Znači, imam Vtx3d hd 7870 black staru 2 god(od kad je puštena u prodaju). Htio bih ubaciti još jednu u crossfire, ali nemogu nigdje naći u Hr za kupiti. Da li mogu kupiti bilo koju Amd hd7870 grafičku karticu i samo ih zajedno staviti u cf?
CrossFire Vodič
- poruka: 501
- |
- čitano: 207.264
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Znači, imam Vtx3d hd 7870 black staru 2 god(od kad je puštena u prodaju). Htio bih ubaciti još jednu u crossfire, ali nemogu nigdje naći u Hr za kupiti. Da li mogu kupiti bilo koju Amd hd7870 grafičku karticu i samo ih zajedno staviti u cf?
bilo koju 7870 stavis, bilo bi lijepo da nađeš s 2gb memorije, samo pazi da nije ona tahiti le verzija sto ima od 7970 čip (ili tako nešto, nesjećam se više) nego obična 7870
P.S. i preporučam da tu svoju stavis u donji slot na matičnoj, a ovu novu u gornji zbog hlađenja, jer tvoja ima jedno od lošijih hlađenja, a vjerujem da ces uzet novu s boljim (2 fan) hladnjakom pa ju gore stavi, nadam se da kuzis sto hoću reć
Moja trenutna ima tahiti le chip. Pa jel ima to veze ako kupim drugu sa drugacijim chipom?
Edit: Znači ja bi trebao tražiti grafu sa tahiti chipom(7950 ili 7970)?
Moja trenutna ima tahiti le chip. Pa jel ima to veze ako kupim drugu sa drugacijim chipom?
Edit: Znači ja bi trebao tražiti grafu sa tahiti chipom(7950 ili 7970)?
da, ali bolje prodaj tu svoju HD7870 i nadodaj para i uzmi neku bolju karticu tipa r9 290 jer je puno bolje imat jednu jaku karticu nego dvije slabe zbog problema s driverima... a i tvoj cpu je bolji za single gpu, dok bi za crossfire bolji bio i7 jer ima više jezgri
ALI PAZI!!! Vidim da ti pod moj PC piše da imaš 650w no name napajanje tako da ako bi radio crossifre, ili uzimao novu karticu trebao bi i novo napajanje
Sto mislite kako ce sljakati r9 280x u ccrossfire s hd 7870 xt-tahiti cip?Mislim da ce ih corsair rm650w gurati ili se varam?
Gledam otvorene teme i za ono sto me zanima ima slicnih vec otvoreneih tema ali ja cu ipak ovdje postaviti pitanjem jer se na ovoj temi najvise i pise :)
da li je moguce uraditi crossfire izmedju GIGABYTE 7870 HD 2 GB windforce kartice i ASUS R9270-DC2OC-2GD5 R9 270 2GB ili s karticom
SAPPHIRE 11217-01-20G R9 270X 2G GDDR5 DUAL-X. Mislim, graficki chip je isti medjutim nisam siguran da li je ovo i najpametniji izbor. Najradije bih uzeo identicnu 7870 karticu ali istu je problem naci a da je nova.
Napajanje je 700w Cooler Master Thunder, model RS-700-ACAB-D3
Ploca Asus M5A97 Evo
Dakle, da li uraditi crossfire s jednom od ove dvije kartice s ovim napajanjem i ovom plocom.
Hvala unaprijed
mozes sve je kompaktibilno, no stavljati dvije 270-tke(7870+270/x) na tu prastaru kantu nema smisla, bez i7 sli/cfx je prakticki uzaludan zbog ogromnog pada perfomansi na svim ostalim kombinacijama!! danas jedna 280x u nekim naslovima daje bolje rezultate dok 290-tka razvaljuje! jednostavno neisplativo!
Pozdrav,
pročitao sam prvu stranicu ove teme i zadnju, čisto sumnjam da je netko već pitao slično, ali eto. Naime imam ASUS 7770 HD 1gb GPU, Intel I3 4430, Kingston 8 GB RAM-a... i sada moje pitanje je da li se isplati (našao sam za 500 kn godinu dana staru istu grafičku karticu, možda bi išla i ispod cijena) kupiti istu grafičku i staviti ih u crossfire? Još me muči to što bi htio da ostane ploča u mATX formatu, a koliko sam vidio tamo PCIe portovi idu tako da je jedan 16X, drugi 8X, dok na prvoj stranici ove teme piše da oba porta moraju biti 16X? Negdje sam pročitao kada se radi crossfire da su onda po 8X bez obzira što je port 16X?
I za kraj, iako ova GPU ima dobro hlađenje, bi li to stvaralo probleme ako bi ih upario u kućištu skoro kockastog oblika (npr. Corsair 240 Air)?
Svako mišljenje dobrodošlo, pogotovo ono ispravno :-)
Danko
2x7770 su godinama iza jedne 280x koje se nekad znaju naci za cca 1200kn! mislim da ti je sve jasno!LP
2x7770 su godinama iza jedne 280x koje se nekad znaju naci za cca 1200kn! mislim da ti je sve jasno!LP
Znači moram složit jednu konfu i utopit je Ža mi skupljat komponente, nikidan san u gradski kontenjer bacio iz 90' preko 2000. hrpu toga.
Pozdrav,
što mislite o uparivanju HD 7870 XT i R9 280? Znam da bi druga HD 7870 XT bila bolja varijanta, ali ne može se više kupiti kod nas kao i drugi Tahiti čipovi HD 7000 serije.
Kakvo bi napajanje preporučili?
Pozdrav,
što mislite o uparivanju HD 7870 XT i R9 280? Znam da bi druga HD 7870 XT bila bolja varijanta, ali ne može se više kupiti kod nas kao i drugi Tahiti čipovi HD 7000 serije.
Kakvo bi napajanje preporučili?
Tvoje napajanje to ne bi izdrzalo, kao prvo.
Prodaj 7870 i napajanje, kupi novo napajanje i sacekaj radeon r9 3xx seriju
Pitanje ,
ako imas r9 380 ,jednu 2 gb i jednu 4gb ,kako ce te dvije grafe raditi? Znamo da se vram u cf ne zbraja ,već imaš što imas na jednoj i drugoj to je to.
ono što me zanima jel će sustav vidjeti samo 2gb kao sto je to u ddr ramima-gdje ako imas jednu jacu i jednu slabiju memoriju ,pa ta jaca radi na max settingsima slabije,tako da budu sinkronizirane ili?
Jel je isti slucaj u cf?
Ima li to iskustva?
lp
vidjet če ti i koristit samo 2gb. nažalost nema zbrajanja ili da koristi memoriju od grafe koja ima voše ram-a
Gigabite G1 Snipper a88x,2x msi r7 250. Sve podržzava 2 way cross...upomoć.Instalirao nove drivere to jest zadnje beta i nevidm opciju paljenja/gašenja crossfire.Šta treba?
Kako bi bilo kad bih spojio dvije msi 260x sa FX 8300 procom... Kakve bi bile perofomanse dali bi bilo kao jedna r9 270x i kakvo bi napajanje bilo pozeljno..
Imam APU A10-5800K sa 7660D grafičkim čipom. Guglao sam ali nigdje sa sigrunošću ne mogu pronaći koja PCI-E grafička bi mi najbolje pasala sa APU. Dali je netko možda već napravio crossfire sa APU-om?
Nzm... Sta reci! ja sam uzeo ati radeon 5970,2gb dr5 512bit dual gpu..Instalirao sam barem 10drivera koji navodno rade probo sam od 12 pa do najnovijeg drivera ati , i nista ne pomaze kad igram igricu izbaci mi blue screen drive 1033id pa mi koci
evo ovo mi je fanscinanto igram gta 5 dali ga igro na low ili na najace detalje meni drzi 20 25FPS da ne znas sta moze bit problem ?
Pozdrav.
Bi li Corsair CX430 mogao držati Sapphire HD 5770 1GB (108W) i Force3D HD 5750 1GB (86W) u Crossfire-u u kombinaciji sa AMD A8 5600k (100W) procesorom? Ostatak konfiguracije je generičan, 1 HDD, 6GB RAM-a,...
Grafe i procesor bi u full loadu trebali trošit 294W, a CX 430 na +12V daje 384W što bi trebalo biti dovoljno. Ali svejedno sam skeptićan i možda nešto nisam uzeo u obzir pa hoću čuti što vi mislite.
Hvala :)
Pozdrav.
Bi li Corsair CX430 mogao držati Sapphire HD 5770 1GB (108W) i Force3D HD 5750 1GB (86W) u Crossfire-u u kombinaciji sa AMD A8 5600k (100W) procesorom? Ostatak konfiguracije je generičan, 1 HDD, 6GB RAM-a,...
Grafe i procesor bi u full loadu trebali trošit 294W, a CX 430 na +12V daje 384W što bi trebalo biti dovoljno. Ali svejedno sam skeptićan i možda nešto nisam uzeo u obzir pa hoću čuti što vi mislite.
Hvala :)
ma drzat ce, ja sam na tome drzao i5 na 5ghz(cca 150w+) i hd 7970 cca 200w+...ali se gasio ako klokam gpu na max dakle kad potegne prek 250w
ako ces muciti napajanje s tim najvjerojatnije ce ti i krepati s vremenom!lp
Pozdrav
Imam r9 270 grafičku karticu. Spletom okolnosti u kući mi se našla hd7770 kao višak. Uštekao sam je također u matičnu i pokušao spojiti hdmi iz nje te vidim da radi. Zanima me kako mogu znati (ako su uopce kompatibilne) da u igri vrti i ona i trebam li još što softwerski namjestiti. Trenutno gledajuci na GPU-z vrte obje kartice, no samo ova primarna (R9270) je opterecena. Ingame još nisam probao ništa.