HD 7950 Club

poruka: 959
|
čitano: 212.689
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Cuj - netreba sad ici u krajnosti - ako u trazilicu upises isto to za nvidia kartice + problem - ocekuj isto milion rezultata - cinjenica jest da nvidia ima bolje drivere sa kojima dolaze i te sitne prednosti ali nije problem sad bas toliki tako da bi bilo dosta o tome jer ovo nije tema nvidia vs amd nego club hd 7950

LP

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 20:21 (Glavas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Ja sam te nestabilnosti primjetio par puta kod 6950 otkljucane sad neznam jel do toga kaj modana ili do samog cipa ali znala je ponekad kao zatrzat u nekim igrama. Sa 5850 nikakvih problema kao ni sa 7970 koja savrseno vrti sve sto joj se da

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: HD 7950 Club
ATiGamer kaže...

Ja sam te nestabilnosti primjetio par puta kod 6950 otkljucane sad neznam jel do toga kaj modana ili do samog cipa ali znala je ponekad kao zatrzat u nekim igrama. Sa 5850 nikakvih problema kao ni sa 7970 koja savrseno vrti sve sto joj se da

Kako ti to možeš znati, ti uopće nemaš 7970 otkad je izašla, pitaj Penryn {#}

iclock2much
17 godina
neaktivan
HD 7950 Club

A valjda on više zna nego nekoliko različitih recezenata kojima je kroz ruke prošlo bar 100tinjak kartica i kojima je testiranje istih svakodnevni posao. Inače NHF ATI. {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.7.2013 15:01 (Penryn).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Penryn kaže...

A valjda on više zna nego nekoliko različitih rezezenata kojima je kroz ruke prošlo bar 100tinjak kartica i kojima je testiranje istih svakodnevni posao. Inače NHF ATI. {#}

Smiješan si, kupi si ili posudi koju ATi karticu pa javi dojmove.

Jer sudiš na temelju nečega što nemaš, pusti recezente, svačega danas ima na netu, od istine do plaćenih gluposti.{#}

iclock2much
13 godina
HD 7950 Club

Slažem se da ima svega na internetu od bedastoća do ozbiljnih stvari,ali uvjek stoji ona stara izreka,"gdje ima dima ima i vatre"

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Previše se tu buke diže, malo ljudi žešće zabrijavaju, svi su pročitali ovo ili ono, ja nisam naklonjen ni na jednu stranu, ali vjerujem da svaki PC nije isti da na se zbog inih stvari znaju desit problem, najčešće zbog samog korisnika, ali ja se tu uvijek držim svog iskustva, trenutno imam HD 7950, i to još nije neki primjerak za clock, te sam zbog tom malo razočaran, ali ono što sam vidio je da su mi u Far Cry 3 teksture često pucale i izobličavale se da tak kažem, dobijale su neke "pearlscent metalik" boje, te me je to znalo često nervirat, frend ima GTX 670 i nikad nije imao takvih problema, ako naiđem na još takvih slučajeva, vjerovatno ću mjenjat grafu, ali osim tog nikakvih problema, instalacije drivera sve 5, update sve 5, nema rušenja niti nekih tak stvari, tak da je po mom mišljenju sve to OK!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Imam 7950 @1150/xxxx

default memorije je 1250, ali me povećavanje clocka zafrkava u nekim igrama.

Npr. u Bioshock Infiniteu je sve normalno radillo na 1150/1550

U metrou 2033 na 1150/1400, čitav komp se sruši nakon par minuta. Na 1150/1250 sve radi bez problema.

Skyrim se na 1150/1550 ne ruši, ali se nakon pola sata do sat igre ponekad pojave artefakti na teksturama (dugine boje, flickering...)

Sad, kako naći stabilan clock memorije? I da li se uopće dobiva neko osjetno poboljšanje performansi sa dizanjem clocka memorije ili je nabolje da ostavim na defaultu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 1:46 (Griz).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Griz kaže...

Imam 7950 @1150/xxxx

default memorije je 1250, ali me povećavanje clocka zafrkava u nekim igrama.

Npr. u Bioshock Infiniteu je sve normalno radillo na 1150/1550

U metrou 2033 na 1150/1400, čitav komp se sruši nakon par minuta. Na 1150/1250 sve radi bez problema.

Skyrim se na 1150/1550 ne ruši, ali se nakon pola sata do sat igre ponekad pojave artefakti na teksturama (dugine boje, flickering...)

Sad, kako naći stabilan clock memorije? I da li se uopće dobiva neko osjetno poboljšanje performansi sa dizanjem clocka memorije ili je nabolje da ostavim na defaultu?

E vidis kod mene je sličan problem, neke igre rade normalno dok se neke ruše ako su clockovi iznad 1130/1400 (na def. voltaži) i iako povisim napon za memoriju i gpu nemogu ih natjerat da rade stabilno iznad tih frekvencija, izbacuje artefakte, ruši mi igre, smrzava računalo itd.

P.S u afterburneru sam stavio +20 power limit baš radi stabilnosti.

From chaos the world was born, from chaos the world will die.
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Ukratko, nije bilo do memorije već do jezgre. U OCCT testu max inteziteta, zadnji stabilni clock jezgre mi je 1075. Na 1100 se ruši komp. Ali uz taj clock jezgre, memorija sada ide do maksimalnih 1575 koliko omogućava afterburner. Metro se ne ruši, skyrim nema artefakte. Iako je na 1150/1525 grafa normalno prolazila sve benchmarke i neke igre, u stress testovima i zahtjevnijim igrama je djelomično do totalno nestabilna.

1075@1,25/1575 max temp 69C u burn testu. 0 grešaka u OCCTu. - potpuno stabilan clock (barem zasad)

Sad imam drugi problemčić. U afterburneru sam podigao voltažu sa 1,25 na 1,3 ali gpu-z ne registrira nikakvu promjenu ni nakon restartanja programa ni kompa. Koja je caka? Eventualno bi se sa 1,3 moglo ići na 1100+...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Haf932 kaže...

Ma ne , izgleda da cu prodat svoju pilu , u zadnje vrijeme se skoro ni ne igram i steta je da mi sluzi samo za internet i pokoji film , dosao kraj mojim gaming avanturama {#}

Priznaj, prodaješ je zbog buke pri full loadu.{#}

Imam istu takvu. U idleu nečujna, pri full loadu čuje se ko usisavač. Kućište ima uredan cable management, 2 usisna venta od 120 mm, jedan za ispuh povelikog CFM-a. Ali brate mili, nema pomoći, čak ni sa otvorenim kućištem.

Ta dva mala ventilatorčića rasturaju.

Tako da sam dobavio HD7850 sa jednim ventom, također MSI. Ta je tiha. Premda je slabiji čip, svega 1 GB GDDR-a, sve igre idu na 1080p na high/very high bez ikakvog trzuckanja. Raziku u odnosu na extreme postavke u ostalim igrama uopće ne primjećujem.

Howgh!

16 godina
neaktivan
Griz kaže...

Ukratko, nije bilo do memorije već do jezgre. U OCCT testu max inteziteta, zadnji stabilni clock jezgre mi je 1075. Na 1100 se ruši komp. Ali uz taj clock jezgre, memorija sada ide do maksimalnih 1575 koliko omogućava afterburner. Metro se ne ruši, skyrim nema artefakte. Iako je na 1150/1525 grafa normalno prolazila sve benchmarke i neke igre, u stress testovima i zahtjevnijim igrama je djelomično do totalno nestabilna.

1075@1,25/1575 max temp 69C u burn testu. 0 grešaka u OCCTu. - potpuno stabilan clock (barem zasad)

Sad imam drugi problemčić. U afterburneru sam podigao voltažu sa 1,25 na 1,3 ali gpu-z ne registrira nikakvu promjenu ni nakon restartanja programa ni kompa. Koja je caka? Eventualno bi se sa 1,3 moglo ići na 1100+...

Vjerovatno ti samo krivo očitava, ili je čak zabranjeno toliko dizanje napona, uglavnom, sumnjam da ćeš sa 1,3 V postić nešto više, jer 99% HD 7950 nakon 1,25 V "throttle-a" te su stabilni clokc-ovi još manji!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
13 godina
protjeran
Neznam zasto bi kartica throtlala ak joj das vise napona,bas suprotno!moja radi ko sat na 1.3v i rami na 1.7!ak se ne varam! Naravno na max kloku od 1200/1600
||| Intel Core™ i7 inside |||
15 godina
Tvrdipanj kaže...
Haf932 kaže...

Ma ne , izgleda da cu prodat svoju pilu , u zadnje vrijeme se skoro ni ne igram i steta je da mi sluzi samo za internet i pokoji film , dosao kraj mojim gaming avanturama {#}

Priznaj, prodaješ je zbog buke pri full loadu.{#}

Imam istu takvu. U idleu nečujna, pri full loadu čuje se ko usisavač. Kućište ima uredan cable management, 2 usisna venta od 120 mm, jedan za ispuh povelikog CFM-a. Ali brate mili, nema pomoći, čak ni sa otvorenim kućištem.

Ta dva mala ventilatorčića rasturaju.

Tako da sam dobavio HD7850 sa jednim ventom, također MSI. Ta je tiha. Premda je slabiji čip, svega 1 GB GDDR-a, sve igre idu na 1080p na high/very high bez ikakvog trzuckanja. Raziku u odnosu na extreme postavke u ostalim igrama uopće ne primjećujem.

Howgh!

Vise je ne prodajem , poceo sam opet igrat Smijeh !

I nije glasnja kao usisivac , npr. jucer sam kojih sat vremena igrao Dead Island Riptide i max. temp.grafe  je bila 63°C na cca. 2.050 okretaja venta s tim da je u sobi bilo 29-30°C !

Ako hocu , mogu si u Afterburneru podesit vent da se vrti na manjim okretajima , pa tako dobijem par °C vise temp. , a manju buku !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Neznam zasto bi kartica throtlala ak joj das vise napona,bas suprotno!moja radi ko sat na 1.3v i rami na 1.7!ak se ne varam! Naravno na max kloku od 1200/1600

Tako sam vidio na raznim testovima, nije iz prve ruke, dosta ih kaže da nakon 1,25 V grafika počme trotlat, vjerovatno zbog nekakve zaštite, odnosno smatra da joj je taj napon prevelik, al to se može razlikovat i od BIOS-a pa do same kartice, a možda i nije istina, uglavnom, meni se ruši u Unigine-u na 1200/1600 i na 1,25 i na 1,3 V!?

14 godina
neaktivan
Ivsa kaže...

Vjerovatno ti samo krivo očitava, ili je čak zabranjeno toliko dizanje napona, uglavnom, sumnjam da ćeš sa 1,3 V postić nešto više, jer 99% HD 7950 nakon 1,25 V "throttle-a" te su stabilni clokc-ovi još manji!?

Mislim da dobro očitava. Temperature u svim stress testovima su iste u stupanj.

12 godina
HD 7950 Club

krajem mj uzimam novi komp, i odlucio sam se na vapor-x 7950, dali se bolje odluciti na neku drugu marku te 7950 ili uzeti nju?

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dennocro kaže...

krajem mj uzimam novi komp, i odlucio sam se na vapor-x 7950, dali se bolje odluciti na neku drugu marku te 7950 ili uzeti nju?

dices bolje! top model od sapphira zajedno s dual-x verzijom! osobno mi se iz svih reviewa najvise dopala dual-x{#}...ali i ostali proizvodaci imaju top modele! cak ak mislis overklokati da si nades gigabajticu oc tj windforce verziju s 3 venta ili odlicnu msi tf3 model!LP

12 godina
neaktivan
dennocro kaže...

Ja sam sebi narucio sapphire 7950 vapor x.

Stize ovaj tjedan, gledao sam mogucnost OCa i usporedbe a i dizajn naravno.

Iako i Gigabyte nije los izbor, samo sto se ja drzim jednog proizvodaca kao magarac puta. {#}

Što hladnije to bolje...
12 godina
neaktivan
dennocro kaže...

Mislim da je Vapour X najljepši model 7950 i šteta je što 7800 serija nije dobila Vapour X hladnjake, inače nema ih baš na forumu tako da će biti interesantno koliko se kloka i kakva je po hlađenju itd.

13 godina
protjeran
Naravno da ih nemaju kad su najskuplje:-) a mi siromasan narod, moja dual-x je placena 2.900kn a toliko je kostala i vapor-x verzija!
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Naravno da ih nemaju kad su najskuplje:-) a mi siromasan narod, moja dual-x je placena 2.900kn a toliko je kostala i vapor-x verzija!

Ja sam u HG Spotu vidio Vapour X Hd 7950 i bila joj je cijena tu negdje ali ima i skupljih 7950 - msi tf3 je bila skuplja kad sam bio i mislim gigabyte - ali ima jednu manu po mom osobnom stavu, a radi se o tome da ima malo pakiranje u odnosu na druge modele, kutija je manja sto ostavlja dojam da nije ta kategorija, to mi je bas ostalo u sjecanju, da je bundle veci bilo bi bolje.

14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Koja besciljna diskusija o frame time-u.

Ja prodadoh 670 jer mi je srala sa frame spike-ovima u bf3, toliko o tome..........

multi-gpu 4 live
Moj PC  
4 3 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...
dennocro kaže...

dices bolje! top model od sapphira zajedno s dual-x verzijom! osobno mi se iz svih reviewa najvise dopala dual-x{#}...ali i ostali proizvodaci imaju top modele! cak ak mislis overklokati da si nades gigabajticu oc tj windforce verziju s 3 venta ili odlicnu msi tf3 model!LP

od ovih drugih sto si napisao vaporica je najskuplja 310€

MSI je 277€ a gigabyte 294€ 

12 godina
HD 7950 Club

moze odg na pitanje? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dennocro kaže...

moze odg na pitanje? :D

Najbolji modeli su ti msi tf 3 i pe, a onda su ostali, gledaj da ubodes neku sa 3 godine garancije a ostalo nemoj da ima 1 vent.

13 godina
protjeran
HD 7950 Club

OJ!! kak vam se drze grafe po ovim paklenim vrucinama? ja sam svoju morao vratiti na stock tj sve klokove i power limit na 0, mala oce izgorit! evo na stocku dode ko od sale na 77°c u bf3mp...o klokanju niti da bi pomislio!{#} LP

74°c kao od sale 74°c kao od sale

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Nadam se skorom ulasku u ovaj klub, pa javim {#}

Ako nekoga žulja njegova 7950 nek se javi {#}

Toni
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
rapture686 kaže...

Nadam se skorom ulasku u ovaj klub, pa javim {#}

Ako nekoga žulja njegova 7950 nek se javi {#}

kaj mislis tjerati 7950 s tim Phenonom? na koliko ti mhz radi proc? nije da sumnjam u njegove sposobnosti ali znam koja pila treba za tjerati 7950 (hardwerski je jako gladna poprilicno odskace od 7850/7870)...si uopce probao kod sebe neciju?...LP

ps. treba opako napajanje za potjerati ovu bestiju(250W+), misli znam da znas to ali i ja sam se iznenadio...

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 1:26 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Potjerao je dvije 7870 na 95-99% dok je na 4GHz, ne sumnjam da će izgurati jednu 7950.

Za napajanje ista stvar, dvije 7870 je držalo, jedna 7950 neće biti problem.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 1:27 (rapture686).
Moj PC  
7 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice