Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.456
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Gtx 9xx Club

...

Sreća je put, a ne odredište.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 8:58 (goodie).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Paralelna usporedba kaže koliko je Titan loš zapravo u odnosu na cijenu: http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/31.html

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Re: Gtx 9xx Club
Tonči kaže...

Paralelna usporedba kaže koliko je Titan loš zapravo u odnosu na cijenu: http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/31.html

LOL! gle di je 280x(prastara 7970)..yebo titan cuvaj pare!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
chaselol kaže...

Koga briga koliko vuce struje, bitne su performanse.

Prestanite da kenjate o tome kako ste svi zeleno osvijesteni da brinete za ekologiju?
Koga boli briga za to od gamerske populacije!? 

naravno da je bitno koliko grafa vuče struje, ne samo zbog potrošnje koju je dobro smanjiti, bitno je i što se efikasnije grafe manje zagrijavaju

i jedna konkretna - već sad imaš masu preporuka (i to baš na ovom forumu) kad nije isplativo uzet par posto jaču grafu koja vuče 50 posto više struje, jer to direktno povlači za sobom i zamjenu sasvim dobrog napajanja i time veće troškove

12 godina
picajzla0707 kaže...
chaselol kaže...

Koga briga koliko vuce struje, bitne su performanse.

Prestanite da kenjate o tome kako ste svi zeleno osvijesteni da brinete za ekologiju?
Koga boli briga za to od gamerske populacije!? 

naravno da je bitno koliko grafa vuče struje, ne samo zbog potrošnje koju je dobro smanjiti, bitno je i što se efikasnije grafe manje zagrijavaju

i jedna konkretna - već sad imaš masu preporuka (i to baš na ovom forumu) kad nije isplativo uzet par posto jaču grafu koja vuče 50 posto više struje, jer to direktno povlači za sobom i zamjenu sasvim dobrog napajanja i time veće troškove

Reci to njima......

http://fudzilla.com/36294-gainward-gtx-970-phantom-reviewed?start=14

Grafa je znaci na arhitekturi koja trosi puno manje od recimo moje grafe a gle kako dolazi do 80c i throthla dok moja niti u najtoplije dane nejde preko 74c......toliko o potrosnji i zagrijavanju i da naglasim obje grafe su nereferentne.

14 godina

Sve ovo oko potrošnje Maxwell arhitekture je jako čudno i kontradiktorno. Ima hrpa testova i primjera gdje sustavi sa GTX 9xx grafama troše jako puno mada su same grafe reklamirane kao mizerni potrošači. Nešto tu nije baš sasvim 1/1

12 godina
Gtx 9xx Club
minjaru procitaj si prvo link pa probaj donjet nekakav zakljucak....ako si to u mogucnosti.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Sve ovo oko potrošnje Maxwell arhitekture je jako čudno i kontradiktorno. Ima hrpa testova i primjera gdje sustavi sa GTX 9xx grafama troše jako puno mada su same grafe reklamirane kao mizerni potrošači. Nešto tu nije baš sasvim 1/1

I ja sam to primjetio, i to bas sam mjerio potrosnju u far cry 3, cijelo sustava ali opet preko 650W je bilo, nesto tu smrdi, doduse naclockane su grafe bile.

12 godina
Gtx 9xx Club
Vjerujem da je stvar u tome da oni deklariraju potrosnju na nekakvim "mizernim" clockovima dok cjela 970 serija ide vrlo visoko u tom pogledu a logicno je da samim time ide i potrosnja gore.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Da naglasim potrosnja od 650W je bila sa dvije gtx 980.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Bilo bi dobro da se javi još netko otko ima GTX 970 ili GTX 980 i mjerač potrošnje pa da se malo testira umjesto što se lupa bez veze TD. Pa da Leopard, čudno je to malo da tako štedljive grafe u realnom svijetu imaju potrošnju koja baš niti ne odudara od drugih grafi a reklamira se da troše osjetno manje. Čitam PC AXE recenziju GTX 960 Asus Strix i tamo su dobili da sustav sa GTX 960 troši više od istog sustava ali sa R9 270. Isto tako sam vidio hrpu testova gdje GTX 970 troši tek nešto malo manje od moje a GTX 980 malo manje od R9 290 mada bi prema njihovom marketingu trebale trošit brutalno manje. Na stranu to  sada što su brže, to nije uopće upitno nego mi je samo to čudno malo.

12 godina
MEGATAMA kaže...

Reci to njima......

Grafa je znaci na arhitekturi koja trosi puno manje od recimo moje grafe a gle kako dolazi do 80c i throthla dok moja niti u najtoplije dane nejde preko 74c......toliko o potrosnji i zagrijavanju i da naglasim obje grafe su nereferentne.

općenito sam dao odgovor na glupo pitanje "koga brige koliko vuče struje" jer je efikasnost trenutno u žiži interesa svih proizvođača, a ove muljačine sa potrošnjom ili što već jest nvidia 9xx serije će se razjasnit prije ili kasnije

a što se tiče ovog drugog, pa nisu svi nereferentni hladnjaci isti - jedan je bolji, drugi lošiji i razlike u temperaturi mogu biti ogromne - što nisi usporedio svoju grafu i recimo giginu g1 ili ono inno čudovište pa se čudio na obrnutu razliku

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Već znamo da 9xx serija ne troši baš tako malo kako kažu, tako da je sasvim svejedno. Uostalom, gejmerska računala su zadnja mjesta za gledanje ušteda. Koga briga?!

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
picajzla0707 kaže...
MEGATAMA kaže...

Reci to njima......

općenito sam dao odgovor na glupo pitanje "koga brige koliko vuče struje" jer je efikasnost trenutno u žiži interesa svih proizvođača, a ove muljačine sa potrošnjom ili što već jest nvidia 9xx serije će se razjasnit prije ili kasnije

a što se tiče ovog drugog, pa nisu svi nereferentni hladnjaci isti - jedan je bolji, drugi lošiji i razlike u temperaturi mogu biti ogromne - što nisi usporedio svoju grafu i recimo giginu g1 ili ono inno čudovište pa se čudio na obrnutu razliku

Vec sam napisao da ova moja sad ima average 64c a u najtoplije dane po ljetu to je bilo 73-74c max koliko ove koje si naveo imaju nizu temp u loadu onda od moje??Za ino sam vidio da se pregrijava(gtx 970) bar ta nekakva standardna nereferentna....

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 12:05 (MEGATAMA).
15 godina
Gtx 9xx Club

9xx troše upravo onoliko koliko "kažu".

"Problem" su neke nereferentne kartice s višim power targetom.

Primjer, Giga gtx980 je na THG testu (samo u Furmarku naravno) vukla valjda 280W, dok su ref. i Asus poseidon stale na 185.

Dakle, preporuka je izbjegavati recenzije gdje potrošnju mjere isključivo u Furmarku jer je takvo mjerenje nerealno iz očitih razloga.

Spomenut je pcaxe (i njihov mjerač od 50kn mind you ) i strix960 vs 270turboduo. Pa evo u FC3 Strix troši 15W manje s tim da je oc-ana 150mhz više od tvorničkog primjerka, dok je 270 ocana za nekih 30mhz. Šamaranje u FPSima isto nije za zanemarit kad se već gleda efikasnost, jel.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 12:48 (dzejmshr).

1 0 hvala 0
12 godina
MEGATAMA kaže...
picajzla0707 kaže...

Vec sam napisao da ova moja sad ima average 64c a u najtoplije dane po ljetu to je bilo 73-74c max koliko ove koje si naveo imaju nizu temp u loadu onda od moje??Za ino sam vidio da se pregrijava(gtx 970) bar ta nekakva standardna nereferentna....

evo pa pogledaj sam kakve su temperature kod te inno i ne u običnom loadu nego u furmarku, zato sam i rekao "čudovište", pa sad usporedi svoju i ovu inno i čudi se kako je moguće da ova bude 20+ stupnjeva hladnija, a obe su "nereferentne"

hoću reći da ne valja generalizirati - jer ti si tražio najgoru moguću nereferentnu 970 da bi nešto istaknuo, samo ne znam što

12 godina
Gtx 9xx Club

Potrosnja struje u W gtx 970 G1...

Koristio sam Furmark po 10 minuta a postavke su sljedece ( SLIKA 1)

Stock postavke grafe potrosnja:

->350W-372w , max. 378W  -10 min

OC postavke grafe potrosnja: 1506/7812 MHZ

-> 383W-391W, max. 399,8w - 10 min ...max temp: 66C

sLIKA 1 sLIKA 1
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club
Najgora koju sam vidio je Ino gtx 970 jer se pregrijava dok se to kod fantomke ne desava,istaknuo sam da ne stoji ono tvoje da manja potrosnja automatski znaci puno nize temperature jer kao sto si vidio na linkovima ide se tu bez beda i do granice throthlanja.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Sandro HR Zagorje kaže...

Potrosnja struje u W gtx 970 G1...

Koristio sam Furmark po 10 minuta a postavke su sljedece ( SLIKA 1)

Stock postavke grafe potrosnja:

->350W-372w , max. 378W  -10 min

OC postavke grafe potrosnja: 1506/7812 MHZ

-> 383W-391W, max. 399,8w - 10 min ...max temp: 66C

Aj testiraj u nekoj igri tipa Crysis 3 ili Battlefield 4. Furmark je beskoristan za to jer nema veze s ničim stvarnim i realnim.

16 godina
odjavljen
MEGATAMA kaže...
Najgora koju sam vidio je Ino gtx 970 jer se pregrijava dok se to kod fantomke ne desava,istaknuo sam da ne stoji ono tvoje da manja potrosnja automatski znaci puno nize temperature jer kao sto si vidio na linkovima ide se tu bez beda i do granice throthlanja.

Kad si je ti to vidio? Nisi li nedavno rekao da imaš samo AMD već dulje vrijeme?

Ja sam Inno imao, i to AB980 - najhladnija i najbrža 980 od svih na tržištu, izuzev GALAX HOF-a koji je brži, ali throttla, što Inno ne radi. Daleko najbrža i najhladnija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 15:28 (Tonči).
13 godina
Tonči kaže...
MEGATAMA kaže...

Kad si je ti to vidio? Nisi li nedavno rekao da imaš samo AMD već dulje vrijeme?

Ja sam Inno imao, i to AB980 - najhladnija i najbrža 980 od svih na tržištu, izuzev GALAX HOF-a koji je brži, ali throttla, što Inno ne radi. Daleko najbrža i najhladnija.

Ali on govori o Inno3D GTX 970 koja je zadnji šrot i 500 kn jeftinija od svih drugih. Ne znam kakve veze ima taj GTX 980 o kojem ti pricas sa karticom o kojoj on prica. Koliko je ta GTX 980 "daleko najbrza i najhladnija", toliko je Inno3D GTX 970 najsporija i najvrućija :)

16 godina
odjavljen
Minneyar kaže...
Tonči kaže...
MEGATAMA kaže...

Ali on govori o Inno3D GTX 970 koja je zadnji šrot i 500 kn jeftinija od svih drugih. Ne znam kakve veze ima taj GTX 980 o kojem ti pricas sa karticom o kojoj on prica. Koliko je ta GTX 980 "daleko najbrza i najhladnija", toliko je Inno3D GTX 970 najsporija i najvrućija :)

Želiš reći da su iz nekog razloga upotrijebili posve drugu tehnologiju (koja je sranje) za praktički istu karticu? I da, kako on to zna?

To bi me iznenadilo, no nije nemoguće...

13 godina
Gtx 9xx Club

A nije ista kartica, drukciji je hladnjak (i ne znam sta sve drugo, vjerojatno kompletna izrada)... pricam (a i on se referirao na tu karticu siguran sam) o ovoj kartici:

"Grafička kartica Innovision GeForce GTX970 4GB DDR5, N97V-1SDN-M5DSX"

Znam iz iskustva nekoliko poznanika kao i sa iskustava ovdje s foruma i opcenito s interneta da je ovo daleko najgori GTX 970.

Moj PC  
3 0 hvala 2
12 godina
Tonči kaže...
MEGATAMA kaže...

Kakve veze sto imam amd?Nisam ju "mogao vidjet" na internetu?Ti znaci imas svaki model grafe ili hardvera koji ikad spomenuo ili si imao?

Kod nas su se u trgovinama bile pojavile najeftinije gtx 970 od Ino firme pa sam malo proucio o cemu se radi i dali se isplati uzimat.

Radi se o ovom modelu i preporuke koje sam nasao je NE kupiti a valjda ne lazu svi.

https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=11&cad=rja&uact=8&ved=0CBoQFjAAOAo&url=http%3A%2F%2Fforums.hexus.net%2Fgraphics-cards%2F331809-inno3d-gtx-970-oc-overheating-fix.html&ei=QOYKVfiFKIGxUYO0hPgC&usg=AFQjCNEK1LJiMJhGkteFdEnwfJ4fapdmeA&sig2=Gd5DG0B9iTc71_4n5lLyUA

Uglavnom model je u ponudi kod nas i mislim da je i dalje najeftiniji.

EDIT:AMD imam od kad je izasla ova tri-x prije nje sam imao gtx 680 phantom 4gb prije nje msi gtx 670 pe oc(fantasticna) prije nje msi gtx 660ti pe oc itd.....

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 16:24 (MEGATAMA).
16 godina
odjavljen
MEGATAMA kaže...

Ti znaci imas svaki model grafe ili hardvera koji ikad spomenuo ili si imao?

Zapravo, da

Kod nas su se u trgovinama bile pojavile najeftinije gtx 970 od Ino firme pa sam malo proucio o cemu se radi i dali se isplati uzimat.

Radi se o ovom modelu i preporuke koje sam nasao je NE kupiti a valjda ne lazu svi.

Mislio sam da misliš na AirBoss izdanje koje je nevjerojatno dobro. Šteta ako imaju i smeće od izvedbi.

13 godina
neaktivan

Mislio sam da misliš na AirBoss izdanje koje je nevjerojatno dobro. Šteta ako imaju i smeće od izvedbi.

Bas sam pogledao i ta Airboss ne prelazi 55 stupnjeva u loadu.Nevjerojatno.

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
12 godina
megatama, ne razumijes osnovni pojam efikasnosti gpu
sto je grafa efikasnija veci postotak energije koju vuce odlazi u korisni rad - dakle u perfomanse, a dio energije koji se gubi u obliku grijanja je manji
sto je grafa neefikasnija vise energije odlazi besmisleno u toplinu i vise se grije, a sto razni proizvodjaci manje ili vise uspjesno tu temperaturu uspjevaju maknuti s gpu u okolis (odnosno u tvoje kuciste) nema s tim veze
dakle manje efikasna grafa uvijek ce se grijat vise i imati manje perfomanse od one efikasnije na istoj potrosnji
12 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
megatama, ne razumijes osnovni pojam efikasnosti gpu
sto je grafa efikasnija veci postotak energije koju vuce odlazi u korisni rad - dakle u perfomanse, a dio energije koji se gubi u obliku grijanja je manji
sto je grafa neefikasnija vise energije odlazi besmisleno u toplinu i vise se grije, a sto razni proizvodjaci manje ili vise uspjesno tu temperaturu uspjevaju maknuti s gpu u okolis (odnosno u tvoje kuciste) nema s tim veze
dakle manje efikasna grafa uvijek ce se grijat vise i imati manje perfomanse od one efikasnije na istoj potrosnji

Uf, ne opet. Već smo jednom raspravili do u detalje o termodinamici elektroničkih komponenti... Uglavnom:

Veća efikasnost čipova ne znači da manji dio utrošene energije odlazi u toplinu. Čipovi nemaju mehaničkih dijelova striktno govoreći. Sva energija uložena u čip ide u energiju, i to toplinsku. Struja koja prolazi kroz cpu ide u toplinu. 

Dakle, efikasnost čipova nema veze sa FPSom odnosno performansama. Možemo kolokvijalno reći kako je "efikasnost" bolja, no pritom mislimo uglavnom na dobro napravljenu arhitekturu čipa koji dobro obrađuje elektricitet koji prolazi kroz čip. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
Gtx 9xx Club

naravno, ovisi i o arhitekturi, no efikasnost je itekako poželjna

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

naravno, ovisi i o arhitekturi, no efikasnost je itekako poželjna

Za što je poželjna? Smanjenje temperature? Ako tako misliš onda smo opet "ja u špade ti u kupe" :)... Kao što rekoh, efikasnost čipova nije ista stvar kao i primjerice efikasnost motora s unutarnjim izgaranjem koji energiju iz goriva moraju pretvoriti u mehaničku pa onda govorimo o xy % efikasnosti motora, gdje taj postotak govori koliko energije je potrošeno u mehanički rad motora, a koliko je otišlo u toplinu. Čipovi svu energiju pretvaraju u toplinu, tako da od xy wati koje čip troši gotovo sve ode u toplinu. Jakost struje i voltaža daju energiju, stoga i OC sa dizanjem voltaže na procesorima stvaraju dodatnu toplinu koja se mora disipirat (originalna hrvatska riječ :) sa istoga. U prijevodu - manja potrošnja = manje topline. Zbog toga uglavnom i nastoje smanjivati potrošnju čipova, jer osim ekološke svijesti, time se smanjuje i temperatura čipova.

edit: da se razumijemo, i ja sam nekoć mislio da se može govoriti o efikasnosti čipa, gdje će veća efikasnost dati manje "loše utrošene" energije, no nakon malo kopanja lako se otkrije da je govor o efikasnosti čipova i toplini jednostavno - pogrešan.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 15:51 (eywa33).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice