Bude li ovo ljeto koštala 700kn ili manje a gtx260 55nm još oko 1700kn mogle bi 2 4770 uletjet u moj komp iako preferiram više nvidiu, a imam već crossfire matičnu pa zašto ne.
Pa naveo sam ukoliko cijena bude ispod 800kn grafa koju spominješ ode u zaborav i mislim da se više neproizvodi a novonadolazeća je ipak novi
proizvod i razlog više za kupnju ukoliko se uzima grafa iz tog segmenta(zavisi od potreba).
Tvoje pokazivanje testiranja 8-10 igara ili neki čmark gdje je bolje nikome neznači ništa(novi proizvod je uvijek novi i ukoliko je ista lova u pitanju
navedena 4830 kao i 9800GT nema šta tražiti naravno tko kupuje novo)
Moje mišljenje je ukoliko se uzima za igranje(što je kod mene slučaj i nisam prezahtjevan glede igranja) ali sve ispod 4850-250 GTS nedolazi u
obzir glede kupnje samo jači modeli mogu proći slabije ni negledam jer je pitanje dana kad stiže 22" monitor i sve ispod navedenih je slabo.
Prije 1mj. sam prodao 9600GT GS koja me dobro služila na 19" monitoru na nativnoj rezi ali mislim da se nebi baš naigrao na 22" monitoru
bez kresanja detalja na midium.
Naravno da nisam bio u mogučnosti kupiti jači hardwer služila bi još popriično.(dakle sve zavisi od finan. mogučnosti svatko sebi prilagođava hardwer s
obzirom na potrebe i mogučnosti).
Grafa je sporija u konačnici 5-10% od 4850-250 GTS tako da grafe 9800GT/4830 idu u zaborav glede navedene
Evo link sa usporedbama:
http://en.expreview.com/2009/04/24/first-review-of-radeon-hd-4770-99-monster.html/10
Sutra je launch day.
Dobra je ova nova serija (HD 4770 je samo prva u nizu na novom proizvodnom procesu), ali neću se previše zamarati s njom.
Prošli tjedan sam naručio konfiguraciju s HD4870 1GB... ne isplati se čekati novu seriju, jer kad ona konačno stigne do nas, cijena bude viša nego bi trebala biti, a već bude najavljene i druge nove ATI kartice... klasični tehnološki i marketinški začarani krug - najbolje je stati na loptu, odabrati nešto što je na tržištu i ne zamarati se sljedeće 2-3 godine s bilo kakvom nadogradnjom (naravno prema mogućnostima, tj. dubini džepa).
A uvijek je otvorena mogućnost dodavanja još jedne iste grafe, ako već bude "nužno".
Dobro da su več izbacili nešto novo.
4850 je več svoje odradila na tržištu(ne mislim da je slaba, ali je tu več neko vrijeme), kako vrijeme ide tako i tehnologija pa da izbace nešto novo.
4850 je več svoje odradila na tržištu(ne mislim da je slaba, ali je tu več neko vrijeme), kako vrijeme ide tako i tehnologija pa da izbace nešto novo.

evo već je postavljaju u ponudu,ali za 800 kn,malo skupa,ali ipak dobra-LINK

pa ova ati 4770 je bolja od 4830 koliko a vidim....nije puno ali cijena je best buy
Mene zanima je li bolja 9800gt od hd4830???
pa ova ati 4770 je bolja od 4830 koliko a vidim....nije puno ali cijena je best buy
ako je cijena HD4770 880kn, onda se više isplati kupit hd4830 za 675kn
Evo 3 review-a nova pa navali narode :
Malo o dostupnosti.
Sve u svemu meni se čini da se takve dvije naveliko budu isplatile, samo treba vidjet kak rade u crossu i da cijena nebude preko 800kn(u americi je 550kn).
Eto kako san i reka da će bit rekordna cijena i to je zasad neisplativa grafa.Dodaš još 100 kn i eto 250gts.Ovde se lipo vidi koliko je bolja gts250.
EDIT: evo crysis warhead i usporedba sa desetak grafičkih kartica. Također je zanimljiv ovaj članak sa bukom i potrošnjom grafičkih kartica.
Uglavnom u svim reviewovima je tu negdje sa gts250 više u korist gts250, ali cijena ide u korist hd4770.
Ovo je jedna zanimljiva kartica... jedina prednost ove kartice je visok takt i dobar OC potencijal GPU-a , a najveca mana je samo 128 bitna memorijska sabirnica koja u kombinaciji s GDDR5 memorijom daje cak i slabiju propusnost nego GDDR3 memorija s 256 bit-nom sabirnicom... znaci prilikom OC-anja memorije se ne profitira bas previse. Na default taktovima kartica je negdje između HD4830 i HD4850. Moje misljenje je da kad bi OC-ali HD4830,HD4770,HD4850... da bi HD4770 imo najmanji porast performansi zbog memorijske sabirnice od 128 bit-a. A sad dal je HD4770 bestbuy baš i nisam siguran, s obzirom da se XFX HD4830 moze nabaviti za 699Kn.
Eto kako san i reka da će bit rekordna cijena i to je zasad neisplativa grafa.Dodaš još 100 kn i eto 250gts.Ovde se lipo vidi koliko je bolja gts250.
Obavezno ju nabavljam u crossu...
Prve cijene u nas budu između 800-900kn, prema tome moj glas zasad ide na 4830....kasnije, odnosno već kroz 2 mjeseca vjerujem da budu cijene identične, tako da HD 4770 bude bolja kupnja.....ne žurite odveć, pričekajte još bar 1mj. dok ne došu i nonreferentni modeli sa boljim hlađenjem!