Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.528
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: Gtx 9xx Club
Stjepanj kaže...

ja sam se uvjerio u moru  grafickih da je gigabajt u zadnje 2 godine na vrhu kvalitete (imaju gafova s rpm-ovima no s ostalim nista), priznajem Asusove kartice su stvarno top no neki djelovi na njima su cisti skart za razliku od gigabajta koji je u overall kvaliteti iznad svih! barem od ove ponude kod nas...LP

koji djelovi su " cisti skart " ? {#}

13 godina
protjeran
josip-kr kaže...

koji djelovi su " cisti skart " ? {#}

pitanje ti je ocigledno da podyebavas a ne zato sto te zanima...{#}pa ti necu niti odgovoriti!lp trollcino

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
Stjepanj kaže...

ja sam se uvjerio u * * * zadnje 2 godine  * * *

Ja ti kažem kada budeš imao 15-20 godina serviserskog iskustva na plećima možeš se u nešto uvjeriti. Ovakao mi se doimaš poput kese koju vjetar raznosi na lišču tamo-amo. Čuj Asus i Gigabyte, pa od Asusa ja više neću ni nakovanj da kupim. Najviše komponenata (ne znam da li zato što su) dakle ploče i grafulja posebno, sam pobacao od Asusa i Gigabajta. Od čuvenog Fatality (da li je to Abit bio) kada su svi navalili, ja fino rekao nemojte ljudi ako je lik dobar u nekom FPS-u (mislim da je Unreal Tournament) ne znači da su i ploče i grafičke dobre ako ga isti finansira. Na kraju ispostavise sve što je Abit napraivo bio je škart.

Na kraju krajeva sam si izjavio da je citiram "nemoguće" ubiti današnju grafičku sa defaultnim postavkama Biosa, jer isti ima sve zaštite od napona (ti si rekao voltaže (LOL)) i TDP-a.

lGRACINA kaže...

Nvidia rasturila u novoj Call of Dutty igri, 9xx grafe naravno na vrhu.

- samo ovo skaliranje je malo čudno,

Gledajući tu konfiguraciju bojim se da je daleko najjeftinija komponenta GTX 980, jer ostatak čini najmoćniji Haswell-E ako se ne varam čija je veleprodajna cijena proke $1000, pa onda 32 GB DDD4 RAM-a te solidan SSD i na kraju ploča koja isto tako nije ispod cijene GTX-ce.

Izrazito skup sport, ali tko voli neka izvoli.

14 godina

A koji je onda brand overall najbolji po tebi kolega ?

16 godina
itomic009 kaže...

A koji je onda brand overall najbolji po tebi kolega ?

Možeš se voditi sa dvjema pravilima, prvi je onaj koji daje najdužu garanciju a drugi ne overklokirani brand, jer za tih 20 ili 25 MHz više samo pati čip. Dakle formula je jasna bolje je uzeti 'običnu' GTX 980 nego Super Over Clockiranu 970-tku sa Ti, OC ili kojim već oznakama.

Ali ako ćeš direktno, moje iskustvo je pokazalo da ako ćeš AMD-ovo rješenje onda isključivo Sapphire, a ako ćeš Nvidiu EVGA se nudi kao jako dobar izbor mada kod Nvidie ima i drugih dobrih. A opet kažem, iskustvo mene i drugih servisera pokazalo se da se u nekom sredjnem segmentu najviše kvare Asusove grafičke kartice. Kao što sam već (mislim u ovom forumu) rekao, skoro nove sam bacao, dakle nisi mogoa prstom prašinu naći. Low End pasivka crkla. X700 more jedno, kao i GTS8800 po jedno 10-tak komada sigurno a jednu GTX8800 (tko je čitao Bug sjeća ju se na naslovnici: "Najbrža rafička kartica na svijetu") na polici kao ukras ;)

13 godina
Gtx 9xx Club

Nema pravila danas, kod nekoga ce jedan palit raditi 10 godina, a kod nekoga ce sveti asus vrisnuti nakon 15 dana.
uzmes ono sto tebi najvise odgovara i cao

bezveze palamudite o tome {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
17 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Biraš sa najdužom garancijom, najbolje riješenim hlađenjem, naponskom regulacijom, realnom cijenom i sl., biranje po brendu je greška i glupost. 

Moj PC  
6 1 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

Pošto ovdje ima jako puno igrača koji su vjerojatno dosta upućeniji od mene, imam jedno pitanje. Jučer sam svoju GTX 980 (Asus STRIX) malo stavio u "pogon" s novim CoD:AW.. na ultra detaljima + FXAA, rezolucija 1440p - sve radi super dobro, nikakvo trzanje, vsync on (60), grafička na 68c pod loadom, nikakav zvuk ventilatora - savršeno...  

ALI.. Igrao sam kampanju i primjetio sam da tijekom loadinga i u menijima grafička coil whina, čim uđe u igru coil whine nestane ili se malo stiša, varira. To mi je baš jako čudno s obzirom da u drugim igrama nisam primjetio da se čuje išta, a isto je GPU na 99% loada (..da stišao sam zvuk prije nego netko pita {#}). Ne razumijem što bi mogao biti problem s COD-om, makar je prilično nebitno pošto sam kampanju završio (odlična je btw, puno bolja nego stariji nastavci), a MP ne planiram igrati.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn -II- Bnet: Gaap#2615
Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

I ja sam primjetio coil whine na svojoj R9 290, pogledao sam par videa o tome, i shvatio da se to dešava kada je povećan broj FPS-ova, znači menu i kojekakve stanke između misija i sl. Isto se i meni desilo, GTA 4, učitava mi igru i čuje se coil whine, uđem u igru i više ga nema.

spešl
16 godina
posebni kaže...

I ja sam primjetio coil whine na svojoj R9 290, pogledao sam par videa o tome, i shvatio da se to dešava kada je povećan broj FPS-ova, znači menu i kojekakve stanke između misija i sl. Isto se i meni desilo, GTA 4, učitava mi igru i čuje se coil whine, uđem u igru i više ga nema.

Hmm moguće da je to, čini se logički - pošto se navodno većinom događa zbog povišenog fps-a. Hvala :)

12 godina
mrsmith kaže...

Pošto ovdje ima jako puno igrača koji su vjerojatno dosta upućeniji od mene, imam jedno pitanje. Jučer sam svoju GTX 980 (Asus STRIX) malo stavio u "pogon" s novim CoD:AW.. na ultra detaljima + FXAA, rezolucija 1440p - sve radi super dobro, nikakvo trzanje, vsync on (60), grafička na 68c pod loadom, nikakav zvuk ventilatora - savršeno...  

ALI.. Igrao sam kampanju i primjetio sam da tijekom loadinga i u menijima grafička coil whina, čim uđe u igru coil whine nestane ili se malo stiša, varira. To mi je baš jako čudno s obzirom da u drugim igrama nisam primjetio da se čuje išta, a isto je GPU na 99% loada (..da stišao sam zvuk prije nego netko pita {#}). Ne razumijem što bi mogao biti problem s COD-om, makar je prilično nebitno pošto sam kampanju završio (odlična je btw, puno bolja nego stariji nastavci), a MP ne planiram igrati.

Nedavno sam stavio link u temu,cjela serija 9 je pogodjena sa coilom ali naravno ne svaka grafa.Mislio sam da su asusovi modeli postedjeni toga posto ih nisam vidio na listi ali nazalost jesu.Ali ako ti je to izrazeno to ti je osnova za reklamaciju,pogledaj si po netu imas toga doslovno na tone za 970 i 980 grafe i nazalost ti si jedan od onih koje je zadesilo sr..e.

14 godina
Psiho246 kaže...

Ne znam jeste li vidjeli ali nVidia pocinje dijeliti gaming bundleove s novijim GTX karticama.

Far Cry 4 je medu ponudenim igrama. :)

http://www.geforce.com/whats-new/articles/pick-your-path-bundle

Jel ima netko više informacija za ovu ponudu? Od kad starta, da li već postojeći vlasnici navedenih grafa mogu sudjelovati u promo ponudi?

16 godina
MEGATAMA kaže...

Nedavno sam stavio link u temu,cjela serija 9 je pogodjena sa coilom ali naravno ne svaka grafa.Mislio sam da su asusovi modeli postedjeni toga posto ih nisam vidio na listi ali nazalost jesu.Ali ako ti je to izrazeno to ti je osnova za reklamaciju,pogledaj si po netu imas toga doslovno na tone za 970 i 980 grafe i nazalost ti si jedan od onih koje je zadesilo sr..e.

Ma da vidio sam, a citao sam i na netu da se puno ljudi zali oko toga u seriji 9xx... ali stvar je da se to za sada dogadja samo u novom CoD-u kojeg sam isprobao jucer. Imam karticu vec par tjedana i nisam primjetio da se coil whine javlja ni u ArcheAge, ni u Alien:Isolation koji isto koriste GPU 99%. Provjeriti cu danas jos malo. Iskreno, nije to neznam koliko glasno.. no kad imas prilicno tihu konfiguraciju svaki sum se cuje :)

14 godina

Neće ti nitko odobrit reklamaciju grafe radi zujanja zavojnica kolega.

12 godina
itomic009 kaže...

Po ovome zvuci kao da hoce ali treba ih kontaktirat da bi se znalo 100%

http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&ved=0CD0QFjAE&url=http%3A%2F%2Fwccftech.com%2Fnvidia-gtx-970-coil-whine%2F&ei=G_ZZVPPnCKvW7AaFtoHoDw&usg=AFQjCNEfSW8G1z5qiua-IQgcAqG1MmTXdA&bvm=bv.78677474,d.ZGU&cad=rja

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Nemogu vise cekati da Gigabyte Gaming G1 dode u stock, dali se onda isplati samo uzeti obicnu Windforce verziju

bez Backplate-a i sa manjim frekvencijama.

Trebao bih dobiti iste OC rezultate kao i sa Gaming G1?

ASUS Z97-AR | i7 4790K 4.8GHz | 8GB Corsair Dominator Platinum 1866MHz | Gigabyte GTX 970 | Corsair AX850 | Samsung SSD 850 PRO 256GB + HDD 1TB | Corsair H100i | NZXT H440 |

0 1 hvala 0
16 godina
itomic009 kaže...

ASUS direktno bi trebao jer piše u knjižici i na webu da je eliminiran buzz. Tako da bi pretpostavljam da ulazi u RMA dio ukoliko se pojavi.

http://www.asus.com/Microsite/2014/vga/Strix_Series/

Pogledaj pod GAME SMOOTH dio na linku.

"Choke concrete cores eliminate buzzing sound under full load while capacitors assure a 50,000-hour lifespan: equivalent to 2.5 times longer than traditional capacitors."

EDIT: Ne pada mi na pamet slati karticu na reklamaciju, jer je zaista minorno, i za sada se pojavilo samo u CoD-u.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 11:38 (mrsmith).
17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Što se tiče žilavljenja na određenom brandu ima jedna dobra (iz Armageddona ako me sjećanje služi..):

American components, Russian components - all made in Taiwan  ;)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
Dado_ZG78 kaže...

Što se tiče žilavljenja na određenom brandu ima jedna dobra (iz Armageddona ako me sjećanje služi..):

American components, Russian components - all made in Taiwan  ;)

Da, da, dobro se sjećam. Ali u zadnje vrijeme kada su računalne kompoente u pitanju viđam jednu posebno zanimljivu "100% Japan-made Solid Capacitor". Što li, čudi me :D :D :D

Because anything Korea does, Japan does it better.
13 godina
neaktivan
Sandro HR Zagorje kaže...

Gdje si kupio grafu? Ja isto planiram uzet gtx970 al da budem iskren nit mi se ne zuri sa kupnjom posto imam ps4. Neznam dal se budem mogao strpit do 2.-3mj da AMD izbaci svoje grafe, pa da NV malo smanji cijene.. Ako ne, isto namjeravam uzet MSI, posto kod nas trenutno nema ovog Gigabyte G1 gaming modela....Gledal sam malo ovaj review  i ako su stvarno te informacije tocne definitivno Gigabyte G1 pobjeduje, pa zatim ju slijedi MSI. 

Kupio u MagazinRS-u. I meni je prvi izbor bio Gigabyte G1 ali kako si i sam rekao trenutno ih nema pa sam uzeo MSI i prezadovoljan sam.

12 godina
Gtx 9xx Club

Kolega fichek je stavio link da su stigle G1

0 1 hvala 0
12 godina
Texpi kaže...

700kn vise nego van HR.Treba pričekati malo da padnu cijene.Ja kupio prije 2 tjedna za 2550kn, ti dučani kupuju na istom tom mjestu i onda nabijaju cijene.

16 godina
1samek kaže...
Psiho246 kaže...

Ne znam jeste li vidjeli ali nVidia pocinje dijeliti gaming bundleove s novijim GTX karticama.

Far Cry 4 je medu ponudenim igrama. :)

http://www.geforce.com/whats-new/articles/pick-your-path-bundle

Jel ima netko više informacija za ovu ponudu? Od kad starta, da li već postojeći vlasnici navedenih grafa mogu sudjelovati u promo ponudi?

Ovo i mene zanima :)

14 godina
Texpi kaže...

ova je zasad best buy. 500 kn jeftinija od gaming verzije. to je razlika od jednog 120gb ssd-a recimo

12 godina
zuper kaže...
Texpi kaže...

ova je zasad best buy. 500 kn jeftinija od gaming verzije. to je razlika od jednog 120gb ssd-a recimo

Nije istina, ja sam svoju platio 2550kn, dakle 200kn je skuplja, uz to u prosatu moras platit jos 37 kn postarine, dakle dobis sporiju karticu za 250kn vise... pa nije Hr jedino mjesto di se može nešto kupit.

12 godina
Texpi kaže...

To te ja pitam... sad se samo ceka plačica 13-tog! 

13 godina
njuskac kaže...
zuper kaže...
Texpi kaže...

Nije istina, ja sam svoju platio 2550kn, dakle 200kn je skuplja, uz to u prosatu moras platit jos 37 kn postarine, dakle dobis sporiju karticu za 250kn vise... pa nije Hr jedino mjesto di se može nešto kupit.

"sporija" kartica na papiru, al ima isti cooling i moze se overclockati vjerojatno isto kao i Gaming G1...

al da sve u svemu se najvise isplati uzeti Gaming G1 Gigu ili MSI Gaming 4g izvana. Za 2600 kn cca.

13 godina
MEGATAMA kaže...

Ljudi uključite V-Sync

13 godina
neaktivan
dar01 kaže...
MEGATAMA kaže...

Ljudi uključite V-Sync

V-sync daje osjetan(kako kome i ovisi od igre) input lag. Npr. u LoLu osjetim input lag kad je v-sync upaljen.

17 godina
Gtx 9xx Club

Pa kako vam ne smeta kidanje ekrana?

Mene recimo aliasing ne dira ni najmanje, ali bez v-sync-a ne igram ni u ludilo, bas mi cupa zivce to kidanje ekrana.

Premda, mozda i ima mrvu lag-a kad ej ukljucen, ali nis strasno, ne igram online, pa me ne dira.

Moj PC  
2 4 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice