Cijene Radeon 58xx kartica

poruka: 334
|
čitano: 47.080
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: Cijene Radeon 58xx kartica
Oly_E3 kaže...

Nisam pratio temu, pa ako ste ovo već stavili, nemojte me streljati (jer će mi srce ipak samo riknuti)

5870 Iznenađen

Ljudi moji ja neznam čemu se vi imate čuditi, 5870 je najbrža single kartica na svijetu, neračunajuči dvoglave zvijeri, nema konkurencije, troši manje od GTX285. Pa GTX285 kad je izašla koštala je više od 5870 i nitko se tome nije čudio, a valjd azato što je nvidia i od ATI-a su ljudi navikli da košta manje.

Tko sad kupi 5870 ili je budala ili ima viška love, treba čekat jedno mjesec dva kad cijena malo padne i kad stigne kod nas 5850.

I don't need sex, T-com fucks me every day
16 godina
neaktivan

Prikaz cijena Sapphireove 5870 full retail u britanskim, njemačkim i austrijskim webshopovima. Kartica u većini shopova nije dostupna, ali je zanimljivo vidjeti cijene i usporediti ih sa cijenom na našem tržištu - 3000 kn je €412. Čini se da su trgovci kod nas odlučili dobro zaraditi na niskoj dostupnosti kartica i onima koji žele HD5870 odmah i bez obzira na cijenu.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

1 0 hvala 0
16 godina

Stigla i Sapphireova 5870! I to čak 200 kn jeftinija od VTX-ove.

VGA Sapphire PCI-E ATI Radeon HD 5870, 1GB GDDR5, HDMI, 2xDVI

VGA VTX PCI-E Radeon HD5870 1GB

Zanimljivo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo pojavile su se i prve cijene Radeona 5850 kod nas - link, nije tako strašno, a kroz par mjeseci kad padnu jos 100-200 kn biti će to isplativa kupnja Osmijeh.

A man will rise, a man will fall, from the sheer face of love, like a fly from a wall, it's no secret at all.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U ADM-u i Protisu bi trebale biti jeftinije, ovdje su skoro 2000kn.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Za koliko će 5870 biti brža od 4890?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
XP Master kaže...

Za koliko će 5870 biti brža od 4890?

Ne za koliko če bit brža nego koliko je brža, malo prolistaj ovu temu, sve ti piše.

I don't need sex, T-com fucks me every day
17 godina

Stigla je u links vtx 5870... 3200 kn

Bit će!
16 godina

0 0 hvala 0
17 godina

Ili sve cijene na jednom mijestu www.nabava.net iliti google za cijene hardware-a i ostalih većinom računalnih stvari.

1 1

Malo se slabije vidi,ali se da raspoznat šta piše.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 20:36 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Cijene 57xx kartica (launch 13. 10.), sa BSN:

• 5750 512MB - $109.99
  • 5750 1GB - između $119.99 i $129.99
  • 5770 1GB - između $149.99 i $159.99

Link na članak.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Luka kaže...
anX kaže...

Odite vani kupit npr u austriji 5850 dođe 220 eura negdje i 210 i oduzmete si porez od toga i šišaš ga

Pa ti naplate na granici PDV... jedino ako mislis svercati...

a nes ti problema stavis u ruksak i kad te carinik pita imaš išta za prijaviti: NE

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
17 godina
neaktivan
troublemaker kaže...
Luka kaže...
anX kaže...

Odite vani kupit npr u austriji 5850 dođe 220 eura negdje i 210 i oduzmete si porez od toga i šišaš ga

a nes ti problema stavis u ruksak i kad te carinik pita imaš išta za prijaviti: NE

Momak to ti ne prolazi ako janez javi našem da si tražija povrat PDV-a, a uvik javi.

16 godina
neaktivan
Bara kaže...
troublemaker kaže...
Luka kaže...
anX kaže...

Momak to ti ne prolazi ako janez javi našem da si tražija povrat PDV-a, a uvik javi.

Čestitam,glupost dana na BOL forumu. Idem svaki tjedan poslovno u Graz,najcesce s busom(najeftinije).....80% ljudi štampaju povrat poreza na slovenskoj strani(a uzimaju se HTCovi,Ifoni i sl gadgeti koji i nekostaju bas malo),uđe naša carinica,imate li tko šta iz Ikee ili kakvog namještaja? Nema? Hvala,đenja.....  doh

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2009 16:58 (troublemaker).
16 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...
4ucker kaže...
fabijan654321 kaže...

usput objavljeno je da ce hd5870 biti 1,6 puta brza od hd4870.

Po meni je to sasvim O.K., ali gle!, ako kupi nju zar mi nije bolje kupiti 2x4870 koje su onda jace od "jedne" 5870, a jos ce im pasti cijene, pfff, koja ce to biti navala na ove kartice iz 4xxx serija, na 5xxx ce pomisliti samo oni koji imaju "malo vise" novca, no kada izadu GTX3xx serije e onda ce se vidjeti osjetni pad cijena...

al neznas koji je gust imati karticu najnovije generacije i igrati nadolazece igre na full dx11 postavkama (dirt2)...

kolko ja znam dirt2 ces moc igrat i na dx10.. karticama jel ce podrzavat dx11..  i dapace kupovati karticu samo zbog jedne igre.. Izlanuo se

16 godina

Cijene će vjerovatno biti visoke dok nvidija ne izbaci svoju novu seriju, onda moža padnu za 50-tak dolara.

17 godina
dokly1982 kaže...
fabijan654321 kaže...
4ucker kaže...
fabijan654321 kaže...

usput objavljeno je da ce hd5870 biti 1,6 puta brza od hd4870.

Po meni je to sasvim O.K., ali gle!, ako kupi nju zar mi nije bolje kupiti 2x4870 koje su onda jace od "jedne" 5870, a jos ce im pasti cijene, pfff, koja ce to biti navala na ove kartice iz 4xxx serija, na 5xxx ce pomisliti samo oni koji imaju "malo vise" novca, no kada izadu GTX3xx serije e onda ce se vidjeti osjetni pad cijena...

al neznas koji je gust imati karticu najnovije generacije i igrati nadolazece igre na full dx11 postavkama (dirt2)...

kolko ja znam dirt2 ces moc igrat i na dx10.. karticama jel ce podrzavat dx11..  i dapace kupovati karticu samo zbog jedne igre.. Izlanuo se

Nece podržavat dx11, samo jednim malim dijelom. Sjeti se crysisa...

Kobe24 kaže...

Cijene će vjerovatno biti visoke dok nvidija ne izbaci svoju novu seriju, onda moža padnu za 50-tak dolara.

Jesi ti izašao iz pećine?

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 12:03 (Hyperion).
17 godina
protjeran

@Hyperion daj molim te kaži mi kako to misliš samo jednim dijelom? Zar nije 5870/5850 DX11 grafe? Ili kaži mi please gdje si to našao-vidjeo? tyNeodlučan

Polly wants a cracker-think I should get off of her first
17 godina
stoncin3 kaže...

@Hyperion daj molim te kaži mi kako to misliš samo jednim dijelom? Zar nije 5870/5850 DX11 grafe? Ili kaži mi please gdje si to našao-vidjeo? tyNeodlučan

Pa zar nije on mislio da će dx10/dx10.1 kartice podržavat dx11.Neodlučan

17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

DX11 nije toliko revolucija koliko je evolucija. U teoriji neke DX10 grafičke (uz nadogradnju firmwarea) postaju punokrvne DX11 grafičke kartice. Ali naravno to je teorija. Većina se slaže da DX11 nije toliko radikalan odmak od DX10/10.1

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 20:13 (Paolo2612).
17 godina
Paolo2612 kaže...
stoncin3 kaže...

DX11 nije toliko revolucija koliko je evolucija. U teoriji neke DX10 grafičke (uz nadogradnju firmwarea) postaju punokrvne DX11 grafičke kartice. Ali naravno to je teorija. Većina se slaže da DX11 nije toliko radikalan odmak od DX10/10.1

No imaju li DX 10.1 kartice potreban hardver za DX11 ili je to sve stvar softvera?

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
crystal6 kaže...
Paolo2612 kaže...
stoncin3 kaže...

No imaju li DX 10.1 kartice potreban hardver za DX11 ili je to sve stvar softvera?

Potreban je testelizator (testelizacija je najveća novina u DX11), a za ostalo neznam. Testelizator je u ATI GPU čipovima prisutan od serije HD2000.

17 godina

Nesvaćam, dx10 kartice nemaju tesselator (samo atievke, ali nije kompatibilan sa ovim microsoftovim i koji se nalazi u hd5800 seriji),  nemaju shader model 5.0, nemaju pola stvari kak onda može biti kompatibilno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Nesvaćam, dx10 kartice nemaju tesselator (samo atievke, ali nije kompatibilan sa ovim microsoftovim i koji se nalazi u hd5800 seriji),  nemaju shader model 5.0, nemaju pola stvari kak onda može biti kompatibilno?

1.) Kako znaš da je ATI testelizator nekompatibilan s MS?

2.) A shader in the field of computer graphics is a set of software instructions, which is used primarily to calculate rendering effects on graphics hardware with a high degree of flexibility.

Kao što i sam vidiš iz ovog opisa - shader nije hardverski nego softverski problem.

3. Koja je ta polovica stvari?

17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Testelizacija - već rekao
Shader Model 5.0 - već objasnio
DirectCompute 11 - malo bolji naziv za GPGPU. To već imaju i prethodne kartice, naravno ovaj ima neke nove mogućnosti - ali nije potreban poseban hardver za to (dizajn čipa)
HDR Texture compression - iskreno? nemam blage veze

0 0 hvala 0
17 godina
Paolo2612 kaže...

Testelizacija - već rekao
Shader Model 5.0 - već objasnio
DirectCompute 11 - malo bolji naziv za GPGPU. To već imaju i prethodne kartice, naravno ovaj ima neke nove mogućnosti - ali nije potreban poseban hardver za to (dizajn čipa)
HDR Texture compression - iskreno? nemam blage veze

Da i ja sam sad vidio da je sve nabrojano osim tog HDR texture compression.

A što se tiče onog tesselatora, to sam pročitao ovdje mislim i još na par mjesta.

17 godina
neaktivan

Stigla je Sapphire HD 5850, 1GB GDDR5 - 1890 kuna u ADM-u.

4 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Nije ni loša cijena s tim da je hd4870 u vrijeme izlaska koštala 1853kn.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Cijena je super, al će ona još past.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice