AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 533.965
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
AMD Vega

Nema to veze s moralom. Majneri su loši za njih jer imaju ogromne stope povrata robe i zato im odgovaraju gejmeri, mnogo dulje im treba da se nešto na karticama pokvari (ventilatori, napajanja uslijed ispada mreže i sl. što se zna često desit kod preopterećenih farmi)...

Nope.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
AMD Vega

Kada bi Vega otprilike mogla biti dostupna kod nas?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: AMD Vega
Profesor Jakov kaže...

Vjerojatno nikad. Ne salim se.

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Profesor Jakov kaže...

Vjerojatno nikad. Ne salim se.

Ako je ono što curi o performansama memorije istina, a vjerojatno Vega ima iste performanse kao i TESLA P100, onda ansha ima pravo. Morat ćeš hvatat preordere i bundleove kojih u pravilu u nas nema.

Nope.
12 godina
AMD Vega

'bem ti minere, dabogda im sve što su izminirali preko noći palo na vrijednost = nula

...i pocrkale im farme, sve do jedne 

Moj PC  
7 1 hvala 2
17 godina
odjavljen
AMD Vega

He he i tak nitko ovdje nebi kupio Vegu osim 2-3 forumaša...tak da niš od spuštanja cijena voljene Nvidije 

Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Vega

Ova vega 56 bi stvarno mogla biti dobra kartica, tako da mislim neće biti samo par ljudi zainteresirano za nju.

Ako se pokaže dobra, a trebala bi, jedina kombinacija će možda biti naručiti ju iz vana pošto će web trgovine ograničavati kupnju samo 1-2 kartice po kupcu kao što je bilo jedno vrijeme sa rx 480 kad su izašle. Naravno taj sistem se može lako izmanipulirati, ali opet bi se na taj način mogla lakše uhvatiti jedna. Barem se nadam. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
XXX kaže...

He he i tak nitko ovdje nebi kupio Vegu osim 2-3 forumaša...tak da niš od spuštanja cijena voljene Nvidije 

Buduci da je svaka grafa skuplja od 175eur grafa za rudarenje, Vega 56 ide u ruke drugara Alije Sirotanovica a mi ostala sirotinja mozemo samo da se nadamo da ugrabimo u prvom naletu na trzistu, jer su i 1070 otisle u nebesa a 470/570/1060 je mit i divlja cijena ako se i nadje

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
war3_tft kaže...

Ova vega 56 bi stvarno mogla biti dobra kartica, tako da mislim neće biti samo par ljudi zainteresirano za nju.

Ako se pokaže dobra, a trebala bi, jedina kombinacija će možda biti naručiti ju iz vana pošto će web trgovine ograničavati kupnju samo 1-2 kartice po kupcu kao što je bilo jedno vrijeme sa rx 480 kad su izašle. Naravno taj sistem se može lako izmanipulirati, ali opet bi se na taj način mogla lakše uhvatiti jedna. Barem se nadam. 

Ako bude cijena ok i performanse ja bi ugrabio jednu da upotpunim build!

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3 uplay: StariGAD_HR
12 godina
Pa ako je jaca od 1070 kako pokazuju leakovi, a s cijenom tu negdje ili jeftinija + ima normalniji tdp, nema razloga da je ljudi ne kupe

...bar dok je za koji mjesec nevidija ne upokoji s 2060, koja ce biti tu negdje uz manju cijenu i upola tdp-a
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
picajzla0707 kaže...
Pa ako je jaca od 1070 kako pokazuju leakovi, a s cijenom tu negdje ili jeftinija + ima normalniji tdp, nema razloga da je ljudi ne kupe

...bar dok je za koji mjesec nevidija ne upokoji s 2060, koja ce biti tu negdje uz manju cijenu i upola tdp-a

Ne cuka me koliko troši i koliko topline proizvodi i onako se bliži zima i treba zagrijati prostoriju! 3:)

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3 uplay: StariGAD_HR
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

Odakle si izvukao te informacije i kako misliš da će spustiti TDP i zadržati performanse 1080? Možeš nacrtati i shemu ako hoćeš...

Nope.
12 godina
Pretpostavljam, kako su na 1060 postigli perfomanse jedne 980 uz manji tdp
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

kad je okrljastenalp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

Dobro, i kako onda?

Nope.
14 godina

Kolega ne razmišlja da su možda iscjedili sve s ovim taktovima od preko 2 Ghz. Možda sada budu napredovali ko Intel. Novi CPU, novo sve a iste performanse uz još gore temperature i 100W više.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.8.2017 23:12 (itomic009).
12 godina
neaktivan
AMD Vega

Ako i bude na razini GTX 1080 verzija GTX 2070 ce unistiti sve jer ce biti po performansama kao GTX 1080ti ako ne i jaca jer kada se malo pogleda GTX970 je ista ili jaca od GTX 780ti, a GTX 1070 je ista ili jaca od GTX980ti tako da ce gtx2070 pomesti sve.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.8.2017 22:38 (Iwan7SeVeN).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Kolega ne razmišlja da su možda icjedili sve s ovim taktovima od preko 2 Ghz. Možda sada budu napredovali ko Intel. Novi CPU, novo sve a iste performanse uz još gore temperature i 100W više.

Zato je i bilo price pocetkom godine da nova nvidia serija ce biti tipa 1000, dobijas 970/980 kao 1060 performanse, 980ti kao 1070, stari titan je 1080 a titan xp/1080ti je realno jedino novo sto je doslo.

16 godina
odjavljen
AMD Vega

Idući bitan pad strujnih i toplinskih zahtjeva vidjet ćemo tek kad dobijemo manji proizvodni proces s manjim naponima. Sve ostalo je mnogo manji napredak. Nvidia može ići na to da sporim tranzistorima reducira leak, ali time će dobiti niže taktove koje je skuplje nadoknađivati brojem jezgara; čipovi su već sada ogromni. Optimizacije na razini tranzistora i potrošnje možemo očekivati tek u novom procesu, uključivo s HBM2 memorijom, ali upitno je kad će to biti. Zasad, mislim da ćemo u najboljem slučaju dobiti istu potrošnju i TDP, ali malo više jezgara i manje taktove. 

Nope.
Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

1060 bi prije bio zamjena za 980, 1070 zamjena Titan X, a 1080 i Xp su pomakli nove granice. Što je po meni više nego dobar pomak za tako kratak vremenski period + Puno ostalih poboljšanja kao npr. potrošnja. To što AMD ne izdaje ništa novo (što se performansa tice) to je druga stvar, naravno Vega ce biti bolja od Polarisa, ali ne zato što su otkrili tajni recept vec zato što mora biti bolja. Kartice takvih performansi je AMD trebao izdati prije godinu dana, ako se želi natjecati sa Nvidiom.

A znamo kako to ide, kad nemaju high end karticu onda se "drže srednjeg segmenta jer to najviše ljudi ima", a kad ima onda obecaju brda i doline. Ako nova serija Nvidijinih kartica bude skalirala performansama kao Pascal naspram Maxwella to ce biti dobar i fer release. Cijena i isplativost je vec druga tema...

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 0:40 (D3lBoy).
8 godina
neaktivan
AMD Vega

ja samo nekuzim kako nvidia moze dovesti 30% vece perf i manji tdp na istom procesu ??

12nm je isti proces samo malo usavrseniji kao 16nm ,i za nvidiju nazvan 12nm

i njene kartice izlaze oko 3-4mjeseca 2018 naj ranije

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

1060 bi prije bio zamjena za 980, 1070 zamjena Titan X, a 1080 i Xp su pomakli nove granice. Što je po meni više nego dobar pomak za tako kratak vremenski period + Puno ostalih poboljšanja kao npr. potrošnja. To što AMD ne izdaje ništa novo (što se performansa tice) to je druga stvar, naravno Vega ce biti bolja od Polarisa, ali ne zato što su otkrili tajni recept vec zato što mora biti bolja. Kartice takvih performansi je AMD trebao izdati prije godinu dana, ako se želi natjecati sa Nvidiom.

A znamo kako to ide, kad nemaju high end karticu onda se "drže srednjeg segmenta jer to najviše ljudi ima", a kad ima onda obecaju brda i doline. Ako nova serija Nvidijinih kartica bude skalirala performansama kao Pascal naspram Maxwella to ce biti dobar i fer release. Cijena i isplativost je vec druga tema...

1070 je na razini 980Ti, ne Titana. 1080 je bio 14% brži od Titana X na stocku, ali samo 3-4% brži od overclockanog. Tek je 1080Ti zaista donio veće performanse.
Sve što se može je povećati broj jezgara. Dok ne dobijemo 10nm čipove. 

Nope.
12 godina
Tonči kaže...

1070 je na razini 980Ti, ne Titana. 1080 je bio 14% brži od Titana X na stocku, ali samo 3-4% brži od overclockanog. Tek je 1080Ti zaista donio veće performanse.

nebitna je tu priča o titanu, uhvatio si se opet nevažnog detalja a počeli smo priču oko očekivanja da će 2060 biti jača od vege 56 ili tu negdje uz upola manji tdp i manju cijenu

što je točno pogrešno u tom očekivanju i zbog čega

1070 je zadržala snagu jedne 980ti i drastično smanjila tdp u odnosu na istu

prije toga je jedna 970 zadržala snagu 780ti i drastično smanjila tdp, a na istom proizvodnom procesu

nevidija ove godine nije izdala ništa novo osim refresha, dakle imaju vremena za novu arhitekturu i zašto bi bilo nerazumno očekivati da će jedna 2060 imati snagu barem kao aktualna 1070, ako ne i više, uz niži tdp

dosad smo svjedočili da upravo na tome grade kampanju i razvoj, zašto bi sad to odjednom stalo

14 godina

Pa možeš ti očekivati što god želiš. Očekivanja su jedno a stvarnost i činjenice drugo. Spomenuo sam primjer Intela što naravno ne znači da Nvidia ne mora uspjeti ali ne znam što ti očekuješ tako ladno da oni samo izbacuju upola brže s upla manjom potrošnjom ?? Kao da je to tek tako !!

12 godina
itomic009 kaže...

Pa možeš ti očekivati što god želiš. Očekivanja su jedno a stvarnost i činjenice drugo. Spomenuo sam primjer Intela što naravno ne znači da Nvidia ne mora uspjeti ali ne znam što ti očekuješ tako ladno da oni samo izbacuju upola brže s upla manjom potrošnjom ?? Kao da je to tek tako !!

ja sam iskazao očekivanja zasnovana na serijama u posljednjih par godina i nevidijinoj politici u kojoj je energetska efikasnost na samom vrhu njihovog interesa i planova

nitko nije rekao da je to "samo tako" izbaciti, ali barem posljednje dvije serije su u tome uspjeli - uspjeli su to sa 9xx serijom, uspjeli su i sa 1xxx serijom

da je pascal izašao ove godine, možda bi još i bilo pitanje koliko imaju vremena za razvoj, no pascal je izašao prije više od godinu dana, do izlaska mainstream volte to je najmanje godinu i pol

po meni to je više nego dovoljno vremena za novu arhitekturu, od koje po svemu sudeći možemo očekivati veće perfomanse i nižu potrošnju, a tu je i drukčiji proizvodni proces

to su moja očekivanja, koja se ne moraju ostvariti - no očekivanja zasnovana na nekoj logici i dosadašnjim primjerima 

a sad još jednom pitam vas s druge strane - zbog čega konkretno mislite da će nvidia podbaciti u tome, s novom arhitekturom i nešto drukčijim proizvodnim procesom?

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Stock to stock je brza i od Titana, Techpowerup na koji se cesto sam referiras kaze da je 1070-ka cca. 12-13% brza od 980Ti, samim time i od stock titana... 

11 godina
neaktivan
AMD Vega

S tim da je 10xx na 16/14 nm a serija 9xx na 28 nm i tu je jedan dio energetske uštede. Trenutno je sve u sveri nagađanja dok ne izađu proizvodi.

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

1070 ima iste performanse tj. u dosta igara i veci od Titan X. A bolje u svim igrama od 980ti, tako da parira Titan Xu, a i sami su tako najavili.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 13:08 (D3lBoy).
12 godina
gil kaže...

S tim da je 10xx na 16/14 nm a serija 9xx na 28 nm i tu je jedan dio energetske uštede. Trenutno je sve u sveri nagađanja dok ne izađu proizvodi.

kod pascala su dobili najviše smanjivanjem proizvodnog procesa, to je istina

no što je sa 9xx serijom u odnosu na 7xx seriju koje su obje na istom proizvodnom procesu - 970 je imala snagu 780ti sa skoro duplo manjim tdp-om i to na istih 28nm

sad imaju veći vremenski razmak za razvoj, imaju novu arhitekturu i djelomično novi ili barem dorađeni proizvodni proces

kad na to dodaš da im je smanjenje tdp-a na samom vrhu razvojnih planova, dobiješ sasvim realna očekivanja da će 2xxx serija biti bar djelomično uspješna koliko su bile prošle dvije serije

dakle, gtx 2060 u rangu aktualne 1080 ili najmanje 1070 i tdp-om od 120w je sasvim realno za očekivati, kao i msrp od nekih 250usd

sad to usporedi sa vegom 56...

13 godina
neaktivan

ccc gaming performanse nisu bitne, samo je bitno kako ona kopa :D

P.S. Sto je 2060 a ne 1160?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice