Ebay kupnja graficki kartica?nije li isplativije?

poruka: 17
|
čitano: 9.383
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo ovako momci...
Malo sam svrljao po ebayu trazeci dobru grafu za povoljnu cijenu...
Nasao sam dosta grafickih kartica DDR3,DDR4 i DDR5 memorije 1gb ,vrste ATI-a i NVidi-e.
stvarno sam se iznenadio,mislio sam da je fake,ali vjerujte mi,danas se vise isplati kupovati u inozemstvu nego kod nas
evo npr. ova graficka koju sam si narucio http://cgi.ebay.com/BFG-GeForce-9800-GTX-OC-1GB-PCI-Express-Graphics-Card_W0QQitemZ350299575324QQcmdZViewItemQQptZPCC_Video_TV_Cards?hash=item518f7b541c

vamo kosta 57.69$ dok kod nas  se moze naci preko 900kn i vise.
Pa svi ljubitelji grafickih kartica koje mogu podrzavati DX 9,10 i 11 preporucam da narucujete sa ebaya...
Nisam ja neki mamin i tatin sin i da dobijem sve sto pozelim,i u mojoj je obitelji recesija,al malo po malo sam skupljao i evo ga ,trud se isplatio,
pogotovo sad preko Blagdana kada od ''Djeda Bozicnjaka'' i ''Svetog Nikole'' koji je prosao mogli ste skupiti nesta para i naruciti sa ebaya.(Nije da se mjesam,mozda neko ne zeli izdvojiti,ali vjerujte mi isplati se ako zelite nesto
bolje,snaznije,i kvalitetnije)

Ajde sretno i uzivajte i btw ova grafa navedena urlom kosta u kunama 302,40 HRK :PPP

AMD ATHLON 4600+ x2 DUAL CORE 2.4 GHZ (2gb of ram) /ATI RADEON 3600+ HD SERIES (512mb), HDD:160GB DDR2
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2010 23:14 (shad1eh).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da razjasnimo .. to na ebayu su polovne ili kakve graficke ?

xFire: rebelsy

0 0 hvala 1
15 godina

Grafička sa url-a koji si stavio je rabljena i shipping je samo za USA, tako da neznam kako si ti to uspio naručiti. Belji se

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Ebay kupnja graficki kartica?nije li isplativi

sve je to u redu ali grafa je rabljena. Uvijek treba biti oprezan kod ovakvih stvari. A koliko si platio dostavu?

magog
15 godina
neaktivan

eto bacio ti svojih 60$ na rabljenu grafu + nece ti dostavljat u Hr ak pise da je sam za SAD ... ebay fail !

edit: hahahahah sad sam pogledao link ... pa covjece to je aukcija :S

edit: ak uzimas uzmi di imas ovak ''BUY IT NOW'' http://cgi.ebay.com/Diamond-ATI-Radeon-HD-4890-GDDR5-1024MB-PCIE-Video-Card_W0QQitemZ290328409625QQcmdZViewItemQQptZPCC_Video_TV_Cards?hash=item4398ebf619#ht_1171wt_1165 i odma vidis da nije rabljena jel ih ima jos 10 komada na lageru ;)

xFire: rebelsy
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2010 23:26 (rebelsy).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

je da, aukcija.

magog
15 godina
neaktivan

probajte na bosanskoj stranici neki salju u hrvatsku http://www.pik.ba/?trazilica=&id=42&kategorija=154&title=Grafičke kartice&kategorije

nedim
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da, ali dosta ljudi salje i vani, postarina izadje nekakvih $20 sto je 100 kn, a izgleda se vise ne carini roba ispod 1000 kn (mislio sam da je to samo za granicni promet, ali nakon sto sam procitao nesto u threadu "G9 grip something" gdje je zenska iz UPSa rekla da se ne carini ni postanski promet ispod 1000 kn isplati se. Isplati se ovako male stvari narucivat (na velike je postarina jednostavno preskupa)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina

vidio sa stvari s Ebaya gdje je postarina nosila i do 80$

ne isplati se za gotovo nista jer uglavnom novi proizvodi nisu toliko jeftini

a tu je i pitanje ispravnosti tj. garancije...

razmislite malo sto doista zelite tako narucivat

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nije nikako

Cijene novih nisu puno niže nego kod nas

Računaj da za ostvarivanje gar. prava predmet moraš slat nazad prodavatelju(opet 150 kn)

A nisi računao ni carinu+pdv što je 23% vrijednosti robe(šalješ im račun)+carinske naknade koje su 50-80 kn,zavisno o slučaju...

Ovo,da se roba ispod 1000 kn ne carini nije istina za poštanski promet.To vrijedi samo za robu koja se osobno uvozi iz strane zemlje.

Ako hoće,robu iz HongKonga ti mogu cariniti ako je i 5 dolara,ali otprilike toleriraju do 150 kn...Možebit više,može i manje.Ovisi o sreći.Isto tako mobitele(cect iphone i slično) ne možeš uvesti jer trebaš imati CE certifikat,dozvolu HAKOMA koju ne možeš dobit za kineze(ionako se mogu kupit na aukcijama za 500-600 kn)

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 19:48 (Loz).
16 godina

na posiljke do 250kn po novome nema carina (ako se ne varam)

tako da neke stvari se mogu narucit... ali po meni ne racunalne komponente... pogotovo sto se carina cesto lupa po osobnoj procjeni, a ne po vrijednosti onoga sto se salje

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ne carine se pošiljke u vrijednosti do 160kn.

"Plaćanja poreza na dodanu vrijednost oslobođen je: uvoz pošiljaka vrijednostido 160,00 kuna poslanih iz inozemstva, uz uvjete propisane carinskim propisima. Oslobođenje se ne odnosi na alkohol i alkoholna pića, duhan i duhanske proizvode, parfeme i toaletne vode".

Kupnja grafičkih kartica preko eBaya se jednostavno ne isplati, poštarina za njih je nekih min 35$do max 50$, a treba računati još i 30-40% dodatnih troškova na carini (carina na elektroničke proizvode (10%) se NE PLAĆA, ali se plaća pdv 23%).

15 godina

Iskreno, nisam siguran da se to isplati. Na kraju vas s poštarinom dođe pošteno, a pitanje je kako nakon nekog vremena iskortistit garanciju koja je kod ovakvih igračkica zaista bitna stvar.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 22:12 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Koliko je jedna marka kuna?

Kada nesto ne trebas doc ce kada trebas nece doc....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

konvertibilna marka?

ako se ne varam 2km su 1€ je 7.3 kune - dake 1km=3.65kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

de ljudi su ludi na ovom PIK.ba nema boga da dam samo 4000kn na grafu... Nas ti kakve su to pare? Pola mamine plaće..

Kada nesto ne trebas doc ce kada trebas nece doc....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

1 marka =4kuna

nedim
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice