Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.769
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Gtx 9xx Club

To je samo na ryse son of rome sa svime ukljucenim na max.na ostalim igrama imam vise fps ali svejedno sam ocekivao vise.

13 godina
njuskac kaže...

To je samo na ryse son of rome sa svime ukljucenim na max.na ostalim igrama imam vise fps ali svejedno sam ocekivao vise.

Pa ocito je da ti nesto ne valja i grafa ne performa kak spada... Treba identificirat i rijesit problem pa da vidis :)

12 godina
Gtx 9xx Club

Windowsi su frisko instalirani jucer, iskljucio sam supersampling na ryse i sad je fps 60-90 , prosjek 70,a na wow-u koji je star 10 godina je isto 70, totalno čudno.Gledam na youtubu ljudi igraju igre na 4k rezi na 50fps-a.Koliko vidim fps mi je kao i večini tako da je sve u redu, mada sam ja očekivao recimo u wowu da ce bit 120 barem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
njuskac kaže...

Windowsi su frisko instalirani jucer, iskljucio sam supersampling na ryse i sad je fps 60-90 , prosjek 70,a na wow-u koji je star 10 godina je isto 70, totalno čudno.Gledam na youtubu ljudi igraju igre na 4k rezi na 50fps-a.Koliko vidim fps mi je kao i večini tako da je sve u redu, mada sam ja očekivao recimo u wowu da ce bit 120 barem.

Ne, nisu. Barem ne s jednom karticom.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
12 godina
Tonči kaže...
njuskac kaže...

17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ako dobro vidim video je sa 2K gameplayom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 12:42 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
njuskac kaže...
Tonči kaže...
njuskac kaže...

pa ispod videa ti lijepo piše 1440p gaming

EDIT: uvijek ima netko brži {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 12:44 (picajzla0707).
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

http://videocardz.com/52302/amd-radeon-r9-390x-cooling-pictured

znan da nije tema,ali spominje se tu ka nova serija 3xx i neko rješenje za hlađenje,pa vjerovatno ekipu zanima kakve su najave oko konkurencije...spominju se neka hibridna hlađenja i šta ja znan,ništa još nije sigurno...

Moj PC  
1 2 hvala 1
13 godina
protjeran
johnyaces777 kaže...

znan da nije tema,ali spominje se tu ka nova serija 3xx i neko rješenje za hlađenje,pa vjerovatno ekipu zanima kakve su najave oko konkurencije...spominju se neka hibridna hlađenja i šta ja znan,ništa još nije sigurno...

ako je aluminij super ak bu plastika{#}, sve mi se cini da bu AMD nesto gadno zapaprio s tim hladenjima i promijenio dosadasnji nacin opce prihvacenih dual/triple fan rijesenja!{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
Stjepanj kaže...
johnyaces777 kaže...

ako je aluminij super ak bu plastika{#}, sve mi se cini da bu AMD nesto gadno zapaprio s tim hladenjima i promijenio dosadasnji nacin opce prihvacenih dual/triple fan rijesenja!{#}

Moraju promjenit nesto u klasicnom nacinu hladjenja jer s toplinom koju im kartice razvijaju vise ne mozes manipulirat :D ...samo voda i tekuci dusik dolaze u obzir za sljedecu generaciju {#}

"We just hope the decision to use liquid cooling was not dictated by high temperate of the next high-end GPU, but rather a design upgrade." - Djabe se nadate {#}

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn -II- Bnet: Gaap#2615
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.10.2014 8:13 (mrsmith).
17 godina
Gtx 9xx Club

Ne znam, moja GTX970 je necujna i hladna... ok, dodje do 70°C kad je OCana, ali i dalje necujna i ne dize se temperatura - osobno ne vidim problem.

Sto se tice dualGPU grafa i nekih enormno velikih chipova, da, vjerojatno ce trebat i nesto drugo, ali ATI je vec uveo hibridno hladenje, nije ga razvijao samo za jednu grafu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
njuskac kaže...

Dobio danas GTX 970 G1 i prvi dojmovi i nisu nešto, probao oko desetak igri i nije bas neka razlika od 7850 mada bi trebala bit ogromna,metro 2033 na 7850 oko 40fps na gtx oko 50fps, ryse son of rome na 7850 oko 10-15 fps na gtx oko 20-25fps, world of warcraft na 7850 oko 60fps na gtx oko 70fps u glavnom gradu, 3dmark firestrike score na 7850 4400 na gtx oko 9500 i tu je jedina malo veca razlika tako da se bas ne isplati dat nekih 2800kn za tako malu razliku , mislim da cu prodat tu grafu i za 600kn kupit jos jednu 7850 i stavit ih u crossfire i usparat 2000kn.Proc je i5 2500k klokan na 4000mhz i gledam u igri max sta dode je nekih 80%, dok je grafa recimo u ryse son of rome na 100% jedva igra radi,a druga stvar onaj shadow play snimanje gameplay na pola igri uopce ne radi tako da ne vidim smisao ove grafičke kad za 4 puta manje novaca kupis nesto slično.Jel ima netko istu ovakvu grafu da mi kaze kako mu se ponaša u ovim igrama ?

Nesto si ti gadno zeznuo u svom seutpu, ja imam "staru" GTX770 i imam 1440p monitor pa imam preko 100fpsa u WOW-u na max detaljima, tako da ne vidim kako bi mogao na novoj 970 imati manje..

EDIT:I shadow play sam korisio u desetak igra, cak i desktop i bilo što na ekranu može snimat uopce igra ili aplikacija nije bitna..

EDIT2:Koju matičnu ploču imaš?Dali podržava pci express 3.0?Isto tako recimo ja imam Sabertooth z77, imaš postavke u matičnoj kako da utori za grafiku/PCI kartice rade, ako je to krivo postavljeno mogu peerfomance graičke biti slabije (sorry nisam tu puno prčkao ili imam iskustva ali znam da ta opcija postoji), isto tako jel ti napajanje dosta jako?U dobrom stanju?Jel su ti windowsi ok?Zadnji driveri?Driveri za chipset?Audio?Update BIOSA?Može biti puno stvari...

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.10.2014 9:22 (ivicask).
12 godina
Gtx 9xx Club

Imam i ja preko 150 fps u wowu dok ne dodem u ogrimar di je krcato ljudima onda padne na nekih 70.Matična je asrock p67 extreme 4, inace razlike izmedu pci 2.0 i 3.0 su 0.1 %,pogledao sam desetak testova i benchmarkova.Da, skuzio sam za shadowplay da ima opciju za snimanje desktopa u tom slučaju snima sve živo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Da ti to nije mozda do internet veze, poraste ping kad udjes u taj grad?

14 godina
njuskac kaže...

Imam i ja preko 150 fps u wowu dok ne dodem u ogrimar di je krcato ljudima onda padne na nekih 70.Matična je asrock p67 extreme 4, inace razlike izmedu pci 2.0 i 3.0 su 0.1 %,pogledao sam desetak testova i benchmarkova.Da, skuzio sam za shadowplay da ima opciju za snimanje desktopa u tom slučaju snima sve živo.

I ja sam misilo na ogrimar..

http://isiforums.net/f/showthread.php/22009-Massive-FPS-gains-in-rf2-using-PCI-e-3-0-x16-with-higher-end-cards!

Evo vidi ovdje spominju da na high end grafičkama ko  970 razlika može biti čak i do 12%!

17 godina
Gtx 9xx Club

Ne pada ti u orgrimaru zbog grafe... tu se i procesori muce.

Svaki MMO ima isti problem, ne mozes bit okruzen sa 150 igraca i ocekivat da ce sve letit - na bilo kakvoj masini. Znam u GW2 u WvW ljudi imaju problema sa intelovim 6-jezgrenim procesorima i grafama poput 780Ti. Ja sa svojom konfom imam sve savrseno dok ne pokusam odigrat WvW 50:50 kad se nadjemo ili recimo metaevent poput tequatla i slicno, padne fps na 30ak. Malo smirit dozivljaj, smanjit detalje i to je to - krpene lutke u GW2 - najbolja stvar od izuma kotaca... na zalost cine igru ruznom pa samo koristim u takvim situacijama.

Inace GTX970 Gaming G1 je zvjer od kartice - kad sam procito da si razocaran mislio sam da trolas, ali sad vidim da to nije trolanje, vec si doista uvjeren u to sta pricas.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.10.2014 11:41 (Rhodin).
Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina
Gtx 9xx Club

Ja uopće ne razumijem to vaše napucavanje fps brojkama... mislim da se ne sjećam kad sam zadnji put igrao nešto bez v-synca. Uopće ne patim od nekakvih silnih nepotrebnih brojki, i dok sve radi super na 60 fps-a... čemu tjeranje grafičke kartice u nedogled? Staviš max detalje i ako radi na 60 kome treba više?

Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
mrsmith kaže...

Ja uopće ne razumijem to vaše napucavanje fps brojkama... mislim da se ne sjećam kad sam zadnji put igrao nešto bez v-synca. Uopće ne patim od nekakvih silnih nepotrebnih brojki, i dok sve radi super na 60 fps-a... čemu tjeranje grafičke kartice u nedogled? Staviš max detalje i ako radi na 60 kome treba više?

reci to ekipi sa 144hz monitorima {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
mrsmith kaže...

Pa meni je 60 sasvim dosta ali smeta me kad mi padne na 25 i zašteka u tome je problem, smatrao sam da grafička poput gtx 970 gura sve na max ali eto neke igre ipak ne može, recimo ryse moram isključit supersampling i čak i u witcher 2 moram isključit onaj ubersampling jer mi fps padne za 60% dok proc radi na nekih 40-60%.

17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Zavisi što smatrate pod MAX... 8K i VHQ detalji ili 1K i to isto ili možda nešto između.

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

ko se žali na GTX 970 ? jedna je prodana na Njuškalu (Gigabyte G1 ) u roku 24 sata , kome treba SVE na max

evo prijedloga :

ASUS GTX TITAN NZ-12GD5   {#}                   Graphics Card 12 gigabytes DDR5 (7000MHz), NVIDIA GeForce GTX TITAN Z (705MHz), Boost clock 876MHz, PCIe 3.0 x16, SLI 768bit, 2x DVI, HDMI, DisplayPort 

0 6 hvala 0
12 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

zaboravih spomenuti cijenu za TITAN Z ? prava sitnica ...{#}

0 5 hvala 0
15 godina
josip-kr kaže...

ko se žali na GTX 970 ? jedna je prodana na Njuškalu (Gigabyte G1 ) u roku 24 sata , kome treba SVE na max

evo prijedloga :

ASUS GTX TITAN NZ-12GD5   {#}                   Graphics Card 12 gigabytes DDR5 (7000MHz), NVIDIA GeForce GTX TITAN Z (705MHz), Boost clock 876MHz, PCIe 3.0 x16, SLI 768bit, 2x DVI, HDMI, DisplayPort 

kao da s nekom drugom karticom nemozes vrtit sve na max :)

H2O Forever
16 godina
josip-kr kaže...

evo prijedloga :

Pazi ti Asusa, a na slikama naljepnice i ref. number od Gigabyte :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.10.2014 19:04 (mrsmith).
13 godina
zagy15061984 kaže...
josip-kr kaže...

evo prijedloga :

kao da s nekom drugom karticom nemozes vrtit sve na max :)

Za duplo manje para {#}

12 godina
Moj PC  
5 1 hvala 3
16 godina

Taman umjesto nove klime kad se već pripremamo za zimu :) ova zagrije dvosobni stan za doručak.

12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

koliko san ja zadnje čita po stranim internetzinima ili kako več,spominjala se cijena od 900 funti za TITAN,što je otprilike negdje oko 8500 kuna,ako se ne varam??

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/matthew-wilson/nvidia-titan-z-prices-continue-to-drop/

jel to bolje od dvije 970 u SLI??i jel može ovakva kartica na 4K moniotru vrtit igrice kako treba ili??hvala unaprijed...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
johnyaces777 kaže...

koliko san ja zadnje čita po stranim internetzinima ili kako več,spominjala se cijena od 900 funti za TITAN,što je otprilike negdje oko 8500 kuna,ako se ne varam??

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/matthew-wilson/nvidia-titan-z-prices-continue-to-drop/

jel to bolje od dvije 970 u SLI??i jel može ovakva kartica na 4K moniotru vrtit igrice kako treba ili??hvala unaprijed...

Daj pa normalno da je bolje 2x 970 SLI, za 4K taman, a puno jeftinije, najbolja opcija ako se mene pita od svih ostalih.

Jos se i predobro overclockaju.

MSI Z77A-GD65 | i7 3770K 4.5GHz | 8GB Corsair 1866MHz | MSI GTX680 Ligtning OC | XFX 650W | SSD 128GB + HDD 1TB | Noctua NH-D14 | Coolermaster Storm Enforcer |
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2014 0:08 (Marcuskac).
13 godina
Marcuskac kaže...

Daj pa normalno da je bolje 2x 970 SLI, za 4K taman, a puno jeftinije, najbolja opcija ako se mene pita od svih ostalih.

Jos se i predobro overclockaju.

skoro ista cijena kao r9 295x2, a ova je bolja solucija..... za 4k

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice