GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.457
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
ansha kaže...

Pa probao sam samo Witcher 5-6 minuta i na 1080p pada do 60-61fps, dakle u 1440p bi padalo na 40-ak fps.

Provjeri koji takt je u pitanju, jer Witcher 3 na 1080 na TitanuX ne pada nikad ispod 70, čak ni kad se ručno pojačaju neke stvari van specifikacija, ne ide na 60 pa tako u normalnim okolnostima nikako ne bi smio ni na GTX 10x0. Moguće je da ti ponekad throttla, pomoglo bi 2-3% brži vent ponekad.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2016 18:04 (Tonči).
9 godina
neaktivan
njuskac kaže...
Jukajuro kaže...

Poštovani,

Želio bih nadograditi PC sa jednom GAINWARD GeForce GTX 1070 Phoenix grafom.

Da li se može nadograditi PC sljedeće konfiguracije:

- AMD PHENOM II X6 1090T

- ASUS M4A89GTD-PRO/USB3

- RAM 8Gb DDR3

- 500 W napajanje

Grafa mi treba za igre u rezoluciji 1080p (za sad) u najvišim postavkama.

Hoće li biti uskih grla CPU, matična, RAM? (bottleneck).

Kako to provjeriti prije kupnje ? 

Na što trebam paziti ?

Hvala u naprijed na brzim odgovorima i savjetima !

Ak mislis igrat na 1080 nema nikakve potrebe za gtx 1070 ,a ni za promjenom procesora, gtx 970 ti je sasvim dovoljna, imam phenom x6 1055 slabiji od tvog i igram svaku igru na max.Cak i ako zelis igrat na 4k ovaj phenom ti je dovoljan

tak od nemoj bacat novce.

Njuskac po tvom iskustvu Phenom je OK.

Matična pretpostavljam isto.

GTX1070 moram uzeti jer sam obećao. Zašto kupiti slabije pa za godinu dvije opet novo? Ovako sam miran barem 6 godina !

Naravo da planiram bolji monitor u budućnosti, kao i bolju matičnu pa bolji proc...

Pitanje je bilo GTX 1070 se može upariti sa mojom konfom?

Max. postavke ! Rad bez problema na 1080p !

Hvala svima na pomoći

12 godina

Ali ti vec imas phenoma,dakle zasto da sad bacas novac ako ce ti svaka igra na 1080 raditi, ako ces ic na vece reze onda kupi jaci procesor,ali to bih ja mijenjao tek kada pređem na bolji monitor odnosno vecu rezu jer tada ce mozda sve ovo kostat puno manje tako da nema smisla sad kupovat procesor ako ces recimo sl. godinu dana igrat na 1080 rezi.Mislim tvoji novci, tvoja odluka,ako imas viska na bacanje kupi.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Jukajuro kaže...

Njuskac po tvom iskustvu Phenom je OK.

Matična pretpostavljam isto.

GTX1070 moram uzeti jer sam obećao. Zašto kupiti slabije pa za godinu dvije opet novo? Ovako sam miran barem 6 godina !

Naravo da planiram bolji monitor u budućnosti, kao i bolju matičnu pa bolji proc...

Pitanje je bilo GTX 1070 se može upariti sa mojom konfom?

Max. postavke ! Rad bez problema na 1080p !

Hvala svima na pomoći

mnogo si optimistican

Stranice su trenutno nedostupne.
9 godina
protjeran

Za 1080p nijedna grafa nije overkill, ako ce se odvrtit ama bas svaki filter do daske neces ni sa gtx1080 uspjet odrzat stabilnih 60FPS.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

kao i njuskac, svaku igru igra MAXANU s gtx 970phenom i gtx 1070 sve od reda slideshow preporuke!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
5 2 hvala 0
11 godina
Lucidius kaže...

Za 1080p nijedna grafa nije overkill, ako ce se odvrtit ama bas svaki filter do daske neces ni sa gtx1080 uspjet odrzat stabilnih 60FPS.

filteri su tu da ubijaju grafe...na tebi je da ga odvrneš ili ne!po tome 2.5k i 4k kartica izlazi 2022 cca?pa tweakani 1440p na medium sett. izgleda daleko bolje nego taj full uber filter max na fhd-u?koja je poanta?

SILA/ZGX@ZGamers
9 godina
neaktivan
Ima li uopće smisla kupovat novu GTX 1070 za igranje na 1080p na max. detaljima? Koliko sam skužio nema,jedino za buduće grafički gladnije igre.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Naravno da ima.

14 godina
odjavljen
Smatram da je ta graficka knap za 1080p
Darko
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Pa probao sam samo Witcher 5-6 minuta i na 1080p pada do 60-61fps, dakle u 1440p bi padalo na 40-ak fps.

Provjeri koji takt je u pitanju, jer Witcher 3 na 1080 na TitanuX ne pada nikad ispod 70, čak ni kad se ručno pojačaju neke stvari van specifikacija, ne ide na 60 pa tako u normalnim okolnostima nikako ne bi smio ni na GTX 10x0. Moguće je da ti ponekad throttla, pomoglo bi 2-3% brži vent ponekad.

Takt je 2036-2076mhz, dakle solidno clockana. To je sa hairworksom naravno i na najzahtjevnijim djelovima. Gradovi su manje zahtjevni od sume npr. pa nemoj mislit da ako u gradu ne pada da je to to.

13 godina

Iz iskustva, meni je Witcher 3 na 980Ti (+1480 Core OC - ekvivalent TitanuX) znao u prostorijama gdje vatra gori pasti na 35 -45 fpsa...

Mislim da ste sad malo počeli previše sitničariti

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2016 20:39 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Takt je 2036-2076mhz, dakle solidno clockana. To je sa hairworksom naravno i na najzahtjevnijim djelovima. Gradovi su manje zahtjevni od sume npr. pa nemoj mislit da ako u gradu ne pada da je to to.

DarthMarkus kaže...

Iz iskustva, meni je Witcher 3 na 980Ti (+1480 Core OC - ekvivalent TitanuX) znao u prostorijama gdje vatra gori pasti na 35 -45 fpsa...

Baš me zanima probati, daj mi molim te lokaciju.

13 godina
Tonči kaže...
ansha kaže...

DarthMarkus kaže...

Baš me zanima probati, daj mi molim te lokaciju.

U Novigradu tamo gdje istražuješ onu succubu...mislim...

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2016 20:53 (DarthMarkus).
13 godina
protjeran
Koje se gtx 1070 najbolje klokaju?
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

To bi Ti nama trebao reči!

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

One koje dobiju najkvalitetnije GPU-e. :) 

13 godina
Lucidius kaže...

Volataza je zakljucana tako da ju nemozes dirat ni da oces.

Slobodno naruci ovu veriju od Gainwarda dok dolar nije skocio, ovo sve ostalo su samo lose kopije po puno skupljoj cijeni.

Ako koristiš Gainwardov ExperTool možeš povečavati voltažu

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Pa one s najboljim cipovima, power delivery sa xx faza su gimmick i ne pridonose clockanju. Dobar cooler je koristan, idealno bi bilo drzat ju ispod 40C a to znaci voda..

15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Naravno da ima.

Kako? Jedino sa 144Hz monitorom.

LoL acc THCJoshi
15 godina
protjeran
Jonja kaže...
Tonči kaže...

Naravno da ima.

Kako? Jedino sa 144Hz monitorom.

Evo meni GTA V pada na 24fps u 1080p sa GTX 1070 @2050mhz. Znaci da ni GTX 1080 SLI ne bi drzao 60fps lock.

Jebiga, 8x MSAA i trava na Ultra su nezgodna stvar :)

15 godina
neaktivan

Menije GTA isto imao masivne dropove, probaj iskljucit page file i probaj onda igrat igru.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Jonja kaže...

Menije GTA isto imao masivne dropove, probaj iskljucit page file i probaj onda igrat igru.

Ma kakav page file, cujes da je to sa 8x MSAA i Ultra travom, grafa je "zaklana" na 100%. U gradu gdje nema travusine imam 55-75fps.

I advanced graphics je sve na max isto.

16 godina
odjavljen

8X MSAA? Koji će ti to k.? MSAA je najgori i najbesmisleniji oblik AA, a 8x je posve nepotreban. No, evo, skida se GTA5... :D

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

8X MSAA? Koji će ti to k.? MSAA je najgori i najbesmisleniji oblik AA, a 8x je posve nepotreban. No, evo, skida se GTA5... :D

Pa za "zaklat" grafu, ne? :) Cak je grass na ultra veci problem od 8xMSAA.

4xMSAA izgleda super i ne ubija performanse puno..

13 godina

Nikad se meni nije sviđao taj MSAA. Mislim pored toga što ubija performanse nekako iscrtava tj. izoštrava texture pogotovo je primjetno na vegetaciji a onda mi to sve izgleda svjetlucavo. Bolji su mi recimo SMAA ili TXAA koji lijepo uglade texture

12 godina
odjavljen
ansha kaže...

Jebiga, 8x MSAA i trava na Ultra su nezgodna stvar :)

Ser*Š?! To je onaj ultra means ultra stav...

MSAA je smeće od aa tehnike, odavno pokazano najgorom metodom ubijanja aliasinga. Jedino gdje to koristim još uvijek je bf4 jer nema boljih metoda izuzev forsiranja fxaa preko nv inspectora. FXAA/SMAA ću izabrat uvijek pored msaa, ako radi ničeg drugog onda radi hebene potrošnje i nepotrebnog ubijanja kartice. 

Dario pravo zboriš, msaa izoštri sliku na neki pre-umjetni način. Čak nekad volim nabit motion blur da mi je zblurano sve radi dojma i atmosfere. MSAA mi je uvijek ubijao; 1. gušt; 2. grafičku. Dovoljno razloga da mu pokažem srednjaka do daljnjega. FXAA i SMAA= majka! Na 1440p rezi, fxaa je na mnogim igrama savršeno taman.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina

Joj FXAA meni tako zblura sliku da mi dođe zlo

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
odjavljen

SMAA je bolji od FXAA, ali evo na recimo Crysis3 fxaa na 1440p je bomba. Na high postavkama sa fxaa imam gotovo 100% 144fps lock u MP mapama. I sad, šta bi treba? Nabijat txaa na 1440p da bi sreza 40% performansi i imao 10% objektivno bolju sliku? Yea right. Valja bit pametan jebiga. I ja sam do nedavno mislio da treba sve bit ultra, a onda sam nabavio 144hz monitor. Od tada važem svaki performance hit na frejmove. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

U GTA V je fxaa drek, ko da i nema nikakvog AA...

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice