AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 535.868
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
AMD Vega

Nije bas uvjerljivo, tako nesto je uostalom vec testirao Steve Burke sa GamersNexus, naljepio AIO na Vegu FE i klokao je do daske, 1700/1100, i u igrama je tu negdje kao lagano kloknuta gtx 1080 na 1970MHz, sa time da 1080ku mozes za jos preko 100MHz klokat i to sa zracnim hlađenjem 

Skrolaj prema dnu pa ces vidjet grafove nekoliko testiranih igara i usporedbe klik

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Re: AMD Vega
Lucidius kaže...

....

sta si tako napet na vegu , ko da želiš da bude loša .

mislim da treba cekat i drivere i release rx vege za pricat o performansama jer navodno gaming driveri uopce ne rade.
dok s druge strane pro driveri rade i tu je vega po performansama otprilike di se i oćekuje da bude .

12 godina
dabar_solta_V2 kaže...

mislim da treba cekat i drivere i release rx vege za pricat o performansama jer navodno gaming driveri uopce ne rade.
dok s druge strane pro driveri rade i tu je vega po performansama otprilike di se i oćekuje da bude .

ono što treba čekat je konkurencija

jer vegu čekamo i čekamo i čekamo toliko dugo da čak i da bude 25% jača od fe verzije, volta je preblizu da bi se zalijetalo

mensčini da amd gpu treba pomak u stilu rajzena, a vega, bojim se, će prije sličiti na zambezi

15 godina
protjeran
AMD Vega

Mozda najbolje da raspuste graficki odjel i fokusiraju se na CPU-e gdje im ide puno bolje...

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.7.2017 23:01 (ansha).
Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...

sta si tako napet na vegu , ko da želiš da bude loša .

Burazeru, nemam ja sta bit napet, meni svejedno kakva god da bude, samo sam jedan od rijetkih koji je objektivan i realan, to ti je surova realnost a mi mozemo pakirat Vegu u celofan do presutra i govorit kako je brutalna, samo sta od toga nitko nece imat koristi i smao ce bit hladnih tuševa kad dođe, ovako kad znas sta ocekujes ili ocekujes manje od onoga sta si cuo mjesta za razocarenje nema. 

EDIT:

Malo mi fali da maknem 1080ku sa oglasa, do nove godine ionako nebudem nista bolje osim 1080ti mogao kupiti koja mi je za 1440p nepotrebna a za 4K preslaba, a sumnjam da cu i 2 mjeseca izdrzati bez grafe tako da bi samo ulazio u nepotreban trosak kupnjom 1080ti i brzom prodajom pred Voltu...

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.7.2017 23:25 (Lucidius).
9 godina
Lucidius kaže...
... meni svejedno kakva god da bude, samo sam jedan od rijetkih koji je objektivan i realan, to ti je surova realnost ...

i ja san objektivan i ne zanima me ni koja je firma ni ništa, zato mi nije jasno cemu blatit nesto na osnovu testova koji su rađeni na necem drugom i s driverima koji vjerovatno ne rade.. jednostavno treba prićekat jer je slićna prića/marketing bia s zen procesorima prije releasea.bilo je katastrofa su pa su ispali malo bolji pa se zbog toga bolje prodaju nego da su bilo malo lošiji od najavljenih.

15 godina
AMD Vega

Ma cekat voltu to je najbolja opcija opet ubost neku 2070 ili kako se vec bude zvala koja ce imati bar 20-30% bolje preformanse od prethodnog modela.Vega nista nece donjeti ono sto jos nismo vidjeli samo povecanu potrosnju i hbm2 memoriju.Mene moze jedino kupiti ako bude cijena manja i bolje preformsnse a u sto nevjerujem pogotovo zbog hbm2 memorije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Vega

AMD bi mogao izbaciti dobar GPU oko 2019./20. kako se bude bližio izlazak PS5 konzole. Ovo sad je gotovo sigurno promašaj osim ako nebudu super jeftine, a to nema šanse zbog hbma.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...

i ja san objektivan i ne zanima me ni koja je firma ni ništa, zato mi nije jasno cemu blatit nesto na osnovu testova koji su rađeni na necem drugom i s driverima koji vjerovatno ne rade.. jednostavno treba prićekat jer je slićna prića/marketing bia s zen procesorima prije releasea.bilo je katastrofa su pa su ispali malo bolji pa se zbog toga bolje prodaju nego da su bilo malo lošiji od najavljenih.

Sve radi, i ti testovi su na jacem modelu tako da cak i da drajveri nisu na najvisem nivou to ti je to sta mozes ocekivat od gaming verzije koja je slabija verzija od te FE. Cim vidim skoro 300w TDP-a odma se okrecem cak i da ima 10 posto bolje performanse, a kamoli losije kako i govore testovi i snimke.

ZEN nikad nije ni imao lose glasine i usporedbe prije releasea, od starta je uspoređivan sa i7 6900k 

EDIT:

Ova situacija sa Vegom me podsjeca na one dane kada se cekalo na dolazak Ryzena 5, kao imat ce manje jezgri pa ce se klokat sigurno na 4.5GHz i biti Gaming killer, ana kraju prc, isto ce biti i sada sa Vegom, tj ovim ultra spešl gaming modelom 

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.7.2017 1:48 (Lucidius).
9 godina
Lucidius kaže......

Cim vidim skoro 300w TDP-a odma se okrecem cak i da ima 10 posto bolje performanse, a kamoli losije kako i govore testovi i snimke.

....

taj tdp je nebitan isto ko ni efikasnost arhitekture za tebe ko krajnjeg korisnika, 300w tdp samo znaci da je die size oko 500mm2.
1080ti je isto oko 500mm2 tj isto oko 300w tdp , a par postova prije si reka da ces uzet 1080ti, kontradiktoran si sam sebi nekad.

15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
Lucidius kaže......

Cim vidim skoro 300w TDP-a odma se okrecem cak i da ima 10 posto bolje performanse, a kamoli losije kako i govore testovi i snimke.

....

taj tdp je nebitan isto ko ni efikasnost arhitekture za tebe ko krajnjeg korisnika, 300w tdp samo znaci da je die size oko 500mm2.
1080ti je isto oko 500mm2 tj isto oko 300w tdp , a par postova prije si reka da ces uzet 1080ti, kontradiktoran si sam sebi nekad.

Efikasnost arhitekture je najbitnija jer tdp je ogranicen, vec ovih 300W je forsiranje kako bi se izvukla i zadnja mrva performansi. Perf./watt je SVE.

9 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...

Ma naravno, sta bi to bilo bitno, a to sta ce se grijat kao toplana kako se tko snađe 

Inace, 1080ti ima 250w TDP, a nigdje nisam rekao da cu je kupit.

17 godina
odjavljen
AMD Vega

1080 ti ima 250 w TDP ali ide i do 300  tu je negdje sa 290X koji mnogi smatraju drlogom.

http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-gtx-1080-ti-gaming-x-review,7.html

Ali OK, isporučuje veče performanse po watu.

Ak želite nisku potrošnju tržite se GTX 1060/ RX 470 ili još bolje GTX 1050 ti 

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
protjeran
AMD Vega

Naravno da ide vise kada su to custom modeli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Vega

Vega danas live, samo koliko ce informacija biti o njoj....eh to je vec upitno :)

http://www.game-debate.com/news/23319/amd-to-tour-radeon-rx-vega-graphics-cards-first-showcase-in-budapest-on-july-18

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Vega

A bit će 370W TDP lagano kloknuta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
sta me se tice moze bit i 800w ako bude razumna cjena kupujem
12 godina
Taman prodas kamin i zalihu drva, nece ti vise trebati :)))
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Vega

To je pozitivno za zimu ali treba dobra klima za ljeto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
sta me se tice moze bit i 800w ako bude razumna cjena kupujem

Omjer cijene i performansi ce biti losiji nego Pascalov prije vise od godine dana... Samo fanboy rlto moze uzet, ko i Fury kad je izasao..

15 godina
protjeran

Treba gledat founders-icu jer se s njom performanse usporedjuju. Cinjenica je da sa vise od godine dana zakasnjenja izbacuju manje efikasnu arhitekturu - mislim na perf/watt...

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 11:05 (ansha).
16 godina
neaktivan
AMD Vega

Toliko odgađaju tu karticu da vjerovatno znaju da nema šta tražit protiv konkurencije :D Još 2 godine će se pričat o Vegi.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Vega

Zeznuo sam se, ide i do 440W

https://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/AMD-Radeon-Vega-Frontier-Edition-16GB-Liquid-Cooled-Review/Overclocking-and-C

Performanse li/la, cijena zbog HBM-a bu loša....loše, loše. Koma.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Treba gledat founders-icu jer se s njom performanse usporedjuju. Cinjenica je da sa vise od godine dana zakasnjenja izbacuju manje efikasnu arhitekturu - mislim na perf/watt...

Istina, ali imaju drugačiju arhitekturu... već sam pisao o tome, i tu AMD-u nema pomoći baš... na ovome nešto dobiju, nešto gube. Generalno, bolje je na dulji rok (iako to već godinama ide kao ista mantra), za konzole, ali igre se drže čvrsto, tržište na PC-u je većinom NV.

Nope.
11 godina
neaktivan
AMD Vega

"Čekaj Vegu, čekaj Vegu... Vega ce bit revolucija! Čekaj Vegu!"
Ko je čeko... načeko se. Ako je vama ta potrošnja ok u 2017. pored svih ostalih novih kartica pa cak i Polarisa onda ne znam. Potrošnja će bit opravdana ako nadmaši 1080ti u performansama, a neće.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Ako bude ko 1080 obicna za manje para koga briga za potrosnju?
A kako je s amd karticama uvik cekanje optimizacija ,ne bi se cudi da presisa i 1080ti za koji mjesec dva nakon releasea :)
15 godina
AMD Vega

Zelena boja odmara oci a crvena kvari vid tako da ostajem na zelenom taboru

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Zeznuo sam se, ide i do 440W

https://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/AMD-Radeon-Vega-Frontier-Edition-16GB-Liquid-Cooled-Review/Overclocking-and-C

Performanse li/la, cijena zbog HBM-a bu loša....loše, loše. Koma.

Znaci imamo visoku potrosnju, performanse koju su vec videne kod drugih (s tim da sumnjam da ce sustici 1080ti) i ako cijena bude visoka kako ti kazes nitko nebi kupio te kartice, tako da se ja jos uvijek u cijeloj toj jednadzbi nadam da ce ipak cijena biti ok pa ce iz tog razlika te kartice ipak biti ok kupnja. Evo ja bi prvi uzeo neku verziju Vege unatoc manama ako cijena bude ok jer mi je freesync nesto najbolje sto sam vidio, a nisam lud placati g-sync. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice