GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.855
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
gamergtx kaže...

pa koji bi onda po tvom misljenju bio najbolji procesor za ovu graficku karticu da je gura u max?

tvoj problem je premala rezolucija! velis radis na toj "zvjeri" i imas FullHD monitor?

sry na duplom postu..

edit.

ovo me posjetilo na PcExpert recenzije gdje i dan danas testiraju najnoviji hw s prastarim i slabasnim 3960X(sandy bridge), no shvatili su neke stvari pa su testove digli na 1440p da umanje BN...LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2016 21:31 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen
Friday kaže...

Podici taj proc na 4.5 je malo zesca zajebancija...

O da. 4.3 i neće preko da ga... Nikako.

Inače, za video obradu, ovo mu je dosta dobra solucija ako ne ide na Xeone. No, što se tiče grafike, 1080 je bevezan odabir. Kartica zaista ima stuttering problem u nekim naslovima (Tomb Raider provjereno).

Za igre bi pametnije prošao s jednim 6700K, ali već je rekao da ga to ne zanima.

Što se SSD-a tiče: SM961 1TB je trenutno najbrže rješenje. 16TB i 4TB su lošiji po performansama, iako bi mu bili praktični.

13 godina
protjeran
Friday kaže...

ajde ti si trenutno u fazi "spuštanja" nisi relevantanlp

9 godina
neaktivan

pa da li da promjenim procesor , koji je recimo trenutno najbolji procesor za  gaming i koja graficka kartica, kod ovog covjeka sto  sam uzeo to  mi je drug i on se bavi prodajom komponenti tako da kod njega mogu i zamjeniti komponente koje nisu stare nema im ni 15 dana tako da bi mi on vratio i zamjenuo za neki drugi  procesor , sta po tvom misljenju je dobro koja ploca , procesor , ram, ssd i graficka da ja njemu to sve napisem pa da mu dam ovaj i nek mi stavi drugi racunar a ja cu mu doplatiti ako bude sta trebalo da se ne zezam vise sa ovim smorio sam se. 

13 godina
protjeran
gamergtx kaže...

pa da li da promjenim procesor ...

ja nebi nista mijenjao, vec kupio barem neki 1440p ili 4k monitor! no ako zaista to zelis evo pitaj ovdje:

http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/savjeti-o-nadogradnji-racunala/164263.aspx

lp

9 godina
gamergtx kaže...

pa da li da promjenim procesor ,...

ne, neznam kojom logikom je ispalo da je 6950x  bn za gtx 1080 a za 980 koja radi puno bolje na istom kompu i istim uvjetima nije, mislim da je problem u toj gtx1080.

9 godina
protjeran

Jedino sa custom loop-om bude to gledao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Tonci, vidio sam da vise puta spominjes stuttering na 1080 kao nesto normalno, jel ima objasnjenja, problem s driverima i slicno ili je to "ficr" koji dobijes s tim grafama?

eto sad covjeku sugeriras da je to normalno, meni bas ne izgleda normalno, daj malo informacija da covjek ne prodaje grafu i pusi lovu za bezveze... jbga, znam ja da naginjes amd-u, svatko ima sklonosti, ali ovo sad nije bas zajebancija
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...
Friday kaže...

O da. 4.3 i neće preko da ga... Nikako.

Inače, za video obradu, ovo mu je dosta dobra solucija ako ne ide na Xeone. No, što se tiče grafike, 1080 je bevezan odabir. Kartica zaista ima stuttering problem u nekim naslovima (Tomb Raider provjereno).

Prešao igru, radila glatko ko putar...Od ostalih jedino WH zeza zbog engine smeća....

I za komentar...

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2016 22:13 (DarthMarkus).
9 godina
protjeran

Klokaj taj i7 5960x ako ne zelis stutter, meni je u Witcheru zatrzalo 3 puta u gradu kad mi je proc bio bottleneck na 100posto na 4.5GHz. Kada proc nije bn nema nikakvog stuttera 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

ma imam neki monitor DELL 27 Ultra HD 4K P2715Q sad koliko je dobar ne znam, u 4k sam isto probavao ali isto imam problema , samo bude veci GPU i CPU i Ram usage u 4k a fps dropova imam samo vecih na 4k, dok sa Zotac Gtx 980Ti nemam toliko fps drop, sad ne znam da li neko ima graficku tu i da li ima ovakvih problema.

9 godina
DarthMarkus kaže...
...

I za komentar...

sta je cudno da hardver koji je na trzistu mjesec dana ima problema s par igrica ?

9 godina
protjeran
gamergtx kaže...

ma imam neki monitor DELL 27 Ultra HD 4K P2715Q sad koliko je dobar ne znam, u 4k sam isto probavao ali isto imam problema , samo bude veci GPU i CPU i Ram usage u 4k a fps dropova imam samo vecih na 4k, dok sa Zotac Gtx 980Ti nemam toliko fps drop, sad ne znam da li neko ima graficku tu i da li ima ovakvih problema.

Jel mi mozes poslikat taj svoj komp i kutije od kompoeneti da nesto vidim?

14 godina
gamergtx kaže...

pa da li da promjenim procesor , koji je recimo trenutno najbolji procesor za  gaming i koja graficka kartica, kod ovog covjeka sto  sam uzeo to  mi je drug i on se bavi prodajom komponenti tako da kod njega mogu i zamjeniti komponente koje nisu stare nema im ni 15 dana tako da bi mi on vratio i zamjenuo za neki drugi  procesor , sta po tvom misljenju je dobro koja ploca , procesor , ram, ssd i graficka da ja njemu to sve napisem pa da mu dam ovaj i nek mi stavi drugi racunar a ja cu mu doplatiti ako bude sta trebalo da se ne zezam vise sa ovim smorio sam se. 

Kojim se to poslom baviš da imaš pare za takve stvari? I čemu prelazak sa GTX980Ti na GTX1080...Mogao si prije,ali nažalost nisi tu na forumu tražiti savjet za sklapanje konfiguracije i složili bi ti za puno manje para jedan usklađen PC sa i7 6700K koji je podjednak u gamingu sa skupljom s2011 "bračom". Nije važno,tvoj problem "leži" u monitoru odnosno Full HD rezoluciji koja je prelaki zalogaj za Pascal High end grafičke stoga savjet pređi na 4K ili eventualno 1440p. Jednostavno GTX1080 je prerasla fullHD rezoluciju pa i GTX980 Ti stoga nema čuđenja tvom problemu.

12 godina
odjavljen

Može bit da sam u krivu ali sve mi se čini da je uzrok fps dropova cd-rom. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
gamergtx kaže...

Kojim se to poslom baviš da imaš pare za takve stvari? I čemu prelazak sa GTX980Ti na GTX1080...Mogao si prije,ali nažalost nisi tu na forumu tražiti savjet za sklapanje konfiguracije i složili bi ti za puno manje para jedan usklađen PC sa i7 6700K koji je podjednak u gamingu sa skupljom s2011 "bračom". Nije važno,tvoj problem "leži" u monitoru odnosno Full HD rezoluciji koja je prelaki zalogaj za Pascal High end grafičke stoga savjet pređi na 4K ili eventualno 1440p. Jednostavno GTX1080 je prerasla fullHD rezoluciju pa i GTX980 Ti stoga nema čuđenja tvom problemu.

radio sam u njemackoj i svedskoj celu sezonu, uglavnom oko struje elektricar al to nije bitno, probacu sa novijim monitorom ako moze preporuka za 4k monitor da jos i tu uzmem da probam.

9 godina
jesi napisa par postova prije da imaš della 4k?
14 godina
gamergtx kaže...
3n3m1 kaže...
gamergtx kaže...

radio sam u njemackoj i svedskoj celu sezonu, uglavnom oko struje elektricar al to nije bitno, probacu sa novijim monitorom ako moze preporuka za 4k monitor da jos i tu uzmem da probam.

Teško da ti možemo vjerovati to bi značilo sa si bacio pola godišnje plače u vjetar...baci par slika da se uvjerimo,jesmo li ovce ili nismo...

9 godina
neaktivan

Ovo sve sam kupio od dve plate sto sam radio u svicarskoj a ostalih 10 su mi i dalje na racunu ne razumijem kakve to veze ima sa ovim sto sam ja pitao,  htio sam da vidim da li je problem u racunaru ili grafickoj kartici ali nema veze pokusacu sutra kupiti negdje original windows 10 pa cu formatirati ssd i ponovo cu dici sistem ako opet bude ista prica vraticu graficku i sacekacu da izadje neka bolje a do tad cu igrati na ovoj starijoj grafickoj nedami se vise zamarati odo spavat.

15 godina
gamergtx kaže...

Ovo sve sam kupio od dve plate sto sam radio u svicarskoj a ostalih 10 su mi i dalje na racunu ne razumijem kakve to veze ima sa ovim sto sam ja pitao,  htio sam da vidim da li je problem u racunaru ili grafickoj kartici ali nema veze pokusacu sutra kupiti negdje original windows 10 pa cu formatirati ssd i ponovo cu dici sistem ako opet bude ista prica vraticu graficku i sacekacu da izadje neka bolje a do tad cu igrati na ovoj starijoj grafickoj nedami se vise zamarati odo spavat.

Možda da prije nazoveš vidovitog milana pa da ti on odma kaže oće li ili ne to uspjeti. A možda je neki crveni mag bacio urok ?!

9 godina
protjeran

gamergtx

Vec sam te pitao, jel mozes poslikat svoj komp i kutije od komponenti d a nesto vidimo, mozda otkrijemo uzrok problema kada to vidimo 

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
dabar_solta_V2 kaže...
DarthMarkus kaže...
...

I za komentar...

sta je cudno da hardver koji je na trzistu mjesec dana ima problema s par igrica ?

Stvar je u tome što ima u istoj mjeri kao i ostali HW koji je izašao prije njega...

Pazi ti....stutter...mila majko...

13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...

pa ne treba ti, samo taj klokaj! ako ti na 3,5ghz neide u igrama prek 40°c prostora za oc imas na pretek!LP

http://www.techworm.net/2016/06/intel-core-i7-6950x-gets-overclocked-5-7ghz.html

16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Tonci, vidio sam da vise puta spominjes stuttering na 1080 kao nesto normalno, jel ima objasnjenja, problem s driverima i slicno ili je to "ficr" koji dobijes s tim grafama?

eto sad covjeku sugeriras da je to normalno, meni bas ne izgleda normalno, daj malo informacija da covjek ne prodaje grafu i pusi lovu za bezveze... jbga, znam ja da naginjes amd-u, svatko ima sklonosti, ali ovo sad nije bas zajebancija

Ne sugeriram da je normalno, ali je nešto što se događa. Ja to nisam primijetio nigdje osim u RoTTR-u na Syria benchmarku pada na jednoznamenkaste (min framerate), a na trećem testu na 15ish.

Inače, kako sam i rekao, može biti do drivera.

DarthMarkus kaže...(Tomb Raider provjereno).

Prešao igru, radila glatko ko putar...Od ostalih jedino WH zeza zbog engine smeća....

Imaš screen svojih rezultata negdje?

13 godina
protjeran

tonci mislim da je jednostavnije da ti malo odvrtis na 3,5ghz+gtx 1080 gta 5 pri FullHd rezi pa javi rezultat...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...

DarthMarkus kaže...(Tomb Raider provjereno).

Imaš screen svojih rezultata negdje?

Kakvih vražijih rezultata ? Prešao sam igru bez stuttera i mislim da sam samo ssao smanjio...

Inače proc mi je na 4,8 i jedino što mi je zasmetalo kako se igra vuče sa dsrom na 1440p...Stutter nijednom nisam osjetio....

Kako sam već rekao, jedina igra koja me živcira je WH koji ni sa novim patchom nije sklon Nvidiji, ali tu je stutter zbog neiskoristivosti proca....(npr. novi fix je da se gasi jezgra 7# i alt -taba tokom bitke)...

Btw, reći čovjeku da nešto nije dobro i ne ponuditi alternativu (koje nema u HE osim TitanaP) i pri tom iznijeti subjektivno mišljenje kao činjenicu nije fer...

U biti, picajzla je to kulturnije objasnio...

Šolta pajdo, nisam skontao da se referiraš na BrdE i mislim da si u pravu što se toga tiče, al Tonči ko Tonči - okini po Pascalu kao problemu iako ga nema...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 3:10 (DarthMarkus).
12 godina

evo za one koji pitaju koja je najbolja verzija 1060

najtiša, najhladnija i dobro se kloka, tri godine gare, dakle apsolutni winner

https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_1060_Gaming_X_3_GB/

Moj PC  
1 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo nakon što se kartica malo razradila igrajući dobila je i novi overclock koji je sada stable 

Dakle Phoenix GS 1060 (+112 core oc, +550 memory oc)

SLIKA

Temperatura ne prelazi 66C nikad na 100% loadu sa overclockom

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 8:41 (Kopsi1304).
9 godina
protjeran

Nema se tu sta razradit, stvar je u tome da si ti malo bolje porihtao postavke  Oni taktovi kaj ti pisu sa strane u Valleyu nisu tocni, 2126MHz ti je u stvari 2088MHz kada mjeris sa MSI AB, znam jer sam probao.

Inace, sta se tice monitoringa stavi si ove stvari u MSI Afterburneru i onda baci jos jednom screenshot:

1. GPU temperature
2. GPU usage
3. Fan speed
4. Fan tachometer
5. Core clock
6. Memory clock
7. Memory usage
8. Framerate
9. CPU temperature
10. CPU usage
11. RAM usage

Evo ti slika da vidis kako kod mene to izgleda sa monitoringom takvim kao sta sam ti naveo iznad

http://i.imgur.com/CgzzgA1.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice