AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 537.450
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Vega
Video sam gledao bez zvuka pa sam isao citati clanak da ne propustim neki detalj, ocito sam propustio pa hvala na info.

Slazem se sa tobom, 64-ica cak i da stigne 1080 moze biti dobra kupovina samo za nekoga sa freesync monitorom, al i tad je zbog potrosnje banana, 56-ica s druge strane je skroz druga prica, naravno sve pod uvjetom da se cijene ustabile.
16 godina
war3_tft kaže...

Novi test HW unboxeda 32 igre klik. Samo da se ustabili stvar sa cijenama, ova 56-ica je odlicna.

Ako uzmes u obzir cijenu, zagrijavanje i performanse naspram GTX1070.... je dobra je, bolja od govana.

It is always darkest just before the dawn.
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Da, ali ti stalno guraš struju, a kako sam ti rekao, struja mnogima nije uopće faktor.

Sad cemo ko mjerodavno uzimat kad se spojis na tudju struju? Struja se placa, netko je placa, ako ce ti netko placat struju super, al ne mozes to uopce razmatrat u ovoj raspravi.

Uostalom, za isti hashrate ce ti trebat vise napajanja nego sa 1060-kama, a napajanja su bogami najskuplje komponente poslije grafickih.

Ohh, ne tuđu struju - besplatnu struju, fwiw. Dakle, govorimo o besplatnoj struji - kažem ti opet: najveći mineri ne plaćaju struju. Zero. Mineri nisu djeca s 4 grafičke.

Što se tiče novih drivera... fora. Vidjet ćemo efekt. :) Ali Vega 64 se čini sve bezveznijom opcijom.

Nope.
8 godina
neaktivan

Kako besplatno dobijaju struju?

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ohh, ne tuđu struju - besplatnu struju, fwiw. Dakle, govorimo o besplatnoj struji - kažem ti opet: najveći mineri ne plaćaju struju. Zero. Mineri nisu djeca s 4 grafičke.

Što se tiče novih drivera... fora. Vidjet ćemo efekt. :) Ali Vega 64 se čini sve bezveznijom opcijom.

Znaci kupim puno kartica i javim im u HEP da ih imam puno i oni mi prestanu naplacivat struju? Zakon...

A ima ih i sta ne placaju kartice, trebali bi i to uzet u obzir...

13 godina
protjeran
Aj okani nas se bljuvotina od komentara. To govno kak ti kazes je u referentnoj izvedbi bez kloka bolje od 1070 gaming x, usporedivati blower hladnjak sa aftermarket hladnjacima je opet retardacija, po trenutnim rezultatima vega nece imati problema sa temp kad dodu aftermarket izvedbe, sto se potrosnje tice u videu u crysis 3 56-ica ima 35w vecu potrosnju od 1070 gaming x, kad se undervolta ide to jos podosta dole. Sto se cijene tice AMD sa svoje strane nije dizao cijene, trgovci trenutno iskoristavaju situaciju i dizu cijene u nebo, a kad vec pricamo o cijenama ne mogu se niti 1070 bas naci po normalnim cijenama.
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Znaci kupim puno kartica i javim im u HEP da ih imam puno i oni mi prestanu naplacivat struju? Zakon...

A ima ih i sta ne placaju kartice, trebali bi i to uzet u obzir...

Sumnjam da će ti to proći u Hrvatskoj. :) Eto, recimo, imaš jednu farmu za koju znam, s oko 5000 kartica, ne plaćaju struju. Znam za jednu s 3000 koja plaća protuvrijednost 0,8kn po kWh.

Nope.
14 godina

Zašto ti neki s tim tisućama kartica ne plaćaju struju koja nije pala s neba nego se generira uz naravno određeni trošak ??

17 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Zašto ti neki s tim tisućama kartica ne plaćaju struju koja nije pala s neba nego se generira uz naravno određeni trošak ??

Ovako im je lakse

Freak Show Inc.
14 godina

Ima smisla. I meni bi u životu bilo lakše da imam gratis struju. Nije to loše.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Sumnjam da će ti to proći u Hrvatskoj. :) Eto, recimo, imaš jednu farmu za koju znam, s oko 5000 kartica, ne plaćaju struju. Znam za jednu s 3000 koja plaća protuvrijednost 0,8kn po kWh.

Moj prijatelj lokalnom slasticaru Naimu ne placa sljadoljed i shebec jer je njegov dida malome od Naima spasio ruku za vrijeme rata. Istinita prica.

17 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

U irskoj imamo gratis vodu 

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
AMD Vega

I slike da ne gledate citav video 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Friday kaže...
itomic009 kaže...

U irskoj imamo gratis vodu 

Nije da da je tako . To što ti ne plačaš račun na kojem piše voda ne znači da ga nisi platio indirektno .

17 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Fino, 4% brza i 40% skuplja...

Freak Show Inc.
17 godina
AMD Vega

Cini mi se po rezenzijama i testovima kad 56-ci padne malo cijena

to ce biti nova 290-ka...

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.8.2017 13:35 (4mal).
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Friday kaže...
chaselol kaže...

Da 4% brza na 1440p, na 1080p gdje su 1070 i vega 56 idealne za 144Hz gaming razlika je veca, ne treba niti zaboraviti da je to razlika referentne vege naspram 1070 gaming x. Msrp za gtx 1070 je 380$, a za vegu 400$, to sta cijene za obje kartice divljaju zbog majnanja i koje kakvih razloga je druga prica.

15 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Friday kaže...
chaselol kaže...

Da 4% brza na 1440p, na 1080p gdje su 1070 i vega 56 idealne za 144Hz gaming razlika je veca, ne treba niti zaboraviti da je to razlika referentne vege naspram 1070 gaming x. Msrp za gtx 1070 je 380$, a za vegu 400$, to sta cijene za obje kartice divljaju zbog majnanja i koje kakvih razloga je druga prica.

Nije gaming x nego FE, lijepo pise iznad grafikona..

13 godina
protjeran
ansha kaže...

5% brza od FE i 3% brza od gaming x

, steta sto nije stavio rezultate za 1080p.

15 godina
protjeran
war3_tft kaže...
ansha kaže...

5% brza od FE i 3% brza od gaming x

, steta sto nije stavio rezultate za 1080p.

Nisam znao da je gaming x na stocku tako spora. Kod mene je clockana gtx 1080 15-16% brza od FE verzije, a na stocku 9-10%...

13 godina
protjeran
ansha kaže...

Nisam znao da je gaming x na stocku tako spora. Kod mene je clockana gtx 1080 15-16% brza od FE verzije, a na stocku 9-10%...

A gle to je zbroj 32 igre pa normalnop da je prosjek manji, firestrike i takve stvari sigurno je razlika stock i klokane kartice veca.

15 godina
protjeran
war3_tft kaže...
ansha kaže...

A gle to je zbroj 32 igre pa normalnop da je prosjek manji, firestrike i takve stvari sigurno je razlika stock i klokane kartice veca.

Svugdje bi razlika trebala bit manje vise ista, ako nije cpu bound...

16 godina
ansha kaže...
war3_tft kaže...
ansha kaže...

Svugdje bi razlika trebala bit manje vise ista, ako nije cpu bound...

Matematika u ovom threadu je oduvijek bila 2+2=5 pa nije ni cudo :)

It is always darkest just before the dawn.
13 godina
protjeran
AMD Vega

Sjecam se recenzija 1060 vs rx 480 kad je 1060-ka tu negdje vodila u pocetku, to je bilo samaranje/ubijanje/potapanje, ta matematika je tada naravno stimala i bila opravdana, da nije jadno bilo bi smijesno. Vega 56 sa referentnjacom vec sada vodi, s vremenom moze samo jos vise povecati prednost. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.8.2017 15:00 (war3_tft).
Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Vega

Možemo lagano ocekivati pad cijena gpuova kroz (po mojoj predpostavki) oko mj. dana - Ako se ništa drasticno ne promjeni.

Zašto? Difficulty naj profitabilnijeg coina (ethereuma) je skocio sa 1 779 156 356... na 2 241 363 285 u samo 20ak sati, to je abnormalni skok u difficultyu za 1-2mj. raspona, a kamoli za manje od 1 dan. A raste iz sata u sat.
Tako da ce mineanje ETH karticom relativno brzo postati ne profitabilno (ako nastavi ovako).

Jedino što se može dogoditi je da padne drasticno difficulty, ali zbog volumena dnevnog tržišta, kolicine minera i rastom cijene (cijena prilazi 1eth=300€) znamo da difficulty nece past. Naravno uvijek postoje drugi coinovi, ali postojali su i svih ovih godina pa nismo imali mining ludilo jos od pocetka 2014. No ovo trenutno ludilo se upravo događa zbog ethereuma, bilo ga je lako za mineat, a cijena mu je rasla.
To su samo moja predviđanja, ali definitivno ce nešto biti, tako da nekom radovanje, drugima tugovanje

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.8.2017 15:11 (D3lBoy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Jos uvijek dobivam isto btc-a za eth na nicehashu...

11 godina
neaktivan

Dobivas pare da, skocila je cijena etheru, ali težina mineanja je također toliko skocila da ce ti trebat puno vise da izmajnas XY koji si mogao kad je tezina bila recimo 1 600 XXXXXX prije tjedan dana, tako da ce se smanjiti profitability. A cijena opet nije toliko skocila da bi se cak i uz tezi difficulty nastavilo mineat. Jedino ako baš ne skoci na recimo 320€ jako brzo

15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Dobivas pare da, skocila je cijena etheru, ali težina mineanja je također toliko skocila da ce ti trebat puno vise da izmajnas XY koji si mogao kad je tezina bila recimo 1 600 XXXXXX prije tjedan dana, tako da ce se smanjiti profitability. A cijena opet nije toliko skocila da bi se cak i uz tezi difficulty nastavilo mineat. Jedino ako baš ne skoci na recimo 320€ jako brzo

Pa nije cijena nesto skocila bas.. Nema sanse da ce se zbog toga mineri rijesavat grafickih...

11 godina
neaktivan
AMD Vega

Dobar dio hoce zašto bi trošili isto struje i vremena za manje i manje ethera? Tako je bilo i sa Bitcoinom kako je diff. rastao tako su svi prestajali mineat sa gpuovima jer su krenuli gubit pare. A danas mu je difficulty toliko velik da se ni sa antminerima toliko ne isplati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Dobar dio hoce zašto bi trošili isto struje i vremena za manje i manje ethera? Tako je bilo i sa Bitcoinom kako je diff. rastao tako su svi prestajali mineat sa gpuovima jer su krenuli gubit pare. A danas mu je difficulty toliko velik da se ni sa antminerima toliko ne isplati.

Ma kakvo gubljenje para o cemu pricas?!? Uostalom samo pocnes majnat nesto drugo... Nema sanse... nikakve...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice