Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.796
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Gtx 9xx Club

Sumnjam da može isključiti PF , u mene je kao i kod tebe izbacilo iz COD-AW bez page file, jesi gledao sliku 3.9gb VRama, 5.5gb RAM i 11gb virtualne memorije, možda ako ima 16gb-24gb RAM da mu onda netreba page file al sa 8gb sigurno treba

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

980 u kombustoru isto ima drastican pad FPS-a na 3gb, tako da je to ocito normalno ponasanje.

A sto se tice iskoristivosti Vrama u igrama:

FC4 na 1080p mi koristi 3,6-3,8, zavisi od situacije, probao sam i na 4k preko DSR i ukljucio 8xMSAA, svih 4096 se koristilo samo je igra bila totalno neigriva, 1-2 FPS-a plus uzasni lag vec u menijima...a bas me zanima koja konfiguracija bi ovo uopce vrtila kako treba na tim postavkama :D

Sve u svemu, sad mi se cini da je ipak sve OK sa 970, samo je ekipa na netu digla buku i zapalila nas sa nekim testovima koji ocito i nisu bas relevantni.

Jedino sto je stvarno cudno je da nvidia nije dala nikakav odgovor.

Dok oni daju odgovor odo se je igrat :D

EDIT: evo slije:

[img]http://www.pohrani.com/f/3w/a1/1AVZOI/fc1.jpg[/img]

[img]http://www.pohrani.com/f/2M/Vb/1d4qs9Ot/fc2.jpg[/img]

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2015 8:16 (disco).
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
Re: Gtx 9xx Club

Reko sam ti ja čovječe, prekini testirat i uživaj u smooth gameplayu :)

15 godina
neaktivan
disco kaže...

980 u kombustoru isto ima drastican pad FPS-a na 3gb, tako da je to ocito normalno ponasanje.

A sto se tice iskoristivosti Vrama u igrama:

FC4 na 1080p mi koristi 3,6-3,8, zavisi od situacije, probao sam i na 4k preko DSR i ukljucio 8xMSAA, svih 4096 se koristilo samo je igra bila totalno neigriva, 1-2 FPS-a plus uzasni lag vec u menijima...a bas me zanima koja konfiguracija bi ovo uopce vrtila kako treba na tim postavkama :D

Sve u svemu, sad mi se cini da je ipak sve OK sa 970, samo je ekipa na netu digla buku i zapalila nas sa nekim testovima koji ocito i nisu bas relevantni.

Jedino sto je stvarno cudno je da nvidia nije dala nikakav odgovor.

Dok oni daju odgovor odo se je igrat :D

EDIT: evo slije:

[img]http://www.pohrani.com/f/3w/a1/1AVZOI/fc1.jpg[/img]

[img]http://www.pohrani.com/f/2M/Vb/1d4qs9Ot/fc2.jpg[/img]

Ma uredno je sve 99%. Jos ce oni ugladiti to sa driverima. :)

12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Nisam imao iskustva s mnogo GPU-a u životu do sada, pa me zanima vaše mišljenje o temperaturama.

GPU - Inno3D GTX 970

Far cry 3 bez fps capp-a - temperatura se gotovo odmah digne na 80 stupnjeva, ali ne prelazi to.

Sa uključenim v-syncom (60 fps cap) - 60 do 70 stupnjeva max. Ovisno o sceni.

Prema onome što sam pročitao ovdje rekao bih da je to visoko, ali što vi mislite?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jesus kaže...

Nisam imao iskustva s mnogo GPU-a u životu do sada, pa me zanima vaše mišljenje o temperaturama.

GPU - Inno3D GTX 970

Far cry 3 bez fps capp-a - temperatura se gotovo odmah digne na 80 stupnjeva, ali ne prelazi to.

Prema onome što sam pročitao ovdje rekao bih da je to visoko, ali što vi mislite?

Ne prelazi 80C zato jer je temp limit postavljen na 80C, a bojim se da bi islo i vise bez temp limita sto nije uredu. Kakav je protok zraka u kucistu, je li dobro provjetreno?

12 godina
Gtx 9xx Club
meni je iskljucen page file jos od prije,kaj je bolje da je na automatski ili iskljucen
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
Jesus kaže...

GPU - Inno3D GTX 970

Ne prelazi 80C zato jer je temp limit postavljen na 80C, a bojim se da bi islo i vise bez temp limita sto nije uredu. Kakav je protok zraka u kucistu, je li dobro provjetreno?

To sam si i ja mislio. Razmišljao sam pojačati brzinu okretaja ventilatora ovisno o opterećenju preko MSI Afterburnera.
A što se tiče provjetrenosti, komp je kompletno nov, star nekih mjesec dana, ali je kućište relativno malo. Da maknem ploče sa strane?

15 godina
Jesus kaže...

GPU - Inno3D GTX 970

Far Cry 3 ili 4? Ako pricamo o 4 ja imam oko 56-58 C. Tu i tamo maks 60. Tako da su to previsoke temp. Sve na ultra.

Pozz.

15 godina
Jesus kaže...
Almin94 kaže...
Jesus kaže...

GPU - Inno3D GTX 970

To sam si i ja mislio. Razmišljao sam pojačati brzinu okretaja ventilatora ovisno o opterećenju preko MSI Afterburnera.
A što se tiče provjetrenosti, komp je kompletno nov, star nekih mjesec dana, ali je kućište relativno malo. Da maknem ploče sa strane?

Mozda bi trebao ubaciti jos koji vent. Ne znam koliko ih imas.

12 godina
neaktivan
Kvod kaže...
Jesus kaže...

GPU - Inno3D GTX 970

Far Cry 3 ili 4? Ako pricamo o 4 ja imam oko 56-58 C. Tu i tamo maks 60. Tako da su to previsoke temp. Sve na ultra.

Pozz.

Napisao sam Far cry 3. FC 4 nemam.
A što se može učiniti u vezi temperatura?
Osim vratiti grafu i tražiti zamjenu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2015 12:51 (Jesus).
15 godina
Jesus kaže...
Kvod kaže...
Jesus kaže...

GPU - Inno3D GTX 970

Pozz.

Napisao sam Far cry 3. FC 4 nemam.
A što se može učiniti u vezi temperatura?
Osim vratiti grafu i tražiti zamjenu.

Sumnjam da ce to uvaziti kao razlog za reklamaciju. Jedino ubaciti jos ventova da imas airflow.

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Evo test za one koji žele provjeriti VRAM zauzeće. U prilogu je Direct3D 11 tester koji bi trebao popuniti 4GB video memorije. 

Kod mene na GB G1 GTX 970 uredno puni 4GB.

mega share link (RAR 3MB)

U paketu je program, pixel shader i tekstura.

Napomena: u nekom trenutku Winsi vam možda detektiraju "not responding" - nije - to je samo zbog učitavanja i instanciranja tekstura (praktički puni VRAM s max tekstura).

Napomena 2: s obzirom da radi saturaciju VRAM-a, nemojte petljati s virtualizacijom istog (ako jeste), nego omogućite uredan rad kako i treba.

Evo i clip: 

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2015 13:26 (Tonči).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ma ovo je sve prenapuhano oko GTX 970 i VRAMA, stvarno ne znam sto vise misliti. Puno video klipova na yt sam nasao koji govore da je uredno sve i postepeno pune 4Gb kada je potrebno. Ovaj video to odlicno pokazuje: 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kvod kaže...

Kućište ima prednji ventilator (tu osjetim strujanje hladnog zraka), 1 na CPU i 2 na GPU.

13 godina
Gtx 9xx Club

Na zalost je ta jeftina Inno3D jednostavno takva, normalno je za nju da radi na 80 stupnjeva. Pun je forum komentara o tom, a i imam prijatelja koji ima isti problem s njom od prvog dana... Ne znam, probaj zamijeniti za bolju i doplatiti, mozda ti prode.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Jesus kaže...
Kvod kaže...

Kućište ima prednji ventilator (tu osjetim strujanje hladnog zraka), 1 na CPU i 2 na GPU.

Imas znaci samo vent koji ubacuje zrak. A odostraga na kucistu? Tu moras staviti  vent da izbacuje topli zrak iz kucista. Inace ti ostaje u kucistu i sve se vise grije ukljucujuci i grafu.

12 godina
neaktivan
Kvod kaže...

Imas znaci samo vent koji ubacuje zrak. A odostraga na kucistu? Tu moras staviti  vent da izbacuje topli zrak iz kucista. Inace ti ostaje u kucistu i sve se vise grije ukljucujuci i grafu.

Ako ne računam ventilator na napajanju koji je odostraga, ne, nema ga. Budem stavio onda još jedan odostraga, ali nekako sumnajm da bi to "dovoljno" smanjilo temperaturu na grafičkoj.

12 godina
Gtx 9xx Club

Mozda se i iznenadis koliko vridi kvalitetan vent na straznjoj strani da izbacuje vrucinu van

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Minneyar kaže...

Na zalost je ta jeftina Inno3D jednostavno takva, normalno je za nju da radi na 80 stupnjeva. Pun je forum komentara o tom, a i imam prijatelja koji ima isti problem s njom od prvog dana... Ne znam, probaj zamijeniti za bolju i doplatiti, mozda ti prode.

Ja moram priznati da moj Asus i bez fps cap-a kad radi na max. ne prelazi 71c (i to je u sobi u kojoj se grije na 25c non-stop). U normalnim uvjetima i sa 60fps capom radi na kakvih 64-65c. Tako da je, nažalost, vjerojatno do kvalitete same kartice i njenog rješenja hlađenja.

Slažem se da bi se moglo spustiti za koji stupanj (eventualno) preraspodjelom strujanja zraka u kućištu, ali u većini slučajeva ti to neće pomoći koliko bi volio.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn --- Gaap#2615 --- http://eu.battle.net/wow/en/character/tarren-mill/Gaap/simple
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2015 16:01 (mrsmith).
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Da se i ja učlanim u klub,stigla gtx 980,pomak na gtx 780 ti stv jako teško primjetit,ali godi ovaj novi paket mogućnosti od nvidie i stv niska potrošnja

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ovaj vent mi se čini u redu:
http://www.protis.hr/products/details/ventilator-arctic-cooling-f8-80mm-2000-okrmin/66002

I prema specifikacijama mog kućišta, stane odostraga (80 mm max)

Hvala na savjetima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jesus kaže...

Ovaj vent mi se čini u redu:
http://www.protis.hr/products/details/ventilator-arctic-cooling-f8-80mm-2000-okrmin/66002

I prema specifikacijama mog kućišta, stane odostraga (80 mm max)

Hvala na savjetima!

Nazalost neces dobiti toliko sa tim ventilatorom-

12 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Koji onda preporučaš?

15 godina
Jesus kaže...
Almin94 kaže...

Koji onda preporučaš?

preporucamo ti novo kućište, osoba koja ima novaca za tu grafu, ima novaca da ulozi jos 400-500kn za kuciste koje ima dobar air flow :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2015 15:55 (Rasho).
12 godina
neaktivan
Rasho kaže...

preporucamo ti novo kućište, osoba koja ima novaca za tu grafu, ima novaca da ulozi jos 400-500kn za kuciste koje ima dobar air flow :)

Pošteno! :D

13 godina
neaktivan
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Jesus kaže...
Rasho kaže...

Pošteno! :D

pogledaj malo nzxt 410,antec 900,haf 922,haf xm,rosewill thor,define r5 itd.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
10 godina

Sumnjam da će kupovina kućišta promjenit temperature na toj grafi. Najlošija izvedba 970ke, na njoj su jednostavno takve temperature. možda kućište smanji za par stupnjeva al to je to. 

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

koja su ti stimanja za fan speed, curve i to?

po defaultu oni ipak stavljaju malo manje da se vrti zbog buke, dign icurve tako da radnije pojaa ventilatore. 

npr na 50 stepeni nek vrti na 70% fan, na 60 digni vec na 80%, 70 stepeni da nahajca na max koliko moze pa vidi kako ce se ponasati.

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=32977
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice