Duel GTX470 vs HD5870(microman)

poruka: 497
|
čitano: 84.908
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Hvala Bogu pa je netko otkrio istinu neupućenom puku.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Duel GTX470 vs HD5870(microman)
dado8 kaže...

Da razbijemo mitove, citajuci u zadnje vrijeme po forumu se dosta laprda o mitskom overboostu kod Fermi karica s novim driverima, daleko boljem i stabilnijem minimalnom frameratu, izjednacavanju po performansama gtx470 i hd5870 kartica...

Uzrok: usporedjuju se kruske i jabuke, usporedbe radi razliciti ljudi na razlicitim konfiguracijama, zastarjelim driverima, nedovljno jakoj rezi i hardweru, koriste se timedemo-i, a cesto usporedbe rade osobe kojima je objektivnost bas i nije jaca starna - o imenima necu

=>Objektivan kvalitetan i odlicno vizualiziran test, odradjen na postenoj rezi, hardweru, novim driverima Catalyst 10.5 te Forceware 257.15 Beta(u trenutku testiranja nije bilo sluzbenih drivera ali u odnosu na betu nema promjena) s koristenim snimljenim gameplayem mjerenim frapsom a ne time demo-ima(khmm vec duze se zna da "neki" tvikaju drivere za bolje izvrsavanje TD-a)

Suma sumarum, GTX470 je 8% sporija od hd5850 a GTX480 je 3% brza od HD5870

O mitu nad mitovima, ilitiga boilje receno gluposti nad glupostima, famoznoj Nvidijinoj nadmoci u minimalnom i opcenito stabilnijem framerate-u, pogotovo kod GTX470 modela najbolje govori ovo

nekima na ovom forumu bi bilo bolje da se pospu pepelom

S obzirom na uvjerljivost napisanog teksta čovjek bi pomislio da si koristio (testirao) obje grafe te da govoriš iz iskustva. :)

everybody lies
15 godina
neaktivan

.............

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 19:25 (Jurky).
16 godina
neaktivan
Dado8: Inace ja sam lipo postavio screenshoot od ingame benchmarka uz GPU-Z. Validaciju. Također testirao sam na jednakoj konfiguraciji sa tada trenutno najnovijim driverima za oboje grafe. A ti jedino sto si napravio jest postanje ovih nekih crtica koje ja mogu doma napraviti napamet.
Ja nikoga neću pokusavat uvjeravat da je taj test istina, a u ostalom zadrte fanboyse se i onako noze uvijeriti jer oni ionako žive u svom svjetu fantazije.
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina

jedini test koji sam dosad vidio i kojemu vjerujem je micromanov, vjerujem da je covjek lijepo testirao i testovi su realni, i sam si reko da su neke igre fluidnije na gtx 470 , uostalom kad sasatvim novi pc vjerovatno cu uzet gtx 470 jer bolje skaliraju u sli a kasnije bi mogo piknut jos jednu, microman svaka cast ti na onom testu, za ono stvarno treba puno vremena i truda, stvarno ne vidim razlog zasto bi lagao i cinjenica je da su na gtx 470 neke igre fluidnije radi veceg minimum fps iako kartica nema veci max fps od 5870, ovaj grafikon povise je sranje jer gtx 470 nemoze toliko ispusit u sto smo se svi vec visestruko uvjerili kroz mnogo testova.

Moj PC  
3 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
I da Dado8 ,da si imalo upućen u neke stvari znao bi da FRAPSOM je deset puta lakše napraviti prjevaru nega sa time demo.
Naime gotovo je nemoguće da sa frapsom napravis dva puta istu scenu, a da ne govorim o tome da sa HD5870 bez beda samo zuris po zraku i ibjegavas zahtijevne scene, a po GTX-ici opalis svom snagom po zahtijevnim scenama.
A da ne govorim o tome da fraps rezultate pohranjuje u text obliku sto znaci da su podlozni promijenama
Dok sa druge strane time demo uvijek ima jednaku scenu i rezultate prikaze ili u grafu ili u brojikama i nisu podlozni promijenama.
Kod obije grafe možeš twekati u driverima, no na žalost to mizarno utijece na preformanse i vecinom se fokusiraju da se na nižim fps-ova igra izvodi glade,a ne da pumpaju FPS.
I
Moj PC  
3 1 hvala 2
17 godina
neaktivan
dado8 kaže...

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.....

Hvala ti, baš si me razveselio ovom tvrdnjom hehehe..    provala si stari, svaka ti dala Izlanuo se

(mislim, ništa ne bih rekao da neki forumaši već nisu osobno istestirali sve to i dali nekakve objektivne usporedbe tako da..   sve je već rečeno)

P.S. recimo Microman je čak zamijenio svoju R5850 sa GTX470 ako se ne varam..  ili R5870 sa GTX480, ne sječam se više (uglavnom znam da je ostavio Nvidiju u stroju nakon što je isprobao obje kartice detaljno).

Lijep pozdrav ;)
15 godina
odjavljen

@dado8: Ja neznam koliki je tvoj IQ nakon ovog svega pročitanog. Kolko imaš godina? 13?

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 8:06 (Weky).
Moj PC  
1 4 hvala 0
16 godina
protjeran

istina boli. tehnologija ide dalje.. samouvjereni fanboyevi su najopasniji... lol

Moj PC  
2 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
dado8 kaže...

... 

...

Na ovakve postove ne treba obraćati uopće pažnju, jel to je napisao neki zadrti fanATIc bez normalnog života, drka na ati logo, i općenito nema drugi život nego visiti kopmpu i pisat ovakve nebulze po forumu.

16 godina
neaktivan

Dečki ovdje, vi hardver shvaćate preozbiljno, kao i postove ovdje. Svi ohladite malo pa se vratite.

Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina

ahahha  da da dado, bilo bi ti bolje da sutis hahah.

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
protjeran

Nit sam zadrt fanboy nit doma u slobodno vrijeme "crtam crtice", vec sam samo dao svoje ARGUMENTIRANO misljenje - koliko je meni poznato ovaj test s Techspota je zasad prvi i jedini odradjen na novim driverima, btw link na njega sam naletio na Pcekspertu forumu, tamo se ozbiljnije, argumetiranije raspravljaja - ne svodi se sva rasprava na proljevanje proljeva iz 100% pouzdanih izvora aka Teo Valich...

Takodjer niti sam htio, niti sam isao kritizirat zbog navodnog muljanja onog 1,5 covjeka koji je imao priliku u kakvim takvim ogranicenim uvjetima i hardweru (primjerice ako se ne varam 1280 reza) istovremeno testirat grafe vec sam naveo one druge koji laprdaju bez ikakve podloge: "usporedbe rade osobe kojima je objektivnost bas i nije jaca strana" .
O imenima stvarno nisam htio ali neki bas traze da ih se proziva, nazalost ovaj forum je prepun spodoba (pocevsi od mog imenjaka) s vlastitim misljenjima koje se mjenjaju kako vjetar puse i sa svojim pouzdanim izvorima - misljenje je ko supak svatko ga ima a argumentirana rasprava je nesto drugo!

Nadalje ja stojim pri svojem stavu, sadasnja Fermi generacija ja fail, cak gtx480 cak gledano iz performance perspektive nije ni losa kartica, nazalost ubija ja cijena a ni potrosnja ni zagrijavanja joj ne idu ne ruku - ipak ima svoju publiku(pogotovo na zapadu) jer je u vecini slucajeva najjaci singl gpu.

GTX 470 s druge strane pak nema sto trazit, barem u nas jer joj je direktni cijenovni konkurent hd5870(u nas je skuplja 100kn - nabava.net) koja je bolji u vise manje svemu pa tako i u tom famoznom minimalnim framerate-u

Cinjenice su da se HD5xxx arhitektura bolje nosi s vecim rezama dok Fermi bolje skalira s povecanim taktovima te u SLI kombinacijama, takodjer cinjenice su da je ATI oduvijek daleko vise tijekom vremena izvlacio iz svojih drivera sto zbog same njihove nedoradjenosti prilikom izbacivanja novih serija sto zbog takvog razvoja, tako da je iluzionarno ocekivat nekakav ekstra overboost Fermia - vise manje kakve su trenutne pozicije takve ce ostat.

Btw za mene relevantno TESTIRANJE je ono odradjeno na najjacem mogucem hardweru (da se eliminira utjecaj istog na rezultate) danasnjoj mainstream rezi (1920*1080 tj. 1920*1200) i izbjegavanju benchmark alata i gotovih time demoa zbog ocitog nastimavanja i friziranja drivera(rabota koja nije strana ni jednima ni drugima iako Nvidija prednjaci) pocevsi od onog Ruskog Heavena powered by Nvidia te čmarka Vantage koji oduvijek naginje ATI-u

Kada budete imali sta konkretno argumentirano da kazete samo naprijed veselim se kvalitetnoj raspravi a trolovi tko vas j*b*

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 13:30 (dado8).
Moj PC  
2 4 hvala 0
15 godina
odjavljen
dado8 kaže...

takodjer cinjenice su da je ATI oduvijek daleko vise tijekom vremena izvlacio iz svojih drivera sto zbog same njihove nedoradjenosti prilikom izbacivanja novih serija sto zbog takvog razvoja, tako da je iluzionarno ocekivat nekakav ekstra overboost Fermia - vise manje kakve su trenutne pozicije takve ce ostat.

Btw za mene relevanto TESTIRANJE je ono odradjeno na najjacem mogucem hardweru (da se eliminira utjecaj istog na rezultate) danasnjoj mainstream rezi (1920*1080 tj. 1920*1200) i izbjegavanju benchmark alata i gotovih time demoa zbog ocitog nastimavanja i friziranja drivera(rabota koja nije strana ni jednima ni drugima iako Nvidija prednjaci) pocevsi od onog Ruskog Heavena powered by Nvidia te čmarka Vantage

Kada budete imali sta konkretno argumemtirano da kazete samo naprijed veselim se kvalitetnoj raspravi a trolovi tko vas j*b*

Mislim ovo sa driverima nije istina. nVIDIA je oduvijek imala bolje drivere koji su izvlačili više iz svojih kartica. I dan danas je tako. Izvlače puno više iz kartica nego što ATi izvlači iz svojih. Pogledaj sve igre današnjice, Crysis je u početku išao DALEKO bolje na nvidia karticama, da bi ATi nakon 2 godine doradio svoje drivere za Crysis i danas su 5870 i GTX470 dosta slični po perfomansama u Crysisu.

Također pogledja Bathman, pogledaj Metro, S.T.A.L.K.E.R Cal of Prypiat, pa čak i DiRT 2 koji s novim driverima radi podjednako i na 470 i 5870. Unreal 3 Engine igre također, Call of Duty također... Sve su to moderne igre iz kojih nvidia sa svojim driverima izvlači max iz svojih kartica. ATi je napravio skok sa 10.3 driverima i nakon toga su samo ispravci bugova, negdje i lošije perfomanse za gratis.

Izbjjegavanje benchmark alata? Na koji bi ti način sabotirao da dobiješ 15 FPS više a da neizgubiš na kvalieti prikaza? To je nemoguće i benchmark alati su potpuno pouzdani. Sve je stvar optimizacije drivera koji nemogu dobiti magičnih 20 ili 15 FPS-ova bez rezanja kvalitete prikaza. Dobitak FPS-a s novim driverima je najobičnija softverska optimizacija. Nikakvo to varanje nije. Ako je dobitak u rezulatu benchamrka, onda će i cjela igra biit fluidnija i brža.

Kao što je rekao microman, tebi je pouzdanije testirat BC2 sa FRAPS-om gledajuću u nebo sa 5870, dok sa gtx470 razvaljuješ kuće, bacaš bombe, grenade laucnerom raznosiš sve... Neznam nakon ovog posta čini mi se da veze s vezom nemaš. Sorry, ali to je jednostavno tako.

15 godina
protjeran
Weky kaže...

Mislim ovo sa driverima nije istina. nVIDIA je oduvijek imala bolje drivere koji su izvlačili više iz svojih kartica. I dan danas je tako. Izvlače puno više iz kartica nego što ATi izvlači iz svojih. Pogledaj sve igre današnjice, Crysis je u početku išao DALEKO bolje na nvidia karticama, da bi ATi nakon 2 godine doradio svoje drivere za Crysis i danas su 5870 i GTX470 dosta slični po perfomansama u Crysisu.

Također pogledja Bathman, pogledaj Metro, S.T.A.L.K.E.R Cal of Prypiat, pa čak i DiRT 2 koji s novim driverima radi podjednako i na 470 i 5870. Unreal 3 Engine igre također, Call of Duty također... Sve su to moderne igre iz kojih nvidia sa svojim driverima izvlači max iz svojih kartica. ATi je napravio skok sa 10.3 driverima i nakon toga su samo ispravci bugova, negdje i lošije perfomanse za gratis.

Izbjjegavanje benchmark alata? Na koji bi ti način sabotirao da dobiješ 15 FPS više a da neizgubiš na kvalieti prikaza? To je nemoguće i benchmark alati su potpuno pouzdani. Sve je stvar optimizacije drivera koji nemogu dobiti magičnih 20 ili 15 FPS-ova bez rezanja kvalitete prikaza. Dobitak FPS-a s novim driverima je najobičnija softverska optimizacija. Nikakvo to varanje nije. Ako je dobitak u rezulatu benchamrka, onda će i cjela igra biit fluidnija i brža.

Kao što je rekao microman, tebi je pouzdanije testirat BC2 sa FRAPS-om gledajuću u nebo sa 5870, dok sa gtx470 razvaljuješ kuće, bacaš bombe, grenade laucnerom raznosiš sve... Neznam nakon ovog posta čini mi se da veze s vezom nemaš. Sorry, ali to je jednostavno tako.

omg ajde zemi zraka i jos jednom procitaj sta sam ja napisao!

jel sam spomenuo negdje da ATI ima bolje drivere? (dapace mislim da pise nesto drugo) ali cinjenica je da ATI izvlaci dosta vise u odnosu na konkurenciju s vremenom

BTW pravo testiranje se radi s SNIMLJENIM gameplayem a broj fps-a se mjeri frapsom zato ne trabunjaj nikakvog nastimavanja nema jer su uvjeti za jedne i druge potpuno jadnaki a nema optimizacije tocnije driveri necu prepoznat o cemu se radi i koristit tocno odredjene rutine i optimizacije

Onaj tester koji zeli nastimat rezultate tj. scorove nastimat ce ih u cemu god i kako god vrsio mjerenja te bez obzira na nacin kako se prikazivali

Big deal okinut screen shoot rezultata timedemoa i poigrat s photoshopom - 2 min. vremena, nekim likovima koje ja znam ja to manje zajebancije nego s rucnim editiranjem txt-a

Posto veze nemas vec samo trolas - STFU, nemam namjeru sudjelovat u daljnjim raspravama ovog tipa

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 13:59 (dado8).
15 godina

daj koji ti je k_rac dado prijavit cu te adminu jbt, prvo seres ode a nisi u pravu i to svi osim tebe vise a sad jos napadas covjeka, daj fof sinko.

15 godina
odjavljen

Ništa ti neću više reći, jer mogu samo bezveze zbog tebe pokupit karton. Žao mi te je što krivo razmišljš i nerazumiješ neke stvari.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 14:07 (Weky).
15 godina

a i to sta kazes, ne isplati se svadat s njime.

15 godina
protjeran

nemam namjeru sudjelovat u daljnjim raspravama ovog tipa

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dado, znači ti više vjeruješ reviewu na netu, nego forumašu s foruma (microman), koji je posjedovao obje kartice i testirao i ih na istom hardveru(core i7 4GB ram..), plus stavio je i gpuz, uz svaki bench koji je radio. I ako se prema njegovom reviewu vidi da su 5870 i gtx470 podjednake kartice (negdje vodi nVidia, negdje ati) i da GTX470 drži stabilniji FPS, ti se usuđuješ tu napisati da je u biti gtx470 8%  sporija od 5850 i da je gtx480 3%brza od 5870. Pa daj molim te!!! Nemoj tu provocirat ljude i bezveze spamat po temi nego radije prihvati činjenicu da fermi nije fail i da je gtx470 trenutno best buy u high end segmetu, jeftinija je od 5870 a imaju podjednake preformase s tim da gtx470 ima stabilniji FPS.

15 godina
protjeran
mrog 33 kaže...

Dado, znači ti više vjeruješ reviewu na netu, nego forumašu s foruma (microman), koji je posjedovao obje kartice i testirao i ih na istom hardveru(core i7 4GB ram..), plus stavio je i gpuz, uz svaki bench koji je radio. I ako se prema njegovom reviewu vidi da su 5870 i gtx470 podjednake kartice (negdje vodi nVidia, negdje ati) i da GTX470 drži stabilniji FPS, ti se usuđuješ tu napisati da je u biti gtx470 8%  sporija od 5850 i da je gtx480 3%brza od 5870. Pa daj molim te!!! Nemoj tu provocirat ljude i bezveze spamat po temi nego radije prihvati činjenicu da fermi nije fail i da je gtx470 trenutno best buy u high end segmetu, jeftinija je od 5870 a imaju podjednake preformase s tim da gtx470 ima stabilniji FPS.

nemam namjeru sudjelovat u daljnjim raspravama ovog tipa!

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 14:21 (dado8).
16 godina
neaktivan

Inače dado8 ja sam testirao i u ful HD rezi, a to sto ti neznas dobro citati postove ja nisam kriv. Na trećoj ili četvrtoj strani ti je test sa ful HD rezi pa pogledaj sto sam napisao, a napisao sam da u ono vrjeme GTX nije bila nikako isplativa kupnja, jer je imala nešto niže preformanse(i SAD ih vjerojatno ima) al za razliku od danas tada je ta grafa bila i skuplja od HD5870.no danas je ipak nešto jeftinija.
Također osobno preferiram ATI zbog činjenice da su vise usher frendly prema korisniku.
I da sam išao nastimavat benchove onda bi sigurno nastimao u korist ATI-a,. Inače snimanje bencha ti je da se izrazim pick.n dim jer ja bez beda mogu twekati drivere pa onda snimat bench isto tako sve snimljeno se da namontirat tako da meni odgovara.
Osobno mi je zao sto bugovci nisu uspijeli testirati fermije sa najnovijim drivrim,već su testirali sa 197.44 koji nisu niti imali punu pdrsku za te grafe,
ali ako te tijesi i oni su sami izjavili da fermiji drže primjetno stabilniji framerate.
I još jednom ponavljam: twikanjem u driverima ne postizes veći framerate, već tvikanje sluzi kako bi se zahtijevnim naslovi vrtili sto glade na niskim FPS-ovima.

I eventualnio da bi se u problematičnim naslovima sa AA i AF filtriranjem(poput saboteur-a) samo filtriranje forsirralo preko drivera.

Dok za velinu naslova je isti drek dal je na standardnim postavkama il je twekano.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 14:59 (microman).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
athlon64 kaže...

¸hah, a sta mu uopce objasnjavas,vidis da je glup, ne isplati se trosit vrijeme, sigurno sad doma drzi 5870 u ruci i drka.

EDIT: sta je najgore ima 8800 gt u kompu, aj onda je vjerovatno samo neobrazovan.

Da bas se pitam da li da izvadim udava ili ne, samo se bojim da kolegica na poslu na bi bila bas odusevljena - ili mozda bi?!

kako god pojedinci nadjite si zivot

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 14:38 (dado8).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
odjavljen

Pa zapravo, nema ni neke razlike na Full HD. Obje su podjednake, a u svim slučajevima (osim DiRT 2) GTX-ica drzi stabilnij FPS. Još kada tome uračunamo nove drivere, tu je stvar jasna da su obje kartice danas podjednake, i da je nvidia zbog stabilnijeg FPS-a, manje cijene, podrške za Physx i CUDA, bolje DX11 podrške (opet stabilnij FPS) nvidia jednostavno bolja kupnja od 5870 kartice. Tu se nema što mnogo raspravljati, i sljepac to vidi. nvidija još treba da odradi GTX460 kartice koje mogu konkurirat atijevoj serij i spustit cjene 480 i 465 kartica, i to je to. Na kraju možda i ubacit dual gpu GTX460 karticu koja da bude malo brža od 5970 i onda je to   to.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 14:44 (Weky).
15 godina

da, jednostavno receno, ajde istina da se gtx-ice malo vise griju ali koga boli briga, jos jedna prednost im je sto bolje rade u sli nego atice u crossu.

16 godina
neaktivan

Inače sutra čemo saznati kako se HD5870 nosi sa GTX470, naravno za HD5870 ču koristiti najsviježije 10.6 drivere, a za GTX isto tako.

Također ovaj puta ču HD5870 downclockati na radne taktove slabije HD5850 pa da vidimo i njenu ulogu u svemu tome, Testirat ču i sa najačim mogučim OC-om obiju grafa pa da vidimo kakvo je i skaliranje preformansi kod OC-a uglavnom tu su je bugovci nahvalil.

I'll be back
Moj PC  
7 0 hvala 3
15 godina

uuu, overclock me zanima :=), bravo stari!

15 godina
neaktivan

Micormane jel budu danas testovi?

16 godina
neaktivan

Propust : Zašto testovi sa GTX470 imaju isključen aero, dok oni sa HD5870 imaju uključen? Možda nije puno, ali možda je ipak 2-3 fpsa više za HD5870.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
franky kaže...

Propust : Zašto testovi sa GTX470 imaju isključen aero, dok oni sa HD5870 imaju uključen? Možda nije puno, ali možda je ipak 2-3 fpsa više za HD5870.

Kao što sam več bio napisao, dotičnu GTX-icu sam prije rewiewa OC-ao u svrhe validacije Hawen Bencha na Bug Forumu, i evo tako je ostalo jer sam zaboravio uključit. Al evo ako te to tiješi upravo sada radim testove sa HD5870 i GTX470(novi driveri kod oboje) i u oba slučaja radi Aero i ostali programi koji svakodnevno rade na mom računalu. Inače da si malo upučeniji znao bi da Aero ne iskoristi ni 1% GPU-a pa samim time nemože utijecat ni 0,2FPS-a,a kamoli 2-3FPS-a o kojima ti govoriš. Malo prati opterečenje GPU-a u mirovanju sa uključenim Aerom pa češ vidit o čemu govorim, a ako pak nemaš Aero onda bi bilo najbolje da prestaneš pisat gluposti i govorit o nekim svojim teorijama urote protiv ATI/AMD-a.

HVALA U NAPRIJED.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 16:41 (microman).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice