GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.446
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Tonči kaže...

Luci, daj objasni, koja je tu računica njima? Pa šleperima se kartice kupuju već dugo, cijelu prošlu godinu to je ok praksa. Prodao gejmeru ili rudaru, svejedno ti je.

Baš me zanima postotak reklamacije neispravnih grafi unutar jamstvenog roja sa rudarskog tržišta i onog gamerskog? Logično bi bilo da rudari osjetno više reklamiraju...

12 godina
lav1000 kaže...

neće više biti kapetan Laptalo švercao kokain, nego kapetan Lucidus švercao Voltu 

beži luci, beži.... e jebi ga, ode đontra u somaliju 

16 godina
odjavljen

Zapravo, Luci, osobno sam naručivao taj kamion. 900 komada kartica je fino. Ja ne rudarim jer mi je to jako rizično, nemam gdje s tom bukom i toplinom i općenito je sranje, ali da... naručuje se.

Što se tiče RMA, a Nvidia za svoje kartice na 35°C daje 130.000 do 200.000 sati, u igri su Tesle. To je 25 godina. Na 65°C je vjerojatno nekakvih 10 godina ili malo manje. Sasvim dovoljno da kartice koje su rudarile godinu-dvije, budu upotrebljive i polovne za gejmere, zato je glupo preskočiti kupiti jeftine kad ih se rješavaju rudari. Gejmerima su kartice valjane eventualno 3-4 godine max, jer ih pregazi vrijeme. Kad riknu, to se dogodi zbog greške, ne "potrošnje".

Ali, "trošenje" je odličan način za rudarima srušiti cijenu. :P Bit će jako jeftinih kartica ove godine, ako padne kripto tržište još malo ili nešto odleti u ASIC.

Nope.
Moj PC  
3 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Tonči kaže...

Zapravo, Luci, osobno sam naručivao taj kamion. 900 komada kartica je fino. Ja ne rudarim jer mi je to jako rizično, nemam gdje s tom bukom i toplinom i općenito je sranje, ali da... naručuje se.

Prava si diva 

12 godina
Tonči kaže...

Što se tiče RMA, a Nvidia za svoje kartice na 35°C daje 130.000 do 200.000 sati, u igri su Tesle. To je 25 godina. Na 65°C je vjerojatno nekakvih 10 godina ili malo manje

ček, što imaju način provjeriti na koliko je stupnjeva grafa radila tijekom recimo nekoliko godina?

12 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

Što se tiče RMA, a Nvidia za svoje kartice na 35°C daje 130.000 do 200.000 sati, u igri su Tesle. To je 25 godina. Na 65°C je vjerojatno nekakvih 10 godina ili malo manje

ček, što imaju način provjeriti na koliko je stupnjeva grafa radila tijekom recimo nekoliko godina?

Ma jok. Imaju detaljne specifikacije koliko koja komponenta (kondenzator, mosfet, vrm, sami čip...) na kolikoj temperaturi ima life-span. Ne mogu odredit koliko je koji radio i na koliko stupnjeva.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen
toxic kaže...

Budes vidio, nece se polovne graficke na njuskalu kupovati bilo da se ona koristila za gaming ili rudarenje pogotov ne one koje nemaju garanciju.

Imam covjeka kojemu sam linkao graficke na njuskalu polovne i nije htio kupit vec je trazio mene da mu prodam svoju a bio sam skuplji 500 kn... reko sam ti dovoljno..

Vrijeme ce pokazati. Ja sam uvijeren ali ne moram biti u pravu da prodaja polovnih kartica bez garancije nece ici ili s onima koje imaju jako malo garancije ..

Tom logikom bi polovni RAM bio bagatela... Barem ta komponenta non stop radi, uz proc...

steam: skank666 origin:IhrvojeI
8 godina
protjeran
Tonči kaže...

osobno sam naručivao taj kamion. 900 komada kartica je fino

Tonči, budimo realni, ti se na poslu opako zajebavaš 

17 godina
skank666 kaže...
toxic kaže...

Budes vidio, nece se polovne graficke na njuskalu kupovati bilo da se ona koristila za gaming ili rudarenje pogotov ne one koje nemaju garanciju.

Imam covjeka kojemu sam linkao graficke na njuskalu polovne i nije htio kupit vec je trazio mene da mu prodam svoju a bio sam skuplji 500 kn... reko sam ti dovoljno..

Vrijeme ce pokazati. Ja sam uvijeren ali ne moram biti u pravu da prodaja polovnih kartica bez garancije nece ici ili s onima koje imaju jako malo garancije ..

Tom logikom bi polovni RAM bio bagatela... Barem ta komponenta non stop radi, uz proc...

mjesas kruske i jabuke...

16 godina
odjavljen
toxic kaže...

mjesas kruske i jabuke...

Vjerovatno ali mi nema logike da ima utjecaja na grafu činjenica jeli ona rudarila ili rendala ili benchmarkala... 

steam: skank666 origin:IhrvojeI
13 godina
toxic kaže...
toninho kaže...

Tox!c  mozda glupa usporedba, jbg to mi prvo kroz glavu proslo ;) 

Istina je da nema pravila, tebi i nakon 5 god mininga grafa moze radit ko urica dok meni nakon 2 partije pinballa krepa. Sumljam da ljudi koji rudare kad im odapne grafa kazu da su rudarili, flashali biose iostalo,tako da neznam kakva je realna statistika reklamacija..

Meni je smiješno da rudari misle prodati grafičke polovne :) (mozda ako smanje cijenu 99%)

dam se kladit da su nakon ove medijske pozornosti prije svega i svega ostalog svi zivi upoznati s rudarenjem i ne znam iskreno ko ce kupovati vise polovne graficke osim od ljudi koje jako dobro poznajes i uvjeren si da ne rudare.

Ja sam stalno kupovao polovne kartice ali vise mi ne pada na pamet niti cu ih ikad vise kupovat polovne..

Ja sam kupio dvije MSI GTX 1060 polovnem,jedna star 4 a druga 2 mijeseca,i jedan i druga imaju 36 mjeseci garancije,ne vidim sto sam mogao drugcije/bolje dobit da sam isao kupit nove (da ih i nađem negdi na stanju),osim sto bi ih platio skuplje!!Kad ih budem prodavao za pola godine jos ce imat 2 godine garancije,sto ti bolje od toga treba!!

AUDIOFIL
13 godina

Btw par kolega sa foruma se javilo da mi posalju 8 pin ekstenziju,kolega planety se javio da je iz ST i poklonio mi kabel!!

Ali naravno kako kod mene nista ne ide lagano tako i ovaj kabel(koji izgleda nekoristen,nov i sasvim funkcionalan) ne funkcionira u mom sistemu,kad palim s njim dobijem blic od sekunde i gasenje kompa,prestekavanjem kabela sam ustanovio da je napajanje ispravno i da samo ne radi kad je taj novi kabel ukljucen u gpu!

Na kraju sam sa 2x molex to 8 pin adapterom i 2 X molex ekstenzijama iz napajanja pokrenuo gpu!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.2.2018 22:55 (volegradele).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ne vidim pickaxe? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

Ne, ali:

eywa33 kaže...

Ma jok. Imaju detaljne specifikacije koliko koja komponenta (kondenzator, mosfet, vrm, sami čip...) na kolikoj temperaturi ima life-span. Ne mogu odredit koliko je koji radio i na koliko stupnjeva.

Znaju otprilike da je prosjek očekivanog trajanja u masi kartica, jer MTBF se da računati. No, to ne vrijedi za jednu karticu, jer je MTBF agregirani statistički podatak višeg reda.

Uzmeš kartice na test 1000 sati rada, 25 kartica i "umre" ti 5 komada. MTBF je (25x1000)/5 = 5000 sati.

Dakle, na 1000 kartica imaš neki omjer kvarova, ali što je više, to bolje. Realno, grafičke kartice su vrlo nepouzdan hardver sa svojih 130.000 sati, recimo, usporedivo s, primjerice, Intelovim SSD-om 900p, koji ima MTBF na 1600000 sati, odnosno ~10x više.

Uglavnom, brineš se za garanciju. Svejedno je kako radi. Prodaješ kad istekne garancija ili ranije.

lav1000 kaže...

Tonči, budimo realni, ti se na poslu opako zajebavaš 

Nije za posao, niti jedan, nego sam frendu naručivao preko lika koji ih uvozi u nekoj vuko*** u Aziji. On je slagao farmu. Nedavno je netko pitao 250 komada, više se nije dalo, jer ih doslovno nema zbog nekih sranja s memorijom.

Da sam se ranije sjetio, moglo se i zaraditi. :P

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.2.2018 22:54 (Tonči).
9 godina
protjeran

Imas kakve štele za Voltu belosvetska faco?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Imas kakve štele za Voltu belosvetska faco?

Ne. Ne mogu nabaviti ni Titan V ako ne pljunem 3.5k eura. Katastrofa. Doslovno kartica nema. Ovaj veliki broj se nabavljao po principu "daj što god imaju", od RX470 do RX580, 1060, 1070, 1080Ti... žicali smo svugdje. Na kraju mislim da se dobilo i puno manje od naručenog.

Nope.
9 godina
protjeran

Cijene na nabava.net su katastrofa, a ponuda jos slabija, doslovno i da prodas nes za velku lovu opet nemozes nsita sa time jer kada bi htio nadplatit za nesto jace morao bi dodati jos 50% dobivenog iznosa od prodaje 

Vidim i na njuškalu briljiraju sa cijenama, nije mi ajsno kolko mozes bit tup da prodajes rabljenu grafu po vecoj cijeni nego je u ducanu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

nije mi ajsno kolko mozes bit tup da prodajes rabljenu grafu po vecoj cijeni nego je u ducanu 

Zar nisi ti tako radio sa svojom sadašnjom grafičkom karticom hvaleći je na sva zvona.

16 godina
odjavljen

Pa i ja to radim. Dok ih nema, neka 1080Ti stoje na 8000. Ako dođe neki rudar i baš je želi, neka kupi. 

Nope.
8 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Lucidius kaže...

nije mi ajsno kolko mozes bit tup da prodajes rabljenu grafu po vecoj cijeni nego je u ducanu 

Zar nisi ti tako radio sa svojom sadašnjom grafičkom karticom hvaleći je na sva zvona.

pa dobro, ajde nije Luci baš pretjerao cijenom, nabio 200injak kn, i moramo priznati bila je golden sample, a ne štrkljava ptičurina kao sad što ima

sad jbt lovci u mutnom traže 5500-6000 za neke isprdke od 1080 na njuškalu

12 godina
lav1000 kaže...
Valentin17 kaže...
Lucidius kaže...

pa dobro, ajde nije Luci baš pretjerao cijenom, nabio 200injak kn, i moramo priznati bila je golden sample, a ne štrkljava ptičurina kao sad što ima

jednostavni tržišni princip ponude i potražnje

zar smo mi gluplji od trgovaca koji dižu cijene? jel njih tko u ovom trenutku pita pošto su nabavili grafe koje sad prodaju 30% skuplje nego prije mjesec dana?

17 godina

Jos ne kapirate, primarna funkcija danas grafickih je rad, a sekundarna gejmanje

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
0 4 hvala 0
8 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
lav1000 kaže...
Valentin17 kaže...
Lucidius kaže...

jednostavni tržišni princip ponude i potražnje

zar smo mi gluplji od trgovaca koji dižu cijene? jel njih tko u ovom trenutku pita pošto su nabavili grafe koje sad prodaju 30% skuplje nego prije mjesec dana?

sve 5 ali baš da im ide prodaja ne bih rekao, ok nešto si kupio 4k, sad to isto u dućanu košta 6k...jbm jel ti nije dosta da prodaš za 5k nego bi i ti htio cijenu istu kao u dućanu za novu....

17 godina
Kant kaže...

Jos ne kapirate, primarna funkcija danas grafickih je rad, a sekundarna gejmanje

Ne, primarna funkcija je pusti video signal

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.2.2018 11:15 (toxic).
13 godina
Kant kaže...

Povuci to...

9 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

Huh? Vidim dobro si se uneredio jucer...

Tonči kaže...

Pa i ja to radim. Dok ih nema, neka 1080Ti stoje na 8000. Ako dođe neki rudar i baš je želi, neka kupi. 

Ne, ne radis. Jedno je kad ih ima u ducanu a drugo je kad ih nema pa lupis cijenu. I neznam kad ih to nije bilo nijedne, uvijek ih je bilo ali po 7200+ tarifi a i to je daleko od tih smjesnih 8k.

16 godina
odjavljen

Prodao sam dvije po 7500. Gdje ih ti vidiš na lageru? :)

Nope.
8 godina
protjeran
Tonči kaže...

ADM,  imaju nešto 1080ti u dućanu sigurno, navali narode 

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.2.2018 14:24 (lav1000).
16 godina
odjavljen
lav1000 kaže...
Tonči kaže...

Možda imaju po jedan komad. Većina (100%) onih koji kažu da imaju, ne mogu ti je poslati jer je zapravo nemaju, ali rado će uzeti uplatu pa kad stigne. :)

Inače, gledam lol... 9,277.78 Kn  ahahaha. Moja za 8000 je bagatela. :=)

Nope.
8 godina
protjeran
Tonči kaže...
lav1000 kaže...
Tonči kaže...

Možda imaju po jedan komad. Većina (100%) onih koji kažu da imaju, ne mogu ti je poslati jer je zapravo nemaju, ali rado će uzeti uplatu pa kad stigne. :)

Inače, gledam lol... 9,277.78 Kn  ahahaha. Moja za 8000 je bagatela. :=)

kad sam bio, doduše ima 2 tjedna imali su more kartica ako ih nije 150 komada, 100+ sigurno 

a vidim ovo je dosta novih modela koje tada nisu imali uopće u ponudi, rekao bi da ih imaju bar 20ak ovih 1080ti, naravno ne od svake...

to ti je cijena na rate 9200+, za keš su 8500 cca, ajde nisi za 8000 bagatela, ali 7500 je bagatela danas za 1080ti

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice