Duel GTX470 vs HD5870(microman)

poruka: 497
|
čitano: 84.692
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Duel GTX470 vs HD5870(microman)
superJozo kaže...

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=532&Itemid=99999999  tu imate usporedbu gtx465 470 i radeona 5850 i 5870 nije fullHD nego malo preko te reze (1920x1200) Namigiva

EDIT: obe su testirane s najnovijim driverima

Po ovome testsu gtx465 ipak vrlo dobro konkurira sa 5850 uglavnom podjednake a u par naslova jača, i u par slabija. Još ako bi cijena bila jeftinija od 5850 sigurno bi bila isplativa kupnja.

Stoja
16 godina
neaktivan
Bebe dečki ajmo otvorit kladionicu, uglavnom neću ništa reci do sutra.
Jurky 10.6 driveri su za igre bolji od 10.4(provijereno). ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wtf? Nisam mislio bebe, nego hehe. Moram se naučiti tipkat na taj iPhone :(
I'll be back
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

daj mi onda pp pošalji :)

BTW jesi siguran da su 10.6 bolji za igre od 10.3?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Za 10.3 neznam, al znam da je 10.6 bolji od 10.4.
U većini igra ima porast od pet FPS-a, a u nekim i deset.
Ima na jednoj stranici usporedba koju sam dao i vidljivo je da su ovi novi puno bolji.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
A nauciti ces na virtualnu tipkovnicu s vremenom sami sto vise tuckaj na njoj :)

Sto se tice kladenja neznam kartice su dosta podjednake ali posto ja malo vise preferiram zelene moj glas ipak ide nvida-i :P
Stoja
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Ja bi uložio na ATi....Al ce razlika bit unutar 2-3FPS-a.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

...............

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 19:19 (Jurky).
15 godina
odjavljen
Jurky kaže...
Weky kaže...

Ja bi uložio na ATi....Al ce razlika bit unutar 2-3FPS-a.

imam dojavu da 470 dobija, prolazi i hendikep 5 fps i vise.Cool

svi u kladionicu dok ne blokiraju ovaj parSmijeh

Evo ako ti dobijes dajes mi hvala gumb, a ako ja izgubim (rekao sam prednost atija za 2-3 fps u prosjeku) onda ja tebi hvala xD

Moze oklada?

15 godina
neaktivan

................

Google is your friend
15 godina
odjavljen

Gdje je sad onaj lik što je tvrdio da Metro ide bolje na nvidij iz samo jedinog razloga a to je što je TWIMTBP? Ovdje je 5870 jači za 2fps-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo ga, ATI je na full HD bolji od nvidie što ga čini i isplatvijim za kupnju. dakle, ATI i u DX10 i DX11 owna nvidiu na full hd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
ATiGamer kaže...

evo ga, ATI je na full HD bolji od nvidie što ga čini i isplatvijim za kupnju. dakle, ATI i u DX10 i DX11 owna nvidiu na full hd.

Ma još uvijek je razlika mala da bi se reklo da "ubije boga" u nvidij. No, nvidia je ispunila obećanje, a to je da će GTX470 biti u rangu 5870 kartice.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 10:53 (Weky).
15 godina
neaktivan

..................

Google is your friend
15 godina
neaktivan
Weky kaže...
 Ma još uvijek je razlika mala da bi se reklo da "ubije boga" u nvidij. No, nvidia je ispunila obećanje, a to je da će GTX470 biti u rangu 5870 kartice.

nisam ja to rekao.

no, nadam se da je sad napokon završena prepirka o tome koja je bolja i isplativija kupnja. ati manje troši, manje se grije, i što je najvažnije bolji je od nvidije na full hd, rezoluciji koja je danas uobičajena kupnja. i ja sam, dok nisam vidio ovaj test, vjerovao da je GTX 470 malo bolja, ali ipak je obratno.

15 godina
neaktivan
Jurky kaže...
ATiGamer kaže...

ma nemoj tako, sad cu wekiju morat dat 30 hvala.Smijeh

cekam micromana da me spasiNamigiva

mislim da se ni micromanovi rezultati neće bitno razlikovati.

15 godina
neaktivan

............

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 19:20 (Jurky).
15 godina
odjavljen
ATiGamer kaže...
Weky kaže...

nisam ja to rekao.

no, nadam se da je sad napokon završena prepirka o tome koja je bolja i isplativija kupnja. ati manje troši, manje se grije, i što je najvažnije bolji je od nvidije na full hd, rezoluciji koja je danas uobičajena kupnja. i ja sam, dok nisam vidio ovaj test, vjerovao da je GTX 470 malo bolja, ali ipak je obratno.

Kako za koga bolja kupnja - Ja bih opet uzeo GTX470.

15 godina
neaktivan
Jurky kaže...
ma nemoj mi samo rec da su te uvjerili da promjenis misljenje.Namigiva ccccc

ajde nemoj me sad još i ti. Smijeh

prvo izađu GTXice koje niš ne valjaju, onda se jave neki kako su im performanse dosta porasle s novim driverima, pa opet test u kojem je 5870 u svim segmentima bolja na full hd...

neznam sad što da mislim. još ću pričekat micromana pa se onda deklarirat. ali zasad bi moj zaključak bio da je na nižim rezolucijama GTX 470 bolja, dok je 5870 na full hd i više bolja 5870, što je i čini boljom kupnjom jer svi novi monitori većinom se kupuju s full hd rezolucijom.

15 godina
neaktivan

.................

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 19:20 (Jurky).
15 godina

Zar treba 12 stranica rasprave da se zaključi da je emotivni faktor presudan Smijeh.

znam koliko neznam
Moj PC  
10 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Jurky kaže...
Weky kaže...

ovome izgleda nikad nema kraja ............. Smijeh

neka svatko kupi sto hoce ali cinjenice su tu:

5870 ima jaci GPU, bolje performanse, manje trosi, manje se zagrijava, manje buci, popravlja se crossfire, skoro ista cijena (za mene ista), (bolje izgleda :))), rastura za benchanje po hwbotu, ima dobar overclock na zraku, Ati eyefinity .................

dok ne izadje nova serija nvidijinih kartica, ATI je bolja opcija u svakom pogledu i 465/5850, 470/5870, 480/5970 (cijenom lila dok nedodje 490), ali tada ce vec ati imati u opticaju 6xxx seriju.................. pripremite se nvidija fun boysi na novu situaciju na trzistu jer slijede ATI-jeve zlatne godine.

Sve ja to cijenim što si napisao, ali meni je od atija odvratilo loši driveri, uvijek novi driver treba za upravo izislu igru, a kod nvidije me privuklo upravo poslušnost driveria i skaliranje perfomansi, Physx, CUDA... Mozda nekome to sve netreba ali meni jako puno znaci i nemorate sada odmah komentirati. Moj ukus, moji novci, moj izbor. Činjenca je da je samo GTX470 blizu 5870 i po perfomansama i po cijeni, a to je nekome taman dovoljno da uzme GTX.

Zadnju karticu koju sam od atija koristio i iskusio te probleme bio je XFX Radeon HD4850 512DDR3.

15 godina
neaktivan

Ja bi samo jos volija da ATievci jos malo drivere ispoliraju, onda bi sigurno svi njihovi proizvodi bili best buy, a sto se tice nVidije malo su se zaje***i s ovim novim cipom. Buci, grije se i guta energiju. Nisam fanboy ali meni 2-3 fpsa nista neznace pa i da je nVidija malo bolja ja bi uzeou ATi.

Jonja
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Weky kaže...
Jurky kaže...
Weky kaže...

5870 ima jaci GPU, bolje performanse, manje trosi, manje se zagrijava, manje buci, popravlja se crossfire, skoro ista cijena (za mene ista), (bolje izgleda :))), rastura za benchanje po hwbotu, ima dobar overclock na zraku, Ati eyefinity .................

dok ne izadje nova serija nvidijinih kartica, ATI je bolja opcija u svakom pogledu i 465/5850, 470/5870, 480/5970 (cijenom lila dok nedodje 490), ali tada ce vec ati imati u opticaju 6xxx seriju.................. pripremite se nvidija fun boysi na novu situaciju na trzistu jer slijede ATI-jeve zlatne godine.

Sve ja to cijenim što si napisao, ali meni je od atija odvratilo loši driveri, uvijek novi driver treba za upravo izislu igru, a kod nvidije me privuklo upravo poslušnost driveria i skaliranje perfomansi, Physx, CUDA... Mozda nekome to sve netreba ali meni jako puno znaci i nemorate sada odmah komentirati. Moj ukus, moji novci, moj izbor. Činjenca je da je samo GTX470 blizu 5870 i po perfomansama i po cijeni, a to je nekome taman dovoljno da uzme GTX.

Zadnju karticu koju sam od atija koristio i iskusio te probleme bio je XFX Radeon HD4850 512DDR3.

ja imam tu karticu i imam samo riječi hvale za nju...metro 2033 igram na 1280x1024,2xMSAA,Medium-High,DX9 i dobijam 40fps-a !!! i fps mi nikad nije pao ispod 30 !

15 godina
neaktivan
hKV kaže...
Weky kaže...
Jurky kaže...
Weky kaže...

ja imam tu karticu i imam samo riječi hvale za nju...metro 2033 igram na 1280x1024,2xMSAA,Medium-High,DX9 i dobijam 40fps-a !!! i fps mi nikad nije pao ispod 30 !

Mislim da je ta rezolucija vec od davnih dana ostarila ali sve u svemu probaj nabit na full hd pa ces vidit :DD

Jonja
17 godina

Zadnja kupljenja ATI kartica je ova trenutna koju imam ( 4870 512MB ) i nemam hvale za nju. Počela je se već ima dosta vremena blesirati, da bih igrao igre morao sam spustit takt memorije na kartici sa 900 na 620-650. Tako je jedno vrijeme radila pa mi sad počela blesirat video isječke na youtube, reinstalacija codeca i flasha nije pomogla. Update biosa gf, novi driveri, cooler koji puše direkt na grafu, ništa nije pomoglo... jednostavno samo je pitanje vrimena kad će i sa tako spuštenim taktovima riknut.

Zbog blesiranja gf kartice zna se zaletit i blue screen.

PS. Neki dan je isto se počelo dešavat i kod mog frenda koji ima istu karticu, nabavio je dva mjeseca kasnije nego ja. Najlipše je što se te gluposti počmu dešavat nakon isteka garancije. :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vakaka kaže...

Zadnja kupljenja ATI kartica je ova trenutna koju imam ( 4870 512MB ) i nemam hvale za nju. Počela je se već ima dosta vremena blesirati, da bih igrao igre morao sam spustit takt memorije na kartici sa 900 na 620-650. Tako je jedno vrijeme radila pa mi sad počela blesirat video isječke na youtube, reinstalacija codeca i flasha nije pomogla. Update biosa gf, novi driveri, cooler koji puše direkt na grafu, ništa nije pomoglo... jednostavno samo je pitanje vrimena kad će i sa tako spuštenim taktovima riknut.

Zbog blesiranja gf kartice zna se zaletit i blue screen.

PS. Neki dan je isto se počelo dešavat i kod mog frenda koji ima istu karticu, nabavio je dva mjeseca kasnije nego ja. Najlipše je što se te gluposti počmu dešavat nakon isteka garancije. :)

a jbg prodaj :DD

Jonja
17 godina

Vjerujem da je ovaj model osjetno bolji za OC-anje :)

microman - ako smeta, trazit cu da se post obrise...

vidim da guru3d prikazuje kako HD5870 sisa gtx470... :/

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-led-diode/56455.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 12:13 (Batista).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice