HD 4870 vent zuji

poruka: 15
|
čitano: 3.852
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HD 4870 vent zuji

Znači imam naveden model ATIjeve grafičke već nekih 4 god i prije dva dana je počela zujiti. 

Cijelu sam ju rastavio i očistio dio po dio kompresorom ali i dalje ista stvar, samo još malo gore. 

Kad prstom lagano držim vrh/sredinu ventilatora taj zvuk nestane, kad pustim opet ista stvar.

Termalna pasta nije nikad mijenjana, jeli moguće da je do toga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: HD 4870 vent zuji

Promijeniti termalnu pastu nikada nije na štetu, dapaće trebalo bi to radi sigurnosti svako malo - pogotovo kada se upotrebljavaju nekvalitetne paste. Ali u tvom slučaju sumnjam da je to. Po svemu kaj veliš može biti da ti je ventilator otišao. 

PRAVOPIS JE ZA SAVRŠENE LJUDE, JA NISAM SAVRŠEN A SVI ME RAZUMIJU...
16 godina
neaktivan
AdolvHilter kaže...

Promijeniti termalnu pastu nikada nije na štetu, dapaće trebalo bi to radi sigurnosti svako malo - pogotovo kada se upotrebljavaju nekvalitetne paste. Ali u tvom slučaju sumnjam da je to. Po svemu kaj veliš može biti da ti je ventilator otišao. 

Jeli moguće ga zamijeniti? Prodaju se gdje?

Evo upravo sam ga taknuo i prekinuo je zujit, a prije toga sam malo stisnuo po boku graficke i dok tako drzim ne zuji.

Pastu obavezno mijenjam ali ja sam te sreće da uvijek kad nešto krepa, krepa pred vikend.

12 godina
.Mish kaže...
AdolvHilter kaže...

Jeli moguće ga zamijeniti? Prodaju se gdje?

Evo upravo sam ga taknuo i prekinuo je zujit, a prije toga sam malo stisnuo po boku graficke i dok tako drzim ne zuji.

Pastu obavezno mijenjam ali ja sam te sreće da uvijek kad nešto krepa, krepa pred vikend.

Ma nije ništa krepalo samo ti se izlizo ležaj od venta pa zuji, ronda ili šta već, i vent na mojoj staroj radeonki X1650 zujao pa sam ju malo tresno i prestala zujat. Ne isprobavaj ovu metodu na svojoj nego samo kupi drugi vent i zamjeni ga, ne bi trebao koštat više od 80-100 kuna.

There is no good or evil: only power and those too weak to seek it.
13 godina
neaktivan
AdolvHilter kaže...

Kakva termalna pasta, čovjeku zuji ventilator.

Otišli su ti ležajevi, stara je to kartica, trebaš novi hladnjak.

Toni
16 godina
neaktivan

Gdje mogu hladnjak posebno kupit?

13 godina
neaktivan
HD 4870 vent zuji

Evo nekakav http://www.protis.hr/products/details/hladnjak-scythe-setsugen-2-scvsg2000-za-vga/61423

Ja sam našao taj ali netko sigurno zna za bolji ili jeftiniji...

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 4870 vent zuji

Nemoj Setsugena 2 , nevalja !

Za 279kn upikni dok jos ima Accelero Xtreme Plus II ! Mozes ga koristit i na novijim modelima grafickih kartica !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HD 4870 vent zuji

i moji lezajevi na napajanju  i cpu zuje, imam sprej za podmazivanje ( ne wd , on vise cisti , nesto kao sprej koji se pretvara u totmast ) naspricam toga i pici sljedece pola godine bez brige ( no cudno moja toxic 4850 hvala bogu jos nije prozujila a naradila se malo je reci :D )

Current : desireHD S-OFF - unlocked - JellyTime rom Old : EVO 3D, Nexus , Iphone 4S ,One X, GTi9300,XPERIA S
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.3.2013 4:33 (g3arv8).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ne koristim se više kompom kao nekad da dam 300 kn za vent, više mi se sviđa ova opcija
g3arv8 kaže...

i moji lezajevi na napajanju  i cpu zuje, imam sprej za podmazivanje ( ne wd , on vise cisti , nesto kao sprej koji se pretvara u totmast ) naspricam toga i pici sljedece pola godine bez brige ( no cudno moja toxic 4850 hvala bogu jos nije prozujila a naradila se malo je reci :D )

Mislim da bi sprej za lanac mogao koristiti u ove svrhe :D
Što točno našpricaš?

13 godina
HD 4870 vent zuji

mislim da bi mogao koristiti , pa skinem naljepnicu na ventilatoru , i onu malu gumicu  http://www.bug.hr/_cache/2ae907091ba5fc7489f7ecaac7386849.jpg i tu naspricam , vrtim malo prstima , i vucem propelere gore dolje da mast udje u lezaj

Current : desireHD S-OFF - unlocked - JellyTime rom | Old : EVO 3D, Nexus , Iphone 4S ,One X, GTi9300,XPERIA S

1 0 hvala 0
15 godina
.Mish kaže...
Ne koristim se više kompom kao nekad da dam 300 kn za vent, više mi se sviđa ova opcija

Onda namazi s necim i javi jel sta pomoglo ( cisto me zanima ) !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
g3arv8 kaže...

mislim da bi mogao koristiti , pa skinem naljepnicu na ventilatoru , i onu malu gumicu  http://www.bug.hr/_cache/2ae907091ba5fc7489f7ecaac7386849.jpg i tu naspricam , vrtim malo prstima , i vucem propelere gore dolje da mast udje u lezaj

meni je tako na servisu tip napravio i više nije zujio vent sa nekim sprejom ali može i wd40 samo treba paziti i mali pritisak na sprej da uštrca u otvor na ventu na osovinicu i ležaj.

Poželjno je stisnuti HVALA
16 godina
neaktivan

Znači dovoljno je skinut naljepnicu i našpricat? WD mi baš ne djeluje ok za tehniku pa ću rađe koristiti sprej za lanac ili kontakt sprej, ali sprej za lanac bi trebao biti učinkovitiji.

btw ovako mi izgleda vent http://img149.imageshack.us/img149/2897/hd4870sdh5.png i ne bavim se baš često tehnikom ali kad sam rastavljao grafičku, na magnet je i samo ga se povuče van, ništa drugo ga ne drži, ali svejedno da ga s gornje strane našpricam?

EDIT: Nema ništa ispod naljepnice, morat ću ponovno rastavljat i s druge strane podmazat, to sutra dolazi na red

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.3.2013 17:44 (.Mish).
13 godina
HD 4870 vent zuji

tako je sa druge strane moras, naljepnica je na cooleru grafe bezveze reklama,  bez straha malo po malo spricaj i vrti , osjetit i cuti ces razliku :D

Current : desireHD S-OFF - unlocked - JellyTime rom | Old : EVO 3D, Nexus , Iphone 4S ,One X, GTi9300,XPERIA S

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice