HD 4850 - koja?

poruka: 10
|
čitano: 1.872
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HD 4850 - koja?

čiju radeon hd 4850 da kupim?

trenutačno razmišljam da kupim gainward ali nisam siguran jer je tu još i sapphire ili preporučavate nešto bolje?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: HD 4850 - koja?

Meni od Radeona nekako Sapphire djeluje onako najviše... Sve u svemu ne mogu se (još) požaliti na svoje! Ili imao sam GeCube samo tri-četiri mjeseca isto Radeona i super kartica.

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb L2 cache, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2008 21:58 (stoncin3).
17 godina
Mislim da je saphire najbolja.

P.S.
imaš već brdo ovakvih tema samo malo bolje pogledaj.
Viva La Vida
17 godina
HD 4850 - koja?

Mislim da je ova odlican izbor s obzirom na hladnjak tih i vrlo efikasan imas ih u linksu!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2008 22:24 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HD 4850 - koja?

HD 4850 dual slot fansink definitivno.

Svi smo mi dr.Šimić!!!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
F1-IVO kaže...

HD 4850 dual slot fansink definitivno.

Sapphire HD4850 dual slot je u redu, osim hladnjaka i ventilatora. Nije referentni dizajn ali i to ima svojih prednosti (kraća je). Neznam što je Sapphire ovom karticom mislio napraviti. Ona Sapphire single slot kartica sa referentnim dizajnom je nečujna. Zavrti se na maksimum pri paljenju kompjutera (čuje se onaj vušššš zvuk na početku) i onda tišina ali mana je da se jako zagrijava, procjena po prstu. A ovo smeće od dual slot coolera zuji i zuji, katastrofa za "ATi premium graphics No.1 manufacturera". Za staru Asus 1950pro karticu nisam znao da imam u kompjuteru. I za onaj Sapphire toxic koji ima VF900 sam čuo da nema dinamički temperaturni senzor. A najgore od svega je da je slider za kontrolu brzine ventilatora u CCC-u zalockan na 20%, ne može niže. Neda mi se zafrkavati sa prčkanjem po profilu, nešto sam probao staviti na 10% ali bez uspjeha. Več me sad počinju boljeti uši od ovoga užasnog zujanja ventilatora na 20% vrtnje. Rješenje je uzeti VF900 + fanmate2. Idealna kombinacija za Sapphirovu dual slot karticu.
Tako da Sapphire dual slot je u redu kupnja, samo ako se kupi dodatno AC Accelero Twin Turbo ili VF900 za one koji vole tišinu.

P.S.
Vidim na stranim reviewima da uz Sapphireove kartice npr. ovu dual slot dolazi bundle u vidu Ruby Demo-a, Power DVD, 3d Mark vantage. Nije da mi treba, ali zašto ne.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove.
16 godina
neaktivan
HD 4850 - koja?

Pogledaj ovu od Gigabyta

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=6195

ima Zalmanov hladnjak koji se bolje nosi sa zagrijavanjem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
w41ker kaže...

Pogledaj ovu od Gigabyta

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=6195

ima Zalmanov hladnjak koji se bolje nosi sa zagrijavanjem...

Prekasno. Znam za ovu Gigabyteovu, malo mi je čudan taj Zalmanov hladnjak na njoj. Več sam uzeo Sapphireovu HD4850 dual šrot, ali ću si staviti VF900 skupa sa priloženim hladnjacima (kojih kartica nema) jer ne mogu trpjeti buku koju ova kartica proizvodi, nisam to očekivao i još sam išao stavljati AS5 prije stavljanja u kompjuter. Možda je tako i bolje, jer ću sam regulirati vrtnju ventilatora a ne senzori, catalyst i njihove procjene.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove.
17 godina
neaktivan

I ja sam ti bio u dilemi prije nekih mjesec dana, pa ti nakon jako intenzivnog proucavanja te teme  preporucujem Gainward 4850 Golden Sample, odlicna graficka sa dual slot cooler-om, temp mi je u windowsu oko 38-39 idle, a pod load nisam gledao,makar sigurno ne ide preko 60C.

Na donjem linku imas benchmarkove, malo je iznad standardnih i to pri vecim rezolucijama posto je klokana sa default 625 (mislim barem) na 700 te je ram porastao efektivno sa 2000 MHz na 2200 Mhz (dakle realno sa 1000 na 1100 MHz)

Toplo ju preporucujem, cijena je oko 1250-1300 kn, dakle zanemarivo visa za to sto se dobije, a to je MASIVAN dual slot cooler sa heat-pipe-ovima te blago tvornicki klokanu graficku!

http://www.tweaktown.com/reviews/1607/3/gainward_radeon_hd_4850_golden_sample_graphics_card/index.html

http://www.gainward.de/product/product_detail.php?products_id=178

Vidim da si vec uzeo, sta god da si uzeo-NEMOZES POGRIJESTITI sa tom grafickom, tako da...uzivaj!

Pozdrav, Calinjos
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2008 11:36 (Calinjos).
17 godina
protjeran
HD 4850 - koja?

Hvala na informaciji. Gainward nisam previše razmatrao jer je bio NVIDIA only prije, to ne znači da ga smatram lošim proizvođačem. Od svega mi je najvažnija tišina a manje OC mogućnosti. 10-20 framea +- mi ne znaće ništa ako mi se igra vrti npr. na 60-100 frameova. Mislim da ni PowerColor 4850 PCS nije loša.

Haha, tek sad vidim kako je Gainward iskoristio metalni okvir za NVIDIA kartice. Razlika je u rupama za zrak.

edit:

Stavio sam napokon VF900. Sad je to druga pjesma. Ventilator na silent mode. Catalyst pokazuje 38-40 stupnja u idleu. Pokrenuo sam HL:Lost Coast (Detalji na max, 6XMSAA, AF 16X, sve leti) i temperatura se popela na nekih 55 stupnjeva.Pretpostavljam da bi maksimalna temperatura u najgorem slučaju i ljeti bila 70-80 stupnjeva u silent modu.Sve pohvale na završnu obradu Zalmanu. Kontaktna površina ispolirana do točke zrcaljenja. Nije prvi put da imam Zalmanova rješenja (TM6000-Cu lepezu na socketu A, ZM80C na R9700, sve kvaliteta), samo nemam više običaj kupovati coolere ako nema potrebe (dosad).

P.S.

Zalmanov hladnjak nakon pričvršćivanja malo iskrivi PCB u stilu stock hladnjaka za LGA 775, ništa strašno.

nVIDIA okvir nVIDIA okvir
ATi okvir ATi okvir
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2008 9:17 (the_tux).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice