Pre nekoliko dana buraz je otvorio komp i ocistio ga jer je bilo prasine i bio je isto bucan i sad jos se juce javio problem sa fps a evo i danas vidim zbog cega,usao sam u igricu inace igram samo dotu od igara i meni pade fps na 30 i nikako da se vise podigne izasao sam i pogledam temepraturu i vidim 100 stepena to je tako u igrici a ovako kad je sve ugaseno 65-70 http://prntscr.com/5wf0jh kasnije sam isto otvorio komp i pogledao i vidim da ovo ne radi tj ne okrece se uopste http://prntscr.com/5wevzq ako biste mi mogli reci sta se desava sa mojom grafickom i sta treba da radim ? unapred hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj prstom okretati ventilator grafičke, dali se okreće lagano?.
Ti ventilatori imaju mali kabel pomoću kojeg se napajaju, spajaju se na pločicu od grafičke , pogledaj da on nije isključen.
pokusao sam sada ponovo sa prstom i eto poceo da radi ali se jako slabo vrti u odnosu na onaj od procesora,ne znam ni koji je kabal ne bi da jos nesto zajebem
Nemas što potrgati ne boj se :) Izvadi graficku iz racunala
( nešto slično tome). Na grafičkoj se nalazi samo taj kabel. Pošto se ventilator pokrenuo kada si ga malo zavrtio prstom ( pretpostavljam pokrenuo si prstom ventilator dok je racunalo radilo i ventilator se nastavio vrtiti ? ) Rekao bih ti da rastaviš grafu, skineš ventilator i podmažeš ga no, ako nisi baš do sada ništa tako radio , pozovi nekog iskusnijeg neka podmaže ventilator i sve će biti dobro. U međuvremenu ako imaš kompresor, ili komprimirani zrak ili benzinsku sa kompresorom u blizini izvadi grafičku i dobro ispuši ventilator. Naravno pripazi gdje usmjeruješ zrak i sa kolikim pritiskom da ne otkineš nešto. Nije toliko strašno.Kako podmazati ventilator -
hvala na pomoci dobar ovaj klip a evo nakon nekoliko sati od kad sam tak ventilator zavrtio samo sa prstom sada poceo opet da radi ali i dalje mi gpu temepratura na 60 stepeni pogledacu pa javim
Pretpostavljam , pošto si ga morao prstom zavrtiti da postoji neki otpor ,vjerojatno prašina pa se ventilator ne može lagano vrtiti, zbog toga se možda i sporije vrti, zato ti i preporučam da što prije ispušeš grafičku oko ventilatora i njega samog.
ma sada sve sam uradio izvadio graficku iz kompa rastavio pa lepo ispuhao,ocistio ma sve i sada opet stavim i uopce nece vise ventilator
ne :S
ne vidim ja tu nijedan kabal nisam nasao ?