Gtx660 wf2 ventilator bruji

poruka: 13
|
čitano: 3.439
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

evo posto me ovo muci vec neko vrijeme a mislio sam da je samo plastika od graficke, do sad mi se nije dalo muciti s tim no sad mi doqizdilo i reko idem to popraviti!

nakraju sam uvidio da nije samo da plastika bruji od vibracija nego ocigledno lezaj od prednjeg ventilatora na gtx660 oc wf2 (inace najtisa gtx660)

gtx660 oc wf2 gtx660 oc wf2
grafu sam kupio tu od jednog forumasa i ima garanciju prek amazona!{#}

evo i video sam snimio o cem se radi pa dajte koju pametnu! skidao bi hladnjak posto nema nikakvih naljepnica i podmazao lezaj ak je to u pitanju...

gore je na auto/idle i cca ventovi 30% nekad se cak i na tom levelu cuje brujanje valjda kak mu sjedne

i dolje je kak se to zna cuti u loadu kad vec prede 50% ili i ranije kao sto rekoh kak mu sjedne...

?lp

Intel Core™ i7-4770S inside
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 2:11 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

podmazivanjem nemaš šta izgubit, ali ako je ležaj dobio lufta tu ti nema spasa osim novi vent

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Gtx660 wf2 ventilator bruji

Ja imam isti problem na gtx650Ti,(isto wf2) cuje se ponekad prvi vent kao da lupka plastikica i kad zaustavim vent prestane buka.

13 godina
protjeran
Kamikaza1600vti kaže...

podmazivanjem nemaš šta izgubit, ali ako je ležaj dobio lufta tu ti nema spasa osim novi vent

nis budem skinuo pa podmazao! tx{#} LP

13 godina
protjeran

evo rastavio sam karticu i bio sam iznenaden, nazalost vent se nemre podmazati jer mu je cijeli motor skupa s elektronikom zaljepljen za bazu(plasticni nosac) nazalost nema one "rupice" ispod naljepnice{#}

pa evo par slikica da vidite kak to zgleda{#}

LP

no kartica sad nekim cudom vise ne bruji, nadam se da bu tako i ostalo{#}

prvi vent prvi vent
3 glavna sarafa koja drze 1 cooler 3 glavna sarafa koja drze 1 cooler
bocni sarafi 4x koji drze cijeli pl. dio bocni sarafi 4x koji drze cijeli pl. dio
vent je dolje vent je dolje
prednji 2pinski konektor treba otkaciti prednji 2pinski konektor treba otkaciti
i evo ga od iza i evo ga od iza
ulje za finu mehaniku:) ulje za finu mehaniku:)
i evo problema:-( nista od podmazivanja i evo problema:-( nista od podmazivanja
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2014 20:16 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Potopi ventove u ulje

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

Stjepanj špricni malo WDa ili nekog sličnog maziva u ovaj procjep venta što vidiš i to je to

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2014 23:31 (Kamikaza1600vti).
Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Kamikaza1600vti kaže...

Stjepanj špricni malo WDa ili nekog sličnog maziva u ovaj procjep venta što vidiš i to je to

kaj si lud pa wd je vodljiv i elektronika bi mi izgorila{#} nema sanse i vec sam skoro spigo tu plastiku...

12 godina

a šta fali ulju, ulje nije vodljivo poslije samo ostavi da se izcjedi višak

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...
Kamikaza1600vti kaže...

kaj si lud pa wd je vodljiv i elektronika bi mi izgorila{#} nema sanse i vec sam skoro spigo tu plastiku...

pa nisam jednom to radio

pošpricaš u taj procjep malo i to je to, vent odmah utihne i radi ko podmazan

kakva elektronika, unutra su namotaji elektro motora koji su svakako izolirani jedan od drugog (lakirani bakar), magneti i ležaj

šta tu ima za izgorit?

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 11:52 (Kamikaza1600vti).
13 godina
protjeran
Kamikaza1600vti kaže...
Stjepanj kaže...
Kamikaza1600vti kaže...

pa nisam jednom to radio

kakva elektronika, unutra su namotaji elektro motora koji su svakako izolirani jedan od drugog (lakirani bakar), magneti i ležaj

šta tu ima za izgorit?

ipak ne zelim poprilicno riskirati izgaranje bilo cega na ventu, gara nije tu kod nas ostvariva...za sad ne bruji vise kao sto sam rekao...hvala na savijetima!

12 godina
Stjepanj kaže...
Kamikaza1600vti kaže...
Stjepanj kaže...
Kamikaza1600vti kaže...

pa nisam jednom to radio

šta tu ima za izgorit?

ipak ne zelim poprilicno riskirati izgaranje bilo cega na ventu, gara nije tu kod nas ostvariva...za sad ne bruji vise kao sto sam rekao...hvala na savijetima!

razumijem te, al evo da ne bi bilo da pričam bezveze probaj na nekom starom ventu za kučište, svi oni rade na istom principu samo ovi na grafama su puno kvalitetniji i vidit ćeš da mu ništa neće biti

17 godina
odjavljen

Također koristim WD za takve stvari i nikada problema. Pošpricao nekoliko ventova i nakon toga rade odlično bez grebanja. Naravno treba pripaziti da se ne šprica ko blesav i svuda.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2014 11:52 (XXX).
Moj PC  
2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice