Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.536
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Gtx 9xx Club

nisam ja niciji fanboy kao prvo jer sam imao i amd kartice...niti sam ugrozen zaboli me sto amd spusta cijenu...te permutacije oduvijek postoje

jer su zakon trzista...ti produzi jer si u krivoj temi...

13 godina
protjeran
4mal kaže...

nisam ja niciji fanboy kao prvo jer sam imao i amd kartice...niti sam ugrozen zaboli me sto amd spusta cijenu...te permutacije oduvijek postoje

jer su zakon trzista...ti produzi jer si u krivoj temi...

napisao je 98% fanbojeva, bez obzira sto si uzeo 2xgtx970 ti si onaj iz onog ostatka od 2%:), uzeo si ih iz drugih razloga nebitno vec si rekao tvoja stvar!

ovdje zakon trzista vise ne postoji ovo je postalo nesto kao i s "iphone-om", neznam mozda mi se cini ili neznamo matematiku?

kaj se tice krive teme pa ne mora se 100% pisati samo o nvidiji nigdje nije zabranjeno da se nesmije spominjati suparnički tabor...tako da smirite se i nastavite u normalnom tonu{#}!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 23:07 (Stjepanj).
17 godina
Gtx 9xx Club

ma ne sve 5 malo sam zivcan dns hehe {#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Gtx 9xx Club

nvidia je baš sa agresivnom cijenom 970 natjerala amd da drastično snizi cijene svojih kartica. 300$ tamo u americi za vjerojatno referentni model. U europi 300-tinjak € minimum. Gledajući cijene iz CU, 290x i 970 imaju slične cijene i ni trenutka ne bi razmisljao koju bi uzeo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

evo ja bas sebi gledam ovu Palit-ovu JetStream Gtx970,

u mini pcb(ne doslovno) izdanju! naravno imam neku kombinaciju, sigurno nebum za nju iskesiro 3000(ali ce barem izgledati kao da je od zlata)..{#} pa evo ak bude kakvih novosti javim se odma ovdje!:)lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 23:39 (Stjepanj).
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
Može se to gledati i na drugi način, npr. da je amd dosad pleske dijelio onima koji su do prije mjesec, dva kupovali njihove precijenjene grafe, a da je nvidia ustvari napravila uslugu baš ljubiteljima crvenog tabora koji su u međuvremenu skupljali lovu...
ili bi možda radije kupovali 290-tke po četiri ili koliko već soma kuna još nekoliko idućih mjeseci do nove serije...
13 godina
Stjepanj kaže...

evo ja bas sebi gledam ovu Palit-ovu JetStream 

Gle ove

http://www.overclock.net/t/1522359/vc-galax-geforce-gtx-970-and-980-hof-announced

Na mob sam pa nema skracenih linkova ;)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
Gtx 9xx Club
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...

Nvidija je stvarno s tim cijenama presla sve granice normalnog trgovanja i stvaranja cijena, pa na koju foru oni svoju karticu slicnih perfomansi uspjevaju glupim(sry neznam kako ih drugacije nazvati:) prodavati po skoro duploj cijeni, racunajuci da je AMD svoj "stari" single-gpu "flagship" ponudio po 300$=1650kn{#}, znaci moze se...a ne zele, treba nvidiju bojkotirati i nista vise...{#}

Pa ako tako gledas, nije 970 toliko skuplja jer je i njoj sluzbena cijena 329$.

30 baksa vise za malo sporiju ali daleko stedljiviju graficku....po meni OK.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 8:25 (disco).
17 godina
Gtx 9xx Club

AMD drasticno reze cijene jer se nemaju kako drugacije borit protiv nVidijinih kartica. Sasvim legitimno i pozdravljam ovaj potez AMD-a sa strane kupca. Imali su prozor od gotovo godinu dana kad su si sa cijenama (u biti do unazad mjesec dana) mogli pumpat revenue - pogotovo u doba mining groznice. Sad je ovo prezivljavanje do nove serije. Ako uzmemo u obzir da sa nekim od tih kartica AMD nudi do 3 besplatne igre to postaje odlicna ponuda i siguran sam da ce mnogi to prepoznat.

Na zalost drugih poteza AMD nema do Q2 2015 pa ce se slijedece razdoblje trudit odrzavat pozitivnu nulu. Nisu ove cijene tu zato "sto se moze" - ako racunas cijenu proizvodnje kartice poput R9 290X tj primarno njegovog Hawaii XT chipa i povrsinu koju zauzima na wafferu, bez obzira na yield, do 3 igre koje AMD na ovaj ili onaj nacin mora refundirat partnerima, cinjenicu da ima i partnera koji radi PCB i cooler gore, prijevoz, uvoznika te na kraju trgovca koji prodaje tu karticu i cinjenicu da svi u nizu zive od preko 5%, 300$ za takvu karticu nije nista, to je kikiriki i definitivno nije nesto sto se AMD-u isplati. Ovo je "zagrist g*vno i prezivit" pola godine.

NVidia je sa druge strane u dvoju GTX 900 seriju usla "hladne glave" i ocito je imala racunicu po kojoj im se to isplati, a ujdeno ce AMD-u podmetnut kajlu.

U svakom slucaju kupci jednog i drugog tabora bi trebali ovime biti zadovoljni, iako proizvodjaci mozda ne toliko (barem po meni AMD).

Moj PC  
8 3 hvala 2
17 godina
Rhodin kaže...

AMD drasticno reze cijene jer se nemaju kako drugacije borit protiv nVidijinih kartica. Sasvim legitimno i pozdravljam ovaj potez AMD-a sa strane kupca. Imali su prozor od gotovo godinu dana kad su si sa cijenama (u biti do unazad mjesec dana) mogli pumpat revenue - pogotovo u doba mining groznice. Sad je ovo prezivljavanje do nove serije. Ako uzmemo u obzir da sa nekim od tih kartica AMD nudi do 3 besplatne igre to postaje odlicna ponuda i siguran sam da ce mnogi to prepoznat.

Na zalost drugih poteza AMD nema do Q2 2015 pa ce se slijedece razdoblje trudit odrzavat pozitivnu nulu. Nisu ove cijene tu zato "sto se moze" - ako racunas cijenu proizvodnje kartice poput R9 290X tj primarno njegovog Hawaii XT chipa i povrsinu koju zauzima na wafferu, bez obzira na yield, do 3 igre koje AMD na ovaj ili onaj nacin mora refundirat partnerima, cinjenicu da ima i partnera koji radi PCB i cooler gore, prijevoz, uvoznika te na kraju trgovca koji prodaje tu karticu i cinjenicu da svi u nizu zive od preko 5%, 300$ za takvu karticu nije nista, to je kikiriki i definitivno nije nesto sto se AMD-u isplati. Ovo je "zagrist g*vno i prezivit" pola godine.

NVidia je sa druge strane u dvoju GTX 900 seriju usla "hladne glave" i ocito je imala racunicu po kojoj im se to isplati, a ujdeno ce AMD-u podmetnut kajlu.

U svakom slucaju kupci jednog i drugog tabora bi trebali ovime biti zadovoljni, iako proizvodjaci mozda ne toliko (barem po meni AMD).

A dobro, nvidia realno osim grafickih i nema bas neki deal sa strane, tegra se i nije bas proslavila, dok je amd bar ugrabio konzole (dobro ovaj deal im je vjerovatno slabasan, ali bolje i to nego nis)...

Ma sada nek nvidia odgovori sa jos vecim smanjenjem cjene i nema sretnijeg od mene :D

Ili da 280x padne na kakvih 1300-1400kn u ducanu kod nas ;)

17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Nvidia si sad moze priustiti sto i Intel - optimizacije i uljepsavanja.

Moj PC  
5 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Tako nekako.. i kad dodatno optimiziraju i uljepšaju onda treba uletit s kupnjom ;)

Lijep pozdrav ;)
12 godina
Dado_ZG78 kaže...
naxeem kaže...

Tako nekako.. i kad dodatno optimiziraju i uljepšaju onda treba uletit s kupnjom ;)

A kad oni to uljepsaju i optimiziraju uletice AMD s R9 3xx seriom i napraviti gadnu pomutnju.
nista mi se neda
16 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

A kad oni to uljepsaju i optimiziraju uletice AMD s R9 3xx seriom i napraviti gadnu pomutnju.

Da:

17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ma jedva čekam što će AMD zakuhati, moglo bi biti jako zanimljivo.

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

U svakom slučaju odlučih ne kupovat ništa dok AMD ne izbaci svoje adute, ako ništa drugo cijene će dolje svim modelima pa ćemo kupiti neki best buy tada :)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
2 4 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Koliko vidim imaš gtx760 i ako se igraš na full hd rezi, realno ni ne vidim neku potrebu za promjenom, osim ako imaš višak novaca a neznaš na što bi ga trošio. Koja ti to igra trza {#}?

Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...
nicky.sl kaže...

Da:

malo mi je sumnjiva odgoda i nedostatak informacija oko novih amd grafa, da ne spominjemo kako je najavljeno da će ih raditi u 20nm procesu, a to kod tsmc-a niti nvidia nije uspjela dobiti ove godine...

a bez 20nm procesa niti maxwell niti pirati nisu ono što je zamišljeno (makar se zasad maxwell i u 28nm pokazao dobrim), no o tom potom, a pogotovo ako taj famozni hbm napravi drastičnu razliku - nvidia je u banani

17 godina
neaktivan
XXX kaže...

Koliko vidim imaš gtx760 i ako se igraš na full hd rezi, realno ni ne vidim neku potrebu za promjenom, osim ako imaš višak novaca a neznaš na što bi ga trošio. Koja ti to igra trza {#}?

Još ne trza ali da ne bi zatrzala :P

Lijep pozdrav ;)
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...
nicky.sl kaže...

Da:

malo mi je sumnjiva odgoda i nedostatak informacija oko novih amd grafa, da ne spominjemo kako je najavljeno da će ih raditi u 20nm procesu, a to kod tsmc-a niti nvidia nije uspjela dobiti ove godine...

a bez 20nm procesa niti maxwell niti pirati nisu ono što je zamišljeno (makar se zasad maxwell i u 28nm pokazao dobrim), no o tom potom, a pogotovo ako taj famozni hbm napravi drastičnu razliku - nvidia je u banani

Moguće je da razlog leži u tome da navodno TSMC i AMD skupa razvijaju HBM.

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pridružujem se članovima ovog kluba, kupio MSI GTX 970 Gaming 4 :)

Moj PC  
8 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Gdje si kupio grafu? Ja isto planiram uzet gtx970 al da budem iskren nit mi se ne zuri sa kupnjom posto imam ps4. Neznam dal se budem mogao strpit do 2.-3mj da AMD izbaci svoje grafe, pa da NV malo smanji cijene.. Ako ne, isto namjeravam uzet MSI, posto kod nas trenutno nema ovog Gigabyte G1 gaming modela....Gledal sam malo ovaj review  i ako su stvarno te informacije tocne definitivno Gigabyte G1 pobjeduje, pa zatim ju slijedi MSI. 

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

ja sam se uvjerio u moru  grafickih da je gigabajt u zadnje 2 godine na vrhu kvalitete (imaju gafova s rpm-ovima no s ostalim nista), priznajem Asusove kartice su stvarno top no neki djelovi na njima su cisti skart za razliku od gigabajta koji je u overall kvaliteti iznad svih! barem od ove ponude kod nas...LP

Moj PC  
2 9 hvala 1
13 godina
Gtx 9xx Club

ima još kakva stranica da se može naručit 970 u hrv bez poštarine poput alzashopa i da su konkurentne cijene alzashopu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Ne znam jeste li vidjeli ali nVidia pocinje dijeliti gaming bundleove s novijim GTX karticama.

Far Cry 4 je medu ponudenim igrama. :)

http://www.geforce.com/whats-new/articles/pick-your-path-bundle

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

sutra mi je zajdno sa RAMom trebale stici i 3 komada 980tke ALI ajeb u distribuicji i nema vise.....

sobzirom da je vec novembar uvelikoa najavljno predstavljanje nove serije 980ti ili titana dva.. apre na racun i cekam da vidim sta ce izaci...

bezze al et.

ko zna zasto je to dobro

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=32977
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Psiho246 kaže...

Ne znam jeste li vidjeli ali nVidia pocinje dijeliti gaming bundleove s novijim GTX karticama.

Far Cry 4 je medu ponudenim igrama. :)

http://www.geforce.com/whats-new/articles/pick-your-path-bundle

Nigdje nisam procital od kad pocinje vrijedit taj bundle? Tj.kad ce pocet dijelit igru uz kupljenu karticu?

12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Nvidia rasturila u novoj Call of Dutty igri, 9xx grafe naravno na vrhu.

- samo ovo skaliranje je malo čudno,

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2014 16:59 (lGRACINA).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

welcome to the club {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice