GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.823
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Cansee kaže...

ekipa danas uaplim ac: origins i da ću početi igrati kad se ona grafika totalno lomi, ne znam kak da to objasnim, lomljenje, raspad slike jel, pa sam izašao iz igre i opet ušao kad sve isto. otišao sam u druge igre tipa witcher 3 i sve je radilo ali nešto slabiji fps nego što se sjećam, i onda sam slučajno primjetio da mi gpu piči na 99%.

instalirao sam nove drivere, i sad mogu ući ac:origins i igrati i vrti se na oko 60-70 fps, ali mi je i dalje gpu na 99%, temperatura je oko 50-53 stupnja, bojim se igrati malo duže da bi vidio, u subotu sam sve igrao i fino mi vrtilo sve, ali se ne sjećam je li toliki visok postotak bio za gpu nisam to ni pratio, ali mislim da bi primjetio, šta se tu sad da napraviti?

primjetio sam da mi gpu na skyrimu radi na 50-60%, ali tw: warhammer 2, ac: origins i mass effect andromeda piče na 99%. vrte one i dalje sve na 60+ fps ali mi je malo sumnjivo da tako visoko dere

Grafička MORA raditi na 99%, znači da ju iskorištavaš u potpunosti.

A za taj raspad slike, probaj uključiti vsync

10 godina

ma malo sam se uplašio jer je stvarno gadno izgledalo, pa reko da provjerim za svaki slučaj, hvala svima na odgovoru

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
pqweasdyxc kaže...

Zasto MORA? Meni nikad nije na 99% posto imam 60hz 1440p monitor, zasto da grafa trosi struju na frameove koje necu vidjeti? 

10 godina
ansha kaže...
pqweasdyxc kaže...

Zasto MORA? Meni nikad nije na 99% posto imam 60hz 1440p monitor, zasto da grafa trosi struju na frameove koje necu vidjeti? 

Pa tako i ja radim. 

Napisao sam mora jer nije koristio vsync, a ako ne koristi vsync, framerate je unlocked, ako je framerate unlocked grafička mora raditi punom snagom, ako ne radi punom snagom znači da ima bottleneck (najvjerojatnije), ako ima bottleneck to znači da cpu ne fila grafulju. 

Jedino se MORA umrijet 

14 godina
neaktivan

Pa ne bi trebao imati bottleneck sa i7 6700k....

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
pqweasdyxc kaže...
Cansee kaže...

ekipa danas uaplim ac: origins i da ću početi igrati kad se ona grafika totalno lomi, ne znam kak da to objasnim, lomljenje, raspad slike jel, pa sam izašao iz igre i opet ušao kad sve isto. otišao sam u druge igre tipa witcher 3 i sve je radilo ali nešto slabiji fps nego što se sjećam, i onda sam slučajno primjetio da mi gpu piči na 99%.

instalirao sam nove drivere, i sad mogu ući ac:origins i igrati i vrti se na oko 60-70 fps, ali mi je i dalje gpu na 99%, temperatura je oko 50-53 stupnja, bojim se igrati malo duže da bi vidio, u subotu sam sve igrao i fino mi vrtilo sve, ali se ne sjećam je li toliki visok postotak bio za gpu nisam to ni pratio, ali mislim da bi primjetio, šta se tu sad da napraviti?

primjetio sam da mi gpu na skyrimu radi na 50-60%, ali tw: warhammer 2, ac: origins i mass effect andromeda piče na 99%. vrte one i dalje sve na 60+ fps ali mi je malo sumnjivo da tako visoko dere

Ne mora, sve dok joj ne treba za target. Ako ima neki sync, ne mora. Bez synca radi max što može pa tada mora.

Nope.
9 godina
protjeran

Bas gledam cijene na nabavi, hebote bas se sjetim stjepanja i njegovih prica dok sam tek kupio gtx 1080 i kako cu je za godinu dana jedva prodat za 3500kn sad vidim da bi mogla i za 5000kn otic 

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
mojoj 1080 cijena narasla za 200eur a kupio je prije mjesec dana, sta ce bit za 5god koliko traje garancija, kontam vikendica na moru ne gine
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Bas gledam cijene na nabavi, hebote bas se sjetim stjepanja i njegovih prica dok sam tek kupio gtx 1080 i kako cu je za godinu dana jedva prodat za 3500kn sad vidim da bi mogla i za 5000kn otic 

cuj njega JA mu prodavao pricu a nova gtx 1080 u ducanu u 1mj bila 3900kn ja je uzeo u hgspotu, Od gledanja u nabavu nema koristi budi frajer pa je prodaj ya 5000kn i kupi si novu deku..lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

cuj njega JA mu prodavao pricu a nova gtx 1080 u ducanu u 1mj bila 3900kn ja je uzeo u hgspotu, Od gledanja u nabavu nema koristi budi frajer pa je prodaj ya 5000kn i kupi si novu deku..lp

Kao prvo nisi ti nista kupio, to znamo cim nema nijednog benchmarka em su to bili škart modeli sa jednim ventom, a kao drugo zvao me covjek sa PCEksperta u nedjelju (drzao sma je informativno na njušci za vikend) da bi uzeo moju za 4800kn ja sam rekao da mi nije do prodaje jer sam krenuo intenzivnije gejmat i da mi trenutno prodaja nije opcija, tako da jos nista od prodaje.

13 godina
protjeran

Je i mene su zvali iz sabora da im radim parkete no poceo sam intezivno gledati da ne radim...price za djecu, razlika u nadoplati ti je ista jer ces sad vise dobiti za nju valjda ti je to jasno!lp

Moj PC  
3 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Lucidius kaže...
Stjepanj kaže...

Kao prvo nisi ti nista kupio, to znamo cim nema nijednog benchmarka em su to bili škart modeli sa jednim ventom, a kao drugo zvao me covjek sa PCEksperta u nedjelju (drzao sma je informativno na njušci za vikend) da bi uzeo moju za 4800kn ja sam rekao da mi nije do prodaje jer sam krenuo intenzivnije gejmat i da mi trenutno prodaja nije opcija, tako da jos nista od prodaje.

Luci prodaj to za 5k kn, za prijelaz dok ne dođe Volta, uzmeš u Stjepana jednu 970, on sigurno ima na lageru, i za tebe sigurno čuva neku sa 88% ASIC-om, tako da ti je to skoro isto kao taj drlog od 1080 

13 godina
protjeran

Hahahahlp

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ja mu povoljno prodam svoje 1080Ti za ispod 9000 ako treba. :D

Nope.
10 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Pa da mu starci i za to moraju kredit dizati ...

8 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Hahahahlp

Lijepo sam mu rekao da se ne upusta u OC egzibicije ako ne zna koje slidere treba razvlaciti, a sad nek trpi 

A ti i Stjepane bi mogao malo  a benchanju uposliti tu svoju pascal ergelu, ne se samo s Lucijem zajebajes po forumu 

Tonči kaže...

Prodaj ti nama svoj cpu za ispod 9000 da i mi sirotinja benchamo sa 36 threadova 

9 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...

Bolje to nego PS4 ;)

10 godina
Lucidius kaže...
Glavas_ZG kaže...

Bolje to nego PS4 ;)

Switch>PS4>PC>XONE

Uff koliko ću sad downvote-ova dobiti 

9 godina
protjeran

Nemoj da te za vuha nategnem 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
lav1000 kaže...
Stjepanj kaže...

Hahahahlp

Lijepo sam mu rekao da se ne upusta u OC egzibicije ako ne zna koje slidere treba razvlaciti, a sad nek trpi 

A ti i Stjepane bi mogao malo  a benchanju uposliti tu svoju pascal ergelu, ne se samo s Lucijem zajebajes po forumu 

Tonči kaže...

Prodaj ti nama svoj cpu za ispod 9000 da i mi sirotinja benchamo sa 36 threadova 

Ide na Njuskalo uskoro, pa možeš. :P Ali tema su GPU-i po 9000. ._D

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.2.2018 21:51 (Tonči).
9 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ide na Njuskalo uskoro, pa možeš.

Najpametnije, ni igre ga ne podrzavaju kako treba 

8 godina
protjeran
Tonči kaže...
lav1000 kaže...
Stjepanj kaže...

Hahahahlp

Tonči kaže...

Ide na Njuskalo uskoro, pa možeš. :P Ali tema su GPU-i po 9000. ._D

sve za preuzimanje vodstva u firestrikeu 

9 godina
neaktivan

Kak je bolje stavit karticu, u gornji ili donji slot?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

svejedno ti je, ne bu radila dok ne pokopcas kabele :)

Moj PC  
4 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

Hahah :D Ma čisto razmišljam zbog protoka. Logika mi nalaže da se bolje hladi ako stoji više i ima više zraka ispod nje, ali vjerojatno onda toplinom zagrijava zrak bliže procesoru, pa je on automatski topliji, ili?

8 godina
protjeran

ne triba te to zabrinjavat...moze jedino postojat razlika izmedju pcie slotova, jedan moze bit x4 ili x8 a drugi x16, ali i x16 u praksi radi jednako kao i x4...obicno je x16 onaj najgornji...

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.2.2018 4:03 (Gorstak79).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
daniel2809 kaže...

Kak je bolje stavit karticu, u gornji ili donji slot?

Budući da je riječ o bloweru, ja bih ga stavio u gornji slot, ako ti temperature procesora nisu prevelike pod tim hladnjakom.
Zašto?

Ako je gore, bliže procesoru, jasno, kartica će disipirati toplinu gore preko PCB-a prema procesoru. Ali kod blowera, zakon je stvar što većina vrućeg zraka kartica izbacuje van.

Opet, apropo tome, ako je dolje, bliže napajanju, potencijalno će uzimati topli zrak od napajanja i hladiti se nešto toplijim zrakom.

Sad kad smo to riješili, možeš napraviti testiranje pa nam javi rezultate 

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak
12 godina
odjavljen
daniel2809 kaže...

Hahah :D Ma čisto razmišljam zbog protoka. Logika mi nalaže da se bolje hladi ako stoji više i ima više zraka ispod nje, ali vjerojatno onda toplinom zagrijava zrak bliže procesoru, pa je on automatski topliji, ili?

Ne sekiraj se za procesor. Nece se on nešto grijat. Grafa, s druge strane, ona hoće, i nije bitno gdje je staviš grijat ce se u stupanj razlike. A donji slot ti radi na x8 a gornji na x16. Ne utječe na 1070, ali zato novi titan vec iskorištava potencijal pcie gen3 i x8 pokazuje lošije performanse. U pravilu, grafa ide u prvi x16 slot.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
sudy_freak kaže...

Opet, apropo tome, ako je dolje, bliže napajanju, potencijalno će uzimati topli zrak od napajanja i hladiti se nešto toplijim zrakom.

Kako ce uzet topli zrak od napajanja kad napajanje uzima zrak da ohladi sebe i izbacuje ga van kucista kao i grafa(referentna)? 

EDIT:

Čak i kada bi ti teorija imala smisla, opet neznas kako ej okrenuo napajanje sa ventom prema gore ili dolje, a posto ima psu shroud sigurno je prema dolje okrenuo ako je pametan...

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.2.2018 12:40 (Lucidius).
14 godina
Lucidius kaže...
sudy_freak kaže...

Kako ce uzet topli zrak od napajanja kad napajanje uzima zrak da ohladi sebe i izbacuje ga van kucista kao i grafa(referentna)? 

EDIT:

Čak i kada bi ti teorija imala smisla, opet neznas kako ej okrenuo napajanje sa ventom prema gore ili dolje, a posto ima psu shroud sigurno je prema dolje okrenuo ako je pametan...

Jesi ikada u full loadu popipao napajanje s gornje strane kad se ugrije?

Hoćeš reći da grafička svu toplinu izbaci van kućišta? 

Da je s gornje strane PCB-a hladna kao led i nema utjecaja na temperature ostalih komponenti?

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice