Flashiranje biosa 4870 kartice

poruka: 13
|
čitano: 1.980
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Imam navedenu karticu sa odlicnim kulerom ( frezzer kuler , load temp 65*C ) i ne mogu je nikako natjerat da radi iznad tvornickih 750 / 900 MHz.

Svaki put kad je klokam pocne pucta slika il se smrzne , pa sam pomislio da je mozda problem u biosu.

Mozete li mi objasniti kako se flashira bios force 3d radeon 4870 freezer jer nemam bas sa time previse iskustva ??

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Flashiranje biosa 4870 kartice

ITKO ??

15 godina

bilo tko ? mozda kakav link za tutorijal il nesto ??

17 godina
neaktivan

pa ne zive ljudi na forumu da ti u sec sve odgovore.

I mozda malo google-a

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ups...

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 12:01 (Dr.Malenica).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
juice21 kaže...

Imam navedenu karticu sa odlicnim kulerom ( frezzer kuler , load temp 65*C ) i ne mogu je nikako natjerat da radi iznad tvornickih 750 / 900 MHz.

Svaki put kad je klokam pocne pucta slika il se smrzne , pa sam pomislio da je mozda problem u biosu.

Mozete li mi objasniti kako se flashira bios force 3d radeon 4870 freezer jer nemam bas sa time previse iskustva ??

Hvala

S kojim programom OC-aš? Moj savjet ti je da iskljucis OC-anje u Catalyst driverima i da OC-as s Riva tunerom. Ja imam HD4850 i GPU ide do 800MHz

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina

probao sam vec sa riva tunerom i msi afterburnerom i ista stvar. bas mislim da je problem u biosu....

15 godina
Dr.Malenica kaže...

pa ne zive ljudi na forumu da ti u sec sve odgovore.

I mozda malo google-a

znam da ljudi ne zive na forumu i da postoji google , al pokraj toliko glupih tema tipa vs. vs. vs. ,konfa do toliko i toliko, mislim da je moja tema barem koliko toliko ok jer nije bas lako pronaci to sto trazim ....

17 godina

Ne vidim razlog da od 8 poruka u temi bude tvojih 5, to je SPAM, i ne zive ljudi da tebi daju odgovor.

evo ti odgovor: ODGOVOR

Zar je to bilo tako tesko, Boze moj. Hocemo sada jos trebati i prevest? Ne vidim sta je tu bio problem, cak je lakse nego otvoriti temu i napisati pitanje.

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 12:20 (goodye).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako se kartica nemoze OC-ati vjerovatno joj je default-ni napon tijesno namjesten u BIOS-u. Mozda bi dizanje napona pomoglo ali nije preporucljivo na duze staze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
juice21 kaže...

probao sam vec sa riva tunerom i msi afterburnerom i ista stvar. bas mislim da je problem u biosu....

Stvar je u tome sto GPU dobiva premalen napon, vjerojatno bi se dao moddat bios. Ljepo skini program RBE s kojim moddas svoj bios. Svoj bios dobijes u GPU-z, pogledaj sliku, i onda ga modificiras s RBE i fleshiras.

15 godina

Imam RBE al ne znam bas sa njime radit , izgleda mi prekomplicirano . Znaci , taj bios iz gpuz zapravo editiram ( dignem napon ) u rbe i flashiram , a nakon toga probam clockat sa riva tunerom ?

16 godina
neaktivan
juice21 kaže...

Imam RBE al ne znam bas sa njime radit , izgleda mi prekomplicirano . Znaci , taj bios iz gpuz zapravo editiram ( dignem napon ) u rbe i flashiram , a nakon toga probam clockat sa riva tunerom ?

da, samo digni napone za 3D, za 2D ostavi kako je. A napone inace mozes i dizat i s programom ATI Tray Tool.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice