HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 424.388
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
HD 7850 Club

A da mu pokušaš malo podignit taktove pa vidi događa li se onda ista stvar, ili ih nemoj uopće uključivati pa vidi u gpu tweaku koliko se šta koristi prilikom pokretanja wmp-a

0 0 hvala 0
15 godina
Re: HD 7850 Club
Volume kaže...

A da mu pokušaš malo podignit taktove pa vidi događa li se onda ista stvar, ili ih nemoj uopće uključivati pa vidi u gpu tweaku koliko se šta koristi prilikom pokretanja wmp-a

Događa se ista stvar na visim i nizim taktovima, kombinirat cu malo pa vidit.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
protjeran
athlon64 kaže...
Volume kaže...

Pokušaj spojit samo jedan monitor i koristiti te svoje profile pa vidi oće li onda biti problema

15 godina
Volume kaže...
athlon64 kaže...
Volume kaže...

Pokušaj spojit samo jedan monitor i koristiti te svoje profile pa vidi oće li onda biti problema

Uhvaćen na djelu :P, upalia sam task meneger na drugom ekranu tako da ne moram restartat pc ako dođe do problema. Igra bf 5 minuta, upalia wmp ,sranje, ugasim ga task menegerom sve se vrati u normalu, dignem taktove u drugi profil,radi. Ugl problem je konflikta između drivera i gpu tweak-a. Iako u driverima overdrive nije omogucen ovi drkeljaju po taktovima grafe nesto. Morat cu ovo nekako rijesit

14 godina
protjeran
HD 7850 Club

Koliko sam ja čitao po netu amd je u 13.x seriju počeo ubacivati nekakve svoje gotove profile tako da bi lako do toga mogao biti problem.

Ja tek s trixom imam ispravna očitavanja, gpu tweak i afterburner mi ne rade baš kako bi želio

0 0 hvala 0
15 godina
Volume kaže...

Koliko sam ja čitao po netu amd je u 13.x seriju počeo ubacivati nekakve svoje gotove profile tako da bi lako do toga mogao biti problem.

Ja tek s trixom imam ispravna očitavanja, gpu tweak i afterburner mi ne rade baš kako bi želio

Afterburner jos ne moze mijenjat napon na 7850,trixx je odlicnoo radio ali mi je bilo problem sta bi blokira karticu na 1.21v i nebi joj dopušta da ide ispod toga. On nije stvara ove probleme sa bljeskanjem videa, to je povezano iskljucivo s neredom nvezanim za profile gpu tweaka i drivera. Mozda da dam trixxu jos jednu priliku :/ .Samo steta mi je da je ne mogu drzat na 0.825 u idleu jer mi pc radi 24/7.

I gledam u overdriveru catayalista ima sve za clockanje, i neograniceni taktovi, samo im kontrola napona fali, pas mater >.<

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 22:08 (athlon64).
14 godina
protjeran
HD 7850 Club

Sami driveri i overdrive su namješteni da automatski spuštaju taktove na 2d kad su u 2d-u i nije mi jasno zašto ti to trix blokira. Meni radi sve kako treba s njim

1 0 hvala 0
15 godina
Volume kaže...

Sami driveri i overdrive su namješteni da automatski spuštaju taktove na 2d kad su u 2d-u i nije mi jasno zašto ti to trix blokira. Meni radi sve kako treba s njim

Je al je poznato da omd driveri ne dopustaju underclockanje ako su 2 ekrana spojena. Zato mi je problem. Ovde ja manualno forsiram nize taktove.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 22:46 (athlon64).
14 godina
protjeran
HD 7850 Club

Čekaj ti ne možeš u trixu spustiti napon do 0.800?

0 0 hvala 0
15 godina
Volume kaže...

Čekaj ti ne možeš u trixu spustiti napon do 0.800?

Mogu ali on nema profile, tj ja postavim oc taktove i to spremim u profil 1. I on stalno drzi na tom profilu. Zar on onih 5 profila koristi automatski kao 2d/3d pa bi trebao 2d profil stavit na neki drugi?

14 godina
protjeran
HD 7850 Club

Ne, ne namješta on ništa sam automatski. Ima 4 profila koja ti možeš namještati kako oćeš, sejvati i loadati kako i kada želiš. Kao i kod gpu tweak ili afterburnera. Ti očito ne radiš nešto kako treba

0 0 hvala 0
15 godina
Volume kaže...

Ne, ne namješta on ništa sam automatski. Ima 4 profila koja ti možeš namještati kako oćeš, sejvati i loadati kako i kada želiš. Kao i kod gpu tweak ili afterburnera. Ti očito ne radiš nešto kako treba

Da,znam to,instaliira sam ga sad opet i vidim to, Samo me nervira sta ne mogu postavit da se ti profili automatski namijestaju. To j eprednost gpu tweaka, stavis ih na hotkey  i samo ga pritisneš kad hoces druge taktove, ovde moram otvarat program i namjestat svaki put. Al izgleda da mi je to sudbina dok afterburner ne da podršku za napone.

Ono sta je bilo moje pitanje je zašto trixx ako loadas profil sa 1.2V ne dopusta kartici da se spusti na 0.8v vec moram napravit profil za to

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 23:34 (athlon64).
14 godina
protjeran
HD 7850 Club

Ajde pa nije to neki problem... Napravi save profila i namjesti da se trixx pokreće s windowsima. Umjesto hotkeya imaš dva klika mišem kad želiš igrati i to je sve

0 0 hvala 0
15 godina
HD 7850 Club

Skuzia sam sta je, cak i u trixxu ako probam pokrent video na najnizim taktovima bijeli ekran,znaci jednostavno je problem u taktovima. Sutra cu ja to rijesit.

EDIT: da, taktovi koje on koristi za pokretanje hd videa su 450/1200/0.9V

a ja sam pokreta video na 150/300 ili nesto tako.. Aj drago mi je da problem nije bio uzrokovan driverima. Ipak bravo za AMD sta se 7000 serije tice.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 23:45 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
HD 7850 Club

Eto onda možeš ostati i na gpu tweaku, malo riješi taktove dok ne vidiš gdje je otprilike stabilna za određene poslove i to je to

0 0 hvala 0
15 godina
Volume kaže...

Eto onda možeš ostati i na gpu tweaku, malo riješi taktove dok ne vidiš gdje je otprilike stabilna za određene poslove i to je to

Tako je, ma moja greska je bila u principu :)

13 godina
Leopard_st kaže...

Odavno se zna da se nikada dva ista GPU-a sa istim coolerom cak i sa istim naponom nece grijati isto, kvaliteta silicija igra ulogu.

Tako je, uvijek postoje sitna odstupanja iz tih razloga. Drugi razlog je samo kučište u kojem se kartica nalazi, cable management i vent setup. Članovi kluba hd7850 imaju "istu" karticu a svi vjerojatno drukčije kučište i situaciju u njemu...

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club
ima li ko sapphire hd 7850 2gb gddr5 256bit oc verziju i dojmovi?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tiho2606 kaže...
ima li ko sapphire hd 7850 2gb gddr5 256bit oc verziju i dojmovi?

Ja imam, samo sta nije OC-ana. Oc ima samo vise tvornicke taktove od obicne, ali to ti nista ne znaci, kad ces je sam OC-at puno jače od toga. Uglavno sve najbolje o toj kartici. Drži niske temperature i za najjače OC-anje

12 godina
neaktivan
znaci nema nikakvih problema s crticama po monitoru i te gluposti?nikakvih vecih problema?hvala puno
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Crtice po monitoru znace da je grafa defektna.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
to san cita tu po forumima pa me zanimalo,ugl sve je super,fala pozz
13 godina
HD 7850 Club

Ispričavam se ako je već bilo o tome riječi... Ima neko ovu MSI karticu?

Konkretno me zanima buka ventilatora, idle i load, jer nisam uspio naći po recenzijama

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Montezano kaže...

Konkretno me zanima buka ventilatora, idle i load, jer nisam uspio naći po recenzijama

ja sam ju imao nekoliko mjeseci - odlicna grafikca kartica, gotovo necujna - buka se povecava tek pri extremnijem over klokanju (ja sam ju drzao na 1180 / 1200 / 1.223) jako dobre peerformanse - svako ju uzmi - ja sam zamjenio sa ovom od 2 gb i nema bas jako zamjetan napredak u performansama tek moza 2 framea - no ja sam uzeo 2 gb zbog buducnosti - inace ta grafa se odlicno kloka i bez problema prestize referentne hd 7870 i gtx580 - iza hd 7950 najbolja kartica za overklok - evo odlican review za tu grafu.

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.2.2013 10:06 (PR0MATRAC).
14 godina
protjeran
Montezano kaže...

Ja je imam i oduševljen sam, a fanatik sam za tišinu tako da ti to o buci govori sve. Idle oko 30° a load oko 60°

13 godina
HD 7850 Club

Ok, hvala momci {#}

Svejedno ne mislim klokat, s obzirom da imam 1680x1050 monitor i ne mislim ga mijenjat dok ne izgori

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Montezano kaže...

Ok, hvala momci {#}

Svejedno ne mislim klokat, s obzirom da imam 1680x1050 monitor i ne mislim ga mijenjat dok ne izgori

razumijem ovo sto velis da neces klokati i radit ce ti kako treba na toj rezi

no u ovom slucaju hd 7850 je stvar drukcija od ostalih klokanja -

dakle kratko: klokanjem ove grafe se dobiva nevjervatnih 15-20FPS - stvar se obavlja u 2 minute sa sapphire trixxom uz klik load with windows ja sam vec zaboravio da je moja klokana

ako hoces dva screenshota iz btf 3 - dakle stojim na pocetku chaptera - imam ako se tocno sjecam oko 70 fps, izlazim iz igre kliknem trixx load profie - loadam se na isti chek point ista tocka igre no sad mi pokazuje oko 90 fps - ostao sam lagano zatecen {#}

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.2.2013 10:36 (PR0MATRAC).
13 godina
HD 7850 Club

Uopće ne sumnjam :) Ali nisam rob benchmarka i FPS-a, dok god mi kartica vrti sve kako treba

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
protjeran
@promatrac! ovo kaj pricas za bf3, imao sam dvije 7850 i uredu je kaj ti kazes dobio si max 20fps al krivo govoris ljudima, to ti je maximalni fps dok stojis to je totalno drugacije od minimalnog pa onda i average fps-a tak da u konacnici si dobio 3 fps-a average a ne 20! nemoj ljude buniti reci im koliki si dobio average a ne max fps...jer na praznoj mapi u bf3 sve na ultra s tom karticom fps pada i do 30 slicica sto je katastrofalno...nista zlonamjerno od mene:)LP samo nastavi:)!
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + MSI Gtx660 OC Power Edition TwinFrozr 3 2Gb 1200/1650mhz..
13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
@promatrac! ovo kaj pricas za bf3, imao sam dvije 7850 i uredu je kaj ti kazes dobio si max 20fps al krivo govoris ljudima, to ti je maximalni fps dok stojis to je totalno drugacije od minimalnog pa onda i average fps-a tak da u konacnici si dobio 3 fps-a average a ne 20! nemoj ljude buniti reci im koliki si dobio average a ne max fps...jer na praznoj mapi u bf3 sve na ultra s tom karticom fps pada i do 30 slicica sto je katastrofalno...nista zlonamjerno od mene:)LP samo nastavi:)!

No dobro - ipak si sad pretjerao - moguce je i jednostavnom matematikom pokazati da sam ja u pravu, ali prvo da napisem da je ovo sto si ti napisao degradirajuce, uz to ovo sto sam ja pisao nevrijedi samo za tocku u kojoj stojis nego za gameplay opcenito jer grafa je sve vrijeme jaca za 30% ako je klokana na 1200 / 1400 i sve vrijeme ima performanse jace za 30% pri ovim klokovima - a ovaj drop  na 30 fps sto spominjes nisam nikad cuo da se ikome dogodio sa hd 7850 a i nemoze biti uzrokovan garfickom karticom te snage nego je poslijedica nekog bootlnecka najverovatnije - e sad matematika: ako je stock gpu clock od hd 7850 860mhz 1200 mhz i pri tome se dobiva negdje oko 60 fps-a na ultra - ja sam povecao gpu klok za oko 30 % dakle na 1200 i memory na 1400 (inace memory klok gotovo pa nebitan za povecanje broja frameova - gpu klok je mnogo bitniji) - samim time se i performanse povecavaju proporcionalno za 30% - ako izracunas koliko je 30% od 60 fps-a (=nedje oko 18-20fpsa) dobivas taman ono sto sam ja dobio u igri - dakle tocno je ovo sto sam napisao - teorija se poklapa realnim performansama koje sam dobio klokajuci - e sad drugi par carapa je sto ti imas gtx 660 - a ne hd 7850 - tvoja je klokana na 1200 - 1600 sto za gtx 660 nije overklokanje ! kad ona sama ide preko boosta na preko 1100 - u principu gtx 660 i nema neke klokerske sposobnosti !

- a hd 7850 na 1200 1400 je dosta jaca od gtx 660 na 1200 1400 jer je gtx 660 na visokim klokovima po defaultu i klokanjem dobije mozda 5-10 % max ako i toliko

- cak bih rekao da gtx 660 ima tako visoke stock klokove da se na neki nacin nadoknadi to sto je chip sam po sebi relativno slab - jer taj chip na 860 / 1200 na koliko je hd 7850 bi bio dosta slabiji od hd 7850, inace gtx 660 na svojim stockovima koji su za oko 250-300 mhz veci od hd 7850 daje tek koji frame vise zato hd 7850 kad je na istim klokovima kao gtx 660 (1200 / 1400) je dosta jaca od gtx 660 na tim klokovima, mozes ti pisati sta ti je volja  - no to je realna i logicna istina !

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.2.2013 14:10 (PR0MATRAC).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice