! nazalost na njihovoj stranici nema objasnjena(barem ja nisam nasao) no znam da vapor-x ima najbolje kondice naspram dual-x no na dual-x mozes montirati vodeno(ne smetaju ti rami cini mi se) i po jos par bitnih stvari na svaki tip hladenja..samo treba naci recenzije i procitati za sta je svaka najbolja!

ak nadem u svojoj arhivi podatke postam ovdje..LP

12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Glavas kaže...
dennocro kaže...

mislim da nema dvojbe - prije su vapor x modeli znacili bolje hlađenje i bolje klokanje od ostalih sapphire modela a sada mi se cini da je vapor x dual x i FleX modeli od sapphirea ista stvar -

naravno da nije ista stvar! nazalost na njihovoj stranici nema objasnjena(barem ja nisam nasao) no znam da vapor-x ima najbolje kondice naspram dual-x no na dual-x mozes montirati vodeno(ne smetaju ti rami cini mi se) i po jos par bitnih stvari na svaki tip hladenja..samo treba naci recenzije i procitati za sta je svaka najbolja!

ak nadem u svojoj arhivi podatke postam ovdje..LP

sve sto stoji - no nedavno je jedan forumas tu napisao za vapor x 7950 da ju nemoze ni preko 1000 dici sa 1.225w

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
13 godina
protjeran
Glavas kaže...

sve sto stoji - no nedavno je jedan forumas tu napisao za vapor x 7950 da ju nemoze ni preko 1000 dici sa 1.225w

takve mozes na prste jedne ruke nabrojati!{#} no koliko sam reviewa procitao vapor-x ima pre vruce rame pa sam i osobno odustao od nje, najbolji feedback je imala boost edicija sto se tice oc i cijelokupne kvalitete gpu-a pa je to i odlucilo..LP

14 godina
HD 7950 Club

Ja sam svoju TF3 BE prije par dana poslao na servis... Počela mi je izbacivati sve više artefakata u igrama. Odobrena mi je zamjena, sad čekam da mi novu pošalju iz ADM-a {#}

Kažu da je kvar na memoriji, nisu mi rekli što točno s memorijom. Nadam se da će nova ubrzo doći, kupio sam 10 igara otkako sam ju poslao na servis

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
HD 7950 Club

Bas me zanima dali ces dobit novu TF III ili neki drugi model  ( jer vidim da TF III modela nema ) !?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Haf932 kaže...

Bas me zanima dali ces dobit novu TF III ili neki drugi model  ( jer vidim da TF III modela nema ) !?

Nijedno, dobio sam Factory refurb TF3, jer kao što si rekao novih nema... Ima mali coil whine, jedva se čuje, temperature mi se u idleu čine ok, sad idem malo zagejmat pa da tamo vidimo :D

14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Kod mene grmi od coil whine-a na hd 7950, ali briga me, radi 1330 MHz. :D

multi-gpu 4 live
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Jel postoji koja jaca graficka a da nema nikakvih problema?

Svaka ima neke svoje probleme, uzas {#} kinesko smeche.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
3 2 hvala 0
14 godina
HD 7950 Club

Evo odigrao sam rundu BF3 TDM 64 igrača na Canalsima. Temperatura u prosjeku je oko 70, najviša je 73. Kartica radi na 1 GHZ. Ja sam zadovoljan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Praedator kaže...

Jel postoji koja jaca graficka a da nema nikakvih problema?

Svaka ima neke svoje probleme, uzas {#} kinesko smeche.

Protiv coila whine-a tesko se boriti, potrbene su veoma skupe zavojnice, a onda bi grafe bili jos skuplje, a i jednostavno je to fizika, jednostavno kod određenoh primjeraka imas drugacije osciliranje frekvencija i onda to nastaje.

Meni licno ne smeta, tek se cuje preko nekih 150 fps, a to svakako se rijetko viđa.

multi-gpu 4 live
14 godina

Osim kad upališ Crysis 1, GTA4, Crysis 3, Max Payne 3 i u meniju i dok se filmići prikazuju imaš skoro 3000fps, ako ne i više. Onda čak i moja HD7850 pišti ko požarni alarm :)

Blago budalama.
13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

Osim kad upališ Crysis 1, GTA4, Crysis 3, Max Payne 3 i u meniju i dok se filmići prikazuju imaš skoro 3000fps, ako ne i više. Onda čak i moja HD7850 pišti ko požarni alarm :)

moja dual-x oc boost nema tih problema cuje se nesto jedva zamjetno tek prek 2000fps-a{#}!hehe!LP

13 godina
HD 7950 Club

Ljudi nemojte si radit anti-reklamu, trebat će te kartice jednom i prodat {#}...

Leparde, Bugovci su kukali da im kod 7990 zavojnice cvile...Mislim jel to jakoglasno ? Opiši.....

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran
HD 7950 Club

evo malo testiro s novim driverima 13.8 nikakvih promjena nema kaj se tice barem single gpu-a (3dmark13 skor i dalje manji nego na 12.11 beta su i dalje su N01 {#} )!

grafa u full loadu na 1.285V@1200mhz--max temp prilikom testa 67°c

vram na 1.602V@1600mhz--max temp vram-ova je 53°c{#}

u trixxu power board na 20%

i voltaza gpu-a na max od 1.3V

nazalost gpu dalje ni mhz nece,a rame jos nisam vidio do kud idu (s obzirom na temp mogli bi potegnuti papreno) no u trenutnoj verziji trixxa(neka stara) koju imam, nemam mogucnost dizanja napona za vram!(no u afterburneru imam)

zahvaljujuci nedavnom ciscenju i mijenjanju paste na doticnoj i smanjivanju temp za cak 15°c manje....mislio sam da bu potegla vise zbog manjeg throtlanja al nista od toga!(ak stignem koji dan probam s 12.11b)! odoh ZZzzz{#}LP

evo i slika zvijeri u pc-u!{#} kad sam se vec raspisao...

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 2:27 (Stjepanj).
Moj PC  
3 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Ljudi nemojte si radit anti-reklamu, trebat će te kartice jednom i prodat {#}...

Leparde, Bugovci su kukali da im kod 7990 zavojnice cvile...Mislim jel to jakoglasno ? Opiši.....

Ma jok, samo sa masivnim fps-ovm msi-ovka mi pisti(ona koja ima 7970 pcb), ovu sapphire jos nisam cuo ni na 2000 fps u 3dmark2013, tako da, nije neka frka, puno je to mikro elektronike, puno frekventih oscilacija, mora biti "nus pojava".

Stjepane kako si povecao napon na ovoj sapphire dual x, kod mene vram isto nece iznad 1600 na njoj, bez obzira sta uradim, povecam napon jos gore.

Meni vrm-ovi goli oko 65-67C na donjoj koja ima plocu, na gornjoj bome do 80C(jedan yate od 1350 puse u njih), ali nasao sam nacin da modifikujem msi plocu da moze stati ispod hladnjaka.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 10:24 (Leopard_st).
13 godina
protjeran
HD 7950 Club

@leopard

napon na vramima nisam povecavao? ali mogu u msi afterburneru! do 1.7V

i kartica mi je sva odkljucana tj naponi (imam i dual bios na njoj takoder:)

kazem trazio sam karticu(citao hrpu reviewa da bi dosao do tih informacija jer na proizvodackim stranicama to nigdje ne pise{#}) koja najvise nudi i ispala je ova verzija oc boost!{#}LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Ne znam, ja stavim 1.3V ali ono uvijek isti napon u loadu, tj. max za bench joj je 1180MHz cak i na vodi sa 45C load tempom.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice