ATI/Nvidia iskustvo

poruka: 217
|
čitano: 38.716
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: ATI/Nvidia iskustvo
vtec emac kaže...
Ja stvarno ne razumijem sto ovdej nije jasno? ista konfiguracija, znaci isti samsung 1080p telkac, isti MC kompijuter, isti DVI-HDMI cabel, isti HDMI ulaz u telku i dvije razlicite kartice. Sa HIS 4850 Turbo sam zarobljen u tri rezolucije koje jedino radse u full screen-u dok sa GTX 280 rade ama bas sve rezolucije u full screen-u. Kako to objasniti nego neizglacani driveri? Hardverski gledano obe su kartice vrhunske i nema nikakvih problema. Osim toga to nije prva ATI kartica sa kojom sam imao slicnih problema. Dok aa prijasnjom 8800 GTX 640 takodjer nisam imao ama bas nikakvih problema. Kako to objasniti? Bez uvrede ali mmeni moje iskustvo govori da ATI treba "malko" usavrsiti svoje drivere. Da nisam imao tih problema nikada nebi uzeo GTX 280 golemog dinosaurusa negi bi si uzeo tehnoloski mnogo zreliju i moderniju 4870 1gb. To je sve sto sam zelio reci ali ovdje se rezu glave samo tako bez ikakvih obrazlozenja i konkretnih odgovora. Odgovor tipa da ne znam ustekat HDMI cabel me stavrno srusio na koljena koliko sam se dobro nasmijao. Ima tu i drugih bisera kojih cu se jos dugo sjecati. LOL
 Kuzim te ja sam poludio isto radi slicnih stvari no nije bitno. Nego kada spajas na atijevku da li ikako mozes rjesit taj problem sa full screenom? ili se neda nikako rjesit?

Evo ti jedan moj problem sa atijevom grafuljom dok kod nvidie radi od prve . spajanje projetkora na grafu.. Zvuci sasavo no ati nece pokrenut sliku na projektoro. znci moras napravit extended monitor te zatim prebacit tamo, no nije to sve ne radi odmah nego moras restartat komp kako bi ti to radilo no zna i zastekat tu i tamo. kod nvide samo ustekam i to je to. to je dokaz da su driveri malo shebani.

no ja uspijem rjesit problem sa projektorom.

Rox kaže...

Ovo tema je jos jedan primjer izvanredno loseg upravljanja forumom, koje ovaj forum zadrzava na dnu liste potencijalno dobrih i korisnih novih foruma.

Moj prijedlog je ubacit josh 10-ak moderatora (po mogucnosti iskusnih i zrelih pripadnika dobrih foruma koji imaju pojma kaj mod znaci).

Dopustanje neodgojenog, niskointeligentnog i krajnje neukog tocnije nekulturnog ponasanja srozava mnogo korisnog (ponasanje tipa: ti si glup i ja imam veci gumb za paljenje na kucistu i bas je liep i plav). Nadrkana djecica sa mizernim i tankim znanjem, te nista vecim iskustvom, imaju mogucnost sjebat odlicne teme i ne suzdrzavaju se od svoje mogucnosti, a da ne spominjem prilicno uzak pogled sa nesposobnoscu objektivnog, kaj je karakteristika pomanjkanja iskustva. (da se izjasnim, nisu oni krivi)

Uzivajte u divljem istoku :)

Potpis
EVGA 790i FTW | Intel C2D E8400@Scythe Orochi@4.2ghz | Patriot 2 x 1gb DDR3 | 3 way SLI 9800gtx/+ 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Silverstone Zeus 750w| 22" Benq Wide Screen |Thermaltake Xaser VI
17 godina
neaktivan
DAXINHO146 kaže...
vtec emac kaže...
Ja stvarno ne razumijem sto ovdej nije jasno? ista konfiguracija, znaci isti samsung 1080p telkac, isti MC kompijuter, isti DVI-HDMI cabel, isti HDMI ulaz u telku i dvije razlicite kartice. Sa HIS 4850 Turbo sam zarobljen u tri rezolucije koje jedino radse u full screen-u dok sa GTX 280 rade ama bas sve rezolucije u full screen-u. Kako to objasniti nego neizglacani driveri? Hardverski gledano obe su kartice vrhunske i nema nikakvih problema. Osim toga to nije prva ATI kartica sa kojom sam imao slicnih problema. Dok aa prijasnjom 8800 GTX 640 takodjer nisam imao ama bas nikakvih problema. Kako to objasniti? Bez uvrede ali mmeni moje iskustvo govori da ATI treba "malko" usavrsiti svoje drivere. Da nisam imao tih problema nikada nebi uzeo GTX 280 golemog dinosaurusa negi bi si uzeo tehnoloski mnogo zreliju i moderniju 4870 1gb. To je sve sto sam zelio reci ali ovdje se rezu glave samo tako bez ikakvih obrazlozenja i konkretnih odgovora. Odgovor tipa da ne znam ustekat HDMI cabel me stavrno srusio na koljena koliko sam se dobro nasmijao. Ima tu i drugih bisera kojih cu se jos dugo sjecati. LOL
 jer mi mos rec vtec emac di si kupio tu iceQ HD4850 TurboX graficku?
 Imao sam HIS Radeon HD 4850 ICEQ4 Turbo bez "X" na kraju ali se dalia overclokati i preko "X" verzije. Luda kartica nema sto. Steta sto sam imao problema sa driverima. Navodno da su popravili bag sa HDTV u novim driverima.
Q9550 lapped (450 x 8.5 @ 3.8ghz), Scythe Zipang lapped, 8 gb OCZ DDR2 8000 (900mhz, 1:1), GTX 280 (700, 1250, 1480), Asus P5K-E P35 motherboard, 4 x Seagate 7.200 ( >2TB)
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2009 5:50 (vtec emac).
16 godina
neaktivan
sk8 4 life kaže...

ko da je bitno dali je 80°c ili 75°c

ManchesterUTD kaže...

Bas tako, dok nema problema nek ide do 120.

slažem se... iako mi ovih 120 zvuči JAKO vruće
Last.fm -> Filip_Grabant Facebook -> Filip Grabant MyBrute -> http://raving-rabbid.mybrute.com Trenutno igram: The Witcher, Bioshock, Mirrors Edge AMD Athlon 64 X2 4800+ 2.50 Ghz 2048 MB ATI Radeon 4850 Windows Vista Home Premium SP1
16 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

što se tiče same teme, dobro je odrađena te nudi neu novu svježinu na forumu.

imao sam i nvidia karticu i ati.

nisam imao problema s nvidiom no zastarjela je pa sam se jako ljutio na nju što ništa ne želi pokrenuti. sada kada sam kupio atijevu karticu puno sam sretniji jer također nemam nikakvih problema i konačno mogu nove naslove pokretat na high detaljima.

Last.fm -> Filip_Grabant Facebook -> Filip Grabant MyBrute -> http://raving-rabbid.mybrute.com Trenutno igram: The Witcher, Bioshock, Mirrors Edge AMD Athlon 64 X2 4800+ 2.50 Ghz 2048 MB ATI Radeon 4850 Windows Vista Home Premium SP1

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

pozdrav iz srbije ljudi,hteo sam da kazem da sam imao i ati i nvidia graficke i sto se prikaza boja i performansi tice za sada mi se ati pokazao mnogo mnogo bolji...jos da su drajveri malo bolji

srbija

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

Ati je koliko platiš toliko dobiješ...

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah º°¨ ¸„ø¤º°¨„ø¤º°¨°º¤ø„¸¨°º¤ø„¸¸„ º¤ø„¸ ¨°º¤ø„ ¸APOCALYPTICA º¤ø„¸ ¸„ø¤º°¨¸„ø¤º „¸¨°º¤ø„¸¸„ ¸„ø¤º „¸¨° ☻/ /▌ Metallica / \
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sk8 4 life kaže...
ManchesterUTD kaže...

Bas tako, dok nema problema nek ide do 120.

lol dok se ne rastali
čuj....ne bi ni mene brinula temperatura da to nije posljedica veće potrošnje struje koja zna bit viša 30W kod ATI-ja u istom cjenovnom rangu, a meni npr. je komp od 7 dana upaljen 5, i to čini veliku razliku u potrošnji struje

opće nisam senzibiliziran ni za jednog proizvođača i gledam samo kvalitetu proizvoda, ali moram primjetit kako korisnici ATI-jevih kartica svaki mjesec čekaju nove drivere ko ozebli sunce u nadi da će im kartica s njima procvjetati, a ja kao tenutni korisnik nvidije ni ne sjetim se skinut nove drivere par mjeseci, a to da su ATI-jevi driveri lošiji je samo fama, po meni ATI-jeve kartice su tvornički nabrijanije, otuda veće zagrijavanja i potrošnja, i teško ih se može puno poboljšat novijim driverima
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2009 23:37 (dinamo82).
16 godina
protjeran
ATI/Nvidia iskustvo

ja imam cjelo vrjeme ati i nisam imo nikakve probleme ni sa grijanjem sad mi je na hd4850 stalna temperatura oko 38c i driveri su mi skroz OK

nikad nisam imo nikakve probleme s njima prije nje sam imo hd2600xt i ista stvar niti se grijala niti su driveri srali

amd6000 3.1ghz,seagate 320gb,ati4850 512ddr3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: ATI nedostaci

Znači po tebi nvidia?Neodlučan

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 18:08 (absolut).
16 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

Mislim da atijeva graf. za manje novca daje isto ko i neka nvidia 200,300 kn skuplja

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

što se tiče ati drivera stvar je ovakava kupiš ati grafu dobiš s jom drivere s njima radi na 50 % a onda moras čekat još godinu dana na nove drivere i to da bi dobio 100 % mogučnosti grafe

1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

To je netočno koliko sam vidio u posljednje vrijeme, jer su ATijevi driveri daleko bolji od nVidijinih posljednih mjeseci i godina. nVidia ima konstantno probleme s višestrukim monitorima, regulacijom napona, dekodiranje H.264 sadržaja itd.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2009 9:36 (naxeem).
16 godina
zeroname kaže...

što se tiče ati drivera stvar je ovakava kupiš ati grafu dobiš s jom drivere s njima radi na 50 % a onda moras čekat još godinu dana na nove drivere i to da bi dobio 100 % mogučnosti grafe

Pricas gluposti moje je iskustvo totalno drugacije.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

regulacijom napona,

ma koja to ima probleme s regulacijom napona? I kako to konkretno utječe na normalan rad?   :)
Only God (& mod) can judge me
17 godina
neaktivan
BORG kaže...
zeroname kaže...

Pokaži mi sliku svog multi-monitor sustava i ovog foruma na monitorima. Tek tada imaš pravo na komentar u tom segmentu. 
Core2Duo2 kaže...
naxeem kaže...

regulacijom napona,

ma koja to ima probleme s regulacijom napona? I kako to konkretno utječe na normalan rad?   :)
Sve. Izlazi kartice (DVI) ne dobijaju dovoljno napona i gube sliku ili se nakon stand by-a i turn-offa uopće ne žele upaliti. Dok se na jednom izlazu vrti nekakav 3D na drugom kartica nije sposobna ni običan MPEG2 dekodirati kako treba, a kamoli prikazati još neki 3D prozor.
16 godina
protjeran
ATI/Nvidia iskustvo

Prije sam imao nvidiu i sto problema s driverima. Sad ati i nikad frke. ati catalyst je trenutno bolji od forceware.

eh sta sam casa zbog tebe razbio, ja posle tebe nisam trezan bio xD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

Imam igru BIAHH. Na GeForce-u radi normalno, dok je na Radeon-u ekran dijagonalno pola mutan pola čist.

Postoji li neko Riješenje?

Hvala.

dbaric

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

ja imam i ati i nvidiu. Dobre su obje jer rade i to mi je najvažnije. Ne opterećujem se imenima nego kvalitetom i ispravnošću proizvoda. Ono što zamjeram ati-u je veliko zagrijavanje. Moja ati zna otići u loadu i na 90° (što je blizu vrelištu vode i u prijevodu ne možeš držati ruku na njoj) ali dok dobro radi, nemam zamjerki.

magog
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

oprostite na izrazu ali " da bog da crkli svi u nvidiji i njihove grafičke kartice" evo problem : uvijek koristim nvidiju od modela 5500 pa sve do 9800 isto sranje drugo pakovanje grafičke su u redu ali nvidija vuče stalno bugove nikako da srede te drivere  stalno ljepe drivere svakih mjesec dana kao da su bolji bez bugova itd. može li se očekivati da nvidija popravi drivere !!!!  Bugovi nisu tako strašni ali su iritantni baš kad igram neku igru puknu mi teksture ili me izbaci  Ali to se nedogađa često možda par puta godišnje  ali ipak nikad nisam koristio ati ali navijam i dajem punu podršku!!!

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

za ATI, samo rijeci hvale i pozitivna iskustva, nVidiu, nikad imao..

Made in: Neverland ﺖﺐﮨﺾﻃﮜ
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Barrichello kaže...

Imam igru BIAHH. Na GeForce-u radi normalno, dok je na Radeon-u ekran dijagonalno pola mutan pola čist.

Postoji li neko Riješenje?

Hvala.

Stavi 9.5 drivere i isključi: 1. vsync 2. catalyst AI  ili uključi te opcije. Imao sam dijagonalu preko monitora u mirrors edge-u, i nekako sam to riješio, nesjećam se točno,ali mislim da ima to veze sa te dvije opcije.
Grafičke se griju zbog lošijeg stock coolera,ali da je u kućištu dobar protok zraka nebi se takvo što događalo, s druge strane kartica manje košta zbog lošijeg coolera...
Od kad sam kupio hd4870 i njezina me buka uvjerila u to da ubuduće kupujem nereferentne kartice, ali moram priznat da je dobro hladio taj cooler kada se brzina ventilatora stavila na 70%, te vrm-ovi se manje sa stock coolerom griju nego sa scythe-om.
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
17 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

Imao sam iskustva s oba branda i moj glas ide Nvidia-i pošto mislim da su kvalitetniji proizvod, ali ne mrzim Ati i možda baš sljedeću kupim Atievku.

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hellraiser1110 kaže...

Imao sam iskustva s oba branda i moj glas ide Nvidia-i pošto mislim da su kvalitetniji proizvod, ali ne mrzim Ati i možda baš sljedeću kupim Atievku.

Po čemu, ak možeš reći. Misliš ili znaš?
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
17 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

Ja sam koristil kartice od obje tvrtke i nema razlike,kolko novaca daš takve imaš i performanse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

Ja sam prije imao atijevku koja mi je svako malo izbacila i obojala ekran u 8 različitih boja, već 3.5 godina imam jednu te istu nVIDIU koja mi nikad nije otkazala i nikad nije isla preko 80 C.Moj glas nVIDII.A pošto većina igara ima nvidia certifikat....

Moj glas nVIDIJI!!!

Yakumo je najbolja marka monitora za PC!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BORG kaže...
zeroname kaže...

hahahahahah....lol...ma lol na kvadrat...
16 godina
ATI/Nvidia iskustvo

Ha....a,što reći.Imam i sad 2 nVidie u kući i 5 Radeona.Dobro,nisusve kartice u pogonu,ali....

Znači,mene ATI nije nikad razočarao do zadnje koju,bogu hvala....više nemam.

Bila je to Gigabyte HD4850,s kojom sam izgubio 4 mjeseca života pokušavajući ju osposobiti

za kakav-takav,normalan rad.I u zamjenu za nju sam dobio Zotac GTS250 koja je mrak grafička.

Od prvog spajanja u stroj i instalacije drivera radi savršeno i na XP-u i na Win7 RC-u,da se dobro

clockati,ne grije se i općenito sam zadovoljan tom karticom.Također imam Geforce 8600 GTS i da

ima više memorije(samo 256Mb)...ne bi ju niti mjenjao.

Što se tiče ATI kartica,velim....sve koje sam imao su bile odlične,svaka usvojoj klasi.

Vjerno me služile i čuvam ih za uspomenu.

Dakle,moj glas ne ide niti jednoj strani,jednako su mi dobre(odnosno loše,ako ne rade kako treba)

i ATI i nVidia grafičke.

bubamara...hehehehehe:)))
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zeroname kaže...

oprostite na izrazu ali " da bog da crkli svi u nvidiji i njihove grafičke kartice" evo problem : uvijek koristim nvidiju od modela 5500 pa sve do 9800 isto sranje drugo pakovanje grafičke su u redu ali nvidija vuče stalno bugove nikako da srede te drivere  stalno ljepe drivere svakih mjesec dana kao da su bolji bez bugova itd. može li se očekivati da nvidija popravi drivere !!!!  Bugovi nisu tako strašni ali su iritantni baš kad igram neku igru puknu mi teksture ili me izbaci  Ali to se nedogađa često možda par puta godišnje  ali ipak nikad nisam koristio ati ali navijam i dajem punu podršku!!!

To ti je kad ne znas koristiti taj komad opreme! Nauci instalirati drivere kako spada i koristi original igre ili barem ispravan crack i svi problemi ce ti nestati!
To je problem kod ljudi, za svoje neznanje krive opremu!!!
Ja imao obje i vrlo zadovoljan bio i ostao! GO ATI GO NVIDIA!
16 godina
protjeran
ATI/Nvidia iskustvo

E ovako ljudi imam jedan problem sa BIAHH.Kada pokrenem igru

cujem zvuk ali ekran je crn znate mozda dal se to moze popraviti sa

nekim novijim driverima?Uglavnom imam Ati-jevu grafu,a cuo sam da

ta igra se bas i nije pokazala na Ati-jevim grafama.Unaprijed hvala.

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

U skoro svim igrama s nVidijinim logom je bolja, stoga to nije samo marketinski trik. Istina, nije to veliko povećanje, ali 5 fps nije bas malo.

Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice