Dvojba oko grafičke kartice

poruka: 43
|
čitano: 3.354
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pokušavam se odlučiti za grafičku karticu između nvidia GTX260 i ati hd4870. Znam da su kartice po performansama podjednake, u testovima malo pobjeđuje jedna a malo druga. Bilo je lako odlučiti se za hd 4870 kad je gtx260 koštala oko 300kn više ali sad sam u adm-u videl da ima gigabyte gtx260 za 1898kn i to je samo 100kn više. Kod h4870 me muči zagrijavanje a ako kupim neki bolji hladnjak za nju onda me sveskupa dođe više nego gtx 260. Ne mogu nači na netu nikakve testove Gainwardove verzije 4870 da vidim dal su možda oni smanjili zagrijavanje. I još si razmišljam 4870 je 256-bitna s 512MB memorije a gtx je 448-bitna s 896MB memorije pa iako sad nema baš velike razlike u performansama zanima me da li bi možda u budućim igrama taj višak memorije i to što je 448-bitna moglo davati bolje performanse od 4870.

Molim za vaša mišljena i objašnjenja.

E da gigabyte verzija gtx260 daje iste performanse ko i gainward verzija,xfx... koje su skuplje??? Provjeravam, znam da bi trebalo biti otprilike isto.

Evo i linkova kartica:

Gigabyte gtx20

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=6004

Gainward hd4870

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=5995

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dvojba oko grafičke kartice
HD4870 ima gotovo jednake performanse, tako da ju je bolje uzet. Čak je nešto brža. Temperatura se riješi tako da povisiš brzinu vrtnje ventilatora. Uglavnom, kartice su jako dobre, te s nijednom nećeš pogriješiti.
#smajli koji koluće očima#
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2008 16:32 (kompotko).
17 godina
protjeran

Dobro je rekao kompotko...

No ja bih ipak uzeo Atia 4870,jer je jeftiniji..

Mama hocu 4870!

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

ja bi uzeo gtx 260....ima vise testova di je gtx 260 bolja od hd4870,a i ono kaj je vazno je da nvidia drzi bolje cijenu od atievih graficka....

@natan

lol 100kn jeftinije :S:S:S,kaj mozes za 100kn,kupit kutiju sladoleda....

EDIT: to ovisi sve o tebi tj. kaj ti vise preferiras...recimo ja nvidiu,imam 7600GT prek 2god nikad s njom problema...

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2008 18:26 (Edge).
17 godina
neaktivan

sa 100kn odes van i popijes si nes :)

17 godina
odjavljen

i sljedece jutro te boli glava -.-

17 godina
odjavljen
Edge kaže...

ja bi uzeo gtx 260....ima vise testova di je gtx 260 bolja od hd4870,a i ono kaj je vazno je da nvidia drzi bolje ciju od atievih graficka....

@natan

EDIT: to ovisi sve o tebi tj. kaj ti vise preferiras...recimo ja nvidiu,imam 7600GT prek 2god nikad s njom problema...

I ja preferiram nVidia kartice, isto imam tu 7600GT i prezadovoljan sam s njom, pogotovo kako se da clockat, a msilim da ce GTX 260 ispunit svoje, samo je do tebe kojeg od ova dva branda vise volis...
17 godina
neaktivan
Edge kaže...

ja bi uzeo gtx 260....ima vise testova di je gtx 260 bolja od hd4870,a i ono kaj je vazno je da nvidia drzi bolje ciju od atievih graficka....

@natan

GTX260 je zapravo slabija od HD4870, ali zbog onog "The way it's mean to be played" ne izgleda tako. Uglavnom, ja bih radije imao HD4870 i 100 kn u džepu, a sad nek autor odluči...
17 godina
odjavljen

o pokazi mi review di 4870 pere gtx 260 u vecinu testova

17 godina
neaktivan
Edge kaže...

o pokazi mi review di 4870 pere gtx 260 u vecinu testova

Vidi sliku.

EDIT: Budući da se ne vidi baš najbolje, klikni ovdje.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2008 19:46 (kompotko).
17 godina
neaktivan

Tu po ovim testovima bolja je 4870, a na guru3d, tom's hardware.... kad gledam testove malo je ati bolji u nekim igrama a malo nvidia u nekim igrama tak da su tu negdje. Ali me zanima kak to da gtx260 ima više memorije i 448-bit a 4870 256-bit i manje memorije pa su tu negdje. Znači sad su skoro iste a kad izađu neke zahtjevnije igre bit će u prednosti gtx260 jer je 448-bitna i ima više memorije pa će to više doči do izražaja i bolje će raditi igre na gtx260 ili će te dvije kartice uvijek biti tu negdje?? To me zanima za buduće igre jer se sad po testovima vidi da su tu negdje, a to što je skuplja nvidia za 100kn to nadoknađuje manjom temperaturom,PhysX a i ne pijem alkohol Osmijeh.

Ali ako u budučnosti gtx260 neče raditi bolje u novijim igrama zbog ovih prednosti onda bi uzel hd4870 jer matična Asus P5Q-E pa se kasnije može dodati još jedna takva kad padnu cijene za godinu ili slično.... Nadam se da me kužite .

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hUntEr kaže...

Tu po ovim testovima bolja je 4870, a na guru3d, tom's hardware.... kad gledam testove malo je ati bolji u nekim igrama a malo nvidia u nekim igrama tak da su tu negdje. Ali me zanima kak to da gtx260 ima više memorije i 448-bit a 4870 256-bit i manje memorije pa su tu negdje. Znači sad su skoro iste a kad izađu neke zahtjevnije igre bit će u prednosti gtx260 jer je 448-bitna i ima više memorije pa će to više doči do izražaja i bolje će raditi igre na gtx260 ili će te dvije kartice uvijek biti tu negdje?? To me zanima za buduće igre jer se sad po testovima vidi da su tu negdje, a to što je skuplja nvidia za 100kn to nadoknađuje manjom temperaturom,PhysX a i ne pijem alkohol Osmijeh.

Ali ako u budučnosti gtx260 neče raditi bolje u novijim igrama zbog ovih prednosti onda bi uzel hd4870 jer matična Asus P5Q-E pa se kasnije može dodati još jedna takva kad padnu cijene za godinu ili slično.... Nadam se da me kužite .

MEMORIJA NIJE BITNA! Zapamtite to.

Uvijek će biti tu negdje.

Temperatura se riješi tako da povisiš vrtnju hladnjaka.

Ati ima općenito ljepšu sliku od nVidie.

Ako već imaš matičnu s Intelovim čipsetom, onda je puno pametnije uzeti HD4870.

17 godina
neaktivan

Ati ima općenito ljepšu sliku od nVidie.

Ajde, prestani pisati gluposti.
17 godina
neaktivan
Bugy kaže...
 ???

Hoćeš reći da nema?
17 godina
odjavljen
kompotko kaže...
Bugy kaže...
 ???

Hoćeš reći da nema?

sto vise mb-a bit ce vise framea na vecim rezolucijama

hunter kolko sam shvatio uzet ces gtx 260... dobar izbor ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2008 23:09 (Edge).
17 godina
neaktivan
Edge kaže...
kompotko kaže...
Bugy kaže...
 ???

Hoćeš reći da nema?

sto vise mb-a bit ce vise framea na vecim rezolucijama

hunter kolko sam shvatio uzet ces gtx 260... dobar izbor ;)
 Nemora bit...ako aplikacija (citaj igra) nezna iskoristiti 1Gb memorije imat ce slabije performanse od 512mb..
Ako si funboy uzmi si nVidiu koja je sporija pa neka ti bude..ako znas razmisljat glavom uzet ces ATIŠutim
Intel Core 2Duo E8200..2Gb rama..8800gt.. HDD 320Gb 8Mb cache-a..samsung t220..
17 godina
odjavljen

"koja je sporija"

a jesi LOL lik

17 godina
neaktivan
Edge kaže...

"koja je sporija"

a jesi LOL lik

HD4870 je brža. Pravi realni pokazatelj je 3D Mark:

HD4870 - 17427
GTX260 - 16358

A to što si ti fanboy, to je druga stvar.
17 godina

Moja preporuka nVidia.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni nije jasno ako memorija nije bitna sta su onda na neki ATI nagurali 2GB memorije? Cemu to onda?

17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Meni nije jasno ako memorija nije bitna sta su onda na neki ATI nagurali 2GB memorije? Cemu to onda?

Memorija je bitna za 24+ inchne monitore.

Prosječnim 20 i 22 inchnim monitorima je dovoljno 512 MB.
17 godina
neaktivan
Kublach kaže...

Moja preporuka nVidia.

Potpis!
-.-
17 godina
kompotko kaže...
mislav_01 kaže...

Memorija je bitna za 24+ inchne monitore.

Prosječnim 20 i 22 inchnim monitorima je dovoljno 512 MB.

Hoces reci memorija je bitna za vise rezolucije a ne za 24+ inchne monitore!?

Mene zanima da li je bolja 9800gx2 od 4870 i gtx 260.Negdje sam gledao da je gtx 260 dosta losija od 9800gx2 i da je gx2 tu negdje kao i gtx 280 a vidio sam da je cijena slicna.
I zanima me je li istina da je svaki model od 4850 tvornicki overclockiran.To me ne bi cudilo zato sto je koliko ja znam AMD prije tvornicki overclockirao svoje procesore.

sorry na off topic
17 godina
odjavljen

I ja sam isto negdje cito da je HD 4850 tvornicki dosta overclockirana te je i to razlog tome velikom zagrijavanju, s toga bi se i gtx 260 mogla uzet i overclockirat da dolazi do tih temperatura, pa da vidimo onda koja je bolja

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Amrapheus kaže...

I ja sam isto negdje cito da je HD 4850 tvornicki dosta overclockirana te je i to razlog tome velikom zagrijavanju, s toga bi se i gtx 260 mogla uzet i overclockirat da dolazi do tih temperatura, pa da vidimo onda koja je bolja

To nVidia kaki po Atiju ! Viče
Mama hocu 4870!
17 godina
neaktivan
ShadoW kaže...

Hoces reci memorija je bitna za vise rezolucije a ne za 24+ inchne monitore!?

Mene zanima da li je bolja 9800gx2 od 4870 i gtx 260.Negdje sam gledao da je gtx 260 dosta losija od 9800gx2 i da je gx2 tu negdje kao i gtx 280 a vidio sam da je cijena slicna.
I zanima me je li istina da je svaki model od 4850 tvornicki overclockiran.To me ne bi cudilo zato sto je koliko ja znam AMD prije tvornicki overclockirao svoje procesore.

sorry na off topic
 Da, to želim reći.

9800GX2 je trenutno najbolja grafulja. Dok dodje HD4870x2 to će se promjeniti.

Nijedan standardni model nije overclockan jer je to standardni takt. Da je tvornički overclockan, takt bi bio drukčiji od preporučenog.
17 godina
neaktivan

Hvala svima na odgovorima i savjetima. Nisam se još odlučil definitivno ali se budem do ponedjeljka kad naručujem jednu od te dvije kartice.Bolje da ne velim za koju sam se odlučil jer u svakom slučaju jedni će mi reči da sam dobro odlučil a drugi će me razapeti Smijeh.hehe šalim se al hvala svima na savjetima.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
hUntEr kaže...

Hvala svima na odgovorima i savjetima. Nisam se još odlučil definitivno ali se budem do ponedjeljka kad naručujem jednu od te dvije kartice.Bolje da ne velim za koju sam se odlučil jer u svakom slučaju jedni će mi reči da sam dobro odlučil a drugi će me razapeti Smijeh.hehe šalim se al hvala svima na savjetima.

ATI Radeon Sapphire HD4870, preporuka. Dva palca gore od mene. Btw imao sam i Nvidia prije. Radi sve i još sa update-nim driver-ima od 21 Jula, otprilike kada je i izašla (mjesec dana više-manje).
Intel Core 2 Quad Q6600, Gigabyte EX38-DS4, DDR2 4GB, 2x2048, Samsung 320GB SATA II 16MB, Colors-IT L8029-C43, Chieftec Turbo Series 850W, ATI Radeon Sapphire HD4870, Creative Labs X-Fi XtremeMusic
17 godina
neaktivan

Ma uzmi hd4870 brža je,a uskoro će izaći i verzija hd-a 4870 od 1gb memorije

CPU:Athlon 64X2 6000+@3.12GHZ,MEM:2x 1GB PATRIOT@800MHZ ,VGA:Gecube x1950pro 621/1418,PSU:Fortron blue storm 2 atx2 500w,HDD:400GB WD SATA2,MBO:Asrock Alivedual-eSATA2,OS:Windows XP SP3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
gamer1911 kaže...

Ma uzmi hd4870 brža je,a uskoro će izaći i verzija hd-a 4870 od 1gb memorije

1GB? Gdje si čuo za to? Napiši mi link... Thx
Intel Core 2 Quad Q6600, Gigabyte EX38-DS4, DDR2 4GB, 2x2048, Samsung 320GB SATA II 16MB, Colors-IT L8029-C43, Chieftec Turbo Series 850W, ATI Radeon Sapphire HD4870, Creative Labs X-Fi XtremeMusic
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice