Ati 2600XT AGP problem

poruka: 45
|
čitano: 17.974
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ati 2600XT AGP problem

Kupio sam grafulju 2600XT AGP. Problem je što se ne može pokrenuti niti jedna igra s njom, a i s Autodesk inventorom imam problem. Instalirao sam bezbroj verzija drivera, ali ne šljaka. Napokon sam shvatio da je disablirana 3D akceleracija u directx-u.

Pitanje, kako je osposobiti da radi ono za što je stvorena?

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2008 8:40 (x-y=y-x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Ati 2600XT AGP problem

I ja ju imam već 2 mjeseca i nema drivera sa kojima se nisam borio i sa sigurnošću ti mogu reć da jedino Omega radi i to ne kapacitetom od 100%.

Dali ti je proizvođać sapphire ili netko drugi???

17 godina
x-y=y-x kaže...

Kupio sam grafulju 2600XT AGP. Problem je što se ne može pokrenuti niti jedna igra s njom, a i s Autodesk inventorom imam problem. Instalirao sam bezbroj verzija drivera, ali ne šljaka. Napokon sam shvatio da je disablirana 3D akceleracija u directx-u.

Pogledaj da li su ti ispravno instalirani AGP driveri od ploče
A možeš probati i ovo:

http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=31542

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2008 9:39 (segregator).
17 godina
neaktivan
Ati 2600XT AGP problem

Probao sam i Omegu...koju verziju drivera koristiš?

S AGP-om do sada nisam imao problema...osnovna stvar je u directx-u.Driver ne podržava akceleraciju...navodno od verzije 7.7. To sam pročitao na internetu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ati 2600XT AGP problem

Ja sam mislio kupiti tu karticu al sam pročitao da SVE AGP radeonke serije HD2xxx imaju velikih problema s igrama u Direct 3D-u. Ustvari da ih ne pokreću. Trebao bi kao dodati nekoliko redova u drivere od grafičke.

Možda ovo nešto pomogne:

http://www.driverheaven.net/ati-graphic-cards/152390-saphire-hd2600xt-problem-all-drivers.html

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ati 2600XT AGP problem

Da li možda imaš VIA chipset?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Radeon Omega Drivers 4.8.442 (Catalyst 7.12)

Probao sam stvarno svašta. Nisam imao problem sa Dx-ima ali teksture u igricama su mi bile katastrofa.

Probao sam raznorazne hotfix-ove sa službenih stranica ali ništa. Samo mi omega radi. Igram sve igre kao Crysis, COD4 itd.

Ja sam si čak i komp totalno srušio pa sve ispočetka s novim driverima za matičnu i sve ostalo.

Dobar savjet je dao MariusEight ali meni nije pomoglo kad sam to radio.

17 godina
neaktivan
Ati 2600XT AGP problem

Imam VIA chipset...

I ja sam formatiro HDD i sve nanovo instalirao. Probati ću ponovo.

Hvala na savjetu...valjda će djelovati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako ne znaš, zadnje AGP (i sve ostale) drivere za VIA chipsete imaš na www.viaarena.com

17 godina
neaktivan
Ati 2600XT AGP problem

VIA AGP driver je problem, a ne ATI.

Svakako pročitaj za svaku novju verziju VIA drivera što popravlja i odaberi pravu verziju.

Omega driveri - gore je netko spomenuo verziju.

Koja obredna žrtva i molitva nije na odmet i proradit će.

Pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ati 2600XT AGP problem

Neki dan zove me prijatelj da je kupio grafičku i da mu je dođem montirat. U pitanju je bila Sapphire ATI 2600XT AGP. Došao sam oko 14:30 i mislio da ću do 14:45 bit gotov. Međutim, toliko sam se i**ebao s tim driverima da je na kraju sve završilo kompletnim reinstaliranjem sustava i stavljanjem Viste. Sa Vistinim driverima od matične je, začudo, proradilo.

0 0 hvala 0
17 godina
Ati 2600XT AGP problem

Nije mi to nista cudno Ati jednostavno nije dorastao nVidiji. Sretno sa Ati-e i directx-om.

0 0 hvala 0
17 godina
Ati 2600XT AGP problem

Trebaju ti drajveri sa hotfixom, imaš ih ovde.

EDIT: Ati je, valjda, bio odlučio da obustavi podršku za AGP kartice od HD2600 pa naviše i da ostavi proizvođačima koji se odluče na pravljenje takvih rešenja da sami obezbede drajvere. Onda su se, izgleda, predomislili, no nešto im ne ide da ubace podršku u zvaničan drajver pa izdaju ove hotfixe.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2008 13:26 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sint1 kaže...

Nije mi to nista cudno Ati jednostavno nije dorastao nVidiji. Sretno sa Ati-e i directx-om.

Jel to ona ista Nvidia koja ima driver release notes od 64 stranice, dobar dio čega je nabrajanje problema? Nevinašce

17 godina
neaktivan
Ati 2600XT AGP problem

Sint1:ostavi se takvih komentara.

Takve  izjave  samo  privlace  svađu

C2D@3360mhz@1,35V,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz@2,2V
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
x-y=y-x kaže...

Ta kartica navodno ima problema sa DirectX 9 i ne radi sa svojim driverima. Dorađeni Omega driveri sa ovog linka http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1765
navodno je solidno pokreću. Kad si već svašta probao, probaj i to.
Druga solucija za to je da zamijeniš jedan dll file (ati3duag.dll), a da ti ne pišem sve , stavit ću ti citat s jednog foruma (kojeg sada ne mogu nikako pronaći da stavim link):
"I am having a problem with my ati3duag.dll can you forward your information on the fix you have for it please.  I have downloaded the latest drivers along with updating my directx and my MB bios
Well, first I found a temporary solution: to install an Omega driver instead the original one. It worked, but I couldn't have the ATI Control Panel, the ASUS SmartDoctor and all the other tools that came on the original CD... I can't remember where I downloaded that Omega driver from, but I'll look again for it and post it here...
What do you think I tried a few days ago???
Since ati3duag.dll was the issue, I said to myself, that I won't need the entire Omega driver, but only ati3duag.dll from that driver.
So, I uninstalled any video drivers from my system (I kept a copy of the ati3duag.dll from the Omega driver), cleaned the registry, and installed the original ones...
Then I rebooted my system, logged on using the Safe Mode and replaced the original ati3duag.dll with the one from the Omega driver.
The result: My VGA works just fine... And I'm very pleased with it. On my system, with a very old processor and not so much DDR memory, I'm playing NFS Carbon at 1024x768 pixels and Maximum Details and at a very high framerate...
And when I think that before I was only able to play NFS Underground (the first one) at Medium details (and at a very low fps)...
I still have the good .dll, but I don't know where to upload it, so that all those with the same issue can have it...
My advice: install the Omega driver (I'll post the link as soon as possible), copy the ati3duag.dll somewhere on your HDD, uninstall the Omega driver, install the drivers on the CD, reboot in Safe Mode and replace the .dll with the one you saved earlier, reboot and ENJOY!"
Problem sa karticom je opisan kao i tvoj, ali nisam ga citirao jer je citat dugačak.
Ispričavam se i radi ovog podugačkog citata koji opisuje rješavanje problema.
Nadam se da će ti nešto od ovoga pomoći.

MB ASUS P5K, C2D E6420, Radeon X1950PRO, DDR2 2GB 800MHz Transcend, 19"SamsungSM 932BF, Antec Sonata III-EC Midi
17 godina
protjeran

Ni jedan radeon 2600 ne može pokrenuti 3D Mark 2006. Pojavi se uvodni ekran i treba pričekat da se load-ira, al ništa.

Tako je sa svim modelima, i pro i xt, agp ili pcie, ni količina memorije ne igra ulogu 256 ili 512, a ni proizvođač, gigabyte, saphire, powercolor.

Ta karte grafiren je smeće.

17 godina
mierda-del-torro kaže...

Ni jedan radeon 2600 ne može pokrenuti 3D Mark 2006. Pojavi se uvodni ekran i treba pričekat da se load-ira, al ništa.

Tako je sa svim modelima, i pro i xt, agp ili pcie, ni količina memorije ne igra ulogu 256 ili 512, a ni proizvođač, gigabyte, saphire, powercolor.

Ta karte grafiren je smeće.

Eto, netko može bit pametnjaković kao ti pa pljuvat po nečemu o čemu nema pojma, a netko može i pomoći ljudima kojima ne radi 3Dmark, npr linkom na:

gdje među ostalim ima i link na rješenje problema sa 3dmark2006
17 godina
neaktivan
Ati 2600XT AGP problem

Cijeli vikend sam isprobavao drivere,  isprobavao savjete, ali jedini rezultat svega je manjak kose na mojoj glavi. Rezultat svega je čista nula. I preporuka...bježite od ATI-a...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
x-y=y-x kaže...

Cijeli vikend sam isprobavao drivere,  isprobavao savjete, ali jedini rezultat svega je manjak kose na mojoj glavi. Rezultat svega je čista nula. I preporuka...bježite od ATI-a...

Zašto?
Ja doma imam 800XL i 2600XT PCI-E verzije u 2 stroja, i jednu 9600 AGP i sve tri rade super, sve sa 8.3 driverima. Jedina zamjerka - Linux driveri, ova 9600-tka je na dual boot-u XP/OpenSuse 10.3 i premalo rade na Linux driverima (moj dojam)

Na poslu imam prastaru 9200-tku na XP i radi OK, u informatičkim učionicama imamo oko 50 X300 i 9600 i također, nula problema
17 godina
neaktivan
Ati 2600XT AGP problem

Stare radeonke odlično rade sa starim driverima...osnovni uzrok svih problema je ATI. Loše pisani driveri, nepotpuna podrška u directx 9, pogotovo za novije kartice.

Ali interesantno je da su neki riješili problem koji imam i ja, a kod mene stvar ne šljaka.

Sad sam skinuo s računala na kojem radim na poslu par atijevih dll fileova i iskopirati ću si ih na računalo...to mi je zadnja nada...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Negdje sam pročitao (i primjenio) ovakav obavezan redosljed za deinstalaciju ATI drivera:

1. U Ad/Remove programs deinstalirati ovim redoslijedom:

a) Catalyst Control Centar
b) ATI Display Driver
c) Ati - Software Uninstall Utility

Instalirati  CCleaner ako već nije instaliran.
Instalirati Driver Cleaner Pro ( http://downloads.guru3d.com/download.php?det=745 )

2. Restartati kompjuter tek sada.

3. pokrenuti komp u safe modu (obično F8)

4. Startati Driver Cleaner Pro
5. U "Cleaning selection" zaklikati "Select multiple cleaning filters" i izabrati slijedće:

- ATI
  - Ati CCC
  - ATI Uninstall Utility
  - ATI WDM
i pokrenuti>start

Kad je čišćenje gotovo, zatvoriti program.

6. Pokrenuti CCleaner, otvoriti "Issues" sekciju i zaklikati sve filtere, napraviti registry backup kad  CCleaner pita

7. Skenirati i čistiti sve dok CCleaner ne pokaže prazan rezultat skeniranja

8. Restartati komp normalno i instalirati drivere na uobičajen način

Meni je ovo gornje pomoglo i sve je proradilo.

A ona mala bijela kockica u krajnjem lijevom, gornjem dijelu monitora je grekšica koju radi ATI CCC, ako zatvorite Contol Centar i točkica nestaje.

Možda ovo nekome pomogne.

MB ASUS P5K, C2D E6420, Radeon X1950PRO, DDR2 2GB 800MHz Transcend, 19"SamsungSM 932BF, Antec Sonata III-EC Midi
17 godina
neaktivan
Ati 2600XT AGP problem

Pozdrav svima!
Također imam dotičnu sapphire grafičku, koja je od prvog dana radila bez problema u svim igrama i programima sve do prije par dana kada sam nabavio zvučnu Creative labs X-Fi Xtreme Music.
Naime kad stavim zvučnu u matičnu i pokrenem komp windowsi mi se pale u 4-bitnoj boji i rezolucija mi je 640×480, ubrzo mi se pojavi poruka da ATI driveri nisu instalirani ili ne rade kako spada. bez obzira na to instaliram drivere za zvuk i zvučna radi savršeno, ali grafika bye, bye, izvadim zvučnu van sve normalno radi kao da nije niš bilo

Ništa novo se ne dešava nakon skidanja novih drivera za zvuk, grafičku i chipset, niti nako šaltanja zvučne po PCI utorima. Windowsi su neposredno prije prvog stavljanja zvučne reinstalirai. Onboard zvučnu sam naravno disable u biosu.

Konfiguracija: P4HT 3.0, ABIT agp IS7-E, ATI agp HD2600XT,  WinXP Home (SP2),

već se nekoliko dana ubijam tražeći rješenje, ali bezuspiješno, dali je itko imao sličan problem da mu zvučna ubija grafičku??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ati 2600XT AGP problem

Mislim da je problem u tome što sve kartice iz serija Radeon HD imaju na sebi i neki zvučni hardver da bi mogle da ponude HDMI. Nisam detaljno čitao jer me ne pogađa (i trenutno ne mogu da se setim gde sam čitao...), no definitivno se desavaju konflikti i, koilko se sećam, ima rešenja (mislim da treba instalirati drajvere za zvučnu i grafičku pravilnim redom). Guglaj nešto na temu radeon hd azalia conflict, trebalo bi da pronađeš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ati 2600XT AGP problem

Prilično vremena sam potrošio dok nisam uspio "upogoniti" tu karticu. Dio problema sam već opisao na ovom forumu, a sad sam se sjetio i ovog detalja kojeg spominje Ivan(4). Radi se o HDMI driveru(grafička).Instalaciju sam radio na skroz novom kompjuteru od nule, znači od particioniranja HD. Nakon instalacije WindowsaXP SP2, nastavio sam kao i obično, sve za matičnu, između ostalog i audio (AC97) i taj audio je bila greška.Nisam ga trebao odmah instalirati jer je nakon toga slijedila instalacija drivera za grafičku i onda su se driveri"potukli".Za vrijeme instalacije drivera grafičke i HDMI,javio se "found new hardware" i pokrenuo čarobnjaka za instalaciju drivera za HDMI, a još je bila u tijeku instalacija ATI CCC, tu nisam znao šta da zaustavim pa sam odlučio ignorirati početak instalacije drivera za "novi hardware" i završio s instalacijom ATI CCC, a potom sam završio instalaciju "na čekanju". Još jednu grešku sam napravio,instalirao sam (u okviru instalacije ATI CCC) neki "utility"-player za snimanje online igranja, a uz njega se instalirao i prateći codec koji je u konfliktu sa K-Lite codec pack pa mi je video reprodukcija bila u prevladavajuće zelenoj boji.
Nakon svih peripetija, deinstalacija pa instalacija i pretraživanja neta, vidio sam da nisam samo ja dospio u probleme s tom karticom. Slijedila je nova instalacija "od nule" jer nisam uspio riješiti konflikte na zadovoljavajući način. Ovaj put nisam instalirao audio(AC97) s CD-a od matične, skinuo sam nove ATI CCC (8.1) drivere (za koje obavezno treba .NET 2.0), nisam instalirao player-snimač online igranja i na kraju sam instalirao AC97 i sada sve radi OK.
Ne bih želio ponovo sve to proći jer sam izgubio previše vremena i živaca, čak sam htio karticu zamijeniti nekom drugom.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ati 2600XT AGP problem

Moj problem je sljedeći. Konfig. je matična k7n420 pro, ram 2x512 ddr, procesor athlon 2000 xp. Želja mi je staviti grafičku hd 2600xt agp. Za navedenu grafu proizvodjač veli da podržava agp 4x/8x, dok za moju matičnu piše da podržava agp 4X, tj. agp 2.0 2x/4x onli 1.5v. E sad, u renomiranoj firmi koja se bavi prodajom pc-a i pc opreme probali su ju upogoniti, medjutim nije išlo. Kako u Bugu br. 172 piše da nema smisla stavljati jaču grafu od 7600 gs ako procesor nije barem 2 Ghz, a na raznim forumima tvrdi se da agp grafe koje su agp 8x moraju raditi i matičnima sa 4x, evo problemi su nastali. Ako tko zna da li gore navedena grafa može ići na moju matičnu i kako molim da mi pomogne, tj. koja bi eventualno grafa s najjačim peformansama išla na moju matičnu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ati 2600XT AGP problem

Uspio sam staviti karticu u pogon. Nakon par tjedana zezancije, kopanja po internetu, instaliranja bezbroj verzija drivera, "tvikanja" drivera, sada radi bez problema.

Za buduće korisnike ove kartice i one koje sada s njom imaju problema evo upute:

-nova instalacija WIN XP

-instalirati directX

-staviti driver grafičke, u mom slučaju omega driver. Ako prilikom instalacije dobite poruku da se ne prepoznaje kartica, u device menageru napravite update drivera, dajte putanju do drivera i to je to...

Kartica radi i na AGP 4X, samo treba staviti dodatni konektor za napajanje. To  piše na kutiji...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
// a uuu, pa zar je moguće da je ovako komplicirano?! A zakaj na atijevim stranicama nigdje se nemogu skinuti drajveri za gore navedenu karticu?
17 godina
neaktivan
jabuka555 kaže...
// a uuu, pa zar je moguće da je ovako komplicirano?! A zakaj na atijevim stranicama nigdje se nemogu skinuti drajveri za gore navedenu karticu?
http://www.sapphiretech.com/us/support/drivers.php 

neznam kaj da napišem,,,,,
17 godina
Ati 2600XT AGP problem

http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=31542

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice