Graficka kartica

poruka: 45
|
čitano: 7.830
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Palit GTX260 ima problem!

Ovu graficku karticu GTX260 sam kupio u Ceskoj preko zime i ovaj dan sam dosao u ZG i stavio sam ovu graf-u u kuciste. Lijepo sam sve instanirao Windows Vistu. Kad sam pokrenuo GTA IV i koristio sam sve na high setting i 1440x1050. i fps je jako lose islo je 10-25 i probao sam i na very high i fps jos manje pada!! i Crysis je islo 25 kad sam koristio na high i 1440x1050. a very high isto lose...

Ta graficku sam kupio u Ceskoj.

nemogu ovdje staviti link pojavilo je nesto greska.....

Trgovina je http://www.alza.cz/ kada to otvorite i onda idite ovdje Komponenty/Graficke karty/NVIDIA/PCIe (Express) i idite malo dolje i pise ta graficka k. PALIT GeForce GTX260 SOnic, 896MB.....

ako vi kazete ta graficka nije bila dobra mogu vratiti i  da kupim ovdje u Zagrebu. Treba mi najjjacu graficku za igre!!!! samo 1.500kn ako je malo skuplji i mogu izabrati!

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 16:30 (abajagil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Graficka kartica

.meni prijatelj ima vistu i tu istu grafu i ima puno više fps-a...a koje su ti ostale komponetne....a možda je i do viste jer je inače smeće....probaj na windows 7, po meni najbolji os evo čak mi je i brži od xp-a....meni je komp na win7 brži od prijateljevog koji ima 3 Ghz proc i 4 gb ram-a na visti a vidi koji ja iman komp....eto samo ti to kaže kako je vista smeće...nije da ti je ta grafa loša al si i moga bolju za te pare(hd 4890)

Chuck Norris se ukaza Gospi!
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Graficka kartica
http://img704.imageshack.us/img704/6505/grafickak.jpg

Processor:
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ (2 CPUs), 3.1GHz
Memorija:
3gb ram
Napajanje
INTER-TECH ENERGON EPS-650W
Maticna ploca:
Socket AM2(940) ALiveNF6 VSTA

ali procesor je ok u gta iv je 97%
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Graficka kartica

ja mislin da bi to na win7 ili na xp-u bilo sve u redu

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 16:49 (dr. zlo).
16 godina
neaktivan
abajagil kaže...
http://img704.imageshack.us/img704/6505/grafickak.jpg

Processor:
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ (2 CPUs), 3.1GHz
Memorija:
3gb ram
Napajanje
INTER-TECH ENERGON EPS-650W
Maticna ploca:
Socket AM2(940) ALiveNF6 VSTA

ali procesor je ok u gta iv je 97%

Probaj instalirati najnovije drivere za tu grafu i prebaci se na drugi os (win 7)Namigiva

RIDER
15 godina
neaktivan
Graficka kartica
imam ja Vistu Ultimate sam je dosao novi update pa je update skidao za taj driver
Dobro idem ja sad instanirati sedmicu pa cu vidjeti kako ide pa cu vam javit!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Palit GTX260 ima problem!

Obje igre i GTA 4 i Crysis koriste puno procesorsku snagu, a i gladne su grafičke. Tako da ne uzimaj zdravo za gotovo da je grafička u kvaru te ne brini ako imaš mali framerate. Sa tim procesorom ne budeš daleko dogurao danas sa tim shooterima jer su te igre ujedno i najzahtjevnije za hardware. Inače meni je na Visti išlo OK igranje. Nisam primijetio znatan pad FPS-a? I da zar na GTA ima-postoji Very High ili najviše High?

chew your meat for you pass it back and forth in a passionate kiss...
15 godina
neaktivan
Graficka kartica

evo instanirao sam Win7 i isto je ko Vista GTA IV islo je veliki problem kad vozim onda sam zaustavi i ide normalno i tako ponavlja zaustavljanje.... ali sigurno moja maticna ploca ne podrzava Win7 samo Vistu i XP. Na Visti je bolje radi GTA IV! Moram sad vratiti na Visti onda....

Sta mislite da je ova graficka nisu dobro napravili?

evo slike od moje grafe

http://img710.imageshack.us/img710/6151/dsc00136x.jpg

http://img710.imageshack.us/img710/8043/dsc00138n.jpg

http://img710.imageshack.us/img710/3557/dsc00141c.jpg

i tako Cod4 mp fps mi ide od 80-91 na 1440x1050 na rezoluciji

a vidite ovo: http://tpucdn.com/reviews/Palit/GeForce_GTX_260_Sonic_216_SP/images/perf_oc.gif

sta sad moram napraviti?

GTA IV postoji na very high!

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 18:31 (abajagil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
abajagil kaže...

evo instanirao sam Win7 i isto je ko Vista GTA IV islo je veliki problem kad vozim onda sam zaustavi i ide normalno i tako ponavlja zaustavljanje.... ali sigurno moja maticna ploca ne podrzava Win7 samo Vistu i XP. Na Visti je bolje radi GTA IV! Moram sad vratiti na Visti onda....

Sta mislite da je ova graficka nisu dobro napravili?

evo slike od moje grafe

http://img710.imageshack.us/img710/6151/dsc00136x.jpg

http://img710.imageshack.us/img710/8043/dsc00138n.jpg

http://img710.imageshack.us/img710/3557/dsc00141c.jpg

i tako Cod4 mp fps mi ide od 80-91 na 1440x1050 na rezoluciji

a vidite ovo: http://tpucdn.com/reviews/Palit/GeForce_GTX_260_Sonic_216_SP/images/perf_oc.gif

sta sad moram napraviti?

GTA IV postoji na very high!

-a jesi proba nove drivere?

-nema veze šta ti matična nepodržava win7....moja je izašla 5 godina prije win7 pa radi bolje nego na xp-u.....prvi put ćujen da matična ploča može imat podršku za os!

15 godina
neaktivan
Graficka kartica

http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

to sam skidao novi driver  i opet isto tako

http://img707.imageshack.us/img707/9132/fpsn.jpg

ostalo je 21fps... :((

http://www.xbitlabs.com/images/video/evga-geforce-gtx260-216-55nm/results/gta4.png

vidite ima 57fps kad je 1680x1050 meni je trebalo prikazati 58fps kad koristim 1440x1050

de mi pomozite!! kako cu to sredit!? dal ova moja nevalja???

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 20:26 (abajagil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Graficka kartica

Nikad nisam cuo za tog proizvođača od kojeg je tvoja kartica možda je to neka "kopija"

0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
zeroname kaže...

Nikad nisam cuo za tog proizvođača od kojeg je tvoja kartica možda je to neka "kopija"

Nisi cuo za Palit?

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
16 godina
neaktivan
Graficka kartica

Ne znam za XFX,gigabyte,zotac, asus, .....

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 20:37 (zeroname).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
zeroname kaže...

Ne znam za XFX,gigabyte,zotac, asus, .....

Sta nVidija kaze o njemu.

Palit stranica.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
15 godina
neaktivan
Graficka kartica

e stvarno neznan šta ti je to.....jel samo gta 4 ili i ostale......u gameplay san pročita da je gta 4 igra s tehničkim promašajem pa nije ni čudo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Šalu na stranu. Ja sam odavno čuo za Palit. To i nije neka varka. Nego sumnjivo mi je tu nešto kod tebe abajagil? Ti se buniš tu i čudiš, a imaš na igranje dvije najzahtjevnije igre današnjice Crysis i GTA 4. lol A šta je? U čemu je stvar uistinu? Te dvije igre pola ovog foruma niti ne može pokrenuti na high i ja spadam među te. Jer kako sam rekao ti imaš stari dual core procesor i GTX260. Ti dobivaš u Crysisu na VERY High 25 frejma. Na GTA isto tako. Eto! lol Ja sam dobio 30 sa HD5850 1GB i quad core novijim od tebe. Po meni a može biti da sam samouvjeren to ti je to. Ti i ne moš dobit više nego 10-25 FPS-a jer je 10 min, a 25 max? Ili?

chew your meat for you pass it back and forth in a passionate kiss...
16 godina
neaktivan
Graficka kartica

Procesor je prespor Namigiva

GTA IV je tipična CPU based igra i sa ovim starim dual-core popriličan pad performansi se osjeti, zato je potrebno imati neki trojezgraš ili četverojezgraš i igra ide puno bolje (grafička kartica ima jako mali utjecaj na performanse, no naravno opet je potrebno imati jaku, a GTX260 je jaka kartica).

Crysis s druge strane je zadovoljan i sa dvije jezgre, ali kako je to poprilično zahtjevna igra opet je procesor usko grlo. GTX260 može potegnuti Crysis, ali sa nekim snažnijim procesorom (E8400 @ 3.6GHz bi bio OK) i tada bi frame rate bio stabilniji i igra bi bolje radila.

Inače Plait je Gainward, a Gainward je poznat po "zvijerskom" (tvornički redizajniranom/poboljšanom) hardveru Cool

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 21:09 (Oly_E3).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Graficka kartica

ok hvala svima strpit cu kad zavrsim srednju skolu za 1 i pol god i kupit cu cijeli kuciste za 10.000kn!!!! graficka k. neka je ostane!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
abajagil kaže...

ok hvala svima strpit cu kad zavrsim srednju skolu za 1 i pol god i kupit cu cijeli kuciste za 10.000kn!!!! graficka k. neka je ostane!

Inače grafička je super, samo hebat ga kada ju procesor ne može da hrani Namigiva

15 godina
neaktivan
Graficka kartica

ovu graficku k. sam platio 1200kn to je bilo nizenje kad je bio bozic :)

ja sam trebao kupit jaci procesor jer nisam imao AM3 kod maticne ploce pa nisam mogao kupiti s 4xGPUs. Pa sam uzeo jaci procesor amd athlon x2 6000+ s AM2 to je bilo prosle godine odavno sam imao AMD Sempron 64 3200+ to mi je bilo naaajjgoriji procesor!!!pa nisam mogao igrati s prokletim jakim igricama xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Graficka kartica

Koji monitor podržava rezoluciju 1440x1050? To je malo previše wide...

Znam za 1680x1050 kao i 1440x900...

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Graficka kartica

probaj clockat proc....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Koji monitor podržava rezoluciju 1440x1050? To je malo previše wide...

Znam za 1680x1050 kao i 1440x900...

moj monitor ti je AOC 201S 1440x1050

pokusao sam clockati procesor ali ne moze jer mi je windows pojavilo error kad sam dosao na radnu povrsinu pa sam smanio 400MHz. Treba imati jacu maticnu plocu da bi moglo clockati

gta iv sam stavio sve na low i 800x600 i fps je ostalo 32 xD

15 godina
neaktivan
Graficka kartica

Ok...imam problem i totalno me živcira...S obzirom da sam 'hard-core' gamer pazim na svaku pojedinost vezanu uz maximalno dobru sliku moje ne baš tako slavne ATI grafulje (512Mb-rama) iz 4800 serije, ali što je tu je...!

Naime...formatirao sam komp prije 3-4 dana, nabacio windozere XP SP 3...e sad...problem je nastao kada sam se 'vratio' igrama (The Movies,NBA 2k10,GTA4, itd...da ne nabrajam)...,u Catalist Centru sam postavio sve na maximum,

dakle kao i prije...ali se sada događa to da su mi 'rubovi' u igrama grbavi,reckavi,oštri,...valoviti...a to mi ubija oči i nikako ne mogu rješit taj problem! Probao sam sve kombinacije u postavkama i ništa...i to utječe na sve što pokrenem! (Mislim na igre). Pomislio sam da je problem u SP-u 3 ...iako mi to baš ne zvuči normalno ali ok...Dali netko zna rješenje ovog problema, jer me totalno izluđuje...!!#"!#$!!!

Što da napravim??? Update-o sam najnovije drivere i najstarije ;) ...Sve sam pokušao...ali ne...ništa ne pomaže!!!

What the fu..!

Ako netko može pomoći bit ću mu totalno zahvalan!

Moj stroj : Intel 2x2,6 Dual, 640 Gb, 4 Gb-rama, Ati Radeon 4800-512 Mb-a, ...

Eto...toliko za sada...Dali uzeti čekić i razvalit karticu pa kupit novu, jer danima ne mogu rješit problem...ili ipak ima rješenja????????????? HELP!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
K3K0 kaže...

Ok...imam problem i totalno me živcira...S obzirom da sam 'hard-core' gamer pazim na svaku pojedinost vezanu uz maximalno dobru sliku moje ne baš tako slavne ATI grafulje (512Mb-rama) iz 4800 serije, ali što je tu je...!

Naime...formatirao sam komp prije 3-4 dana, nabacio windozere XP SP 3...e sad...problem je nastao kada sam se 'vratio' igrama (The Movies,NBA 2k10,GTA4, itd...da ne nabrajam)...,u Catalist Centru sam postavio sve na maximum,

dakle kao i prije...ali se sada događa to da su mi 'rubovi' u igrama grbavi,reckavi,oštri,...valoviti...a to mi ubija oči i nikako ne mogu rješit taj problem! Probao sam sve kombinacije u postavkama i ništa...i to utječe na sve što pokrenem! (Mislim na igre). Pomislio sam da je problem u SP-u 3 ...iako mi to baš ne zvuči normalno ali ok...Dali netko zna rješenje ovog problema, jer me totalno izluđuje...!!#"!#$!!!

Što da napravim??? Update-o sam najnovije drivere i najstarije ;) ...Sve sam pokušao...ali ne...ništa ne pomaže!!!

What the fu..!

Ako netko može pomoći bit ću mu totalno zahvalan!

Moj stroj : Intel 2x2,6 Dual, 640 Gb, 4 Gb-rama, Ati Radeon 4800-512 Mb-a, ...

Eto...toliko za sada...Dali uzeti čekić i razvalit karticu pa kupit novu, jer danima ne mogu rješit problem...ili ipak ima rješenja????????????? HELP!!!!

Gle, nemoj bjesniti.

Jednostavno pokušavaš iskombinirati nešto što ne ide skupa.

Isto kao da u novi automobil sipaš ulje od prije 10 godina, benzin od prije 10 godina, tekućinu za brisaće od prije 10 godina, 10 godišnji akumulator,  staviš sjedala od prije 10 godina, makneš zračne jastuke i umjesto radia s cd i mp3 playerom staviš obični auto-radio-kazetofon. Ne da loše radi već i ružno izgleda.

Stavi Windows 7 64-bit i riješeni će biti problemi.

Poznato je da ATI više ne pruža posebnu pažnju driverima za XP, već neko vrijeme to rade ofrlje. I tu im dajem pravo.

XP je odavno prevaziđen OS. Definitivno se ne snalazi dobro s novim hardverom.

15 godina
neaktivan

Vratio sam se na XP s Win 7 jer je Win 7 koma za igre!!! Totalno! Reže mi sliku u NBA 2k10, u Civ 4 isključuje zvuk...i pravi probleme u hrpi igara...Win 7 jednostavno još uvijek nije ni do koljena veteranskom XP-u što se tiče igara!

Uvjerio sam se iz prve ruke!!!

Ali da puši ATI drivere bolje od XP-a ,to je točno...slika je fantastična bez ikakvih loših 'nuspojava' tipa reckavi (grbavi, preoštri) rubovi itd...Tu se slažem...

17 godina
protjeran
K3K0 kaže...

Vratio sam se na XP s Win 7 jer je Win 7 koma za igre!!! Totalno! Reže mi sliku u NBA 2k10, u Civ 4 isključuje zvuk...i pravi probleme u hrpi igara...Win 7 jednostavno još uvijek nije ni do koljena veteranskom XP-u što se tiče igara!

Ali da puši ATI drivere bolje od XP-a ,to je točno...slika je fantastična bez ikakvih loših 'nuspojava' tipa reckavi (grbavi, preoštri) rubovi itd...Tu se slažem...

LoL!

http://s3.ba.bitefight.org/c.php?uid=125264
17 godina
K3K0 kaže...

Nemoj se uvrijediti, no očito nešto ne radiš dobro. Do windowsa 7 sigurno nisu ti problemi u NBA 2k10 i Civ4.

Windows 7 je potvrđeno bolji od XP. To mi je pokazao i moj završni rad preddiplomskog studija računarstva.

Vjerojatno nisi dobro podesio windowse, koristio dobre upravljačke programe i slično.

Također, Vista je dorađena (čak dva Service Packa). Stavi nju.

Imaš takav hardver da razlike u Windowsima što se performansi tiće nebi trebao osjetiti, a Vista će ti naravno bolje surađivati s hardverom.

15 godina
neaktivan
Graficka kartica

ovako zanima me dali mogu imat dvije graficke u kompu i jel treba kakav poseban kabel za njih ???

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jesus007 kaže...

ovako zanima me dali mogu imat dvije graficke u kompu i jel treba kakav poseban kabel za njih ???

Prvo i prvo na koje tehnologije ciljaš; ATI Crossfire (dva ili više ATi Radeona) ili Nvidia SLI (dvije ili više Nvidija grafičke kartice). Drugo, koju imaš matičnu ploču i procesor.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2010 18:14 (Oly_E3).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice