AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 535.815
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: AMD Vega

HBM2... Nebi se cudio da bude ista cijena kao 1080 pa i veca za top RX Vega model... Ništa, mijenjamo teoriju, cekajte Navi bit ce vrh!

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 14:19 (D3lBoy).
13 godina
protjeran

Budemo vidjeli kad izade sta ce biti, sva sreca krajem mjeseca su najavili pretstavljanje na Siggraph sajmu klik. Ako cijena bude kao sto ti kazes dode mi drago sto jos uvijek nisam prodao rx 470, nacekao bi se do nove kartice. 

12 godina
AMD Vega

budimpešta... prvo gejmanje s rx vegom

ne izgleda na dobro čim su se toliko potrudili da zamuljaju bilo kakvu mogućnost raspoznavanja, dakle ciljaju na to da bez frapsa nemereš skužit razliku u odnosu na 1080

jedino pozitivno je ova najava cijene, no opet tu nije jasno koliko bi trebala biti jeftinija bez razlike u cijeni monitora

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
AMD Vega

AMD mora igrati na cijenu ako nije uhvatio 1080Ti. 

Nope.
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

jedan zaključak ovakvog predstavljanja je da nisu uhvatili niti 1080, a kamo li 1080ti

drugi bi bio da namjerno skrivaju perfomanse, samo ne kužim što bi im to trebalo donijeti u bilo kojem smislu

15 godina
AMD Vega

Ma kupit ce to rambox, chaselol, dabar solta, xxx i jakovp treba biti fanboy da se to kupi drugacije nemoze.

Moj PC  
1 8 hvala 0
9 godina
Bas to razmisljam da svejedno nema smisla skrivat performanse, mozda imaju neki hardverski problem.
13 godina
neaktivan

Da, uzecu sigurno nesto jace od 470/1060 za 1080p 60hz gaming 

Strasno koliko dugo su neki aktivni na ovom forumu a ne znaju koristiti hardver kako treba 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.7.2017 11:11 (chaselol).
9 godina
Kupicu karticu koja bude nudila vise perf/$ i koja uz to bude nudila bolju podrsku za dx12 i vulkan jer mislim da ce to postat jako bitno u buducnosti,plus iman freesync monitor. Sta bi ti uzea na mom mistu?
12 godina
dabar_solta_V2 kaže...
Bas to razmisljam da svejedno nema smisla skrivat performanse, mozda imaju neki hardverski problem.

jasno mi je kad skrivaju perfomanse na duži rok, pa iz zasjede zaskoče protivnika, kao što su zaskočili intel

ali na ovako kratkom roku do izlaska ne vidim nikakvog smisla - ako je jeftinija i jača makar u par igara od 1080, pa daj to na sva zvona neka trešti da već sad krenu ljudi u kredite i preordere

dabar_solta_V2

ako će biti jeftinija od 1080, a barem tu negdje ili jača u perfomansama, pa makar perfomanse rasle tek nakon par mjeseci, usput ti nije bitna potrošnja i zagrijavanje - nemaš se što misliti

s druge strane, kad smo toliko dugo čekali na vegu, isplati se pričekati još koji mjesec i na konkurenciju, jer ako se vega jedva nosi sa godinu dana starom konkurencijom, kako će tek izgledati prema 2xxx seriji

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.7.2017 11:24 (picajzla0707).
15 godina

Pa gtx 1070 ili 1080 posto po ovim postovima vasim vega nije nista ponudila ono sto dosad nije vidjeno a taj freesync zamjeniti za g-sync uz neku malu doplatu.A sto se tice buducnosti pa nisu nesto azurni sa dx12 i vulkanom.

Picajzla:Amd je pokazao svoju nemoc u trenutku kad su izbacili u seriji r9 2xx dobro svima poznatu r9 295x2 koja je rusila rekorde 2 mjeseca do trenutka kad je izasao pascal gtx 1xxx  sama fury i nano su vec bili promasaj koji sa hbm memorijom nisu nista postigli osim visoke cijene.Isto to rade sa trenutnom vegom samo se slepaju uz nvidiu a oni su uvjek korak ispred njih.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.7.2017 11:42 (dreadmoore).
13 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Pa gtx 1070 ili 1080 posto po ovim postovima vasim vega nije nista ponudila ono sto dosad nije vidjeno a taj freesync zamjeniti za g-sync uz neku malu doplatu.A sto se tice buducnosti pa nisu nesto azurni sa dx12 i vulkanom.

Nadoplata za g-sync je cca 1000kn pa cak i vise, bas sam provjerio ovaj svoj monitor koji dolazi u freesync i g-sync izvedbi na nabavi i alzashopu i razlika je 1000kn, kod Asus PG278Q i MG278Q je razlika 1200kn na nabavi i opet ista prica na alzashopu. Kad jos tome dodas tih 100$ koji se spominju u clanku koji je stavio picajzla0707 dode se do razlike od cca 2000k, nema sta skroz "mala nadoplata"...

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.7.2017 11:51 (war3_tft).
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Ma kupit ce to rambox, chaselol, dabar solta, xxx i jakovp treba biti fanboy da se to kupi drugacije nemoze.

Ako je netko fanboy ovdje onda si to baš ti 

Kao što rekoh, očekujet dobru AMD grafu oko 2020. kada izlazi PS5.

15 godina

Nitko nije spomenuo da ti bas moras kupiti novo mozes polovno sad je samo stvar ukusa sta tko voli i kojih je mogucnosti.Ja kupujem vecinom novo.

17 godina
odjavljen

I kave to veze ima* Znači ako ikada kupim AMD grafu automatski sam fanboy? Daj odrasti. Hejtaš ko malo djete.

15 godina

Kupuj ti sebi sto zelis u mid rangeu sto se mene tice ali u high amd nezna gdje se nalazi .

13 godina
neaktivan
AMD Vega

http://hexus.net/tech/news/graphics/108055-amd-rx-vega-pitted-nvidia-gtx-1080-budapest/

AMD said that the Vega RX system as demonstrated cost US$300 less than the Nvidia one.

Now, if the comparison involved FreeSync and G-Sync monitors about $200 of that can be accounted for by this simple choice.

Pa ono ima potencijala, sigurno ako je 100$ jeftinija od 1080 a nudi taj rang ili 7-10% manje nije to lose nikako

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Kupuj ti sebi sto zelis u mid rangeu sto se mene tice ali u high amd nezna gdje se nalazi .

A tko to spori? Ja sigurno ne pa ne vidim zašto me prozivaš za fanbojizam. Ovu Vegu sigurno nikada nebudem kupio, kao ni jednu grafu sa ogromnim TDP-om. Najtoplija grafa zadnjih godina mi je bila Nvidija GTX 770 i to mi se više neda ponoviti. 

12 godina
picajzla0707 kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

jasno mi je kad skrivaju perfomanse na duži rok, pa iz zasjede zaskoče protivnika, kao što su zaskočili intel

ali na ovako kratkom roku do izlaska ne vidim nikakvog smisla - ako je jeftinija i jača makar u par igara od 1080, pa daj to na sva zvona neka trešti da već sad krenu ljudi u kredite i preordere

moze AMD sad objavit sve informacije (hardverske+cijena) i onda isti ili iduci dan nvidia snizi po potrebi cijene 1060/1070/1080 i ujebe cijeli launch AMDu..

i tko ce onda preoderati Vegu ako mogu odmah dobiti 1080 koja je jeftinija ili iste cijene?

15 godina
dreadmoore kaže...

Picajzla:Amd je pokazao svoju nemoc u trenutku kad su izbacili u seriji r9 2xx dobro svima poznatu r9 295x2 koja je rusila rekorde 2 mjeseca do trenutka kad je izasao pascal gtx 1xxx  sama fury i nano su vec bili promasaj koji sa hbm memorijom nisu nista postigli osim visoke cijene.Isto to rade sa trenutnom vegom samo se slepaju uz nvidiu a oni su uvjek korak ispred njih.

Mala nadoplata za g-sync? daj odi te gluosti baljezgat na trznicu negdje... kod 24" (1920x1080) i 144 Hz razlika je cca 180$ i to u Americi. Pricas o nekim amd fanboyevima a dosta je ocito u sta ti onda spadas...  Nvidia nema konkurenciju u visem segmentu i to je jasno ko dan. Ali zato je bolje srat po svemu drugom nego se nadat da ce konkurencija ponudit nesto slicno pa mozda i cijene padnu a performanse odu gore( kao kod Ryzena). Pa onda dabog nvidia nikad nemala konkurenciju i nasljednik 1070/1080 bude kostao 1000/1500 eur pa ce svi bit sretni i veseli po tom izopacenom misljenju...

15 godina
AMD Vega

Bili su konkurencija a nisu se nesto potrudili da to ostanu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.7.2017 13:28 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Fanu kaže...

moze AMD sad objavit sve informacije (hardverske+cijena) i onda isti ili iduci dan nvidia snizi po potrebi cijene 1060/1070/1080 i ujebe cijeli launch AMDu..

i tko ce onda preoderati Vegu ako mogu odmah dobiti 1080 koja je jeftinija ili iste cijene?

možda je i tako, onda svakako treba pričekati i takvu reakciju, pa onda odmjeriti što je bolje

najbolje je ipak pričekati par mjeseci da nevidija izbaci voltu, do tad će i vega sazrijeti s driverima i točno ćemo znati na čemu smo

zamisli da uzmeš vegu za cca 4.000 kuna, a par mjeseci kasnije izađe gtx 2070 za 3.000+ kuna, jača, hladnija i s duplo manjom potrošnjom

16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

jedan zaključak ovakvog predstavljanja je da nisu uhvatili niti 1080, a kamo li 1080ti

drugi bi bio da namjerno skrivaju perfomanse, samo ne kužim što bi im to trebalo donijeti u bilo kojem smislu

Malo vjerojatan je zaključak. Vega je minimalno 50% brža od Fury-X. Ne može biti sporija od toga, samo brža. Fiji XT (Fury-X) ima 4096 jezgara na 1,05GHz, a Vega ima 4096 na 1,63GHz, što je točno 55% samo u taktu na maximumu. S obzirom da je AMD najavio i druge promjene na bolje, Vega bi morala ostvariti barem to ubrzanje, ne bi smjela nikako biti sporija. Ako je sporija, to je isključivo zbog drivera i to će se riješiti s vremenom.

Prema testovima, Vega bi trebala biti bliže 1080Ti, nego 1080: https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_1080_Ti/8.html

Pomnoži rezultate FuryX s 1,55 i to je ono najmanje što bi Vega morala moći s dobrim driverom koji radi kako treba.

Nope.
12 godina
AMD Vega

samo sam komentirao amd-ovo prvo predstavljanje vege rx

sami su stavili usporedbu sa 1080, poskrivečki, bez konkretnih usporednih podataka i kako izgleda - nitko ne kuži što je vega, a što 1080

nadajmo se da je to ipak skrivanje pravih perfomansi u cilju zavaravanja protivnika

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
dreadmoore kaže...

Trenutno intel razbacuju kao đubre po njivi, teško je na dva fronta. Stigne i zelena neman na red :)

15 godina
protjeran
BOOMboy kaže...
dreadmoore kaže...

Trenutno intel razbacuju kao đubre po njivi, teško je na dva fronta. Stigne i zelena neman na red :)

Prvo nek se oni ustabile i izadju iz debelog deficita...

8 godina
ansha kaže...
BOOMboy kaže...
dreadmoore kaže...

Prvo nek se oni ustabile i izadju iz debelog deficita...

Kako u suficit bez borbe, pa moraju nekom otkinut dio kolača 

12 godina
BOOMboy kaže...

Kako u suficit bez borbe, pa moraju nekom otkinut dio kolača 

s ovakvim najavama vege dobro je ako skupe i mrvice, a ne da će otkidat komade

ali nadajmo se iznenađenju

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Malo vjerojatan je zaključak. Vega je minimalno 50% brža od Fury-X. Ne može biti sporija od toga, samo brža. Fiji XT (Fury-X) ima 4096 jezgara na 1,05GHz, a Vega ima 4096 na 1,63GHz, što je točno 55% samo u taktu na maximumu. S obzirom da je AMD najavio i druge promjene na bolje, Vega bi morala ostvariti barem to ubrzanje, ne bi smjela nikako biti sporija. Ako je sporija, to je isključivo zbog drivera i to će se riješiti s vremenom.

Prema testovima, Vega bi trebala biti bliže 1080Ti, nego 1080: https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_1080_Ti/8.html

Pomnoži rezultate FuryX s 1,55 i to je ono najmanje što bi Vega morala moći s dobrim driverom koji radi kako treba.

Postoji li šansa da clock per clock usporedba bude lošija kod Vege nego Fury? Da su nešto drugo smanjili kako bi digli clock, pa da umjesto 55% dobijemo tipa 40%?

11 godina
neaktivan
AMD Vega

Znao sam, sad ce bit "bar je dobra cijena", a onda za mj. - dva "nisu oni ni planirali sustizat 1080ti". Iako su govorili kako ce sustic 1080ti, cak i titan X. Nek se drže srednjeg nivoa, tamo dobro stoje.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
2 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice