AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 535.822
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: AMD Vega
D3lBoy kaže...

... Iako su govorili kako ce sustic 1080ti, cak i titan X. ...

zar nisu to napravili u onim "profesionalnim" programima?

11 godina
neaktivan

Onda nebi uspoređivali sa 1080ti što je cista gaming kartica.

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
ansha kaže...
BOOMboy kaže...
dreadmoore kaže...

Bili su konkurencija a nisu se nesto potrudili da to ostanu.

Trenutno intel razbacuju kao đubre po njivi, teško je na dva fronta. Stigne i zelena neman na red :)

Prvo nek se oni ustabile i izadju iz debelog deficita...

Nadamo se da budu pa da napokon krenu padati cijene u svim taborima.

Ipak je to dugrotrajan proces... u pitanju je 100 000 Intel  i 10 000 Nvidia zaposlenih vs 9 000 Amd-ovih....a sumnjam da Amd trenutno ima kapacitet za kvalitetnu borbu na 2 fronta :)

15 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Ma kupit ce to rambox, chaselol, dabar solta, xxx i jakovp treba biti fanboy da se to kupi drugacije nemoze.

Ajde budi jednom pametan malo i pogledaj pod moj PC umjesto da se sramotiš, ako sam ja AMD fanboy onda sam i papa; pošto sam do sada kupovao desetak nvidia i doslovno jedan amd/ati grafičku...

dreadmoore kaže...

Nitko nije spomenuo da ti bas moras kupiti novo mozes polovno sad je samo stvar ukusa sta tko voli i kojih je mogucnosti.Ja kupujem vecinom novo.

Naravno kad varaš na porezu, lako tako...

axos kaže...
Tonči kaže...

Malo vjerojatan je zaključak. Vega je minimalno 50% brža od Fury-X. Ne može biti sporija od toga, samo brža. Fiji XT (Fury-X) ima 4096 jezgara na 1,05GHz, a Vega ima 4096 na 1,63GHz, što je točno 55% samo u taktu na maximumu. S obzirom da je AMD najavio i druge promjene na bolje, Vega bi morala ostvariti barem to ubrzanje, ne bi smjela nikako biti sporija. Ako je sporija, to je isključivo zbog drivera i to će se riješiti s vremenom.

Prema testovima, Vega bi trebala biti bliže 1080Ti, nego 1080: https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_1080_Ti/8.html

Pomnoži rezultate FuryX s 1,55 i to je ono najmanje što bi Vega morala moći s dobrim driverom koji radi kako treba.

Postoji li šansa da clock per clock usporedba bude lošija kod Vege nego Fury? Da su nešto drugo smanjili kako bi digli clock, pa da umjesto 55% dobijemo tipa 40%?

Već je mjereno, imaju isti "IPC" iste, performanse na istom cloku, bar sa trenutnim driverima. Možda jedino bude malo bolje ako se poprave driveri.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
15 godina

Pod tvoj pc vidim sve od amd-@ sa iznimkom sto si tek nedavno poceo sire gledati pa si kupio gtx 1080 neznam u cemu je problem.A kako ja dodjem do pc opreme apsolutno nebitna stvar u ovom postu.

8 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Već je mjereno, imaju isti "IPC" iste, performanse na istom cloku, bar sa trenutnim driverima. Možda jedino bude malo bolje ako se poprave driveri.

poprave driveri ???

a daj mi reci kad je to rx vega izasla da ima drivere koje treba popraviti ?

15 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Pod tvoj pc vidim sve od amd-@ sa iznimkom sto si tek nedavno poceo sire gledati pa si kupio gtx 1080 neznam u cemu je problem.A kako ja dodjem do pc opreme apsolutno nebitna stvar u ovom postu.

Vidim da ne čitaš pozorno, do sada sam kupovao samo nvidije jer su mi bile bolje za cijenu, a kada je to bio amd sam njega uzeo, nema tu nikakvog fanbojizma, jedino sam mogao biti nvidia fanboj ali to je bilo davno...

husarim kaže...

poprave driveri ???

Pa izašla je FE verzija i vidi se da ima još posla na driverima.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
Jakovp kaže...
husarim kaže...

poprave driveri ???

Pa izašla je FE verzija i vidi se da ima još posla na driverima.

a bogme na nekakvim driverima su morali igrati i u budimpešti, tamo je bila fx vega i isto su rekli da je bilo nekih trzanja

16 godina
AMD Vega

koliko več rade na vegi i otkad se najavljuje driveri su trebali bit popeglani

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Vega je njihova ako se ne varam prva nova arhitektura otkako je Raja dosao 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ni n od nova, to je i dalje GCN...

16 godina
odjavljen
axos kaže...

Postoji li šansa da clock per clock usporedba bude lošija kod Vege nego Fury? Da su nešto drugo smanjili kako bi digli clock, pa da umjesto 55% dobijemo tipa 40%?

U pravilu - ne. 

ansha kaže...
chaselol kaže...

Ni n od nova, to je i dalje GCN...

Mijenjali su arhitekturu cachea i interkonekcije, tako da bi tu moglo biti razlike (i HBM2 koji koriste je 2048, a ne 4096, što zapravo nije bitno jer je ionako jako brzo, s 512gbps propusnosti). No, FuryX s Fijijem i Vega su vrlo, vrlo slični, a razlikuje ih takt. Performanse ne skaču posve linearno s taktom, ali ni razlika nije 28%. Ne vjerujem da je viša od 10% tj. 50% umjesto 55%. Ono što vjerojatno mogu zeznuti, to je firmware i driver, pogotovo ako je zaista nova arhitektura cachea u pitanju.

Nope.
13 godina
protjeran
AMD Vega

Evo novi video od (škotskog?) proroka 

Uglavnom covjek je dosta detaljno analizirao monitore koji su se koristili na eventu u Budimpesti i dosao do zakljucka da je ovaj lijevi freesync model tj da je lijeva konfiguracija ona sa Vegom. Ljudi koji su sudjelovali na eventu svjedocili su kako im se gameplay cinio fluidnijim na lijevom sistemu, kazu da su imali osjecaj da je na desnom FPS padao ispod 60. Tada je covjek malo pretrazio kako se gtx 1080 ponasa u bf1 i ustanovio da ona tu rezoluciju bez problema drzi iznad 60 FPS, ali jedna gtx 1070 na dijelovima pada ispod 60.

Prva teorija je da se na nvidia konfiguraciji mozda koristila gtx 1070 sto bi objasnilo FPS i cijenovnu razliku od 300$ o kojoj se prica, naime ovaj g-sync monitor koji se koristio je 500$ dolara skuplji od freesync monitora s druge strane, po tome bi se moglo zakljuciti da je Vega koristena na prezentaciji 200 dolara skuplja od gtx 1070, a posto je g-sync 500$ skuplji nvidia sistem na kraju ispadne 300$ skuplji sveukupno.

Druga teorija je da se mozda ipak koristila gtx 1080, ali da su nabrijali AA postavke koje su gladne memorije pa je Vega zbog HBM2 memorije i nekakvog "high bandwith cachea", o kojem je Raja pricao na prijasnjih prezentacijama, bolje gurala igru.

Jos jednu teoriju napisao neki covjek na redditu klik.

Puno je tu nagadanja, ali eto cisto da se ima o cemu raspravljati. 

Moj PC  
4 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Puno je tu nagadanja, ali eto cisto da se ima o cemu raspravljati. 

Kad rece nagadjanje, ne zna se jel to mala ili velika vega 

Evo jos za mozganje

https://twitter.com/BitsAndChipsEng/status/887736810625019910

https://twitter.com/AMD_UK

11 godina
neaktivan
AMD Vega

Znam da zvucim kao abnormalni fanboy, ali kad me zivcira vec to. Zašto nikad nemoramo cekat drivere za Nvidiu? Zašto se za AMD krene uvijek "cekaj za drivere" prije nego je kartica uopce imala 1 official benchmark... Uvijek cekaj, cekaj vegu, cekaj drivere, kad se naprave driveri i izađe vec 2 nove generacije Nvidie onda opet cekaj Navi... A toliko su vremena imali. Najbolje da ostavimo sve i dođemo nagodinu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Znam da zvucim kao abnormalni fanboy, ali kad me zivcira vec to. Zašto nikad nemoramo cekat drivere za Nvidiu? Zašto se za AMD krene uvijek "cekaj za drivere" prije nego je kartica uopce imala 1 official benchmark... Uvijek cekaj, cekaj vegu, cekaj drivere, kad se naprave driveri i izađe vec 2 nove generacije Nvidie onda opet cekaj Navi... A toliko su vremena imali. Najbolje da ostavimo sve i dođemo nagodinu.

cini mi se da je do prioriteta, Ryzen, konzole i low/mid range GPU-i, su im puno bitniji i vazniji za poslovanje od high end GPU consumer segmenta, koji ima vrlo mali udio u njihovom poslovanju

ne ocekujem da se ista bitno promjeniti u tome GPU segmentu jos par godina, dok se AMD kao kompanija skroz ne konsolidira i pocne ubirati plodove ulaganja i ugovora i dogovora, u poslovnom smislu, svega sto su napravili u posljednim godinama sa CPU i konzolama, to je proces koji traje i ne vidi se odmah sad, ali on je itekako postojeci i to su sve ugovori i poslovi koji dugorocno donose samo dobro za AMD

11 godina
neaktivan

Pa najbolje im je donosio ovih godina upravo Polaris, trebaju se tog držat, svakih godinu dvije smanjivat potrošnju i održavat 1080/60fps (kasnije i vece rezolucije). I ici ce im, ali zašto uvijek obecavaju brda i doline i ne dostave to? Zadnji puta kada su blizu nvidiji dosli je bio 290X, ali odma nakon toga je izasao 780ti koji ju je opet stigao. A 290X iako je bila dobra kartica, trošila je i grijala ko pečnica.

FineWine yada yada yada... Od HD7000 do danas je jos uvijek jako slicna arhitektura i svakim updateom drivera poboljsavaju performanse automatski za sve kartice, nije da imaju nešto magicno u sebi.
Zen im je super ispao stvarno, to se cekalo godinama i napokon je stigla konkurencija. Ali GPU nikako sustic, ako priđu onda kasne godinu dana i troše kao Nvidia u SLIu...

16 godina
AMD Vega

bolje im je da ne gube vrijeme i resurse na vegu jer je poprilično zakasnila, štancaj polaris do iznemoglosti

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Baš to, poduplaju proizvodnju Polarisa da ima i za gaming i mine. Zarada do neba, brutalno su zaradili 2013-2014. od mineanja i sad bi.

16 godina
AMD Vega

Nije mi jasno čega se boje proizvođači polarisa, gradi postrojenja,proširi proizvodnju, zaposli mase štanacaj polaris do besvjesti ,iskoristi priliku majke ti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Vega

koliko vremena treba proci da dodju nereferentne vega kad izadju ovi prvi modeli? se zna tocan datum bas izlaska u trgovine ovih referentnih? osla moja 270x sad se integrirana znoji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dery kaže...

Nije mi jasno čega se boje proizvođači polarisa, gradi postrojenja,proširi proizvodnju, zaposli mase štanacaj polaris do besvjesti ,iskoristi priliku majke ti.

Proizvodjaci (ASUD/GIGA/MSI itd) se sigurno boje i ne zele da stancaju toliko kartica jer su valjda sigurni da njihovo hladjenje ne moze izdrzati takav tretman za 3 god garancije koliko daju, zato je i asus/msi izbacio sa 12mjeseci gare, jer ako vrtis ventove na 100% 24/7 i godinu dana.....i vise....

Ali ni to nema pretjerane logike jer ako gledas na ventove kao prvu stvar koja se tu kvari, Sapphire ima "quick swap", XFX ima bez konkurencije najbolje rjesenje za zamjenu ventova "plug'n'play" zapita se covjek sto oni bar ne stancaju? Cudna situacija, nemas nista kupiti na trzistu osim 1050/ti/460 i 1080/ti kartica.....bezveze....

16 godina
odjavljen

Jedino što se tu može pokvariti su ležajevi ventilatora i kondezatori koji imaju vijek trajanja od barem 10 godina pod 24/7 radom kartice. Ventilatori se kvare, ali i oni traju jako dugo, tako da su te priče o kvarovima u pravilu samo metode rušenja cijena na tržištu rabljenih kartica kojih nema, ne zbog ventilatora, nego jednostavno što nema memorije i što proizvodnja ima svoje limite.

Nope.
14 godina
dery kaže...

Zato što ovakva potražnja neće zauvijek trajati i bilo bi bacanje love da proširuju kapacitete.
Dok oni povećaju kapacitete taman potražnja opadne

robimarko@gmail.com
16 godina
odjavljen
AMD Vega

Proizvodni kapaciteti se ne proširuju kako negdje iskoči naglo potražnja. Pogoni koštaju, a pogotovo kad ne proizvode ili ne prodaju proizvedeno. Daleko je bolje/pametnije imati manjak u takvim kratkim potražnjama, pa visoke cijene, nego prepun lager i niske cijene.

I ovo je offtopic - al' dobro, do Vege RX ionako nema ničeg.

Nope.
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Prošlo je vrijeme rudarenja sa blower 290x tako da se ne stavljaju ventovi na 100% jer današnje grafe troše manje i manje se griju.

12 godina
_mark0_69 kaže...

Prošlo je vrijeme rudarenja sa blower 290x tako da se ne stavljaju ventovi na 100% jer današnje grafe troše manje i manje se griju.

ma prošlo je vrijeme loših ventova, to je najbitnije

većina proizvođača sad stavlja double ball bearing ventove koji će trajat duže nego svi ostali dijelovi na grafi

nekadašnji sleeve ventovi su bili problem, pogotovo u vodoravnom položaju

9 godina
Tonči kaže...

Jedino što se tu može pokvariti su ležajevi ventilatora i kondezatori koji imaju vijek trajanja od barem 10 godina pod 24/7 radom kartice. ....

pa i nemaju baš vjek trajanja od 10 godina 0-24, pogotovo ne do vrma koji se na većini modernih kartica prži na 80+ stupnjeva.
osim naravno ako nisu tantalum kondenzatori. oba primjera u privitku.

kondenzatori su najćešći kvar na grafickim karticama,ostalo se praktićki nema šta pokvarit u normalnim uvjetima osim ventilatora.
ako kartica glića ne mora znaćit da je ćip zeznut jer u većini slucajeva su samo kondenzatori izgubili kapacitet i ne dolazi zdrav napon na ćip pa ni ćip ne može radit zdravo.

ALUvsTANTvsTEMP ALUvsTANTvsTEMP
ALU-LIFEvsTEMP ALU-LIFEvsTEMP
16 godina
odjavljen

Nisam još vidio čvrsti kondezator koji je riknuo prije nekoliko godina korištenja, a grafičke kartice ne traju toliko. Svake 2 do 3 godine imamo duplanje performansi u istom cjenovnom razredu. Držanje kartica dulje od 3 godine nema smisla.

Nope.
17 godina
odjavljen
AMD Vega

R9 290 je izašla prije 3.5 godine pa i je i danas i više nego OK za igranje novih naslova.

Moj PC  
11 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice