Mozda se moze sa modanim biosom ali sa tim se ja necu zezat,dovoljno mi je ovih 1501mhz i mislim da se dalje necu niti igrat overclockom....
EDIT:
Naravno osim kad predjem na win10 probat cu na njima cisto da vidim kako se grafa ponasa :)
Mozda se moze sa modanim biosom ali sa tim se ja necu zezat,dovoljno mi je ovih 1501mhz i mislim da se dalje necu niti igrat overclockom....
EDIT:
Naravno osim kad predjem na win10 probat cu na njima cisto da vidim kako se grafa ponasa :)
EDIT:
Bolje se ponasa, odmah da znas. :-)
Dakle ja sam jucer nesto shebo sa testiranjem ocito..
danas opet idle cijeli setuo 130w
nakon sto sam pokrenuo blend test na prime 95 cpu na 4.5ghz
potrosnja je skocila na 250w..
nakon sto sam pokrenuo solo furmark bez prime 95 potrosnja je bila 405 w
a kada sam pokrenuo prime95 i furmarkt oboje skupa potrosnja je otisla na 505w
dakle grafa trosi dosta vise
ako je cpu 150 w ostatak konfe 100w ostalo je grafa ?dakle po ovome grafa potegne 250w?
ovo je sada 100% točno nekoliko puta sam provjeravao
dakle mislim da nas ipak lažu ovi iz nvidie?
a kada oni nisu lagali
moram vidjeti da li je nekakv cpu load dok pokrenem furmark..
no sve u svemu kada je sve pod stresom je 505w
e sada kolko što troši nemam pojma..
Problem je što se ne griju i ne troše manje. Reklamirana potrošnja su laži.
Imao sam dvije 970, to sa 150W je čisto smeće od laži.
...
dakle realna potrošnja grafe je maks 170w u full loadu ako i tolko.. pa eto nevjerni tome..
Dakle ja sam jucer nesto shebo sa testiranjem ocito..
...
dakle grafa trosi dosta vise, ako je cpu 150 w ostatak konfe 100w ostalo je grafa ?dakle po ovome grafa potegne 250w? ovo je sada 100% točno nekoliko puta sam provjeravao
dakle mislim da nas ipak lažu ovi iz nvidie?
Hmm...
a kada oni nisu lagali
Ja na svojoj kutiji i na svim online materijalima 970-tke i dalje vidim oznaku 4 gb iako to jest točno to ujedno i nije točno.....ma nvidia nikad ne laže
kada pokrenem gpuz i njegov render full screen također mi zakuca grafu na 99% ali tada je potrosnja dost manja wtf??
ne pricam za to nego tweeku drivera da bi imali bolji skor od ati a 3d marku 2003
Deklarirana potrosnja je logicno za referentne modele a ne nase tvornicki overclockane sa 1x 6pin i 1x 8pin itd itd itd.....
p ovome kaj vidim ona uopce ne trosi manje od gtx 780ghz koju sam imao niti lipe manje.
Hm, ajde opali bench Heaven 4.0 i Valley pa zabilježi špice tokom bencha. Taj optereti GPU full a CPU laganini pa da vidimo. Ova sintetita (Furmark i P95) nije dobra za ta testiranja potrošnje i toga jer grafe i procesori, kako koji throtlaju i tako to a i ta sintetika nije realna. Najrealnije je da se igra neki dio u nekim zahtjevnim igrama pa da vidimo kako koji sustav vuče. Možeš vidjet koliko ti vuče realno CPU u Cinebenchu pa vidi. Kontam da ako je clockan na 4.5Ghz, da će ti sustav vuči iz zida u takom scenariju jedno 220 W. Uglavnom, GTX 970 očito ne troši baš kao upaljač ali opet troši bitno manje nego pandan joj R9 390. Trebao bi se ubacit u priču i netko s R9 390.
p ovome kaj vidim ona uopce ne trosi manje od gtx 780ghz koju sam imao niti lipe manje.
Jel ti se da downclockat ju na nekakve referentne vrijednosti pa pogledat tako potrosnju?Ako se to uopce moze uzevsi u obzir automatski gpu boost.....
kada pokrenem gpuz i njegov render full screen također mi zakuca grafu na 99% ali tada je potrosnja dost manja wtf??
Ništa GPU-Z render. Pokreni Furmark, 3DMark i sl.
joj dosadni ste stom potrosnjom sto se single gpu-a tice necete nista primjetno ustedit,kod nas struja je tako ionako skupa
a uostalom tko ima za takvu grafiku ima i za struju
Jel ti se da downclockat ju na nekakve referentne vrijednosti pa pogledat tako potrosnju?Ako se to uopce moze uzevsi u obzir automatski gpu boost.....
Ma nije to toliki faktor koliki ti misliš da je. To što je tvornički clockana 10%.
Hm, ajde opali bench Heaven 4.0 i Valley pa zabilježi špice tokom bencha. Taj optereti GPU full a CPU laganini pa da vidimo. Ova sintetita (Furmark i P95) nije dobra za ta testiranja potrošnje i toga jer grafe i procesori, kako koji throtlaju i tako to a i ta sintetika nije realna. Najrealnije je da se igra neki dio u nekim zahtjevnim igrama pa da vidimo kako koji sustav vuče. Možeš vidjet koliko ti vuče realno CPU u Cinebenchu pa vidi. Kontam da ako je clockan na 4.5Ghz, da će ti sustav vuči iz zida u takom scenariju jedno 220 W. Uglavnom, GTX 970 očito ne troši baš kao upaljač ali opet troši bitno manje nego pandan joj R9 390. Trebao bi se ubacit u priču i netko s R9 390.
skidam no meni je maks potrosnja bas kada se nesto 100% optereti
jucer sam testirao batmana i cijeli sistem je vukao 370w otprilike..
bitno je znati koliko cijeli sustav vuce u full opterecnju da vidis imas li porstora za evenutalno jos nesto, dakle jos jedna gtx 970 i ja padam?
joj dosadni ste stom potrosnjom sto se single gpu-a tice necete nista primjetno ustedit,kod nas struja je tako ionako skupa
a uostalom tko ima za takvu grafiku ima i za struju
poanta je bila preporuka čovjeku koju uzet 390 vs 970, a problemčić je bio starije napajanje ne baš sjajne efikasnosti
no, po običaju nastalo je ovo...
Možda je stvar u tome što (barem kod mene) gpuz render test rabi samo 318 mb vrama? S tim da koliko vidim to postepeno raste? Te je valjda tdp na 65+%?
Eto Valley 340-370w maks cijeli sistem..
A da probaš izbaciti grafu i odvrtiti neki benč bez nje pa onda pukni nju nazad i ponovno odvrti? Bi to funkcioniralo na taj način?
A da probaš izbaciti grafu i odvrtiti neki benč bez nje pa onda pukni nju nazad i ponovno odvrti? Bi to funkcioniralo na taj način?
pa nema fx integrušu :)
E jbga
E jbga
ma nema tu kaj.
ona trosi cca 150 - 170w ali u gamingu
ja ne vjerujem da je netko testirao furmark od ekipa koja radi reviewe--
sve mi je to labilno. pretpostavljam da i potrosnja od amda ide dosta više od prezentirane..
E jbga
ma nema tu kaj.
sve mi je to labilno. pretpostavljam da i potrosnja od amda ide dosta više od prezentirane..
Hmmm, padam u napast kupiti ono sranje koje mjeri potrošnju direktno na utičnici pa da probam kolko vuče
E jbga
ma nema tu kaj.
Hmmm, padam u napast kupiti ono sranje koje mjeri potrošnju direktno na utičnici pa da probam kolko vuče
pa baš sam to htio napisat, nije vrag da to sranje imam jedini ja sa ovim fx-om :)
ja bih vec odavno izvadio grafu i testirao cpu bez grafe i onda puknuo grafu i opet testirao i jednostavno - razlika je tocna potrosnja grafe ?
opet imam glupo pitanje
da li će taj i5 više trošit kada ce biti i njegov gpu ukljucen?
ako da opet neces znati tocnu potrosnju grafe :)
Hm, eto to je ono što sam ja spominjao, a i Tonči. Nek Picajzla napravi matematiku. Moja R9 280X ima TDP 250W i troši pun ku..ac više nego GTX 970 na papiru. No ja kad sam vrtio Valley mislim da je špica bila 280W iz zida. E sad, moj CPU troši bitno manje nego tvoj FX na 4.5Ghz, ali u ovom testu ionako CPU nije na punom gasu. Tako da ako i dodamo da moj CPU troši manje 70 - 80W nego tvoj onda opet dođemo na to da sistem s tvojom ili mojom grafom troši manje više isto !! Nije uopće bitno sad to da netko ne krene srat da je GTX 970 brža od moje nego je bitno koliko koja troši (da odma trolove riješim). R9 390 ne troši bitno više od moje tako da kad se to onda stavi u kontekst, dobije se zanimljiva situacija. Spomenuo si da ti sustav vuče 370W u Batman-u. Sumnjam da bi vukao više od 400W i sa R9 390.
Furmark je realisticno mjerilo kao da uzmete auto nabijete gas do kraj pa koliko masina moze na max i onda utvrdite potrosnju goriva i zakljucite taj auto toliko trosi.
Hm, eto to je ono što sam ja spominjao, a i Tonči. Nek Picajzla napravi matematiku. Moja R9 280X ima TDP 250W i troši pun ku..ac više nego GTX 970 na papiru. No ja kad sam vrtio Valley mislim da je špica bila 280W iz zida. E sad, moj CPU troši bitno manje nego tvoj FX na 4.5Ghz, ali u ovom testu ionako CPU nije na punom gasu. Tako da ako i dodamo da moj CPU troši manje 70 - 80W nego tvoj onda opet dođemo na to da sistem s tvojom ili mojom grafom troši manje više isto !! Nije uopće bitno sad to da netko ne krene srat da je GTX 970 brža od moje nego je bitno koliko koja troši (da odma trolove riješim). R9 390 ne troši bitno više od moje tako da kad se to onda stavi u kontekst, dobije se zanimljiva situacija. Spomenuo si da ti sustav vuče 370W u Batman-u. Sumnjam da bi vukao više od 400W i sa R9 390.
e pa taj dio ne znam.. a volio bih znati..
Furmark je realisticno mjerilo kao da uzmete auto nabijete gas do kraj pa koliko masina moze na max i onda utvrdite potrosnju goriva i zakljucite taj auto toliko trosi.
a nije bas tak..
jbga ja sam puno puta sa frendovima sjedio i uvijek postojala rasprava kolika je prosjecna potrosnja i koliko ti je maksimalna potrosnja i onda miješano. Svi mi volimi stisnuti gas i gledati kako auto guta 20 litara na 100 km :)
dakle mi zelimo saznati koliko grafa potrosi kada je se stisne maksimalno a ne prosjecno.