Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.199.628
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Ryzen CPU

Koja kupnja je ovaj 1700x :)

a obecao sam zeni da nista od kupnje ove godine..

17 godina
odjavljen
Re: AMD Ryzen CPU
toxic kaže...

Reci joj da si mislio na fiskalnu godinu koja zavrsava sa 28.02.

Freak Show Inc.
13 godina
Friday kaže...
toxic kaže...

Reci joj da si mislio na fiskalnu godinu koja zavrsava sa 28.02.

Hahaha!! Hvala, ovo će mi trebati :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
16 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

a nereda

Ak im je rx 580 il koji ono glavni adut, i ak je to uopce Vega onda su promasili penal.

steam: mr. saxo™ | origin: saxomr | uplay: saxomr
13 godina
Dudu kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

a nereda

Ak im je rx 580 il koji ono glavni adut, i ak je to uopce Vega onda su promasili penal.

Dolazi i 590, za 580 se konta da ce biti ranga Fury, 570 tipa 480 a 560 negdje 470 ili 380. U jbt sta je brojki.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2017 12:25 (chaselol).
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Iskreno se nadam da vega nece imati oznake 5xx jer ce se preklapati sa prastarom nvidia serijom. A to je onda zlo...

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Pa ne kontam koji krac rade s tim rang ovaj rang onaj, umjesto da bace nesto divlje da digne publiku na noge oni bace grafu rank rx480, o svijet te je**, i di ih nece onda nvidija gazit, a da o titanu ne pricam, nece takvo sta nikad dostic. 

17 godina
AMD Ryzen CPU

ne 580 ce biti 25% brza od f-x sa vise HBM rama

a 590 ce biti u dual gpu.

15 godina
AMD Ryzen CPU

I na kraju će izbaciti Rx 595 koja će biti ubojica 1080 vjerovatno i 1080ti nekih mjesec dana i opet su na starom jer volta stiže.

12 godina
Dudu kaže...

Pa ne kontam koji krac rade s tim rang ovaj rang onaj, umjesto da bace nesto divlje da digne publiku na noge oni bace grafu rank rx480, o svijet te je**, i di ih nece onda nvidija gazit, a da o titanu ne pricam, nece takvo sta nikad dostic. 

Je tako smo do jučer mislili da ni Intelu ne mogu prismrdit a gle čuda što ga Ryzen napravi

neda mi se
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2017 12:31 (nicky.sl).
16 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Eto kolega dream ti je objasnio ^^

13 godina
neaktivan
Dudu kaže...

RX 480 je trenutno best buy mid range kartica, tako da ne vidim zašto to nije bio uspiješan potez?  

Dostići će, svi uvijek podcijenjuju AMD, tako je bilo i sa Ryzenom. Intel se smijao pa eto, desilo se što se desilo ...

590 će biti jako dobra kartica, kartica koja će biti dosta jeftinija od Nvidijine istog ranga performansi - isto kao što je Ryzen napravio vs i7 itd...

Cilj AMD-a je pridobiti mid tier tržišta, najviše kupaca je u tom dijelu i svi gledaju value for money... Pogledaj samo hrvatsku... 

Bene docet, qui bene distinguit.
16 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

I na kraju će izbaciti Rx 595 koja će biti ubojica 1080 vjerovatno i 1080ti nekih mjesec dana i opet su na starom jer volta stiže.

Zapravo, Volta neće stići najmanje do kraja godine. Ništa od Volte za igračke. A prema Doom testu Vega je kao i 1080, što je malo razočaravajuće, ali i dalje odlično, pogotovo ako spuste cijenu.

prodajem jednu od mašina
15 godina
AMD Ryzen CPU

E jedina stvar je najbitnija da se monopol ukine što mislim da se svi na forumu slažu s tim i što svima ide u prilog.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ako se tko bojao za Ryzen i njegovih 8 jezgara.... 

https://www.computerbase.de/2017-02/cpu-skalierung-kerne-spiele-test/#diagramm-anno-2205-fps

Da, puno je bolje uzeti 8-jezgreni Ryzen, nego 4-jezgreni Intel za isti novac (300-400 eura). I naravno da se ne isplati 1100€ dati za 8-jezgreni Intel. :)

Upravo si sam linkao clanak koji dokazuje da si u krivu sa teorijom da igre nemaju koristi od vise od 4 jezgre.

Sve sta igram u zadnje vrijeme mi ravnomjerno koristi svih 12 threadova...

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

https://www.computerbase.de/2017-02/cpu-skalierung-kerne-spiele-test/#diagramm-anno-2205-fps

Da, puno je bolje uzeti 8-jezgreni Ryzen, nego 4-jezgreni Intel za isti novac (300-400 eura). I naravno da se ne isplati 1100€ dati za 8-jezgreni Intel. :)

Upravo si sam linkao clanak koji dokazuje da si u krivu sa teorijom da igre nemaju koristi od vise od 4 jezgre.

Ravnomjerno koristenje svih threadova ne znaci da je nesto optimizirano za vise jezgri.

EDIT:

Tonci ti sigurno moze dati tehnicko objasnjenje toga (dosta je low level pa nije bas za svakoga)

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2017 13:29 (Friday).
16 godina
odjavljen
Friday kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

Ravnomjerno koristenje svih threadova ne znaci da je nesto optimizirano za vise jezgri.

I to što Friday kaže i činjenica da očito nisi pogledao listu. U većini igara i nema razlike, a nažalost, nemamo ni 4-core nigdje, nego samo 4/8. 

prodajem jednu od mašina
15 godina
protjeran
Friday kaže...

EDIT:

Tonci ti sigurno moze dati tehnicko objasnjenje toga (dosta je low level pa nije bas za svakoga)

Tonci je prvi koristio graf iz task managera za procjenu ''koristenja'' jezgara, koristim se njegovim metodama..

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Friday kaže...

EDIT:

Tonci je prvi koristio graf iz task managera za procjenu ''koristenja'' jezgara, koristim se njegovim metodama..

Gle, nije tajna da si voli popit koju na poslu...

Freak Show Inc.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
Friday kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

I to što Friday kaže i činjenica da očito nisi pogledao listu. U većini igara i nema razlike, a nažalost, nemamo ni 4-core nigdje, nego samo 4/8. 

Ti dragi nisi pogledao listu jer i te kako ima 4/4 procesora na listi, 2 komada. I u vecini igara 6/12 na drasticno nizem taktu ima prednost (u par igara preko 30%!!) nad 4/8 koji osim puno viseg takta ima i bolji ipc. 

Nemoj tako komentirat kad ne znas sta komentiras...

12 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Moj vrući 4770k tu leti još 

SkorvY
16 godina
neaktivan
molnyi kaže...
Dudu kaže...

RX 480 je trenutno best buy mid range kartica, tako da ne vidim zašto to nije bio uspiješan potez?  

Dostići će, svi uvijek podcijenjuju AMD, tako je bilo i sa Ryzenom. Intel se smijao pa eto, desilo se što se desilo ...

590 će biti jako dobra kartica, kartica koja će biti dosta jeftinija od Nvidijine istog ranga performansi - isto kao što je Ryzen napravio vs i7 itd...

Cilj AMD-a je pridobiti mid tier tržišta, najviše kupaca je u tom dijelu i svi gledaju value for money... Pogledaj samo hrvatsku... 

Zapravo ja nisam rekao da je rx480 los potez, bas iz tog razloga mid range kupaca, samo kazem da ce sljedece kartice bit slicnih performansi kao rx480 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2017 14:02 (Dudu).
14 godina
AMD Ryzen CPU

Jeste ubrali cijene AM4 ploca u domacim trgovinama? 

ASUS PRIME X370-PRO ~ 1850kn  ...na Alzashopu ista skoro 500kn jeftinija. 

15 godina
protjeran
anarchyST kaže...

Alzashop je vrhunski webshop, daleko bolji i profesionalniji od njemackih. Dostave mi brze od linksa, odrade garanciju brze, ma sve naj...

16 godina
odjavljen

ansha Zapravo, imaš pravo. Već nekih pola igara pokazuje značajan napredak s HT-om, a dobar dio koristi ima i od 

Sad sam usporedio. Možemo reći da 6-7 igara ima bitan skok na 8/16 s 4/8. 

Složio sam i tablicu za baš vidjeti. Imaš normalizirane i sirove podatke. F1 2016 definitivni je pobjednik, jer ne samo da može iskoristiti broj jezgara, nego to radi dosta dobro. Kod HT-a dobiva relativno malo, ali prave jezgre rasturaju.

Žute kolumne su korist prelaska sa 4/4 na 8/16 (relativno prema prelasku s 4/4 na 4/8). Ispada da se to isplati, jer 5 igara ima značajan skok i tu, točnije u odnosu na skok na 4/8 kod nekih profitiraš 3-4x. Tu je uračunato da ćeš ih dovesti na isti takt, iako nećeš, naravno, ali da bismo vidjeti koristi od jezgara samih, moramo normalizirati po taktu. Tada je skok značajniji.

Inače, ne, nisam koristio graf zauzeća za tu svrhu, nego malo drugačiji: dok god imaš slobodnog prostora po jednoj jezgri,  ok je. Kad imaš dvije jezgre na 95%+ onda tek gledaš razlike. Malo je drugačije od "imam sve ravnomjerno opterćeno, što je ipak idealan slučaj i malo sumnjiv jer Windowsi loše reportaju HT.

prodajem jednu od mašina
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2017 14:35 (Tonči).
9 godina
7900k?!?!?!?!?
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Jasno je jedino da intel mora drasticno korigirat cijene, pogotovo 4/8 i7, 6/12 je minimalno skuplji... 8/16 i 10/20 su besmislica...

16 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
7900k?!?!?!?!?

Ma typo, ne mogu sad to fixat, ne stignem opet na Win, ali 6900K je u pitanju.

prodajem jednu od mašina
17 godina
AMD Ryzen CPU

Jel to intel omastio brk i kod prodaje AMD novih ploca ?

Slika dolje

14 godina
anarchyST kaže...

Naši trgovci su stvarno bolesni. Ja sam svoju istu tu na Amazonu platio točno 200 EUR s uključenom dostavom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice