GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.486
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
chaselol kaže...

6900K = 1700X + 1080 Ti

Samo mi nije jasno sto 11gb 

1 1GB ili 2 0.5Gb čipa manje da smanje propusnost, da ne grizu baš totalno TXP.

prodajem jednu od mašina
12 godina
Tonči kaže...

...ali cijena je ionako nebitna u tom segmentu.

mda, jednom pričaš kako ljudi vani zarađuju bolje od nas, ali nisu ludi davati više za manje kao u slučaju intel vs rajzen, a ovdje je cijena nebitna

malo lutaš tonček, skoro pa bi te človek mogao gledati kao amd fanboya 

16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

...ali cijena je ionako nebitna u tom segmentu.

mda, jednom pričaš kako ljudi vani zarađuju bolje od nas, ali nisu ludi davati više za manje kao u slučaju intel vs rajzen, a ovdje je cijena nebitna

malo lutaš tonček, skoro pa bi te človek mogao gledati kao amd fanboya 

Nešto si pomiješao... što sam ja točno rekao? Možeš li citirati? - Stvarno nije komplicirano za shvatiti. Kad netko želi najbolje, a može to priuštiti, cijena mu je nebitna. Kad netko može priuštiti neki "price bracket", tada mu je bitna. Vrlo jednostavna stvar. Kupcima Titana X (Pascal) cijena je u pravilu nebitna. Kupcima i7-7700K cijena igra jako bitnu ulogu, a tada je Ryzen 50-70% jeftiniji za više performansi, što je pun pogodak pa treba biti lud plaćati više za manje.

prodajem jednu od mašina
16 godina
neaktivan

O tom sam ti pricao Tonci 

steam: mr. saxo™ | origin: saxomr | uplay: saxomr
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Šit, sad moram opet pustit u prodaju svoju 1080...

Barba Tonči, pa vi opet sa "ili Titana ili ništa" tvrdnjama.

Zašto je onda 980ti bila najprodavanija kartica proteklih godina ?

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

Nešto si pomiješao... što sam ja točno rekao? Možeš li citirati? - Stvarno nije komplicirano za shvatiti. Kad netko želi najbolje, a može to priuštiti, cijena mu je nebitna. Kad netko može priuštiti neki "price bracket", tada mu je bitna. Vrlo jednostavna stvar. Kupcima Titana X (Pascal) cijena je u pravilu nebitna. Kupcima i7-7700K cijena igra jako bitnu ulogu, a tada je Ryzen 50-70% jeftiniji za više performansi, što je pun pogodak pa treba biti lud plaćati više za manje.

ako je bitno kod rajzena što je spustio cijenu 8/16 procesora, što stalno ističeš i s čim se slažem i lud je tko se ne slaže, kako je onda nebitna cijena u tom segmentu grafike kad su vjerojatno isti kupci titana i 8/16 procesora

odluči se tonči, jer ovako izgleda da odobravaš spuštanje cijena u high end procesorima, a smatraš da je cijena nebitna u high end grafici

ustvari odobravaš kad amd spusti cijenu, ali banaliziraš spuštanje cijena od strane nvidie tvrdnjom da jer tu cijena ionako nebitna

16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Šit, sad moram opet pustit u prodaju svoju 1080...

Barba Tonči, pa vi opet sa "ili Titana ili ništa" tvrdnjama.

Zašto je onda 980ti bila najprodavanija kartica proteklih godina ?

Kako to misliš? Samo kažem da je TXP i dalje bolja kartica od 1080Ti. :)) I uopće nije ista situacija; Pascali su bitno drugačiji čipovi od Maxwella jer je ovo prvi FinFET.

picajzla0707 kaže...

ako je bitno kod rajzena što je spustio cijenu 8/16 procesora, što stalno ističeš i s čim se slažem i lud je tko se ne slaže, kako je onda nebitna cijena u tom segmentu grafike kad su vjerojatno isti kupci titana i 8/16 procesora

odluči se tonči, jer ovako izgleda da odobravaš spuštanje cijena u high end procesorima, a smatraš da je cijena nebitna u high end grafici

ustvari odobravaš kad amd spusti cijenu, ali banaliziraš spuštanje cijena od strane nvidie tvrdnjom da jer tu cijena ionako nebitna

Hmm, mislim da ne razumiješ što govorim. Dakle, svaka niža cijena je dobrodošla (naravno), ali onaj tko je htio 8-jezgreni CPU, taj bi ga kupio i za 1100 eura i za 600 eura. Onaj tko želi najbrži GPU kupit će TXP za 1300 eura. Taj nije čekao da dođe 1080Ti jer mu je 1300 eura puno, kao što ne čeka da dođe Ryzen jer mu je 1100 eura puno. Ryzena će uzeti samo ako je 1800X brži od 6900K, u suprotnom će vjerojatno svejedno kupiti 6900K.

ALI - ono što Ryzen radi kupcima nižeg ranga procesora, običnih Core i7, poput svih x700K je da im daje za istu cijenu rang koji si dotad nisu mogli priuštiti, 8 jezgara za 350-500 dolara, jer je prije toga priča bila na skroz drugom nivou, na razini duplo više cijene.

1080Ti radi sličnu stvar, približava TXP nivo cjenovno na razinu ispod 1000 eura, 700 točnije, što je odlično jer će za 800 i 900 stizati vrhunske AIB kartice s boljim hlađenjima. Jedini je problem što za razliku od Ryzena, koji je vrlo moguće brži od Intelove ponude, TXP i dalje brži od 1080Ti. Nekome koga nije briga koliko košta, samo neka je najbrže, 1080Ti ništa ne mijenja, kao ni Ryzen ako nije brži od 6900K ili ako govorimo o kupcima 6950X :)

prodajem jednu od mašina
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 13:05 (Tonči).
12 godina
Tonči kaže...

1080Ti radi sličnu stvar, približava TXP nivo cjenovno na razinu ispod 1000 eura, 700 točnije, što je odlično jer će za 800 i 900 stizati vrhunske AIB kartice s boljim hlađenjima. Jedini je problem što za razliku od Ryzena, koji je vrlo moguće brži od Intelove ponude, TXP i dalje brži od 1080Ti. Nekome koga nije briga koliko košta, samo neka je najbrže, 1080Ti ništa ne mijenja, kao ni Ryzen ako nije brži od 6900K ili ako govorimo o kupcima 6950X :)

The GeForce GTX 1080 Ti is widely expected to be faster than the TITAN X Pascal out of the box, despite is narrower memory bus and fewer ROPs. The higher boost clocks and 11 Gbps memory, make up for the performance deficit. What's more, the GTX 1080 Ti will be available in custom-design boards, and factory-overclocked speeds, so the GTX 1080 Ti will end up being the fastest consumer graphics option until there's competition.

prema najavama, ne da približava txp nivo, nego ga prelazi

uostalom da titan i bude mrvu bolji, u odnosu na razliku u cijeni 1080ti radi potpuno isto što i rajzen intelu - drastično spušta cijenu highend ili enthusiast hw-a (kako ih već tko zove), ali ti opet banaliziraš kako je to kupcima titana nebitno jer oni uzimaju "najbolje bez obzira na cijenu"

pa onda je po toj tvojoj filozofiji i 8/16 rajzen nebitan jer će oni što ne pitaju za cijenu kupovati 10 jezgrenog intela, koji je i dalje najbolji

cijena jest bitna većini, jebeš tu manjinu kojoj cijena nije bitna, jer takvih kojima cijena nije bitna nema puno niti među kupcima titana - nisu ni oni svi skloni razbacivati se lovom, koliko je god imali

također, zaboravio si da 1080ti mijenja ponešto i na nižoj razini - s dolaskom 1080ti su spuštene cijene 1080 i 1070, a vjerojatno će to utjecati i na cijenu 1060

16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

The GeForce GTX 1080 Ti is widely expected to be faster than the TITAN X Pascal out of the box, despite is narrower memory bus and fewer ROPs. The higher boost clocks and 11 Gbps memory, make up for the performance deficit. What's more, the GTX 1080 Ti will be available in custom-design boards, and factory-overclocked speeds, so the GTX 1080 Ti will end up being the fastest consumer graphics option until there's competition.

prema najavama, ne da približava txp nivo, nego ga prelazi

uostalom da titan i bude mrvu bolji, u odnosu na razliku u cijeni 1080ti radi potpuno isto što i rajzen intelu - drastično spušta cijenu highend ili enthusiast hw-a (kako ih već tko zove), ali ti opet banaliziraš kako je to kupcima titana nebitno jer oni uzimaju "najbolje bez obzira na cijenu"

pa onda je po toj tvojoj filozofiji i 8/16 rajzen nebitan jer će oni što ne pitaju za cijenu kupovati 10 jezgrenog intela, koji je i dalje najbolji

cijena jest bitna većini, jebeš tu manjinu kojoj cijena nije bitna, jer takvih kojima cijena nije bitna nema puno niti među kupcima titana - nisu ni oni svi skloni razbacivati se lovom, koliko je god imali

također, zaboravio si da 1080ti mijenja ponešto i na nižoj razini - s dolaskom 1080ti su spuštene cijene 1080 i 1070, a vjerojatno će to utjecati i na cijenu 1060

Za Boga miloga?! Na tehničkom forumu od čestog posjetitelja hardverske sekcije i sekcije o GPU-ima čitam da mi citira PR i ne kuži osnove?

Dakle, tebi je jasno da su to isti čipovi? Ista memorija? I da TXP ima više, a 1080Ti manje? Da se Pascali općenito clockaju jednako neovisno o strujnim komponentama? PR je apsolutno nebitan tu. 1080Ti i TXP se clockaju jednako - na 2-2.1GHz, tek nešto malo lošije od 1080.

Ne, nije isto 6900K i 5960X - to su dvije drastično različite kategorije i cjenovna razreda.

Sumnjam da će se mijenjati cijena 1060.

prodajem jednu od mašina
12 godina
Tonči kaže...

Za Boga miloga?! Na tehničkom forumu od čestog posjetitelja hardverske sekcije i sekcije o GPU-ima čitam da mi citira PR i ne kuži osnove?

Dakle, tebi je jasno da su to isti čipovi? Ista memorija? I da TXP ima više, a 1080Ti manje? Da se Pascali općenito clockaju jednako neovisno o strujnim komponentama? PR je apsolutno nebitan tu. 1080Ti i TXP se clockaju jednako - na 2-2.1GHz, tek nešto malo lošije od 1080.

Ne, nije isto 6900K i 5960X - to su dvije drastično različite kategorije i cjenovna razreda.

Sumnjam da će se mijenjati cijena 1060.

ostavi se molim te tih bogobojaznih zgražanja, jer na osnovu pr-a i o rajzenu pjevamo hvalospjeve već danima, pa te nije smetalo dijeliti oduševljenje s nama ostalima kako intelovom bezobrazluku konačno dolazi kraj

dakle ti opet ponavljaš u ovom slučaju 1080ti je cijena nebitan faktor, bitno je samo što 1080ti nije ništa učinila po pitanju perfomansi

sad me podsjeti koliko je prema najavama, pr-u i leakovima 8/16 rajzen donio porasta perfomansi u odnosu na intelove 8/16 procesore i zašto je u tom slučaju cijena bitna, a pomak u perfomansama nije

nebitna je razlika u kategorijama u high endu, 500 dolara amo-tamo kupcima titana ionako nije bitna... ups 

ako za 100 dolara padne cijena 1070 kao što je pala 1080, pa mora past i cijena 1060 da ga jebeš, bar za 20-30 dolara

16 godina
odjavljen

Pišeš besmislice picajzla0707  - ili namjerno ili by design ne shvaćaš da je jako bitno što je trenutno najbrže iz iste kategorije. GPU iz najvišeg ranga je ista kategorija, 8-core CPU je ista kategorija, 10-core CPU je druga kategorija. Cjenovni razmak od skoro pa duplo također čini drugu kategoriju, kao što je jedan Quadro P6000 znatno brži od Titana XP, ali je druga kategorija jer naplaćuje ono što korisnicima entuzijastima ne treba i cjenovno je u drugoj kategoriji jer košta 5000 eura.

Dodatni efekt ima potencijalna situacija da je Ryzen jednostavno brži od 6900K i kao takav najbrži 8-jezgreni procesor na tržištu pa nitko, bez obzira na novac, nema razloga kupovati Intel 6900K (osim zbog kompatibilnosti, npr.), dok 1080Ti nije brži od Titana XP pa takav razlog postoji.

prodajem jednu od mašina
12 godina
Tonči kaže...

Pišeš besmislice picajzla0707  - ili namjerno ili by design ne shvaćaš da je jako bitno što je trenutno najbrže iz iste kategorije. GPU iz najvišeg ranga je ista kategorija, 8-core CPU je ista kategorija, 10-core CPU je druga kategorija. Cjenovni razmak od skoro pa duplo također čini drugu kategoriju, kao što je jedan Quadro P6000 znatno brži od Titana XP, ali je druga kategorija jer naplaćuje ono što korisnicima entuzijastima ne treba i cjenovno je u drugoj kategoriji jer košta 5000 eura.

Dodatni efekt ima potencijalna situacija da je Ryzen jednostavno brži od 6900K i kao takav najbrži 8-jezgreni procesor na tržištu pa nitko, bez obzira na novac, nema razloga kupovati Intel 6900K (osim zbog kompatibilnosti, npr.), dok 1080Ti nije brži od Titana XP pa takav razlog postoji. 

ti silom namećeš mizerne i tek moguće mizerne razlike između titana i 1080ti kao ultimativnu stvar, a ultimativna stvar je ustvari tu kresanje cijena koje ti ne priznaješ jer je po tebi to nebitno tamo nekom friku koji će za mogućih 3% veće e-kite dati hrpu dolara više - što nas boli k za takve frikove, oni neka kupuju titan

pa valjda je bitnije da je stigla 40% jača grafa od 1080 po relativno dobroj cijeni i da je 1080 pala cijena

možda 1080ti neće biti baš najbrža u svemiru, ali hej, ni rajzen nije najbrži pa ga slavimo zbog kresanja cijena

jesi li sigurno da je rajzen brži od 6900k u svemu, uključujući gejming, mogućnost ocanja i da će sveukupno biti brži proc

što ako 6900k bude brži za 1-3% koliko bi titan mogao biti brži od 1080ti... hoćeš li onda cijena tu kupcima u kategoriji biti nebitna

16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

ti silom namećeš mizerne i tek moguće mizerne razlike između titana i 1080ti kao ultimativnu stvar, a ultimativna stvar je ustvari tu kresanje cijena koje ti ne priznaješ jer je po tebi to nebitno tamo nekom friku koji će za mogućih 3% veće e-kite dati hrpu dolara više - što nas boli k za takve frikove, oni neka kupuju titan

pa valjda je bitnije da je stigla 40% jača grafa od 1080 po relativno dobroj cijeni i da je 1080 pala cijena

možda 1080ti neće biti baš najbrža u svemiru, ali hej, ni rajzen nije najbrži pa ga slavimo zbog kresanja cijena

jesi li sigurno da je rajzen brži od 6900k u svemu, uključujući gejming, mogućnost ocanja i da će sveukupno biti brži proc

što ako 6900k bude brži za 1-3% koliko bi titan mogao biti brži od 1080ti... hoćeš li onda cijena tu kupcima u kategoriji biti nebitna

Silom? Da je silom, bio bi obrisan s crvenim kartonom na 30 dana. 

Dakle, ako kažemo: "kupujem najbrže", onda kupiš najbrže. Ako želiš brzo i skoro najbrže, ali znatno povoljnije, onda ćeš kupiti 1080Ti. Ako isto želiš za CPU... ne znamo, još nemamo testove do sutra. Kakvo je to pitanje je li nešto sigurno, ako sam već pet puta naveo da još ne možemo znati? No, ako kupuješ najbrže, ali racionalno, vjerojatno ćeš kupiti R7 1700X, a ne 1800X iako je gotovo sigurno da će 1800X biti brži od 6900K.

Naravno da je cijena bitna čak i kad možeš kupiti brže, ali moraš prihvatiti da nekome jednostavno nije jer ima dovoljno. Znam barem dvoje na ovom forumu koji imaju novca dovoljno da ih cijena malo ili uopće ne interesira i već su kupili Titana i kupit će ga opet na jesen i iduću jesen i kupiti su, ne samo 6900K, nego 5960X, iako je to vjerojatno potpuno iracionalno.

Znam ljude koji su kupili 4 Titana XP iako je SLI službeno podržan samo do 2 komada i traži puno gnjavaže da 4 prorade. I nije ih briga ni za 1080Ti ni za Ryzene sve dok se ne pokaže da je 1800X brži i od 6950X.

Ja sam imao dvije mašine sa 6950X i tri s Titanima XP i sve sam prodao u posljednjih mjesec i pol iako su mi se isplatili u poslu (doduše, jedva jer su skupo k'o vrag). Nažalost, nemam dovoljno novca da kupim dva TXP i 6950X i da me to ne boli u novčaniku. Možda... jednom... zasad gledam 1800X i Vegu kao dobre stvari, jer ni 1080Ti vjerojatno neću kupovati.

prodajem jednu od mašina
12 godina
Tonči kaže...

...Ako želiš brzo i skoro najbrže, ali znatno povoljnije, onda ćeš kupiti 1080Ti.

...vjerojatno ćeš kupiti R7 1700X, a ne 1800X iako je gotovo sigurno da će 1800X biti brži od 6900K.

Naravno da je cijena bitna čak i kad možeš kupiti brže, ali moraš prihvatiti da nekome jednostavno nije jer ima dovoljno. 

pa to sam upravo i govorio, 1080ti i 8/16 rajzeni nisu možda najjači na tržištu, ali su jako blizu najjačih, i najvažnije - donose perfomanse dosad najbržih (ili skoro iste perfomanse) za drastično manje novaca

iz tvoje prve poruke na koju sam se referirao učinilo mi se da banaliziraš 1080ti zaključkom kako cijena u toj kategoriji ionako nije bitna

da, nije bitna onima koji ne gledaju cijenu i nemam ja problema s prihvaćanjem toga, samo hoću reći da su oni i za rajzen i za 1080ti apsolutno nebitni u priči

samo što zaboravljaš da ta grupa ljudi osim brzine gleda i brend, a tu bi amd mogao izgubiti čak i da je nešto brži - ali hej, nekom je bitna 3% veća brzina, drugom ime i tko smo mi da im kažemo da su budale zbog takvih gluposti uludo davati toliku razliku u lovi

16 godina
odjavljen

Ne smatram da su budale. Pitanje je samo što mogu ili ne mogu. Mi smo strašno bogati, dane provodimo radeći za komad elektronike koji dobrom dijelu čovječanstva ne znači baš ništa. Jesmo li mi zato budale? Što cijele živote radimo da otplatimo krov nad glavom, a neki uberu granje i ispeku zemlju na vatri u par dana? Tko je budala? Onaj tko ima i može?

Da, 1080Ti je fora. Treba li većini? Baš i ne. Ne vrti 4K@60, a 1080@60 već imamo i s 1080. Dakle i TXP i 1080Ti su u nekom limbu korisnosti. Nedovoljno brzi da omoguće skok na 4K, prebrzi da imaju smisla na 1080 pa čak i 1440. Većini.

Ryzen ipak donosi nešto drugo. Duplo, dakle ne 20 ili 30 posto, nego duplo veći broj jezgara za isti novac. Primamljiv je skok svima na tržištu za i5 xxxxK i i7 xxxxK.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
11 godina

700$ za 1080Ti.... to nismo očekivali od Nvidije 

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ZGamer kaže...

Uspjeli su te uvjeriti da si dobro prošao. Fantastičan posao marketinga i prodaje kao i obično. 

Dakle, nije to ništa povoljno:

GeForce GTX 1180Ti   $550? 

GeForce GTX 1080Ti  $700
GeForce GTX 980Ti   $649
GeForce GTX 780Ti   $700
GeForce GTX 680    $499
GeForce GTX 590     $700
GeForce GTX 480     $514

Zaključujem da će moja iduća kartica biti 1180Ti za $550 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 16:38 (Tonči).
11 godina
Tonči kaže...
ZGamer kaže...

Uspjeli su te uvjeriti da si dobro prošao. Fantastičan posao marketinga i prodaje kao i obično. 

Gledaj na to ovako,ako je amd uspjeo nahajpat gamere da su im potrebne nize cijene 6/8 core procesora,ne vidim ništa manje perfidan pokušaj i nvidie da učini isto...

17 godina

tko nije gledao

dok se vega ne dojde

nv+ryzen ce biti next big thing 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 16:55 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

Da, 1080Ti je fora. Treba li većini? Baš i ne. Ne vrti 4K@60, a 1080@60 već imamo i s 1080. Dakle i TXP i 1080Ti su u nekom limbu korisnosti. Nedovoljno brzi da omoguće skok na 4K, prebrzi da imaju smisla na 1080 pa čak i 1440. Većini.

Ryzen ipak donosi nešto drugo. Duplo, dakle ne 20 ili 30 posto, nego duplo veći broj jezgara za isti novac. Primamljiv je skok svima na tržištu za i5 xxxxK i i7 xxxxK.

hahaha, koji si ti lik

rajzen koji donosi 50% više jezrgi za istu cijenu je uber-super (i jest), iako je korist u gejmingu nula bodova

1080ti donosi 30-40% perfomansi više od 1080 za relativno dobru cijenu, također spušta cijenu 1080 za 100usd... i to je "limbo korisnosti"

baš me zanima - što onda očekuješ od vege, najmanje ovo što je rajzen donio u odnosu na intel ili će sve manje od toga biti "limbo" za vegu?

16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

hahaha, koji si ti lik

rajzen koji donosi 50% više jezrgi za istu cijenu je uber-super (i jest), iako je korist u gejmingu nula bodova

1080ti donosi 30-40% perfomansi više od 1080 za relativno dobru cijenu, također spušta cijenu 1080 za 100usd... i to je "limbo korisnosti"

baš me zanima - što onda očekuješ od vege, najmanje ovo što je rajzen donio u odnosu na intel ili će sve manje od toga biti "limbo" za vegu?

Naporno mi ovo postaje. Konstantno si zbunjen jer ne čitaš nego zamišljaš što sam napisao. Opet si zbunjen? Pa kakav si ti lik? 

Ja sam mislio da se AMD-ov procesor zove Ryzen, a ne Gaming Ryzen. Ili sam krivo pročitao? Ne vidim zašto bi Ryzen morao donositi korist u gejmingu da bi ga netko kupio (a donosi!)? Gejming ne samo da nije najvažnija grana korištenja procesora, nego nije ni blizu. Također, ponavljam, korist u gejmingu sigurno nije "nula bodova". Dapače, jako je visoka u sve većem broju slučajeva.

1080Ti ne donosi 30-40% performansi, nego 35% performansi više za cijenu za koju je ta klasa kartica uvijek donosila. Ništa povoljnije nego inače, ništa pretjerano posebno. 980Ti je donio oko 30% prošlu generaciju. 

Mislim da si pomiješao porast performansi u odnosu na 1080 i porast performansi potreban za 4K. Ja govorim o tome da je 1080Ti kartica koja nije dovoljna za 4K, što znači da može biti korištena samo za varijacije 1080 i 1440 igranja, osvježavanja i sl. Jel' ti jasan princip pragova u performansama?

CPU nema takve zahtjeve. CPU donosi duplo više jezgara od isto cijenjenog Intela.

Evo ti link na raspravu gdje je ansha ukazao kako je u posljednje vrijeme znatno skočila korist od višejezgrenih procesora i kod video igara. Otprilike polovica testiranih igara ima direktne i velike koristi od 6/8-jezgrenih procesora.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 17:55 (Tonči).
12 godina
Tonči kaže...

Naporno mi ovo postaje. Konstantno si zbunjen jer ne čitaš nego zamišljaš što sam napisao. Opet si zbunjen? Pa kakav si ti lik? 

Ja sam mislio da se AMD-ov procesor zove Ryzen, a ne Gaming Ryzen. Ili sam krivo pročitao? Ne vidim zašto bi Ryzen morao donositi korist u gejmingu da bi ga netko kupio (a donosi!)? Gejming ne samo da nije najvažnija grana korištenja procesora, nego nije ni blizu. Također, ponavljam, korist u gejmingu sigurno nije "nula bodova". Dapače, jako je visoka u sve većem broju slučajeva.

1080Ti ne donosi 30-40% performansi, nego 35% performansi više za cijenu za koju je ta klasa kartica uvijek donosila. Ništa povoljnije nego inače, ništa pretjerano posebno. 980Ti je donio oko 30% prošlu generaciju. 

Mislim da si pomiješao porast performansi u odnosu na 1080 i porast performansi potreban za 4K. Ja govorim o tome da je 1080Ti kartica koja nije dovoljna za 4K, što znači da može biti korištena samo za varijacije 1080 i 1440 igranja, osvježavanja i sl. Jel' ti jasan princip pragova u performansama?

CPU nema takve zahtjeve. CPU donosi duplo više jezgara od isto cijenjenog Intela.

Evo ti link na raspravu gdje je ansha ukazao kako je u posljednje vrijeme znatno skočila korist od višejezgrenih procesora i kod video igara. Otprilike polovica testiranih igara ima direktne i velike koristi od 6/8-jezgrenih procesora.

meni je baš zabavno i nisam uopće zbunjen

ajde de, gejming nije bitan, ali velikom broju i5 i i7 vlasnika jest (oni koje si spominjao da im je rajzen tempting)

ja se slažem da je rajzen pun pogodak, samo se ne slažem da je 1080ti meh kako ti to doživljavaš

a nije meh zato jer donosi 30, 40 ili 35% višew perfomansi po normalnoj cijeni, odnosno ono što je dosad davao samo titan za suludi iznos novaca

naravno, nije bogzna što u odnosu na dosadašnji rast x80ti serije, ali je konačno tu i opet donosi, ponavljam, konkretne perfomanse za solidnu cijenu, ne "uskoro velike koristi", ne kad se sjete i ostali developeri koristiti više jezgri, ne kad dx12 konačno zaživi, nego odmah čim je uštekaš u komp

što sad ima veze 4k, 2k i full hd... po tome sve što izađe od grafa sljedećih godinu, dvije je meh, jer će biti zakurac za 4k, uključujući i vegu kojoj se inače veseliš k'o malo dijete

i btw. kad smo već kod vege, opet te pitam - jel to što govoriš sve vrijedi i za nju ili očekuješ da će biti duplo jeftinija od nvidije s istim perfomansama ili pak duplo jača za iste pare (aka rajzen vs intel)

također, pošto sumnjam da će i vega biti išta bolja od 1080ti (ako bude i blizu), hoće li i vega biti limbo, meh, ni vrit ni mimo i što već, obzirom da će i ona "biti korištena samo za varijacije 1080 i 1440 igranja, osvježavanja i sl. "

to mi nisi odgovorio

16 godina
odjavljen

Pa tema su Pascal kartice, ne Vega, ali od Vege ne očekujem ništa više od 1080 i to je ok, vjerojatno za nešto nižu cijenu. Cijela ova generacija 2016 je u limbu. U tome je poanta. 1080Ti je simpa, kupit ćeš 1080Ti ako si htio 1080 do jučer, ali nije nešto za što će 1080 korisnici ili korisnici 980Ti skakati od sreće, barem mi se ne čini dovoljno primamljivo iz jednostavnog razloga što smo još 2015./2016. dostigli razinu da sve igre rade super brzo na 1920x1080. One igre koje rade na 4K i 5K (npr. Diablo 3 i HOTS) neće raditi ništa bolje, a one koje ne rade, neće ni s 1080Ti... nedostaje im 15-tak posto da uhvate 4K@60Hz. Već iduća generacija uhvatit će bez problema 4K@60Hz baš zato što je 1080Ti toliko blizu.

Kako smo već rekli, Ryzen donosi duplo više nečega. 1080Ti ne, donosi samo 0,35 nečega u odnosu na 1080. Za nove korisnike fenomenalan deal, za stare "meh".

16 godina
odjavljen
LogicusMPS kaže...

Nijedna kartica nije dovoljna za 1080p. Nek mi ko kaže koja je to kartica koja je apsolutno dovoljna za 1080p ja mu dajem 3 apartmana na moru.

Moja Strix 1070, klokana do ibera, piša krv na 1080p. Par igara mogu vrtit na visokom framerateu...

Titan X (Maxwell) i 1080 bez ikakvih problema guraju sve na 1920x1080@60Hz. A to rade i 1080Ti i Titan X (Pascal).

Sad si me sjetio! 144Hz! To će ipak biti zalogaj za 1080Ti. Neće uvijek, ali mnogo igara će s 1080Ti moći uhvatiti 144Hz.

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
picajzla0707 kaže...

Nezz zakaj se trudiš,činjenica je da je kartica izašla sa 200$ manjom cijenom od očekivane u trenutku kad joj ništa nije bilo konkurentno na tržištu.Mogla se uklopit bez čudnih pogleda na najavljivanih 900$,nije-pa super.Kraj priče.

15 godina
Tonči kaže...
LogicusMPS kaže...

Nijedna kartica nije dovoljna za 1080p. Nek mi ko kaže koja je to kartica koja je apsolutno dovoljna za 1080p ja mu dajem 3 apartmana na moru.

Moja Strix 1070, klokana do ibera, piša krv na 1080p. Par igara mogu vrtit na visokom framerateu...

Titan X (Maxwell) i 1080 bez ikakvih problema guraju sve na 1920x1080@60Hz. A to rade i 1080Ti i Titan X (Pascal).

Sad si me sjetio! 144Hz! To će ipak biti zalogaj za 1080Ti. Neće uvijek, ali mnogo igara će s 1080Ti moći uhvatiti 144Hz.

60Hz je za mene zaboravljen pojam, zato i spominjem :D

A di su ovi 165Hz, pa 240, a di su procesori, kuku-lele...

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 19:06 (LogicusMPS).
16 godina
odjavljen

Za mene je i 1080 i 1440 prošlost. 4K mogu prihvatiti kad dođe sa 144Hz, ali dotad samo 5K@60Hz. Naravno, ne zbog igara, one su na 1440@144 i tu dvije 1080 odrađuju posao ok. Jedan Titan XP ne može ni 4K@60 ni 1440@144 i to je problem. To je taj limbo o kojem govorim.

17 godina

Na kojim postavkama nemoze TXP furat 4k60 i u kojim igrama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Zasto bi itko pametan (bez obzira o financijskim mogucnostima) rasipavao lovu na nesto (TXP) sta mu u kucistu nece donjeti ni 2 posto vise razlike u gejmingu, a gotovo sigurno nece donjeti uopce razliku zato jer je jedina razlika u 1GB memorije, koja na tako velikim kolicinama 11 vs 12 ni neznaci nista u gejmingu.

A ono najbitnije, gtx 1080ti ces moc kupit sa odlicnim hladnjacima tipa Gainward Phoenix, Palit Jetstream i Zotac AMP extreme i klokat ce se miljama bolje nego TXP na onoj turbini od foundrs editiona i biti masu tisi i hladniji uz to. Za TXP ako zelis biti u tom slucaju u rangu gtx 1080ti moras ic na vodu, pa sad uracunaj u cijenu koliko bi jos taj pothvat kosta cak i one koji imaju vodeno ali svejedno trebaju novi blok i fitinge, to je jos 150 eura gore, a da ne pricam za one koji bi trebali cijeli setup.... 

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

dakle history repeat kao i sa 980Ti vs TX 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 19:24 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice