AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 805.033
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
=xfact= kaže...

tata ceka vegu. sada mi se uopce neisplati ici na nista drugo..  a i zen me zanima sto ce pokazati.. 

i ja čekam...i to me kolje

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Za sada samo 3, čeka se Zen a do tada još 3 i isti setup.

root
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2016 20:43 (zoharbizo).

5 0 hvala 0
15 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

Za sada samo 3, čeka se Zen a do tada još 3 i isti setup.

Nije valjda da mineat hoces?

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Mine za sada, u međuvremenu 4 way CF review kad bocnem noviji CPU i platformu.

root

1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

Koju verziju si uzeo?

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

I kakva je racunica? Meni se cini jako lose i neisplativo..

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Svaki dan ide gore tezina mininga, tak da jedino mozes profitirati ako se poveca vrijednost te valute. Bitcoin dok je izasao je vrijedio nesto jako sitno a sada je skoro 700eur. Oni koji su jako rano zapoceli sa miningom bitcoina oni su profitirali, sve ostalo je lutrija. Spremas valute i preprodajes kad mislis da najvise vrijedi

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kada sam ja mineao Litecoin, kako je vrijeme prolazilo sve je teze bilo izmajnat jedan, a vrijednost mu je strašno padala pa sam prestao nakon 1 i pol

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2016 3:27 (D3lBoy).
9 godina
zasto svi uzimaju graficke kad ima baš hardver za mining koji bi treba i manje trošit i bit brži ?
13 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
zasto svi uzimaju graficke kad ima baš hardver za mining koji bi treba i manje trošit i bit brži ?

Daleko lakse i brze se prodaju dalje graficke kad im ostane godina dana garancije 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Iskreno mining mi je zahebancija malo, to sam sebe tješim da sam kupio za to a zapravo mi fali PC jer otkad radim nisam imao vremena za pošteni PC.

Pare mi nisu problem tako da

root

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

Iskreno mining mi je zahebancija malo, to sam sebe tješim da sam kupio za to a zapravo mi fali PC jer otkad radim nisam imao vremena za pošteni PC.

Pare mi nisu problem tako da

Tako vec da, jer kupovat samo za mining misleci da ces zaradit bi bio zajeb...

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Taj hardwer za mining neces nikada dobiti u roku, prodaju ga kada vise nemaju koristi od njega, rok dostave cca 3mj, tak da je to banana, mislim da je trenutno bolji izbor cpu mining, znaci kriptovalute koje koriste samo cpu za mining pa uzmes dual socket plocu i dva xeona i udri, veca vjerojatnost da ces tu zaraditi nego na gpu miningu.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Setup montiran, procesor mi nije usko grlo :DDD

Propus XII 3.5GHZ, ima li tko kakvu želju?

root

1 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Eto i konacnog odgovora koja je najbolja RX 480:

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
toxic kaže...

U video se prica koja kartica ima najbolji "cooling solution", a ne konkretno koja je najbolja, nije to valjda jedini uvjet za ustvrditi koja je kartica bolja?

S druge strane zar nije malo smijesno usporedivati fanove razlicitih velicina na istim RPM, sto nije logicno da ce pri istim RPM veci fanovi (naravno ako su odradeni kako treba, a kod MSI jesu) bolje hladiti tj upuhivati vise hladnog zraka od onih manjih? Zato GTR i ima za 1300 okretaja veci max RPM. Ako pogledamo ovaj video

gdje GTR radi na RPM-ovima koji su predvideni za njene fanove vidi da su temp puno nize.

Kad pricamo o rx 480 seriji MSI i GTR su definitivno najbolje verzije i ne moze se fulat s nijednom, ali kad se sve zbroji i oduzme bolja kartica mi se ipak cini GTR jer ima najbolji PCB u seriji, dual bios, backplate, fanovi se lako zamjene i jeftinija je.

13 godina
neaktivan
toxic kaže...

MSI je bolja iskljucivo zbog cinjenice da kad ti crkne vent nakon 2 god i 11 mjeseci ti dobijes novu grafu,dok sa XFX dobis novi vent 

9 godina
chaselol kaže...

MSI je bolja iskljucivo zbog cinjenice da kad ti crkne vent nakon 2 god i 11 mjeseci ti dobijes novu grafu,dok sa XFX dobis novi vent 

mozda xfx ima odlican pcb ako tvornica pretpostavlja da će nadživit par ventilatora od kojih svaki ima deklarirano bar 10k radnih sati.
s njihove strane ogromna ušteda na rma ,ali su potrošili u startu malo više na pcb.

12 godina
dabar_solta_V2 kaže...
chaselol kaže...

mozda xfx ima odlican pcb ako tvornica pretpostavlja da će nadživit par ventilatora od kojih svaki ima deklarirano bar 10k radnih sati.
s njihove strane ogromna ušteda na rma ,ali su potrošili u startu malo više na pcb.

ne bi da sve ostale krepivaju ko muhe, eto msi propade od silnih warranty requesta

pa nisu baš stavili zadnje smeće od komponenti da bi to nekog trebalo previše brinuti

kolega je ipak stavio konkretni test sa brojem rpm-a i temperaturom u brojkama, ovo vaše s pcb-om ulazi pomalo u domenu teorija zavjere - uzmeš msi i pozdravi se s grafom

osim ako možete i sami složit neki kokretni test ili dati brojke koliko bi xfx zbog boljeg pcb-a trebao duže trajati (i koliko je to bolje, pitanje je - duplo, triput, 0,2% ili koliko?)

koje su to komponente koje su tako loše, kad bi otprilike trebale krepat, dajte recite ljudima da znaju, nije fora da to držite za sebe i kesuljite se ovim što su nasjeli i uzeli to smeće koje samo čeka kad će cicikrepnut

11 godina

Malo su mu čudni testovi, malo prevelike razlike u temperaturi s obzirom na broj okretaja, ali ok.

Mislim da visoka temperatura definitivno ima najveći efekt na sam chip jer je tamo najveća hrpetina tranzistora čiji je vijek trajanja itekako temperaturno zavisan, puno više od 2-3 puta kada ide iznad 70 stupnjeva.

13 godina
neaktivan

Nisam aludirao na tu pricu, nego sam samo rekao da u slucaju da ti vrisne vent (najgluplji kvar graficke) da ces kod XFX-a dobiti zamjenski vent, a ovamo novu grafu.... nista vise 

13 godina
protjeran
Niti ce msi krepat zbog losijeg pcb-a, niti ce gtr jer je 5 stupnjeva toplija, al ako vec usporedujemo dvije kartice onda je u najmanju ruku bezveze uzet jednu stvar u kojoj je jedna malo bolja od druge i to dizat u nebesa, a s druge strane sve ostalo podcjenjivati.
14 godina
Jakovp kaže...
zoharbizo kaže...

Koju verziju si uzeo?

Single fan true OC.

root
12 godina
war3_tft kaže...
Niti ce msi krepat zbog losijeg pcb-a, niti ce gtr jer je 5 stupnjeva toplija, al ako vec usporedujemo dvije kartice onda je u najmanju ruku bezveze uzet jednu stvar u kojoj je jedna malo bolja od druge i to dizat u nebesa, a s druge strane sve ostalo podcjenjivati.

ma stvar je u tome da se uzima jedna stvar koja je daleko važnija - potencijal hlađenja ćeš itekako osjetiti svakodnevno, bilo u nižoj temperaturi ili u nižoj buci

a što konkretno imaš od te prednosti "boljeg" pcb-a ako jedan od njih nije baš teški odron da samo čekaš kad će krepat, osim saznanja da je pcb, eto, nešto bolji

u krajnjem slučaju uspoređuju se dvije najbolje 480, nit je xfx toliko bolja radi pcb-a, niti je msi toliko bolji radi nižih okretaja

jednostavno, obje grafe su odlične, ako želiš nešto tišu grafu biraš msi, ako ti je važnija mogućnost micanja ventova uzmeš xfx

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Msi, msi, msi, bla bla bla. Xfx njnj nj.

Sto ste upilali vise, pogotovo ovi sto nemaju Rx480. Tu cilu stranu teme ponavlja se ista prica koji svi znamo napamet vec 100-ti put.

Treba biti iskren, biraju se najbolje od O.K. grafi, nigdje izvrsnosti, niti posebnih modela. :P

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Kad pricamo o rx 480 seriji MSI i GTR su definitivno najbolje verzije i ne moze se fulat s nijednom, ali kad se sve zbroji i oduzme bolja kartica mi se ipak cini GTR jer ima najbolji PCB u seriji, dual bios, backplate, fanovi se lako zamjene i jeftinija je.

A 5 godina garancije? :)

mojpismonosa
15 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...
Jakovp kaže...
zoharbizo kaže...

Koju verziju si uzeo?

Single fan true OC.

Super, isto kao i ja Ako budeš overklokirao reci koliko si uspio dobiti.

Svi smo mi Mentalist.
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ovaj review sto je Toxic stavio je skroz djeciji, lik je zakljucio da je nesto tisa na istom rpm i jednako potencijalno hladna/topla grafa bolja.

Daj molim te! Od kad je to presudno kod grafe, pogotovo kod AMD-a, to je izmisljanje magle.

Podsjetilo me na stvaranje problema oko potrosnje AMD naspram Nvidie.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
war3_tft kaže...

ma stvar je u tome da se uzima jedna stvar koja je daleko važnija - potencijal hlađenja ćeš itekako osjetiti svakodnevno, bilo u nižoj temperaturi ili u nižoj buci

a što konkretno imaš od te prednosti "boljeg" pcb-a ako jedan od njih nije baš teški odron da samo čekaš kad će krepat, osim saznanja da je pcb, eto, nešto bolji

u krajnjem slučaju uspoređuju se dvije najbolje 480, nit je xfx toliko bolja radi pcb-a, niti je msi toliko bolji radi nižih okretaja

jednostavno, obje grafe su odlične, ako želiš nešto tišu grafu biraš msi, ako ti je važnija mogućnost micanja ventova uzmeš xfx

Slazem se da su temperature vazne tu se nema sto reci, ali trebao si podcrtati i nastavik koji kaze "u kojoj je jedna malo bolja od druge", jer kod te dvije kartice razlika je doslovce u par stupnjeva. Mene jedino u cijeloj prici smeta sto se zbog tih par stupnjeva koji idu u korist msi njoj zna davati tolika prednost, sa svime ostalim se u potpunosti slazem. Na kraju krajeva lijepo je da imamo dva odlicna izbora kod rx 480 serije. 

14 godina
Jakovp kaže...

Super, isto kao i ja Ako budeš overklokirao reci koliko si uspio dobiti.

Kakav ti je Asic quality, meni je jedna 80 a druga 64, treća neznam, možda odlična :D

root
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice