CrossFire Vodič

poruka: 501
|
čitano: 212.609
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: CrossFire Vodič
gamer1511 kaže...
PR0MATRAC kaže...
gamer1511 kaže...

pozdrav!!! zanima me kakva je moja ploca(ga990-xa) za crossfire sapphire HD 7850 1 GB,OC i sapphire HD 7850/70 2 GB,i dali je moj napajanje dovoljno za to?? LC power

trebalo bi to bez problema no nelogicno ti je spajati grafu od 1 gb sa onom od 2 jer ce sustav radit kao da obje grafe imaju 1 gb...

xDD nisam zna....bili bilo bolje onda prodat ovu 1 GB i kupit jednu od 2 GB

ako imas pare za drugu grafu i prodas ovu moj savjet je da izbjegnes cfx - ako vec imas te pare ides na 7970 ili gtx 680

14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Meni nije jasno zasto svi bjeze od multi gpu-a kao đavo od krsta?

Koliko je vas zapravo imalo barem jedan multi gpu sustav?

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Meni nije jasno zasto svi bjeze od multi gpu-a kao đavo od krsta?

Koliko je vas zapravo imalo barem jedan multi gpu sustav?

Trebaš bolju matičnu, trebaš jače napajanje, ako su modeli kartica koje koristiš veliki, trebaš prostranije kučište, trebaš bolji airflow u kučištu jer dvije kartice prave sinergisku toplinu a samim time griju jedan drugu i ostale komponente, skaliranje, performanse, stabilnost, overklokanje i ponašanje drivera i kod Atija i kod Nvidije je u odnosu na Single GPU lošije, i na kraju pri prodaji kartica uvijek je lakše prodati jednu jaku karticu nego dvije slabije - dakle gubitak vrijednosti je manji, to su samo neki od razloga, ima i cfx i sli svoje prednosti naravno ali ovisi o korisniku na kraju.

Editirano:

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 17:06 (lGRACINA).
14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Ja sam imao multi gpu setupe, i bio sam generalno zadovoljan, pogotovo sam bio ultra zadovoljan sa GTX 570 SLI setupom, stabilnost vrhunska, nikad problem, skaliranje preko 80%, sto je sasvim solidno za period od prije 2 godine, sada je vecinom 95%-100%, overclockala se jednako kao kad su bile same.

Da slazem se da ovisi od korisnika.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 17:07 (Leopard_st).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Ja sam imao multi gpu setupe, i bio sam generalno zadovoljan, pogotovo sam bio ultra zadovoljan sa GTX 570 SLI setupom, stabilnost vrhunska, nikad problem, skaliranje preko 80%, sto je sasvim solidno za period od prije 2 godine, sada je vecinom 95%-100%, overclockala se jednako kao kad su bile same.

Slažem se, ali ti si vjerovatno korisnik sa nadprosječnim znanjem.

17 godina
neaktivan
lGRACINA kaže...
Leopard_st kaže...

Slažem se, ali ti si vjerovatno korisnik sa nadprosječnim znanjem.

kakvo veze sad znanje ima sa crossfire sustavom,pa ne moraš biti nadprosječno pametan da staviš dvije ili više kartica u cf ili sli.pojasni malo kaj si mislil na nadprosječno znanje???

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
12 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Mislio sam na prosječnog korisnika (gamera) koji postavljaju pitanja ovdje na forumu, u ovoj temi i u temi o odabiru grafičke kartice, a služe se kompom u svrhu igranja igara, obzirom da je za 100% iskorištenje cfx mogucnosti potrebno ipak određeno predznanje vezano za biranje matične, napajanja, (kompatibilnih čipova - 4850/4870), saznanja dali je uopće isplativ taj setup itd... velika većina ipak nema multi gpu setup - djelomično i zbog ''priča'' o ati driverima a i vjerotavno se korisnicima to neda - ja osobno nisam imao ali cuo dojmove od frenda koji je imao hd 6870 cfx i veli da je to dosta bucnije o jedne kartice a u vrijeme ljetnih vrucina se osjeti i razlika u zagrijavalnju, ja bih osobno za iste novce radije izabrao single gpu nego multi - jedino ako ce multi gpu donijeti preko 20% vece preformasne za ista sredstva onda je opravdano, eto tako ja mislim.

Editirano:

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 17:59 (lGRACINA).
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

jel bolje uzeti dvije grafe za po 1000 kn recimo hd 6950 u cfx ili jednu gtx 660ti za oko 2000kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
alexX232 kaže...

jel bolje uzeti dvije grafe za po 1000 kn recimo hd 6950 u cfx ili jednu gtx 660ti za oko 2000kn

Iskreno po meni je bolje jednu bolju. Ako mislis kemijati onda cfx, ali iskreno bolje ti je uzeti jednu jacu. 

14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Ne isplati se uzimati multi gpu sustave iz proslih generacija.

Multi gpu se uzima da bi "produzio zivot" jednoj seriji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

ok hvala svima - onda samo jedna - moram vidjeti - jer izgleda mi da nvidije dosta bolje guraju btf 3 od atija (za iste pare)

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
alexX232 kaže...

ok hvala svima - onda samo jedna - moram vidjeti - jer izgleda mi da nvidije dosta bolje guraju btf 3 od atija (za iste pare)

Wrong, zapravo nekada je to bilo, ali nakon 12.11 drivera, ne vise.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 22:13 (Leopard_st).
12 godina
CrossFire Vodič

evo mene zanima da li je jači cross od dvije sapphire radeon 6850 1GB ili jedan sapphire 7850 2GB

jel ima neka tablica za to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Pitanjce...

6790 koristi barts cipove iz 6800 serije. Ja imam jednu 6790 koja nije tako cesta kartica. Mogu li je upariti sa 6850 (ili 6870) koja je puno cesca na oglasnicima (mislim da mogu, ali sam potvrđujem). Ako se moze, kakve su performanse u odnosu na jednu 6790 (nije toliko bitno (do 80%?)), a kolike u odnosu na 2x 6790 (malo bolje, ili jednake?)

Puno hvala i pusa

mwa

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CrossFire Vodič

Na AMD stranici , prema tablici , HD6790 se moze uparit samo s HD6790 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

u mojoj temi ATigamer kaže
"6790 ide u cross sa 6850/6870. AMD se malo poigrao s imenima pa ne izgledaju kao ista generacija međutim te tri kartice su Barts čipovi." LINK (i ti si sudjelovo)

Na više foruma sam nasao slicna pitanja, na pitanja o performansama nitko nije odgovorio.

Potpis
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.1.2013 18:10 (Luka Ivanković).
12 godina
CrossFire Vodič

znači pokušaj broj dva:

evo mene zanima da li je jači cross od dvije sapphire radeon 6850 1GB ili jedan sapphire 7850 2GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

upisi u google 6850 cf vs 7850
ima nekoliko linkova na strane forume

Potpis
13 godina
protjeran
Kamikaza1600vti kaže...

znači pokušaj broj dva:

evo mene zanima da li je jači cross od dvije sapphire radeon 6850 1GB ili jedan sapphire 7850 2GB

2x hd 6850 cfx bi trebale biti jace

PR0MATRAC
14 godina
neaktivan
Kamikaza1600vti kaže...

znači pokušaj broj dva:

Sve ovisi o monitoru. 2x 6850 će imati samo 1GB memorije, dok će 7850 imati 2GB. Znači za veće rezolucije, je bolja 7850.

13 godina
protjeran
Hacker907 kaže...
Kamikaza1600vti kaže...

znači pokušaj broj dva:

Sve ovisi o monitoru. 2x 6850 će imati samo 1GB memorije, dok će 7850 imati 2GB. Znači za veće rezolucije, je bolja 7850.

Slažem se, za veću rezoluciju.

PR0MATRAC
13 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Prijatelj mi ima CF HD7950 TF3. Nije OC-ao nimalo. Napajanje ima Seasonic SS-620GB,620W. I grafa mu je jedna crkla,cijelo vrijeme je na 0% a prvih par dana je sve bilo ok kaže. Najnovije drivere je instalirao i probao više igara Metro 2033,BF3,BC2,BO2,Far Cry 3,Assasins Creed 3 i stalno mu je druga grafa na 0%. Što može biti uzrok ovome?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CoreByte kaže...

Prijatelj mi ima CF HD7950 TF3. Nije OC-ao nimalo. Napajanje ima Seasonic SS-620GB,620W. I grafa mu je jedna crkla,cijelo vrijeme je na 0% a prvih par dana je sve bilo ok kaže. Najnovije drivere je instalirao i probao više igara Metro 2033,BF3,BC2,BO2,Far Cry 3,Assasins Creed 3 i stalno mu je druga grafa na 0%. Što može biti uzrok ovome?

Nije crkla, crkla je kad je nema nikako, kad je kaput skroz, os je ne vidi.

100% sam suguran da je softwerski problem.

Nek provjeri jeli cfx ukljucen u ccc-u, onda mozda ne igra u full screen modu, ni sli, ni cfx ne mogu rade ako ne igras u full screen modu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 11:57 (Leopard_st).
12 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
CoreByte kaže...

Nek provjeri jeli cfx ukljucen u ccc-u, onda mozda ne igra u full screen modu, ni sli, ni cfx ne mogu rade ako ne igras u full screen modu.

Ima li s CF dosta problema? Mislio sam i ja ići na CF HD7950 pa me zanima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 15:56 (Shadow22).
13 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
CoreByte kaže...

Uključen je CFX u CCC. Igra u Full Screen modu.

14 godina
neaktivan
Shadow22 kaže...
Leopard_st kaže...
CoreByte kaže...

Nemam nista ozbiljno, ja sam strasno zadovoljan.

12 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
Shadow22 kaže...
Leopard_st kaže...
CoreByte kaže...

Nemam nista ozbiljno, ja sam strasno zadovoljan.

A kakvi su driveri?

Već sam čitao da su 12.11 driveri donijeli performanse +15-25% u nekim igrama, što je sa novijim driverima tipa 13.1 ?

14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Koristim 13.2 beta 7, sve ok.

Malo sam se napatio dok sam sve nastelio u msi ab kako ja hocu, ali bitno je da radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Kupujem novi PC a vidim nema baš velikog izbora modela. Prije 2 tjedna kad sam gledao ih je bilo dosta i u Future,ADM-a i u Protisa,sad je samo par modela dostupno. Čini se da ću još čekati.

Nego koje ti HD7950 kartice imaš(model) ? Stvaraju li buku i jeli se zagrijavaju puno? 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Jedna je MSI HD 7950 TF3, druga je Sapphire HD 7950 dual-x, safirka mi se manje grije, pa je ona gornja, griju se oko 72C gornja, 68-70C, donja, doduse donja je overvoltana, dok je gornja boost, pa nema kontrole napona.

Buka je sasvim ok meni licno, s obzirom da govorimo o dvije graficke sa tdp-om od preko 200W. 

Veoma je vazno i kuciste, koje imas?

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 16:39 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice