Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.515
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Gtx 9xx Club
DeniZg kaže...

Pozz svima.

Danas mi stigla Gigabytica GTX 960 4 GB.

Krasna mala kartica, tiha, jaka i radi k'o zmaj.

Nije naravno ni blizu 970-ki, ali sa 4 gige memorije, trebala bi dobro držati barem 2 godine.

lp

steta,da si uzeo onu s 8gb drzala bi ti 4godine

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
neaktivan
DeniZg kaže...

Pozz svima.

Nije naravno ni blizu 970-ki, ali sa 4 gige memorije, trebala bi dobro držati barem 2 godine.

Ajde molim te samo javi kakve su temperature, na koliko rpm vrte ventilatori, jel bučna itd.?

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2015 18:41 (Penryn).
12 godina
Stjepanj kaže...
DeniZg kaže...

Pozz svima.

lp

steta,da si uzeo onu s 8gb drzala bi ti 4godine

Te su rasprodali.

A nisam htio 970-ku jer bi ona držala samo godinu i 9 mjeseci. 

PSN - DeniZg80
12 godina
GarfieldsField kaže...
Penryn kaže...
Fanu kaže...

1) kartica ima backplate, 2) najbolje se OCa od ostalih 970ica, 3) ima najvise outputa i 4)temperature ne prelaze 70C (cak i OCana)

1. backplate na MSI nije ni potreban jer nije nešto posebno duga, a također negativno utječe na temperature jer služi kao izolator

2. koliko se bolje clocka, 50MHz ako i toliko. Primjetiš razliku između 1450MHz i 1500MHz?

3. Ima 6 outputa dok MSI 4. Kakva korist kad može max 4 monitora imat spojena?

4. Kod MSIjevke također ne prelaze 70c..

Evo pa nek ljudi glasaju..

Hehe...izjednačeno 

Vjerojatno ću bacati kovanicu...eci peci pec...

Jel ova G1 jako glasnija od MSI?

Coil whine?

Što je sa memorijom kod G1, ako sam dobro skužio umjesto Samsunga stavlil su nekakvog Hynixa. Je li to uopće relevantno?

kupio sam GTX970 prije 2 tjedna u ADMu i memorija je samsung

coil whine sam cuo samo jednom (i to nisam siguran da li je uopce i bio coil whine posto se nisam bas susretao s tim dosad) i to kad je framerate bio iznad 200

G1 je necujna - i za vrijeme igranja i u idleu (sto je logicno posto su ventovi ugaseni u idle)

cijela 9xx serija je jako dobro rijesena i malo se zagrijava tako da ces s rijetko kojom karticom imati problema sa bukom..

12 godina
Penryn kaže...
DeniZg kaže...

Pozz svima.

Ajde molim te samo javi kakve su temperature, na koliko rpm vrte ventilatori, jel bučna itd.?

Evo jedan skrinšot iz Watchdogsa.  Temp grafe je 73C. Ventovi na 1650 RPM. Potrošnja VRAMa nešto preko 3 GB.

Nažalost, Nvidia Experience me zalockao na 30 FPS-a. Moram proučiti kako se to makne.

Grafa se ne čuje ni najmanje.

Ovaj skrinšot je sa postavljenim ventovima na 75% tj. cca 2250 RPM. Vrlo malo se čuju. Temp GPUa je 64.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2015 22:34 (DeniZg).
17 godina
neaktivan
DeniZg kaže...

Evo jedan skrinšot iz Watchdogsa. Sve postavke su na Ultra, AA je TXAA x4. Temp grafe je 73C. Ventovi na 1650 RPM. Potrošnja VRAMa nešto preko 3 GB.

Nažalost, Nvidia Experience me zalockao na 30 FPS-a. Moram proučiti kako se to makne.

Hvala, iskreno očekivao sam malo bolje rezultate al s obzirom kako je mala i ako je stvarno tiha pri tih 1650rpm, onda je ok. Na prvom screenshotu gpu usage čini mi se nije na 100% jer je lockano na 30fps(vsync uključen valjda), pa bi temperature možda bile i nešto veće od ovih 73c pod punim opterećenjem. 

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

jadna bi u furmarku ili bf4 izgorila na 100% mozda i poletila na 3000rpm-a

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2015 22:38 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Penryn kaže...

Hvala, iskreno očekivao sam malo bolje rezultate al s obzirom kako je mala i ako je stvarno tiha pri tih 1650rpm, onda je ok. Na prvom screenshotu gpu usage čini mi se nije na 100% jer je lockano na 30fps(vsync uključen valjda), pa bi temperature možda bile i nešto veće od ovih 73c pod punim opterećenjem. 

Namjerno sam stavio Watch Dogse jer su dosta zahtjevni i gutaju VRAM. Postavke ipak nisu bile sve Ultra, jer izgleda da Geforce Experience radi override. Recimo da su bile high.

Da je GPU usage veći, temperature bi bile veće, ali bi se onda jače upalili ventovi, koji su dosta tihi i pri većim brzinama (digao sam im okretaje manualno da vidim koliko su glasni).

Izmjerio ventove na 100% brzini: 40 db, mjereno sa mobitelom na kučištu.

Usporedbe radi, PS4 kad mi zakuha, ode na 65 db.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2015 22:44 (DeniZg).
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Moram priznat da i nije toliko tiho koliko sam ocekivao.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

ništa neočekivano, obzirom da ima samo jedan heat pipe i da 960 nije, kako se čini, toliko efikasna kao jače 970 i 980

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa ima sam jedan heatpipe tako da nije čudo kako ne hladi ko mutavo. Znači, reci mi subjektivno mišljenje što se tiče buke. Čuje li se grafa kad ostaviš u auto modu u tihom kućištu sa jedno metar daljine ili ne kad je opterećena u igri ?? Rekao bi po tvom komentaru da se ne čuje ??

P. S. Ajd vrti Heaven jedno 15 min i ostavi hlađenje na auto pa da vidimo na koliko okretaja se popnu i kako stoje temperature ? I napiši dojam jel se čuje grafa ili ne.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2015 14:07 (itomic009).
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club
  • Naravno da se cuje, 40dB nije uopce malo.
LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jonja kaže...

To je kad je stavio ventove ručno na 100%, a koliko sam skužio na 75% se vrte na 2250rpm i tada je temp oko 65C.

12 godina
itomic009 kaže...

Pa ima sam jedan heatpipe tako da nije čudo kako ne hladi ko mutavo. Znači, reci mi subjektivno mišljenje što se tiče buke. Čuje li se grafa kad ostaviš u auto modu u tihom kućištu sa jedno metar daljine ili ne kad je opterećena u igri ?? Rekao bi po tvom komentaru da se ne čuje ??

Moj subjektivni dojam je da se grafa ne čuje ispod 75% vrtnje ventilatora. Dok sam igrao Watch Dogse, bila je ispod i nije se čula.

Penryn kaže...
Jonja kaže...

To je kad je stavio ventove ručno na 100%, a koliko sam skužio na 75% se vrte na 2250rpm i tada je temp oko 65C.

Tako je. 40db je kad su ventovi na max.

U praksi kad bi GPU ventovi radili na max, vjerojatno bi i CPU cooler radio puno jače i sigurno bi bio glasniji od grafe.

Meni osobno je 40 db prilično tiho. Ako otvorim prozor po danu, tih 40db iz grafičke se ne čuje.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2015 14:42 (DeniZg).
13 godina
Meni ventovi na Strixici ne prelaze u benchevima i igrama 40ak % i temperaturu preko 65C,sad ide jos i nize kako topliji dani su sve rijeđi!
AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
volegradele kaže...
Meni ventovi na Strixici ne prelaze u benchevima i igrama 40ak % i temperaturu preko 65C,sad ide jos i nize kako topliji dani su sve rijeđi!

kad sam u sred ljeta stavio 100% rpm, temp na toj strixici pri 1500/2150mhz je bila 56°c, takoder i vrm! odlican komad hw kaj drugo reci! tisina i mali broj rpm-a je neupitna od kad su sastavili ovaj dc2 cooler!lp

15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
volegradele kaže...

kad sam u sred ljeta stavio 100% rpm, temp na toj strixici pri 1500/2150mhz je bila 56°c, takoder i vrm! odlican komad hw kaj drugo reci! tisina i mali broj rpm-a je neupitna od kad su sastavili ovaj dc2 cooler!lp

De jos sta napisi o njoj. Slusajuci tebe, covjek bi zakljucio da je bolja i kvalitetnija od KINGPIN verzija grafa. Pa daj sto je previse, previse je. Znamo svi da je grafa dobra. Pozz

12 godina
Almin94 kaže...

De jos sta napisi o njoj. Slusajuci tebe, covjek bi zakljucio da je bolja i kvalitetnija od KINGPIN verzija grafa. Pa daj sto je previse, previse je. Znamo svi da je grafa dobra. Pozz

haha, nisi ti još ništa vidio

kolegi Reedy se vrm-ovi na strixici griju do 110 stupnjeva i barem otvoreno to kaže

asus je tu gadno sfušario s hlađenjem vrm-ova i to je činjenica

ali stjepko to ne bi priznao da ga kolju, no nije mu za zamjerit, ipak mu je asus najveća ljubav

12 godina
Gtx 9xx Club

Na koliko se griju VRMovi na ovom mom modelu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
MEGATAMA kaže...

Na koliko se griju VRMovi na ovom mom modelu?

prema mjerenjima na testovima, giga g1 ne prelaze 65 stupnjeva na otvorenoj ploči, no to nije čudno jer ima direktno hlađenje preko glavnog hlanjaka i heatpipesa sa skoro cijelim ventom iznad toga, dok strixica ima komadić aluminija na vrm-ovima i to jedva na rubu ventilatora, pa je i airflow mizeran

to je razlog zašto kod strixa to ide preko 85 stupnjeva i to također na otvorenoj ploči i kod 25 stupnjeva okolne temperature, a zato je kolega Reedy na svojoj strixici u zatvorenom kućištu i mjerio do 110 stupnjeva

toliku temperaturu ja niti na jednoj komponenti ne bih volio imati, niti vjerujem da je na duge staze zdrava, pa može netko pjevat o kvaliteti asusa koliko hoće

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2015 16:55 (picajzla0707).
16 godina
Gtx 9xx Club

Ma griju se oni do 90 C kad stavim fan na 50% i to samo na Witcheru 3 di je grafa zakucana na 90-99% skoro cijelo vrijeme, npr GTA 5 na auto fanovima (30% negdje) max temp VRM-a što sam vidio bilo je 80 C, da stavim na 50% bili bi na kojih 65-70C..

Ne kažem da to nije puno, malo jeste previše, ali me ne brine. Osim toga grafa je stvarno super, kvaliteta izrade je odlična i core temperature su dobre, nije sad asus loš i škart zbog toga faila s VRM-om, ionako je deklarirano na 120 C pa ne vidim problem. Istina da nije lijepo vidjeti neku komponentu na 100C, ali ako je tako šta se može, neka radi tako, ako što krepa imam još gare 2 i pol godine i to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Reedy kaže...

Ma griju se oni do 90 C kad stavim fan na 50% i to samo na Witcheru 3 di je grafa zakucana na 90-99% skoro cijelo vrijeme, npr GTA 5 na auto fanovima (30% negdje) max temp VRM-a što sam vidio bilo je 80 C, da stavim na 50% bili bi na kojih 65-70C..

Ne kažem da to nije puno, malo jeste previše, ali me ne brine. Osim toga grafa je stvarno super, kvaliteta izrade je odlična i core temperature su dobre, nije sad asus loš i škart zbog toga faila s VRM-om, ionako je deklarirano na 120 C pa ne vidim problem. Istina da nije lijepo vidjeti neku komponentu na 100C, ali ako je tako šta se može, neka radi tako, ako što krepa imam još gare 2 i pol godine i to je to.

Nece krepati nista, bez brige.

13 godina
Jel gpu-z mjeri temp v-rama,btw do sad nisam nikad obracao paznju tome!!

Ovo mi je prva Asus grafika do sas sam uvjek imao MSI i da je Links kojim slucajem imao MSI tada,kupio bih ga 100%
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Reedy kaže...

ako što krepa imam još gare 2 i pol godine i to je to.

ma ovo je najbitnije, vjerojatno ja i dramim malo previše, no psihički me ubijaju te temperature zbog ovog smeća od grafe koje trenutno imam, koje se grije na preko 85 stupnjeva i dere se ko jarac, a začudo i dalje radi

ubuduće ću svakako dobro paziti što uzimam, a strixicu upravo zbog tih temperatura ne bi uzimao, dok god ima konkurencija koja to radi kako spada

ali kažem opet, to sam samo ja i moje frustracije

10 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Što se buke tiče, evo jedna fantastična usporedba gdje se sve vidi, fps, temperatura, rpm..(mislim da su asus strix sad tiše, ova prva serija je imala loš fan profil)

http://www.computerbase.de/videos/2014-10/10-geforce-gtx-970-im-lautstaerke-vergleich/

Hvala na videu.

Jedino što mogu na temelju njega zakljućiti je da je G1 glasnija od MSI. Ali to mi ne pomaže.

Zanima me kakva je kad je u kućištu i na podu pored stola, a na na stolu, ili u otvorenom kućištu pored uha.

Recenzije kažu da je tiha, neki korisnici kažu da je nečujna. A onda opet neki kažu da je najglasnija ikad, kao da imaju usisivač pored glave.

17 godina
neaktivan
GarfieldsField kaže...

Hvala na videu.

Jedino što mogu na temelju njega zakljućiti je da je G1 glasnija od MSI. Ali to mi ne pomaže.

Zanima me kakva je kad je u kućištu i na podu pored stola, a na na stolu, ili u otvorenom kućištu pored uha.

Recenzije kažu da je tiha, neki korisnici kažu da je nečujna. A onda opet neki kažu da je najglasnija ikad, kao da imaju usisivač pored glave.

Pa ako su cjenovno slične i giga nema drugih prednosti, čemu onda riskirat s njom?

16 godina
Gtx 9xx Club

Ja sam inače alergičan na glasne grafičke kartice i upravo zbog toga sam prodao Gainward 970 (referentnu, ne Phantom), da bi uzeo GTX 970 G1...

Stvarno je tiha (kućište mi je na podu).

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2015 23:06 (Vkm996).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Reedy kaže...

ako što krepa imam još gare 2 i pol godine i to je to.

ma ovo je najbitnije, vjerojatno ja i dramim malo previše, no psihički me ubijaju te temperature zbog ovog smeća od grafe koje trenutno imam, koje se grije na preko 85 stupnjeva i dere se ko jarac, a začudo i dalje radi

ubuduće ću svakako dobro paziti što uzimam, a strixicu upravo zbog tih temperatura ne bi uzimao, dok god ima konkurencija koja to radi kako spada

ali kažem opet, to sam samo ja i moje frustracije

ako ikad budes imao doticnu onda ces pricati drugacije, dakle u 90% slucajeva ja sam imao osjecaj da nemam gpu u racunalu, dakle apsolutna tisina! ono wtf? gledam kartica ne radi u AAA naslovima, bf4, gta5 itd! stvarno kad pogledas izgleda zacudujuce, inace moja kanta je na 50cm od moje glave, evo slika

(sad je unutra druga kartica no evo cisto kako to izgleda) cak mi je kuciste konstantno otvoreno jer stalno nesto radim s njim!

asusov vrm podnosi do 150°, na 120° mu je maximalna radna temperatura nakon toga ide throtlanje! najvise sto sam vidio pod automatikom je bilo 95°c tokom ljeta, no nebitno kartica je namjenjena necemu drugom a to je apsolutnoj tisini, temperature su odlicne, komponente su vrhunske i kartica je cisti komad sexa! obicna wf3 oc koju sam takoder probao je yebeni mlaznjak s svoja tri minijaturna venta na enormnih 1650rpm-a kao minimalac! no ovo sam vec sve ponovio!LP

edit. evo kak izgledaju

wf3 oc wf3 oc
  i
strix strix

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2015 19:08 (Stjepanj).
12 godina
GarfieldsField kaže...
Penryn kaže...

Što se buke tiče, evo jedna fantastična usporedba gdje se sve vidi, fps, temperatura, rpm..(mislim da su asus strix sad tiše, ova prva serija je imala loš fan profil)

http://www.computerbase.de/videos/2014-10/10-geforce-gtx-970-im-lautstaerke-vergleich/

Hvala na videu.

previse si zabrijao..

11 godina
Fanu kaže...
GarfieldsField kaže...
Penryn kaže...

Hvala na videu.

previse si zabrijao..

baš...čovjek bi rekao da bira kakvu kurvetinu pa je nesiguran u svoj odabir a mozda i u cjelu svoju sexsualnost jer ljudi kazu da je upravo suprotno pravi put za njega! 

The Time is always righT
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice