GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.979
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Tonči kaže...

Baš i ne ide to tako. Ne može biti razlike u kvaliteti, može ti samo GPU inačica nemati neki feature koji ima CPU verzija. To nije "razlika u kvaliteti", nego "mogu ovo, ne mogu ono". GPU i CPU mogu renderirati apsolutno iste stvari. Za popis mogućnosti.

Ono što preskačeš reći je da V-Ray nije jedini renderer na svijetu niti ga svi koriste. Postoje GPU rendereri koji odavno imaju feature koje V-Ray RT GPU nema. Primjerice, budući proždiratelj svega ostalog kad ljudima isteknu licence i ugovori za drugo: https://www.redshift3d.com/ -> ima što imaju najbolji CPU rendereri i posao radi daleko brže od CPU-a.

Čak i da to gore ne postoji, i dalje stoji jedna činjenica, a to je da ako renderiraš CPU-ima, onda ne trebaš GPU i obrnuto.

Oprosti Tonci, al vezano za v ray, nemas pojma o cemu pricas. Jesi ikad vidio render postavke vray rt-a (gpu) i vray adv (cpu) renderera? 

Razlike su ogromne i nije moguce dobiti identicne rezultate. Nekad je razlika zanemariva a za neke specificnosti je rt neupotrebljiv.

Te price da ce redshift pomest konkurenciju su price za malu djecu, vray je takorec standard i to se nece tek tako promijenit.

Pitaj Lewisa zasto ima 22 core xeone plus hrpu gpu-a, ili ti znas da mu to ne treba?

Ako imas 3d studio koji se bavi svim i svacim, sigurno ces imat i cpu i gpu mogucnosti, neces jednako pristupit cartoon style tv reklami i hiperrealisticnim arhitektonskim renderima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 9:34 (ansha).
13 godina
neaktivan
ansha sad si tu malo pomijensao neke stvari :)

kao prvo v-ray GPU nikad nije napravljen kako treba tako da on UOPSTE nije pokazatelj GPU renderinga ni priblizno.
Sto se tice metenja konkurencije redshift vec sad mete uveliko. Od velikih igraca koji su ga vec odavno implementirali kao Blizzard za komplet overwatch shortove produkciju, pa do ostalih, pogotovo manjih studija. Kolega jedan iz kanade neki dan prcia da je maltene sve i jedan studio u kvebeku vec odavno na redsshiufdt presao ili u procesu prelaska. Oni koji su sporiji su arch max bazirani studiji jer se tu vray ukorijenio ali i oni ce morati nesto raditi jher redshift pojede a vray zaostaje uveliko. I za to imam konretan primjer gdje mi je klijent poslao neke vray scene da mu pomognem za render, 40 minuta Vray.. odradim brzisnku samo konverziju iu redshift i renda 5minuta frejm. uz malo dorada da bude finalni kvalitet i dalje ne bi presao 10minuta frejm.
Uglavnom GPU je svakako gdje se ide zbog nekoliko stvari ne samo brzine:
- jedan render nod pakuje 4-8 grafika, mijenja 10tak CPU boxova i smanjuje trosak licenci isto toliko
- za upgrejd je uglavnom dovoljno samo zamijeniti grafike jer CPU i ne napreduje toliko zadnjih par godina tako da je i tu trosak smanjen
.,.. da ne ulazim u detalje uglavnom zivi bili pa vidjeli :)
http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
16 godina
odjavljen

LOL, kako sam znao da ćeš spomenuti "cartoon style reklamu", jer si vidio da je cell shading nemoguć na GPU verziji. Daj molim te ansha ne bulazni, pričaš s osobom koja živi od prodaje shadera i plugina za renderere, uključujući V-Ray. 

Ne. Za iste feature nikad neće biti razlike u CPU i GPU rendederu. Postoji ono što možeš i ono što ne možeš i tu priča prestaje. Razlike su isključivo u mogućnostima, ali isti feature je isti feature, bio on na CPU-u ili GPU-u. 

Što se Redshifta tiče, slobodno se ti tješi. :) Industrija ide na GPU i hrpa velikih korisnika je prešla upravo na Redshift u produkciji.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

LOL, kako sam znao da ćeš spomenuti "cartoon style reklamu", jer si vidio da je cell shading nemoguć na GPU verziji. Daj molim te ansha ne bulazni, pričaš s osobom koja živi od prodaje shadera i plugina za renderere, uključujući V-Ray. 

Ne. Za iste feature nikad neće biti razlike u CPU i GPU rendederu. Postoji ono što možeš i ono što ne možeš i tu priča prestaje. Razlike su isključivo u mogućnostima, ali isti feature je isti feature, bio on na CPU-u ili GPU-u. 

Što se Redshifta tiče, slobodno se ti tješi. :) Industrija ide na GPU i hrpa velikih korisnika je prešla upravo na Redshift u produkciji.

Znaci nikad nisi vidio render settings od vray adv i vray rt? Tako reci pa nemamo sta pricat...

16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Ako imas 3d studio koji se bavi svim i svacim, sigurno ces imat i cpu i gpu mogucnosti, neces jednako pristupit cartoon style tv reklami i hiperrealisticnim arhitektonskim renderima.

Da, ali to je specijalistička situacija kad nemaš baš na tom softveru baš tu funkciju i tu situaciju ne rješavaš tako da sve potrpaš u isti stroj. Nema razloga da GPU farmu imaš na CPU farmi i obrnuto. Zašto bi držao 4 Xeona koja ne koristiš na mašinama na kojima renderiraš GPU-om? Ako možeš imati paralelno to dvoje. Ako si one-man show ili nemate financija za više strojeva ili farme, onda ćeš sve staviti pod isto pa će ti CPU čekati GPU i obrnuto. Ali ako možeš sebi priuštiti dva stroja, imat ćeš dva stroja ili više njih.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Da, ali to je specijalistička situacija kad nemaš baš na tom softveru baš tu funkciju i tu situaciju ne rješavaš tako da sve potrpaš u isti stroj. Nema razloga da GPU farmu imaš na CPU farmi i obrnuto. Zašto bi držao 4 Xeona koja ne koristiš na mašinama na kojima renderiraš GPU-om? Ako možeš imati paralelno to dvoje. Ako si one-man show ili nemate financija za više strojeva ili farme, onda ćeš sve staviti pod isto pa će ti CPU čekati GPU i obrnuto. Ali ako možeš sebi priuštiti dva stroja, imat ćeš dva stroja ili više njih.

Ko ti brani da su ti simultano upogonjeni i gpu-i u Redshiftu npr i cpu-i u nekom drugom rendereru?

A kad spominjes prelazak s jednog renderera na drugi, pa jel ti znas koliko profesionalci imaju svojih asseta prilagodjenih jednom rendereru i plugiinova za taj renderer (prije svega mislim na najpopularniji vray)? Dobitak od 20% na brzini nije ni blizu vrijedan tolike zajebancije a da ne kazem da nemas ni blizu sve pluginove za redshift koje imas za vray.

16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Ko ti brani da su ti simultano upogonjeni i gpu-i u Redshiftu npr i cpu-i u nekom drugom rendereru?

Hmm, bojim se da to ne bi išlo baš kako treba. :) 

ansha kaže...

A kad spominjes prelazak s jednog renderera na drugi, pa jel ti znas koliko profesionalci imaju svojih asseta prilagodjenih jednom rendereru i plugiinova za taj renderer (prije svega mislim na najpopularniji vray)? Dobitak od 20% na brzini nije ni blizu vrijedan tolike zajebancije a da ne kazem da nemas ni blizu sve pluginove za redshift koje imas za vray.

Nemam pojma, nikad vidio ni čuo profesionalce u 3D renderingu. Odoh sad radit nešto vezano za 3D rendering, a ti ostaj u uvjerenju da nitko ne koristi GPU-e. Meni je zapravo svejedno, neću ti prodati ni manje ni više GPU-a, tako da ni nemam koristi od toga da te razuvjerim.

13 godina
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...
ansha kaže...

Zgodan komp, 4 x Titan XP + 2 x 22 jezgreni xeon. I 512GB rama da ne usfali..

Ima bottelneck.

Eo Tonči, taman za 1440p.

Ma, preser. To je za stare soft renderere. Toliko jezgara Xeona nema baš puno svrhe za nešto gdje koristiš GPU-e, a ti GPU-i za nešto gdje koristiš CPU-... napucano da se napuca, zlu ne trebalo. :) Show-off valjda.

Mislim da bi se tu fino virtualizacija mogla iskoristit. Ono, računalo za kvart. Vikend akcija, plati compute power 3 a dobij 4 jezgre.

Btw, zanimljiva rasprava budući da je aourus dostupan kod nas

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/636j9f/deciding_factors_1080_ti_strix_vs_1080_ti_aorus/

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 11:15 (DarthMarkus).
16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Strix nema ocanu memoriju po defaultu, ali pored AMP Extremea, zašto razmatrati Strix i Aorus? :)

13 godina

Pa ampica nije još izašla. Ili se varam ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

A i amp-ica je srednja zalost kod 1070-1080-ki...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Recenzije ne govore tako, a ima i najviše taktove od svih. Imaš li drugačije izvore?

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Recenzije ne govore tako, a ima i najviše taktove od svih. Imaš li drugačije izvore?

Netocno, ima puno kartica s visim taktovima... Ni hladjenje/buka nije najbolje a ni komponente...  

EDIT: postoji ravno 11 gtx 1070 sam visim tvornickim taktovima od amp extreme.

Evo sta kazu o 1080-ci amp extreme:

This gets more troubling at power levels in excess of 220W. Using the default 270W power target, we measured 107°C under the MOSFETs due to a lack of sufficient cooling (technically still acceptable) and 95°C right under the three memory modules closest to that hot-spot. The second reading exceeds the specification by a long shot, and is reason enough not to mess with a higher power target.

Zotac should seriously question the quality of its fans. If the rear-most fan (whose RPM values are transmitted to the controller) stops spinning just below 900 RPM, its hold value of approximately 700 RPM will never be reached because it is too low. In turn, the firmware constantly tries to restart all three fans at their full 1300 RPM, and then lowers the speed until the fan stops again.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 13:52 (ansha).
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...
ansha kaže...

Netocno, ima puno kartica s visim taktovima... Ni hladjenje/buka nije najbolje a ni komponente...  

EDIT: postoji ravno 11 gtx 1070 sam visim tvornickim taktovima od amp extreme.

Evo sta kazu o 1080-ci amp extreme:

This gets more troubling at power levels in excess of 220W. Using the default 270W power target, we measured 107°C under the MOSFETs due to a lack of sufficient cooling (technically still acceptable) and 95°C right under the three memory modules closest to that hot-spot. The second reading exceeds the specification by a long shot, and is reason enough not to mess with a higher power target.

Zotac should seriously question the quality of its fans. If the rear-most fan (whose RPM values are transmitted to the controller) stops spinning just below 900 RPM, its hold value of approximately 700 RPM will never be reached because it is too low. In turn, the firmware constantly tries to restart all three fans at their full 1300 RPM, and then lowers the speed until the fan stops again.

U prva dva posta govorimo o ovome:

dakle, govorimo o 1080Ti, ne o 1070. Nitko nije (osim tebe) spomenuo 1070.

Što se tiče ove recenzije, imaš li izvor toga?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 15:16 (Tonči).
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Na ovo sam odgovarao Tonci, dakle pricali smo o 1070/1080-ci.

Izvor je Toms hardware recenzija..

16 godina
odjavljen

Aha; da, nisam naletio na loše recenzije AMP Extremea osobno. Pogledat ću tu Tom'sovu. Što se tiče taktova, mislim na 1080 Ti. Ja sam kriv s rečenicom.

12 godina
neaktivan

Jel neko zna zašto cijena raste kad stavim grafu u košaricu dok je ko artikl sami manje, nema veze sa šipment price to, znaci sa 563 eura skoci na 592 eura nevezano za dostavu? radi se o amazon.de zasto 30 eura vise jel zato kaj prodaju za HR ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Zbog hr pdv-a

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Jel neko zna zašto cijena raste kad stavim grafu u košaricu dok je ko artikl sami manje, nema veze sa šipment price to, znaci sa 563 eura skoci na 592 eura nevezano za dostavu? radi se o amazon.de zasto 30 eura vise jel zato kaj prodaju za HR ili?

Razlika od 6% između de i hr pdva. U njih 19% u nas 25%.

13 godina

Došla Aourusica Titanijumica .

Pozdrav ekipa vidimo se za tjedan dana !

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.4.2017 17:24 (DarthMarkus).
Moj PC  
14 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Koliko novaca?

Freak Show Inc.
13 godina
Friday kaže...
DarthMarkus kaže...

Koliko novaca?

Dosta...Poslao sam ti pm.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.4.2017 18:14 (DarthMarkus).
15 godina
DarthMarkus kaže...

Ufff!! Jebena je :)

I volim čut ovo Titanijum, jer to je originalno ime i Ti je skraćenica/izvedenica toga. Još od GeForce 2 modela, A ne Ti-Aj, Taj, ovo ono

13 godina
LogicusMPS kaže...
DarthMarkus kaže...

I volim čut ovo Titanijum, jer to je originalno ime i Ti je skraćenica/izvedenica toga. Još od GeForce 2 modela, A ne Ti-Aj, Taj, ovo ono

Htio sam napisat Titanijun.......Ko TONSON  !!! 

Btw, peaka na 2050...Fućkaj ga.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.4.2017 18:09 (DarthMarkus).
14 godina
neaktivan

Sad se malo poigraj....nemoj benčat :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
nex987 kaže...

I neČu...

Fcn konačno Deus Ex radi kako treba.

12 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
nex987 kaže...

I neČu...

Fcn konačno Deus Ex radi kako treba.

Na 2K ultra? kolko fps-a?

15 godina
DarthMarkus kaže...
LogicusMPS kaže...
DarthMarkus kaže...

Brutala je kartica, ja se mislim uzet ili ne, al na 1080p san pa neznan još.

Meni peaka na 2125 :D

12 godina
neaktivan
LogicusMPS kaže...
DarthMarkus kaže...
LogicusMPS kaže...
DarthMarkus kaže...

BROOOO imas 1080p kaj ce ti TI ak vec imas 1070 bacanje para doslovno!

15 godina
Nvidia GTX 680 kaže...
LogicusMPS kaže...
DarthMarkus kaže...
LogicusMPS kaže...
DarthMarkus kaže...

BROOOO imas 1080p kaj ce ti TI ak vec imas 1070 bacanje para doslovno!

144Hz stari moj, plače ova 1070, klokana do ibera...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice