Prije svega da vas pozdravim. Nadam se da sam potrefio gdje da postavim pitanje.
Imam laptop Acer:
Pentium dual core 2.0Ghz
2 gige rama
Geforce 9300M GS graficka 256MB
...
Vista mi daje ocjene sljedece:
procesor: 4.9
Ram: 5.1
Aero grafika: 3.5
Gaming: 4.7
HDD: 5.0
Ovako, poslije scrolanja po web stranicama, malo duzeg rada primjetio sam da kad upalim 3D flip Aero da mi malo usporava racunar, tj ne ide ono glatko kao sto bi trebalo. Medjutim, kada malo vise "prebacivam se" s programa na program pomocu 3D flip-a sve postaje bolje da bi na kraju islo onako kako treba. U takvim momentima kad mi to steka, zna se desiti da pokretanje explorera, firefoxa ide usporeno. Da li neko zna zasto?
Na racunaru su instalirani driveri koji su dosli uz laptop, medjutim kada sam instalirao najnovije drivere bilo je jos gore. Prije ovog laptopa sam imao laptop sa djeljenom memorijom Intel integrirana, imala je ocjene Viste: 3.0 i radilo je bezprijekorno. Sad me ovo zabrinjava i nije mi jasno kako ne radi kako bi trebalo.
Da li ima ko rjesenje? Hvala svima!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vistu si dobio uz laptop ili? Koje su temperature?
9300 M GS ti je slaba graficka...
Nešto s driverima nije u redu. Aero je zapravo nezahthjevan i radi na skoro svemu, a i RAM-a imaš dovoljno pa nema smisla da zbog toga usporava.
Instaliraj najnovije drivere s nVidia sajta i možda restore svega na laptopu prije toga kako je bilo.
Nema na nvidiinoj stranici drivera za 9XXX M seriju, nego odi na stranicu proizvodaca laptopa i tamo nadi!
Samo fino najnovije drivere pukni gore i stvar bi trebala raditi. Aero radi glatko i na najslabijim dx10 karticama.
9300 M GS ti je slaba graficka...

Evo rjesio sam problem, ostavio sam iste drivere medjutim otisao sam u Contal Panel graficke kartice i pod opcijom "Change flat panel scaling" oznacio opciju "Do not scale" i sad sve radi super. Kako sad stvari stoje necu mijenjati drivere jer mi sve radi iako su driveri iz 4. mjeseca.
pozdrav i hvala svima na odgovorima.
P.s. Ne bi se slozio da je nije dobra graficka. Ono sto hocu reci dok sam imao integriranu Intel graficku radilo je sve super sto se tice Aera itd, pa mi je bilo zacudno kako ne radi na ovoj grafickoj. Vidim da je vista cak dala ocjenu 4.7 za gaming.
KOPIJA SAN NOVI LAPTOP ACER ASPIRE 5730ZG TAKO NESTO I IMA
2GB RAM-A
HARD DISK 250 GB
I NVIDIA GEFORCE 9300M GS 256MB NA WINDOWS XP
NEGO JELI DOBRA TA GRAFICKA I MOGU LI STATI BOLJE IGRICE KA NBA 2K9 ...