Zvijer
What a beauty Ali procitajte malo komentare likova na linku..LMAO!!!!
Ufff nadam se da ce izaci do 9. mjeseca jer mi je stvarno vrijeme za novu grafulju (vec skupio 4000 kn) i jedva se suzdrzavam da ne kupim gt280 al si razmisljam kao dolazi ljeto pa necu ni biti kod kuce previse tak da cu pricekati 9 mjesec
Ja neću sad uzimat nijednu, jer mi se rješenje preko PLX čipa cini komplicirano, tako u biti imamo dva gpua u običnom crosfire modu za što je za svaki novi naslov potrebno pisat i mijenjat drivere.
Čekam GT200b 55nm.
odpuhalo me sa stolca...fijuuu.
Nvidia GeForce GTX 280 ima slične specifikacije, trenutno je Nvidia čvrsto na vrhu(a i ostat će).
Jedini problem je prevelika cijena! Isprobao sam GTX 280 i mogu reći da nudi najbolje performanse koje se trenutno mogu naći na tržištu.
Da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje.Moze li se 4870x2 spojit sa 4870(sa jednim GPU) u crossfire da rade kao tri graficke?
Pretpostavljam da se moze ali nisam siguran pa pitam.
http://www.techpowerup.com/64378/Radeon_HD4870_X2_Readies_for_Release.html
Evo i cijene za nju, znači i dalje je za dobrih 100$ jeftinija od najače Nvidine, još nema testova, ali u svakom slučaju je sigurno jača od nvidine.
Bravo AMD/ATI
Da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje.Moze li se 4870x2 spojit sa 4870(sa jednim GPU) u crossfire da rade kao tri graficke?
Pretpostavljam da se moze ali nisam siguran pa pitam.
Koliko vidim, nije im baš cijena pametna. 4870x2 trebao bi koštati $500 što je nekih 3200kn u nas. Ako uzmemo da je to zapravo Crossfire, čini mi se bolje platiti još malo pa dobiti jednu karticu i izbjeći probleme koje stvara CF.
Mislim da stize novi vladar u high-end segmentu..jos da mu netreba elektrana za rad...
Mislim da stize novi vladar u high-end segmentu..jos da mu netreba elektrana za rad...

Ma odlicno ode Nvidia u (znate gdje) Odlican posao je napravio AMD/ATI imaju znatno manje cijene od Nvidie a performanse su za sad malo losije od Nvidie ALI!! to ce se promijenit sa 4870 X2 ili kazu da ce overklokiran 4870(Diamond Radeon HD 4870 XOC Black Edition) biti brzi.
hehe sad s zadovoljstvom mogu reč da nvidia može pušit _ _ _ _ ati-u
lol
ja mislim da Nvidia ipak nije tako glupa da odmah pokaže sve aseve, sad oni čekaju da vide taj famozni radeon X2 pa da opet udare u stilu ultra.
Zamislite sad ovo, gtx 280 kuca na 1.2GHz, 9800 GTX kuca na 1.8GHz.
Nvidia će sa 55nm potići upravo ovo: GTX 280 kuca na 1.8 GHz + DDR5 na 512bit sabirnici što daje preko 230GB/sec, čisto dovoljno da se "kriza" okreče u grobu.
ja mislim da Nvidia ipak nije tako glupa da odmah pokaže sve aseve, sad oni čekaju da vide taj famozni radeon X2 pa da opet udare u stilu ultra.
Nvidia će sa 55nm potići upravo ovo: GTX 280 kuca na 1.8 GHz + DDR5 na 512bit sabirnici što daje preko 230GB/sec, čisto dovoljno da se "kriza" okreče u grobu.
I kad će na kraju izać??
Pomalo sam zbunjen. Negdje piše 8. mjesec, negdje kraj 7., a negdje ( ne daj bože...) tek 9. mjesec.
I koliko će bit cijena??
A što to nije valjalo na GDDR4 memoriji?
Pa valjda cijena u odnosu na gddr3, a na primjeru 3870 sa gddr 3 i 4 koliki je dobitak u korist verzije sa gddr4.
Pa to se minimalno odrazilo na cijenu. Sasvim svejedno je.
Evo i Crossfire recenzije na Guru3D-u...
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-4850-and--4870-crossfirex-performance/
šteta nema crysisa u testu, po crysisu se prepoznaje kvaliteta grafičke, to je barem moje mišljenje.
Slažem se.
Ma kojeg li glupog testa i to bez Krize.
Nek nafrlje Krizu na 1280x 1024 sa 4xAA i DX10 very high detaljima i da onda vidimo.
Ona kombinacija grafa koja košta do 3500kn neka pobijedi GTX 280 za barem 50% i ja to zovem dobitna kombinacija.
Sve ispod toga je neprihvatljivo, a sada ću objasniti i zašto:
DX10 je zbog izuzetne dinamike scene, različitih efekata i izvora svjetla bez AA postavljenog na barem 4x totalna sprdačina.
Kažem sprdačina, jer scnena izgleda ko da je od lego kockica koje konstantno mijenjaju boje i nijanse, a rubni dijelovi objekata izgledaju ko zubi od pile.
Zbog toga po meni nema nikakvog smisla testirati naj high tech grafičke kare bez barem 4x AA uključenog i to naravno u D10 modu.
Tek onda se vidi koliko je koja nova grafa jaka ili nije.
Tako je naxem na navedenim detaljima za Krizu dobio jedva 19 slika u sekundi i to sa GTX 280.
Moraš imati na umu da je Crysis financiran od nVidie i da nikada neće biti fer test za kartice jer će nVidia uvijek u Crysisu biti brža.