Izaći će negdje u Kolovozu, znači to je tu negdje sada. A ja pred mjesec dana uzeo ATI HD4870 512MB. Lol. Sada ću vidjeti cijenu pa možda pređem na novu karticu sa 1GB memorije. Ako ne bude više od 2000 KN, a biti će sigurno možda da i ne mislim na to previše. Nego sam fan 1GB grafa...
Pozdrav ekipo,
imao sam brojne grafulje od ATIja i NVIDIe i mogu reći kako neku razliku u samoj kvačiteti slike nisam uočio golim okom (niti na CRT niti na LCD monitorima). To što kojekakvi testovi i benchmark alati zaključuju kako ATI ima što ja znam malo oštrije fontove ili kontrastnije boje to se golim okom (pogotovo na slici u pokretu) NE VIDI. Stvar je samo u tome tko što više preferira. Meni osobno je bitnije kakve su performanse u 3d-u i snaga GPUa u real-life aplikacijama nego neki rezultati testova. Kada neke godine po performansama vodi ATI - kupim ATIjevu kartu, a kada vodi NVIDIA kupim GeForce-icu. To bi bilo to
U biti svodi se na to da niti s jednom (ATI ili NVIDIA) ne možeš pogriješiti ako su modeli u istom rangu.
Check this out! http://www.shopbot.com.au/pp-sapphire-radeon-hd-4870-1gb-gddr5-pci-e-price-122416-2663029.html
450 USD nije ni tako loše za ovakvu grafičku karticu. Ako tako bude može se reći da prijeđem limit od 2000 KN koji sam si postavio za grafiku? Pa 450 USD je 2100 KN. Daj Bože!
Izaći će negdje u Kolovozu, znači to je tu negdje sada. A ja pred mjesec dana uzeo ATI HD4870 512MB. Lol. Sada ću vidjeti cijenu pa možda pređem na novu karticu sa 1GB memorije. Ako ne bude više od 2000 KN, a biti će sigurno možda da i ne mislim na to previše. Nego sam fan 1GB grafa...
Da znam to, ali je volja jača od razuma ponekada iako je 1GB ipak 1GB pa tko voli nek izvoli, a također i za ubuduće kada bude trebalo čak 1GB na GPU za igranje. Ne kao danas. Inače u potpunosti mi je jasno što kažeš. Hvala što si me podsjetio.
Točno. Ja sam svoju grafičku uplatio na pošti, istina stigla je za dva dana ne računajući vikend. Uplatiš na žiro račun i dobiješ poštom samo će ti zaračunati i poštarinu za uplatu putem poštanskog ureda. Nisam plaćao u banci jer nisam znao dali što dobivam sa time ili u kojoj banci uplatiti (naravno koja bi bila relevantna za ADM, pri kojoj imaju otvoren račun)... Što se tiče mojeg izbora grafičke uvijek gledam imati što bolju i za ATI HD4870 sam dao 1800 KN u ADM, pred mjesec dana s time da računam da sam platio Nvidia Geforce 8800GT samo 1300 KN isto u ADM-U. Uzeti ću uvijek ako ima i malo bolje performanse za isti novac otprilike. Sada ATI HD4870 1GB, ma biti će najmanje 2500-3000 KN. Nažalost. Ja neću prelaziti niti na GTX260 niti na druge kartice sa širom sabirnicom barem neko vrijeme.
Kakvu poštarinu si platil i kolko???
Piše na adm stranici da je iznad 2000kn besplatna dostava. Kaj nije?
Narudžba iznad 2.127 KN je besplatna dostava, a platio sam putem pošte-poštanski troškovi (jer nisam uplatio na banci) su bili oko 55 KN, a dostava HP Express 45 KN. Sve skupa 1920 KN. Nisam probao TCom Pay Way jer nisam vidio isprva.
Check this out! http://www.shopbot.com.au/pp-sapphire-radeon-hd-4870-1gb-gddr5-pci-e-price-122416-2663029.html
450 USD nije ni tako loše za ovakvu grafičku karticu. Ako tako bude može se reći da prijeđem limit od 2000 KN koji sam si postavio za grafiku? Pa 450 USD je 2100 KN. Daj Bože!
Da, nisam računao da ćete se oko toga... AUD 4,17 KN, USD 4,75 KN. To bi mi bilo tu negdje, 200 KN gore-dole, ali cijena i nije baš realna za tu karticu. Ja sam platio 1840 KN pred mjesec dana, dakle odmah kad je i izašla istu verziju samo sa duplo manje memorije, dakle 512MB verziju! btw nikada neznaš, ali informacija je tu i na internetu pa sada je li istinita budemo čekali pa vidjeli. Ja računam na nekih 2500 KN.