Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 957.574
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Gtx 9xx Club
ansha kaže...

Problem je sta je u drugim momentima (crysis 3 npr.) iza gtx 760 cak i kad je naklokana.

Nisam primjetio, vidio sam da je više manje u rangu GTX 760 i malo iznad - barem po benchmarcima koje su kolege gore linkale, nisam istraživao dalje jer svaki test pokazuje drugačije, ali nekakva srednja vrijednost je uglavnom u koristi novije kartice.

EDIT: Ali i da je tako kako kažeš, mislim da je zanemarivo (drugim rječima, cjepidlačenje).

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn --- Gaap#2615 --- http://eu.battle.net/wow/en/character/tarren-mill/Gaap/simple
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2015 9:22 (mrsmith).
12 godina
mrsmith kaže...

EDIT: Ali i da je tako kako kažeš, mislim da je zanemarivo (drugim rječima, cjepidlačenje).

misliš picajzlanje 

16 godina
picajzla0707 kaže...
mrsmith kaže...

misliš picajzlanje 

E ali koji smijeh, gledam total system power draw s GTX 960 - doslovno igraš npr. Crysis 3 na max postakama, a sistem troši 260W total? :D Finjak, pa to je mila majka za HTPC, dovoljno 300W i amen. Jako je lijepo nvidia izvela power management s maxwellom, to smo znali i prije 960, ali zanimljivo mi je kako će to ići dalje (pogotovo u mobile segmentu, čitaj laptopima - tamo već dominiraju i digli su mobile gaming na jedan skroz novi nivo).

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn --- Gaap#2615 --- http://eu.battle.net/wow/en/character/tarren-mill/Gaap/simple
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2015 9:23 (mrsmith).
12 godina
mrsmith kaže...
picajzla0707 kaže...
mrsmith kaže...

misliš picajzlanje 

E ali koji smijeh, gledam total system power draw s GTX 960 - doslovno igraš npr. Crysis 3 na max postakama, a sistem troši 260W total? :D Finjak, pa to je mila majka za HTPC, dovoljno 300W i amen. Jako je lijepo nvidia izvela power management s maxwellom, to smo znali i prije 960, ali zanimljivo mi je kako će to ići dalje (pogotovo u mobile segmentu, čitaj laptopima - tamo već dominiraju i digli su mobile gaming na jedan skroz novi nivo).

Doslovno neces igrat C3 na max postavkama na toj grafi.

16 godina
MEGATAMA kaže...

Wow pazi tko je izašao iz rupe i uspio složiti jednu rečenicu. Ja sam živio u uvjerenju da ti sve što znaš je lupati redom TD svakom postu u ovoj temi - bravo

Nego, daj se vrati par postova unazad (koje se nebi čudio da si TD-ao bez da si uopće pročitao) i pogledaj razultate high/very high detalja na 1080p rezoluciji i average frame rate od 54 fps na high i 40ak fps na very high, sa dotičnom grafičkom karticom prije nego izbaciš sljedeću pametnu misao iz svoje "čarobne" kugle koja ti počiva između ramena. Po meni je to vrlo igrivo, i to smatram max detaljima.

Naravno da nitko ni ne očekuje ultra detalje u 60 fps na toj kartici kad je to rezervirano isključivo za high-end i SLI ekipu.

12 godina
Gtx 9xx Club
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2015 9:54 (Kamikaza1600vti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gtx 9xx Club
GTX 960 za 1.900 kn je potpuno neisplativa, realna vrijednost je max 1.500 kn.

8 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

http://www.tia-mobiteli.hr/detaljan-prikaz.aspx?gid=129919

Evo msi gaming verzija, ovo nije normalno 2700 kn. Ako će ovako bit onda ću radije uzet 970 za 2900 kn jer ovo je apsolutno pretjerana cijena. 

14 godina

Nećeš imat ni 40 fps ako staviš C3 na max ali nema veze, smanjili su AA i onda dobiju te rezultate. Uglavnom, grafa ko grafa nije sama po sebi ni malo loša samo je što smo se složili malo skupa. Drugi minus je ta memorija, odnosno uz to što je mala propusnost (a to će dovest vjerojatno do toga da će brže "stariti" nego AMD grafe) mal je i kapacitet od 2GB. Najveća a i jedina prednost je potrošnja koja je jako dobra. Sve ovo ostalo što donosi je neopipljivo. Uglavnom, AMD izlazi sa svojim novim proizvodima za koji mjesec pa ćemo vidjet hoće li oni usputi smanjiti bitno potrošnju jer performanse već imaju samo je pitanje s koliko potrošene struje . Ja bi razmislio o kupnji ove GTX 960 čisto zato što je fenomenalno što mogu recimo smanjit potrošnju za oko 70 - 80W po satu igranja a zadržat sličan nivo performansi (15 - 20% manje nije dramatično) ali mislim da nema smisla da idem sa 384 bitne sabirnice i 3GB vram-a na 128 bitnu i 2GB vram-a. Vidjet ćemo kroz koji mjesec što će AMD predstavit a i zanima me hoće li biti 960 Ti verzije koja bi bila dobra grafa uz recimo 4Gb vram-a.

12 godina
mrsmith kaže...
MEGATAMA kaže...

Wow pazi tko je izašao iz rupe i uspio složiti jednu rečenicu. Ja sam živio u uvjerenju da ti sve što znaš je lupati redom TD svakom postu u ovoj temi - bravo

Nego, daj se vrati par postova unazad (koje se nebi čudio da si TD-ao bez da si uopće pročitao) i pogledaj razultate high/very high detalja na 1080p rezoluciji i average frame rate od 54 fps na high i 40ak fps na very high, sa dotičnom grafičkom karticom prije nego izbaciš sljedeću pametnu misao iz svoje "čarobne" kugle koja ti počiva između ramena. Po meni je to vrlo igrivo, i to smatram max detaljima.

Naravno da nitko ni ne očekuje ultra detalje u 60 fps na toj kartici kad je to rezervirano isključivo za high-end i SLI ekipu.

Vjeruj mi da se nisam referirao na 60 fps lock dok sam ti pisao odgovor.Igrao sam C3 na prethodnoj gtx 680 phantom koju sam imao i na ovoj koju sad imam i znam kako se ta igra ponasa na max postavkama.

TD dajem vecinom besmislenim postovima i tako cu i nastavit a ne po nekakvim preferencijama.

14 godina
Gtx 9xx Club

U alzashopu ima za ~1650 kn (free shipping) Gainward 960, In stock vec:

http://www.alzashop.com/search.htm?exps=gtx%20960

pa eto, ko voli nek izvoli. ipak je parsto kn jeftinije nego kod nas, makar po meni neisplativo i radije bih uzeo polovni radeon 290 za iste pare.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2015 10:42 (Minneyar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

A nismo komentirali da je sigurno uzrok visokih cijena i prejak dolar. Da je dolar tamo gdje je bio pred koji mjesec kod nas bi grafa bila jeftinija sigurno jedno 200 kn samo radi toga pa bi startala od 1700 kn a ne 1900 kn.

15 godina
protjeran
iMik kaže...

Ne vidim kojom logikom. Ako su r9 280ke oko 1650kn, onda ovo sigurno treba kostat bar 150kn vise s obzirom da je malo brza, dosta manje trosi, a i nvidia je pa ce se i nesto bolje prodat polovna.

16 godina
Gtx 9xx Club

Dali bi se ja usrećio da promjenim moju MSI GTX 580 lightning Extreme sa ovom 960-tkom?

Nemožeš stisnut i prdnut.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ansha kaže...
iMik kaže...

Ne vidim kojom logikom. Ako su r9 280ke oko 1650kn, onda ovo sigurno treba kostat bar 150kn vise s obzirom da je malo brza, dosta manje trosi, a i nvidia je pa ce se i nesto bolje prodat polovna.

960 gtx je zamjena za 660 gtx, s tim da ima 128-bit sabirnicu što još pojeftinjuje proizvodnju. Kupnja dvije za sli je potpuno neisplativa jer je 970 gtx jednako brza kao dvije 960 gtx, s tim da ima 4 gb ram-a i uštediš 1.000 kuna.

Uglavnom Nvidia će zaraditi vjerovatno hrpu novaca zbog prenapuhane cijene.

12 godina
goodie kaže...

Dali bi se ja usrećio da promjenim moju MSI GTX 580 lightning Extreme sa ovom 960-tkom?

Niti u ludilu!Radije cekaj ili iz vana nabavi gtx 970.

17 godina
Gtx 9xx Club

Jesi ziher da su u 960 sli -u jednako kao 970 hmmm hmmm...

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2015 11:09 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Mislim da ce cijene 960-tke nakon izlaska AMD-ove serije past za 200-300kn. To je sad onaj pocetni val cijena posto nema trenutno novih konkurenta. Ja bih jos pricekao...

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
itomic009 kaže...

A nismo komentirali da je sigurno uzrok visokih cijena i prejak dolar. Da je dolar tamo gdje je bio pred koji mjesec kod nas bi grafa bila jeftinija sigurno jedno 200 kn samo radi toga pa bi startala od 1700 kn a ne 1900 kn.

Slažem se, da je takva situacija i da je cijena 1750-1850kn za 3rd party kartice (MSI, Gigabyte, ASUS, itd.) - prodavale bi se instant, jer bi to stvarno bio nekakav best buy onda. Ovo što rade trenutno, 2700kn za MSI verziju nema veze s pameti.

10 godina
mrsmith kaže...
itomic009 kaže...

Slažem se, da je takva situacija i da je cijena 1750-1850kn za 3rd party kartice (MSI, Gigabyte, ASUS, itd.) - prodavale bi se instant, jer bi to stvarno bio nekakav best buy onda. Ovo što rade trenutno, 2700kn za MSI verziju nema veze s pameti.

Naravno da dolar igra ulogu, evo ti samo primjer. Kupio sam G1 na alzashopu za 360€ prije 3 tjedna sad je 390€. Je da ima neznatan coil whine al eto imo sam sreće što se cijene tiče tj. što sam baš tada kupio.

15 godina
Gtx 9xx Club

Zanima me misljenje dali mjenjati dvije r9270x gigabyte za jednu gtx 960 posto je  trenutno gtx 960 malo prenapuhana cijena.A po nekim preformansama dvije gtx 960 sli su bolje od  r9 270x CF za nekih 4%.Usperedbu sam radio preko  gamedebate.com

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2015 11:23 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
4mal kaže...

Jesi ziher da su u 960 sli -u jednako kao 970 hmmm hmmm...

U nekim igrama je 960 sli brži, u nekima su jednake, a u nekima je 970 brža.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2015 11:23 (iMik).
14 godina
dreadmoore kaže...

Zanima me misljenje dali mjenjati dvije r9270x gigabyte za jednu gtx 960 posto je  trenutno gtx 960 malo prenapuhana cijena.A po nekim preformansama dvije gtx 960 sli su bolje od  r9 270x CF za nekih 4%.Usperedbu sam radio preko  gamedebate.com

Nikako.

14 godina
Magibagi kaže...

Je da ima neznatan coil whine al eto imo sam sreće što se cijene tiče tj. što sam baš tada kupio.

Koju imaš reviziju grafe?

15 godina
dreadmoore kaže...

Isplati ti se jedino ako možeš napraviti zamjenu za 0 kn, sve ostalo je neisplativo.

15 godina
Gtx 9xx Club

Znaci isplatilo bi se samo za gtx 970

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
dreadmoore kaže...

Znaci isplatilo bi se samo za gtx 970

Da, ja sam čekao 960 gtx da bi zamjenio svoje dvije 660 gtx i kako izgleda uzet ću 970 gtx.

14 godina
Gtx 9xx Club

Isplatilo bi se i za 980 :P

BTW, jos jedan review:

http://www.pcgamer.com/evga-geforce-gtx-960-review/

Sve u svemu ima neki mali edge nad Radeon konkurentima cisto radi novih tehnologija/ efikasnosti (posebno MFAA), ali nije nista specijalno i isplatit ce se eventualno samo korisnicima s prastarim grafama.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
iMik kaže...
ansha kaže

960 gtx je zamjena za 660 gtx, s tim da ima 128-bit sabirnicu što još pojeftinjuje proizvodnju. Kupnja dvije za sli je potpuno neisplativa jer je 970 gtx jednako brza kao dvije 960 gtx, s tim da ima 4 gb ram-a i uštediš 1.000 kuna.

To sve sta navodis je nebitno, bitne su performanse i cijena konkurentnih proizvoda. Kojom logikom pitam te bi gtx 960 trebao kostat manje od r9 280??

15 godina
ansha kaže...
iMik kaže...
ansha kaže

To sve sta navodis je nebitno, bitne su performanse i cijena konkurentnih proizvoda. Kojom logikom pitam te bi gtx 960 trebao kostat manje od r9 280??

Kako god da gledaš cijena je prevelika za ono što nudi, a jedan od problema je što Ati nije izbacio nove kartice pa Nvidia može napuhavati cijene.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2015 11:44 (iMik).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice