GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.486
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Lucidius kaže...

Prodat cu je al ne ovaj mjesec, maks 2 mjeseca mogu izdrzat bez grafe 

e vidiš, pogodio ti prstom u prkno ili ne, ja sam bolje isplanirao

trenutno rade u rudniku stara 1050ti i nova 1070 koju sam uzeo za 3.900 kuna, na računu je već 70 eurića

znači već sad me koštala 3.400 kuna, još prodam 1050ti za soma kuna i ispada me upgrejd cca 300 eura

to u najgorem slučaju da sve skupa skvikne sutra

nastavi li se ova igra još barem 2-3 mjeseca, otplatit ću 1070 skoro u potpunosti

pa kad najave voltu mogu ovu 1070 prodati i upregnuti 1050ti dok volta ne izađe - svakako bolje od čekanja na integrirki

ili mogu prodati 1050ti i ostati na đabalesku 1070 jer ionako mi ništa jače ne treba idućih par godina

a ti si sav na iglama, jel majnati ili ne, jel prodati grafu ili ne, kad stiže volta, hoće li sutra navala 1080-ki na njuškalu po soma kuna... ne bih ti bio u koži 

15 godina
picajzla0707 kaže...
Lucidius kaže...

Prodat cu je al ne ovaj mjesec, maks 2 mjeseca mogu izdrzat bez grafe 

e vidiš, pogodio ti prstom u prkno ili ne, ja sam bolje isplanirao

trenutno rade u rudniku stara 1050ti i nova 1070 koju sam uzeo za 3.900 kuna, na računu je već 70 eurića

znači već sad me koštala 3.400 kuna, još prodam 1050ti za soma kuna i ispada me upgrejd cca 300 eura

to u najgorem slučaju da sve skupa skvikne sutra

nastavi li se ova igra još barem 2-3 mjeseca, otplatit ću 1070 skoro u potpunosti

pa kad najave voltu mogu ovu 1070 prodati i upregnuti 1050ti dok volta ne izađe - svakako bolje od čekanja na integrirki

ili mogu prodati 1050ti i ostati na đabalesku 1070 jer ionako mi ništa jače ne treba idućih par godina

a ti si sav na iglama, jel majnati ili ne, jel prodati grafu ili ne, kad stiže volta, hoće li sutra navala 1080-ki na njuškalu po soma kuna... ne bih ti bio u koži 

A meni je jos jace sto sad mogu uzeti za svoju koja je godinu dana stara 550€ bez problema a mozda i vise kupiti sebi 1080 ali necu moram jos zaraditi snjom.A ja sam je platio 3400Kn a vec na racunu imam nekih 200€

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.2.2018 23:41 (dreadmoore).
9 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

Skupljaj ti za novi monitor i platformu, meni je svejedno, ja cu kupit Voltu kako god okrenes cekao ili ne cekao, naravno usteda je uvijek dobrodosla pa cemo vidjeti jos kako bude na kraju ispalo sve kod mene...

11 godina

Hebo te kaj ove 1070-ke rudare naftu kad su kroz cca mjesec dana vec po 200 eura iskopale...na kojem to računu imate,ako je bankovni onda je ta svota...ako je imaginarni podložan je promjenama sa padom vrijednosti ruda 

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Lucidius kaže...

Skupljaj ti za novi monitor i platformu, meni je svejedno, ja cu kupit Voltu kako god okrenes cekao ili ne cekao, naravno usteda je uvijek dobrodosla pa cemo vidjeti jos kako bude na kraju ispalo sve kod mene...

ništa ne skupljam, trenutno sam kompletirao konfu za idućih par godina

eventualno ako izađe volta ili nakon nje serija da mogu za minimalnu cifru upgrejdat ovu 1070 na nešto sličnih perfomansi s manjom potrošnjom i zagrijavanjem, čisto radi moje opsjednustosti tišinom

jači monitor dolazi u obzir tek kad ga bude na high postavkama normalno pogonila grafa ranga do 2000 kuna, a do tada ću mijenjati cijelu platformu

uglavnom, za moje potrebe miran sam idućih 2-3 godine

11 godina
neaktivan

"Svi pricaju samo o kriptovalutama i majnanju u svakoj temi" - Kažu jedini ljudi koji pricaju/kukaju o kriptovalutama u svakoj temi.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.2.2018 1:30 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Najveći je problem što se već šuška da prvi batchevi Volti idu rudarima. Doslovno se dolazio kamionima i avionima pred tvornice. 

Nope.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ma to su gluposti, sama Nvidia se odgurava od majnera klik, majneri jedino mogu kampirat pred Lizinim uredom od kada je rekla da bumpaju proizvodnju grafi i da im je to jedan od glavnih prioriteta za ovu godinu klik 

Svima ionako odgovara ta situacija da AMD kartice idu majnerima a Nvidia-jine gejmerima 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Najveći je problem što se već šuška da prvi batchevi Volti idu rudarima. Doslovno se dolazio kamionima i avionima pred tvornice. 

Polako, kako je krenulo mozda do onda ni ne bude rudara  

Dabogda....

17 godina
Lucidius kaže...

Ma to su gluposti, sama Nvidia se odgurava od majnera klik, majneri jedino mogu kampirat pred Lizinim uredom od kada je rekla da bumpaju proizvodnju grafi i da im je to jedan od glavnih prioriteta za ovu godinu klik 

Svima ionako odgovara ta situacija da AMD kartice idu majnerima a Nvidia-jine gejmerima 

jel ti kuzis ekonomiju?  :)

svi trljaju ruke jer prodaju grafe u rekordnom roku.. 

Rudari su dobro dosli... a to sto Nvidia plasira je cisti marketning jer ne zele izgubiti niti "gejmere" pa vele joj vi ste vazni...

Iskreno zaboli njih kifla dok prodaju kartice u roku odmah...Tamo svi trljaju ruke.

Na zalost gajmer ce kupiti grafu i po soma i pol eura bez pardona tak da....

16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Problem je što nije glupost. :) Osobno poznajem one koji tako kupuju i odgovaraju im takvi planovi za GDDR6 kartice.

ansha kaže...
Tonči kaže...

Polako, kako je krenulo mozda do onda ni ne bude rudara  

Dabogda....

Ma neće. Sad na proljeće ide to gore opet. Do kineske nove godine možda i pada, a onda skok.

Nope.
9 godina
protjeran
toxic kaže...

Rudari su dobro dosli... a to sto Nvidia plasira je cisti marketning jer ne zele izgubiti niti "gejmere" pa vele joj vi ste vazni...

Iskreno zaboli njih kifla dok prodaju kartice u roku odmah...Tamo svi trljaju ruke.

Pa prvo ce prodat gejmerima jer su i oni također zeljni kartica, cak su određeni ducani ogranicili prodaju na vise od dvije kartice po osobi. A sad si ti zamisli kako bi ovo od tončia moglo imat smisla da ovi najave novu seriju kartica i onda po izlasku nemaju ni jedne 2 mjeseca u ducanu jer je par šlepera pokupilo sve iz tvornice širom kugle... sami sebe bi psorali a to si enbudu dopustili.

17 godina
Lucidius kaže...
toxic kaže...

Pa prvo ce prodat gejmerima jer su i oni također zeljni kartica, cak su određeni ducani ogranicili prodaju na vise od dvije kartice po osobi. A sad si ti zamisli kako bi ovo od tončia moglo imat smisla da ovi najave novu seriju kartica i onda po izlasku nemaju ni jedne 2 mjeseca u ducanu jer je par šlepera pokupilo sve iz tvornice širom kugle... sami sebe bi psorali a to si enbudu dopustili.

Jel si ziher? :) haha pa moraju malo napuhati to..

A ako ce i prodat "prvo" gejmeru ovaj ce to platiti ko i rudar

Sta mislis zasto su grafe otisle gore s cijenom? I to nikom ne pase? Ne budi lud..

AMD u profitu i Nvidia takoder i da to shebu, ma kako da ne.

Platit ces ti kao gamer karticu kao i rudar apsolutno isto.. Nisu oni zastitili nikog. ovu sve su marketing sranja.. (ovo podrucje jako dobro poznajem)

16 godina
odjavljen

Luci, daj objasni, koja je tu računica njima? Pa šleperima se kartice kupuju već dugo, cijelu prošlu godinu to je ok praksa. Prodao gejmeru ili rudaru, svejedno ti je.

Nope.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

Luci, daj objasni, koja je tu računica njima? Pa šleperima se kartice kupuju već dugo, cijelu prošlu godinu to je ok praksa. Prodao gejmeru ili rudaru, svejedno ti je.

Zapravo postoji jedna po meni dost velika razlika.

Rudar ne pita za cijenu.

Gamer pita pogotovo oni koji su niskog budgeta... a rudar kupuje i u tim okolnostima sve i sve se proda..

Realno ovo stanje moze shebat samo ljudska pohlepa i ogorman pad kriptovaluta (ovo prvo ce se prije dogodit)

Ja kao Gamer patim ali razumijem zakon ponude/potraznje pa se ne cudim nicem

16 godina
odjavljen

Pa, ima tu još nešto, ali generalno su rudari bolji. Rudar će više gaziti karticu i češće raditi RMA, dok gejmer neće. Gejmer će kupiti sve, a rudar samo najisplativije. Gejmer brije na brand-loyalty, a rudar ne. No, rudar će kupiti 2000 komada, a gejmer 1.

Nope.
17 godina
Tonči kaže...

Pa, ima tu još nešto, ali generalno su rudari bolji. Rudar će više gaziti karticu i češće raditi RMA, dok gejmer neće. Gejmer će kupiti sve, a rudar samo najisplativije. Gejmer brije na brand-loyalty, a rudar ne. No, rudar će kupiti 2000 komada, a gejmer 1.

I da i ne :)

Realno ja bar po ovom forumu vidim da ljudi masovno rudare ali njihove temperature samih karticu su vise nego vrhnuske i brinu o potrosnji i jos to lijepo ima na otovrenom (undervolt itd..).

A znamo da su temperature te koje "skracuju rok" grafickih kartica

9 godina
protjeran
toxic kaže...

Sta mislis zasto su grafe otisle gore s cijenom? I to nikom ne pase? Ne budi lud..

Platit ces ti kao gamer karticu kao i rudar apsolutno isto.. Nisu oni zastitili nikog. ovu sve su marketing sranja.. (ovo podrucje jako dobro poznajem)

Oni ce zaradit od jednih i drugih, u tome nije poanta jer i da nema rudara prodavale bi se grafe kao lude, stvar je u tome da se imidž gradi na gejmerima i cijeloj toj fami na gejmanju, videjima po yt, overklokanju itd... a ne rudarima koji ce te grafe zabit u podrum ili na tavan i zaboravit na njih dok mu sklopka ne iskoči ili padnu dionice. 

Tonči kaže...

Nije to bas praksa to su napuhane price, u jedan šleper stane kartica za citavu farmu, a farmi ima ali ne toliko da se tako kupuju konstantno, i kad jednom napravis farmu to je investicija za nekolikogodina, plus sta su to veliki ulozi i rizici, nije to svakodnevna pojava vec rijetkost, i to ne kupuje pojedinac vec neka udruzenja i velike kompanije te firme. Ti pricas kao da je to popit čašu vode "e ja bi narucio jedan šleper grafi kod vas za iza 12 sati", mos si mislit 

8 godina
protjeran

Svi ste zapeli za šlepere, a prije da se radi o brodskim kontejnerima nego šleperima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav, ima li itko ikakav savjet isplati li se mineat sa 1060 6gb na laptopu, ako uzmemo u obzir da ne placam struju?
Ukoliko ne, ima li netko s opremom u Zagrebu voljan da sklopimo nekakav deal?

0 0 hvala 0
15 godina
toxic kaže...
Tonči kaže...

Realno ja bar po ovom forumu vidim da ljudi masovno rudare ali njihove temperature samih karticu su vise nego vrhnuske i brinu o potrosnji i jos to lijepo ima na otovrenom (undervolt itd..).

Mozes ti neznam koliko undervoltat i pjevat joj svaku vecer lagane pjesmice, mazit je i pazit kad ti u kompu radi 24/7. Nek ja gejmam 7 sati dnevno, a ti je peglas svih 24h. Sad pogledaj na dve godine koristenja koliko tebi kartica vise radi nego meni. Kao da kazes da je motor u tvojem autu u punom boljem stanu jer u 250k kilometara nisi preso 100km/h a ja sam ga na dan kupnje nategnuo preko 200...  

Ne drzi mi to bas vodu, ali mozda samo ja tako razmisljam. Da mi ides nakon 2 god prodavat 1080ti i kazes radila je 24/7 ali pazio sam jako na nju, to meni nista ne znaci kad je radla 10+k sati.

17 godina
toninho kaže...
toxic kaže...
Tonči kaže...

Mozes ti neznam koliko undervoltat i pjevat joj svaku vecer lagane pjesmice, mazit je i pazit kad ti u kompu radi 24/7. Nek ja gejmam 7 sati dnevno, a ti je peglas svih 24h. Sad pogledaj na dve godine koristenja koliko tebi kartica vise radi nego meni. Kao da kazes da je motor u tvojem autu u punom boljem stanu jer u 250k kilometara nisi preso 100km/h a ja sam ga na dan kupnje nategnuo preko 200...  

Ne drzi mi to bas vodu, ali mozda samo ja tako razmisljam. Da mi ides nakon 2 god prodavat 1080ti i kazes radila je 24/7 ali pazio sam jako na nju, to meni nista ne znaci kad je radla 10+k sati.

Sve ok.

TReba zaista vidjeti kolika je kolicina RMA kartica kada su rudari u pitanju a kakva kada su gejmeri..

Ali sto se tice gore navedenog motora..

Cuj poprilicno sam siguran da motori na automobilima odlaze jer se gaze puno brze od onih koji se voze ko penzici ali ukupno više :)

Kod motora je isto bitna stvar koliko si zapravo dobar vlasnik. Jbga neki ne promijene ulje niti ne rade servis cijelu godinu pa se cude kad nesto ode u vrazju mater .. ali eto.. tako je i s karticama ak ne pazis na njih odu bio ti rudar ili gamer .. prst prasine i visoke temperature se ne toleriraju.

I da se razumijemo, ja više ne kupujem polovne kartice :) Dakle ne volim pomisao da nesto radi 24/7..

Ne branim nikog ali nije niti svaki gamer isti niti svaki rudar..

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.2.2018 14:27 (toxic).
15 godina

Tox!c  mozda glupa usporedba, jbg to mi prvo kroz glavu proslo ;) 

Istina je da nema pravila, tebi i nakon 5 god mininga grafa moze radit ko urica dok meni nakon 2 partije pinballa krepa. Sumljam da ljudi koji rudare kad im odapne grafa kazu da su rudarili, flashali biose iostalo,tako da neznam kakva je realna statistika reklamacija..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...
toxic kaže...

Oni ce zaradit od jednih i drugih, u tome nije poanta jer i da nema rudara prodavale bi se grafe kao lude, stvar je u tome da se imidž gradi na gejmerima i cijeloj toj fami na gejmanju, videjima po yt, overklokanju itd... a ne rudarima koji ce te grafe zabit u podrum ili na tavan i zaboravit na njih dok mu sklopka ne iskoči ili padnu dionice. 

Mislim da ti ovo boldano nije niti približno točno.

Neka netko tko radi u toj branši pokaže graf prodanih grafickih sad i prije ove ludnice oko kriptovaluta.

Ja mogu reci sto ja osjetim a to da nije nikad bila veca potraznja grafickih kartica a i u istovrijeme nestasica istih..

17 godina
toninho kaže...

Istina je da nema pravila, tebi i nakon 5 god mininga grafa moze radit ko urica dok meni nakon 2 partije pinballa krepa. Sumljam da ljudi koji rudare kad im odapne grafa kazu da su rudarili, flashali biose iostalo,tako da neznam kakva je realna statistika reklamacija..

Meni je smiješno da rudari misle prodati grafičke polovne :) (mozda ako smanje cijenu 99%)

dam se kladit da su nakon ove medijske pozornosti prije svega i svega ostalog svi zivi upoznati s rudarenjem i ne znam iskreno ko ce kupovati vise polovne graficke osim od ljudi koje jako dobro poznajes i uvjeren si da ne rudare.

Ja sam stalno kupovao polovne kartice ali vise mi ne pada na pamet niti cu ih ikad vise kupovat polovne..

16 godina
odjavljen
toxic kaže...
toninho kaže...

Meni je smiješno da rudari misle prodati grafičke polovne :) (mozda ako smanje cijenu 99%)

dam se kladit da su nakon ove medijske pozornosti prije svega i svega ostalog svi zivi upoznati s rudarenjem i ne znam iskreno ko ce kupovati vise polovne graficke osim od ljudi koje jako dobro poznajes i uvjeren si da ne rudare.

Ja sam stalno kupovao polovne kartice ali vise mi ne pada na pamet niti cu ih ikad vise kupovat polovne..

Kakve veze to ima? A što ako taj netko ne rudari al zato gejma, bencha, cijedi karticu ko lud? To je kao bolja kupovina?

steam: skank666 origin:IhrvojeI
12 godina
lav1000 kaže...

Svi ste zapeli za šlepere, a prije da se radi o brodskim kontejnerima nego šleperima...

ma šta šleperi i kontejneri, ja sam čuo da zakupljuju cijeli amtrak 

17 godina
skank666 kaže...
toxic kaže...
toninho kaže...

Kakve veze to ima? A što ako taj netko ne rudari al zato gejma, bencha, cijedi karticu ko lud? To je kao bolja kupovina?

Budes vidio, nece se polovne graficke na njuskalu kupovati bilo da se ona koristila za gaming ili rudarenje pogotov ne one koje nemaju garanciju.

Imam covjeka kojemu sam linkao graficke na njuskalu polovne i nije htio kupit vec je trazio mene da mu prodam svoju a bio sam skuplji 500 kn... reko sam ti dovoljno..

Vrijeme ce pokazati. Ja sam uvijeren ali ne moram biti u pravu da prodaja polovnih kartica bez garancije nece ici ili s onima koje imaju jako malo garancije ..

9 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

Pa ako pricamo o kolicinskoj prenosivosti, jedan cargo ship prenese vise nego cijeli amtrak i jos 15 teretnih vlakova

8 godina
protjeran
Lucidius kaže...
picajzla0707 kaže...

Pa ako pricamo o kolicinskoj prenosivosti, jedan cargo ship prenese vise nego cijeli amtrak i jos 15 teretnih vlakova

jbt imat ćemo i kripto gusare koji više neće upadati na brodove i tražiti otkupninu za posadu, nego će samo maznuti kontejner s grafama...

luda vremena nam slijede 

neće više biti kapetan Laptalo švercao kokain, nego kapetan Lucidus švercao Voltu 

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.2.2018 15:04 (lav1000).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice