HD 5870 vs MSI N 470 GTX

poruka: 228
|
čitano: 25.598
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Pozdrav forumu...

E ovako.

moj problem je sljedeći.Slažem konfu skoro sve nabavljeno jos samo grafička i to je to

i7-965

Gigabyte EX58-UD3R

Geil ULTRA Series 1600MHz CL7-7-7-24 3GB (3x1GB) Triple Channel Kit

Cooler Zalman CNPS10x Flex

1000GB WD Caviar Black,sata 64mb chace,7200rmp

e sad zadnja velika dvojba

MSI N470GTX,1280MB,320bit ili Sapp.Hd 5870 1GB GDDR.

Cijena je ista...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

HD5870 je rival GTX480... Mislim da sam ti sveko reko.

5 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: HD 5870 vs MSI N 470 GTX
bezveze ćeš bacit pare na cpu-uzmi 930 i bolju matičnu
15 godina
neaktivan
pod009 kaže...
bezveze ćeš bacit pare na cpu-uzmi 930 i bolju matičnu

Lik sve ima osim grafe.

16 godina
neaktivan
reka je skoro sve,a cpu je neisplativ
17 godina
pod009 kaže...
reka je skoro sve,a cpu je neisplativ

Rekao je samo graficka... 965 je neisplativ kao i 930... Po mom misljenju najbolje uzet 920 i OC-nut kolko ide sa blago povisenim naponom... Covjek je kupio kaj je kupio i .

15 godina
neaktivan

Nisam ga kupio već jedna druga čudna opcija...ajmo je nazvati hrvatsko poduzetništvo kompenzacija i slično.

Uglavnom tu je i mocan je...a cijena je u ovom slučaju nebitna.

Matičnu sam kupio.

http://www.instar-informatika.hr/gigabyte-maticna-ga-ex58-ud3rs1366-d3sata2/gig-ga-ex58-ud3r/maticne-ploce/

bila je 999kn akcija pa mi se činila kao dobra prilika.

15 godina
protjeran
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Moj glas za nvidiu cisto zato sta je veca egzotika Cool, a u nadolazecim naslovima i s updateom drivera i razlika izmedju nje i 5870 ce se vrlo vjerojatno smanjit. Nema te igre koju ces moci igrati na 5870 a na 470ki neces.

Moj PC  
5 27 hvala 1
17 godina
ansha kaže...

Moj glas za nvidiu cisto zato sta je veca egzotika Cool, a u nadolazecim naslovima i s updateom drivera i razlika izmedju nje i 5870 ce se vrlo vjerojatno smanjit. Nema te igre koju ces moci igrati na 5870 a na 470ki neces.

I obrnuto,ali sa kojim fps-om više...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Ne bih baš bio beta tester GTX470 za svoje pare. HD5000 je provjerena serija...

Moj PC  
17 1 hvala 0
15 godina
protjeran
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Uuuuu, nisam znao da su ovdje nabrijaniji nego apple hateri, odma thumbs downovi za pokoju cinjenicu i jednu vjerojatnost?Plač

Ako nista, uzimanjem nvidie bar ces pripomoci balansu u trzisnom natjecanju sta nam, kako je vec puno puta zakljuceno, svima ide na ruku.

Moj PC  
1 11 hvala 1
16 godina
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

S obzirom na određenu limitiranost u brojnosti kartica (tj chipova) koju nVidia ima za isporucit, mislim da je tak svejedno da li ju on uzme ili ne, rasprodat će se vrlo brzo. Sa druge strane s obzirom na absurdno visoke cijene koje ne osiguravaju iste performanse, ja bih rekao da bi bio pravi (nv)idiot da ju uzme. E sad let the tmubs rain begin.

Moj PC  
15 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Mislim da nikad nisam imao ATi jevu karticu....na pc

Na proslom kompu je bio bf 280gtx,prije toga 8800gt x2 sli....a davno prije Daimond Monster 3d  II 16mb Ram(to je bila zvjer)

We all know that Intel doesn't destroy faulty chips; they sell them to AMD and they become the new Phenom II X4.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Rhodin kaže...

S obzirom na određenu limitiranost u brojnosti kartica (tj chipova) koju nVidia ima za isporucit, mislim da je tak svejedno da li ju on uzme ili ne, rasprodat će se vrlo brzo. Sa druge strane s obzirom na absurdno visoke cijene koje ne osiguravaju iste performanse, ja bih rekao da bi bio pravi (nv)idiot da ju uzme. E sad let the tmubs rain begin.

Kakav thumbs rain? Pa thumbs down mozes dobit jedino ako si za nvidiju...

Zanimljiva je tendencija ovdje da se ljude, koji kupe karticu koja kosta jednako i vrti 99% igara jednako dobro, naziva idiotima. Svaki od vas sigurno svakodnevno u zivotu pravi puno idiotskije stvari od toga. Jadno.

P.S. zadnje tri kartice koje sam imao su bile redom ATI X800, 38xx te 48xx , pa me zovite nvidija fanboyemBelji se

15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX
We all know that Intel doesn't destroy faulty chips; they sell them to AMD and they become the new Phenom II X4.
Moj PC  
4 2 hvala 0
15 godina
protjeran

Pogotovo zakljucni dio.

15 godina
neaktivan
Damir1983 kaže...

Pozdrav forumu...

E ovako.

moj problem je sljedeći.Slažem konfu skoro sve nabavljeno jos samo grafička i to je to

i7-965

Gigabyte EX58-UD3R

Geil ULTRA Series 1600MHz CL7-7-7-24 3GB (3x1GB) Triple Channel Kit

Cooler Zalman CNPS10x Flex

1000GB WD Caviar Black,sata 64mb chace,7200rmp

e sad zadnja velika dvojba

MSI N470GTX,1280MB,320bit ili Sapp.Hd 5870 1GB GDDR.

Cijena je ista...

Uzmi GTX470 iz dva razloga. Prvi je što si dosad uvijek imao nvidiu, i razlika između 5870 igtx 470 je mala i još će se smanjiti novim drivirema. A drugi da kad je kupiš da možeš tu na forumu reći svoje dojmove o kartici. Npr. kolko se grije, kolko struje troši, kako se kloka, te kolko FPS dobivaš u pojedinim naslovima. Tako da iz prve ruke čujemo što može fermi i kakva je to kartica ustvari. 

Mrog
15 godina
ansha kaže...

Zanimljiva je tendencija ovdje da se ljude, koji kupe karticu koja kosta jednako i vrti 99% igara jednako dobro

Ovo pretpostavljam da misliš na Nvidi vs Ati. Dakle, misliš na kartice u istom rangu po performansama iz različitih tabora (Nvidia/Ati)? Ako je tako, ja bi volio da mi navedeš primjer, gdje za jednaku količinu novaca dobiješ isti omjer (uloženo/dobijeno). Dakle, ono što ja želim naglasit ovdje, a to je, da ja nisam neki fanboy. Ali činjenica je da ati za manje novaca nudi jednako ili čak i bolje. Prema tome, ako si s ovim što sam zatamnio mislio na to, krivo si mislio. Ako nisi, onda moje isprike.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 15:26 (zabranjeniples).
15 godina
protjeran
zabranjeniples kaže...
ansha kaže...

Zanimljiva je tendencija ovdje da se ljude, koji kupe karticu koja kosta jednako i vrti 99% igara jednako dobro

Ovo pretpostavljam da misliš na Nvidi vs Ati. Dakle, misliš na kartice u istom rangu po performansama iz različitih tabora (Nvidia/Ati)? Ako je tako, ja bi volio da mi navedeš primjer, gdje za jednaku količinu novaca dobiješ isti omjer (uloženo/dobijeno). Dakle, ono što ja želim naglasit ovdje, a to je, da ja nisam neki fanboy. Ali činjenica je da ati za manje novaca nudi jednako ili čak i bolje. Prema tome, ako si s ovim što sam zatamnio mislio na to, krivo si mislio. Ako nisi, onda moje isprike.

Hocu reci da za isto para dobijes u prosjeku malo sporiju karticu ciji su driveri jos u beti i koja objektivno moze dosta vise profitirat s razvojem drivera od ove sta je vec pola godine na trzistu.

Govorimo o karticama iz naslova!

15 godina

Iskreno ja ću se i dalje držat ati-a. nemam ništa protiv nvidie niti ću ikome išta govorit loše o njoj. Ali činjenica, a to se pokazalo i dosad u praksi da ati ponudi bolje za manje novaca. Ne želim se miješat nikome u izbor. Prema tome, svatko neka sam izabere šta bi za njega trebalo bit bolje. Svi smo ovdje da probamo dat savjet ili probat pomoć. I naravno da svatko ima svoje razmišljanje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 15:54 (zabranjeniples).
16 godina
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

I vi i beta driveri.... da, doći će "Holy f.cking Grail" driveri koji će im boostat performanse za barem 50% tako da će jesti ATI za dorućak, GTX 470 će sa njima biti usporedan sa HD5970... ziher!

I onda je svizac zamotao čokoladu...

Ajde se malo spustite na zemlju. prvo dok se to desi (pod uvjetom da se starno nekim čudom desi) ATI će isto imat nekih novijih drivera, drugo vani če bit ATI SI serija (tj refresh) i opet će biti neisplative. Dakle neisplative su sada, neisplative će biti ubuduće, performanse im nisu impresivne, a govorit ljudima "je skuplja, je slabija, ali eto kupi ju da nama kažeš kakva je" je odličan argument za kupnju kartice... naprosto perfektan! Šta je vi ne kupite kad je tako dobra?

Moj PC  
10 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

http://www.overclock.net/nvidia/715548-ati-radeon-hd-5870-vs-nvidia.html

Kao sto je i navedeno kartice kostaju jednako.

Overclockom se nemislim baviti...nevidim trenutno smisla u tome.tako da u taj dio necu uopce ulaziti.Skidati blokadu sa ferrarija bas i nema nekog smisla zar ne?

Isto tako ekologija proizvoda me bas nedira previše...potrošnja struje,zagrijavanje.Ako žena može imati sušlicu što guta 3kw i fen,peglu za kosu što povuku do 1kw,novu electoluxovu ploču koja vuče do 7,2kw!!!

onda mogu i ja imati komp što troši.

Ono sto je zanimljivo s ovim tekstom jer usporedba trenutnog stanja drivera.Ovi za Nvidiu su trenutno recimo to beta fazi,dok Atijevi su prisutni na tržištu već 6mjeseci.

e sad dali driveri mogu raditi 10-20% bolje kad prođu optimizaciju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Rhodin kaže...

I vi i beta driveri.... da, doći će "Holy f.cking Grail" driveri koji će im boostat performanse za barem 50% tako da će jesti ATI za dorućak, GTX 470 će sa njima biti usporedan sa HD5970... ziher!

I onda je svizac zamotao čokoladu...

Ajde se malo spustite na zemlju. prvo dok se to desi (pod uvjetom da se starno nekim čudom desi) ATI će isto imat nekih novijih drivera, drugo vani če bit ATI SI serija (tj refresh) i opet će biti neisplative. Dakle neisplative su sada, neisplative će biti ubuduće, performanse im nisu impresivne, a govorit ljudima "je skuplja, je slabija, ali eto kupi ju da nama kažeš kakva je" je odličan argument za kupnju kartice... naprosto perfektan! Šta je vi ne kupite kad je tako dobra?

a) diskurs ti je znatno debilan.

b) dovoljno je ~10% boosta da ju sustigne.

c) ako ti nije logicno da nvidia ima vise prostora za boost kroz drivere onda si na "vi" s logikom.

16 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX
Slažem se s anshačom. Žena se kuži i rula opaku po žiži stvari uzduž i poprijeko. Ako ona kaže da NVIDIA ima zeca u rukavu onda je taj zec na putu za kazan. Uglavnom, slažem se da zbog mita i korupcije u svijetu game develupinga NVIDIA ima unfair advantaž i da će se to obilato koristiti da se ATI malko ispljuska prilikom izlazaka novijeh PC igrica i gejmova. EOD!
Puno stvari u životu nije sigurno, no tvrda stolica uvijek je sranje.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
The Man kaže...
Slažem se s anshačom. Žena se kuži i rula opaku po žiži stvari uzduž i poprijeko. Ako ona kaže da NVIDIA ima zeca u rukavu onda je taj zec na putu za kazan. Uglavnom, slažem se da zbog mita i korupcije u svijetu game develupinga NVIDIA ima unfair advantaž i da će se to obilato koristiti da se ATI malko ispljuska prilikom izlazaka novijeh PC igrica i gejmova. EOD!

jedino sta ansha nije zena hehe...

15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Ajde da sam i ovo pročitao... Mislim, uvažavam vaše mišljenje ali nikako ne bih preporučio GTX470 nauštrb HD5870... Ovo čak niti nije potrebno argumentirati jer sve do sada je rečeno i ići kupovati ili preporučati GTX470 ili 480 u ovom trenutku ili bilo kada zapravo je smiješno, osim ako si stvarno zagrižen nVidijot. Ako i želiš imati "najbržu single GPU" onda ćeš eventualno ići na 480-tku mada je i to upitno uz ove nove tvornički klokane 5870 sa boljim hladnjacima...

Ali ići pravdati 470-tku sa nekim budućim drajverima... ne znam, niti cjenovno niti performansama ma nikako, ali nikako osim ako si kažem zagriženi nVidiot...

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 18:21 (Minoza).
Moj PC  
2 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX
Da ali... The Way It's Mean To Be Played postoji s razlogom. Sjetite se ne tako daleke povijesti i sve će vam biti jasno. Zašto ansha ffs? Ako to nije ženski nadimak ja sam čika Spasoje.
Puno stvari u životu nije sigurno, no tvrda stolica uvijek je sranje.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
The Man kaže...
Da ali... The Way It's Mean To Be Played postoji s razlogom. Sjetite se ne tako daleke povijesti i sve će vam biti jasno. Zašto ansha ffs? Ako to nije ženski nadimak ja sam čika Spasoje.

ansha je od ante ;)

15 godina
protjeran
Minoza kaže...

Ajde da sam i ovo pročitao... Mislim, uvažavam vaše mišljenje ali nikako ne bih preporučio GTX470 nauštrb HD5870... Ovo čak niti nije potrebno argumentirati jer sve do sada je rečeno i ići kupovati ili preporučati GTX470 ili 480 u ovom trenutku ili bilo kada zapravo je smiješno, osim ako si stvarno zagrižen nVidijot. Ako i želiš imati "najbržu single GPU" onda ćeš eventualno ići na 480-tku mada je i to upitno uz ove nove tvornički klokane 5870 sa boljim hladnjacima...

Ali ići pravdati 470-tku sa nekim budućim drajverima... ne znam, niti cjenovno niti performansama ma nikako, ali nikako osim ako si kažem zagriženi nVidiot...

Ako uzme gtx470 sigurno ce moci igrati sve i sta sa 5870, bude li igra neigriva na jednoj bit ce i na drugoj. Cijena je ista. Nvidija ima prednost u vidu cuda-e i physixa al nesto vise trosi. 

Ako je kupnja gtx-a idiotski potez, onda je i kupnja 5870ke isto idiotski potez.

@Damir1983 - slobodno uzmi nvidiju, za istu cijenu ces se sigurno igrati jednako kvalitetno kao s ati-em.

16 godina
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

TWIMTBP je dosta zapostavljen u zadnje vrijeme zbog financijske neisplativosti, nVidia je i sama svjesna da nema proizvoda koji bi mogla ponudit da ga financijski opravda i predstavljao bi im samo dodatne financijske gubitke. Bilo je nedavno svega 2-3 igre na popisu budućih TWIMTBP naslova, jedna od njih je Metro 2033, a i on im nij nešto posebno pomogao.

Sa druge strane imamo ATI koji je također ponovo započeo svoj program financiranja igara tako da će u budućnosti borba biti utoliko zanimljivija... doduše, ATI ne igra prljavo poput nVidie da forsira developere da koriste njegovu proprietary tehnologiju (doduše ona ni ne postoji), dapaće podržava ih u tome da iskoriste svu dostupnu tehnologiju (iako, naravno, ne Physx kao nVidijinu proprietary tehnologiju... nisu ni oni blesavi). Ipak te igre će biti optimizirane da rade dobro sa ATI grafama.

GTX470 je po svim testovima u rangu HD5850 i upravo toliko je slabiji od HD5870, dok sa druge strane košta ko HD5870. GTX 480 je nešto jači od HD5870, ali cijenom je jako blizu HD5970 - u ovom trenu se nVidijine grafe nikako ne isplate, ni približno, ne po ovim cijenama. Da su cijene 100-200kn vuše od paralelnih grafa u ATI taboru onda bi to bilo prihvaljivo, međutim cijenovna razlika je puno veća, i jedini razlog da ih se kupuje je taj da želite biti ponosni član zelenog tabora.

Svi budući driveri su mačak u vreći, najavljujete ih sada onako kako je nVidia u 9./10. mjesecu najavljivala absolutnu dominaciju Fermi grafa - trenutno su neisplative za sve koji kupuju osim korisnika CUDA aplikacija, o budućim kupnjama možemo raspravljati kad se stanje popravi, naravno, osim ako ATI do tada napravi refresh i spusti cijene (što će se gotovo sigurno desit, po meni nvidia do kraja ljeta neće imati neko čudo od drivera, do tada se planira ATI SI).

@ansha glup ti je argument jer hd5850 ima gotovo identične performanse ko GTx470 i ako igra radi na GTx470 sigurno če radit i na HD5850 koji je daleko jeftiniji.... dobro da meni prodaješ pamet o nekakvoj logici

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 18:44 (Rhodin).
Moj PC  
3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice