Ati hd 3650 256mb ddr3 instalacija problem pomoc!?

poruka: 7
|
čitano: 3.217
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Danas sam kupio doticnu karticu kad evo problema, prije sam koristio integriranu graficku geforce 6150 na maticnoj pa sam deinstalirao drivere od nvidie preko windowsovog add or remove programs, zatim sam ocistio ostatke drivera sa Driver Cleaner Profesional iz windowsa ( jesa li trebao ici to raditi iz safe moda?) nakon toga sam krenuo instalirati Ati Catalist drivere i instalacija krene odvrti se do pola a onda pise ovo - Ati softvare-  greska u instaliranju ikernel.exe the sistem cannot find the file specifed! Zna li netko u cemu je problem, ista stvar se dogadja sa ati driverima koje sam skinuo sa neta i sa onima koje sam dobio na cd-u. Sad sam ocistio i u safe modu s Driver Cleaner Profesional i on je pronasao jos 10 stvari vezanih uz nvidia drivere i nvidia wdm ocistio je to pa sam se ponadao da je to mozda bio problem. Nakon toga sam ponovo Isao Instalirati Ati catalist ali nece opet pokazuje istu gresku, na kraju sam ponovo stavio nvidia forceware i to najnoviju verziju 169 mislim i ona se instalirala bez ikakvih problema i sve po starom radi normalno, pa sad stvarno neznam zakaj se ati catalist nece instalirat sve je bilo ocisceno i deinstalirano po propisu ali nece pa nece, ako netko zna o cemu se radi nek mi se javi unaprijed hvala za savjet i pomoc!!!Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2008 23:17 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ati hd 3650 256mb ddr3 instalacija problem pom

Nisi napisao da li si u BIOS-u isključio integriranu grafiku.

Izgleda kao da nisi.

17 godina

Jesam u biosu je integrirana iskljucena cim se stavi druga u pci-expres, tj pise tocno ovako:  Activate the onboard VGA first only when no PCI Express vga card is installed. (default value), znaci ona se iskljucuje kad stavis karticu u pci-expresse ili je treba onemoguciti mozda iz windowsa isto? Kod instalacije sam iskljucio i antivirus i antispayware aktivnu zastitu ali nije islo ati driveri ne primaju a nvidia forceware idu ko od sale pa sad si ti misli, inace windowsi su xp-sp2 ispravni  i neosteceni virusa nema niti ostale gamadi, vec razmisljam da zamjenim karticu za koju jeftiniju od nvidie ovu 3650 sam platio 560kn kaj da se radi stvarno neznam imate kakvu ideju!Cool

17 godina
neaktivan

ATI driveri su ti skroz zeznuti. Par puta sam ih instaliraval i uvijek s njima neki problemi.

Lijepo  očisti  sve  nvidii-ne  drivere  i  onda  uzmi  cd  koji  si  dobil  s  karticom  i  instaliraj  po  redu.

Nemožeš  odmah  instalirati  samo  catalyste  nego  prije  njih  moraš  instalirati  drivere  koji  se  još  nalaze  na  cdu.

Ne  znam  točno  koji,  al  među  njima  je  i  program  za  fizičke  izračune  i  još  neki,  a  ti  ti  u  catalystima  ne  dolaze.

No  ovo  nije  100%  sigurno  pa  me  budu  vjerojatno  uskoro  možda  i  ispravili.

Jimi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

U tome je i problem ja sam to prvo i napravio stavio sam cd koji sam dobio on se pokrene pojavi se crni prozor gdje pise gore u desnom kutu da izaberes xp ili ispod vistu ja kliknem na xp i dalje instal kako vec ide, ali par sekundi se nista ne dogadja i onda mi izbaci onu poruku koju sam opisao gore, potpuno ista stvar sa Catalistom skinutim sa amd.com se dogadja , palo mi je nesto na pamet mozda se treba prvo instalirati samo Ati display driver koji se posebno skine pa onda ide Catalist jer si ti to radio tako!?Cool

17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Jesam u biosu je integrirana iskljucena cim se stavi druga u pci-expres, tj pise tocno ovako:  Activate the onboard VGA first only when no PCI Express vga card is installed. (default value), znaci ona se iskljucuje kad stavis karticu u pci-expresse ili je treba onemoguciti mozda iz windowsa isto?

Gle, nemam se namjeru natezat - lijepo ti pise da je "deafault value" - onboard VGA.
Pitao sam da li si ušao u BIOS i pomaknuo onboard VGA sa "enabled" na "disabled"
ili nešto slično. Ukoliko si 100% siguran da sistem jedino prepoznaje novu karticu
onda kad upališ komp nakon što se pokrenu windowsi moraš dobiti sliku na monitoru
i poruku da su windowsi našli novi hardware - grafičku karticu.
I nemam si što misliti - kako se mogu "primiti" nvidijini driveri za grafiku, ako je ona
isključena; nema je; ne postoji.... Na što da se prime? Na mrežnu karticu?
17 godina

Rijesio sam problem, nema veze s Catalistom niti s ciscenjem starih nvidia drivera, ati driveri su ok a Driver Cleaner Profesional je ocistio kak treba, ona poruka koju sam opisao gore vezana je uz Instal shield ( nasao preko googla)  program koji se koristi kod instalacije programa odnosno ja taj ikernel.exe nisam imao na pc pa sam instalirao ikernel update exe a nakon toga je instalacija  ati drivera prosla normalno i sve radi kartica je dobra ali nisam bas zadovoljan performansama u igrama pa cu je najvjerojatnije prodavat iako je imam vrlo kratko, pa ako netko ima isti problem ovako ga moze rijesiti eto tako stvari stoje!Cool

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice