AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 811.108
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Polaris
dabar_solta_V2 kaže...

150w 6pin pcie

6 Pin PCI-E može povući 75W, preko PCI-E utora na ploči vuče isto toliko, znači max. 150W kako kaže kolega.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
9 godina

dobro , kako onda 8 pin može 150w a ima samo dodatne 2 mase nema dodatnih 12v vodova?

btw ne postoji limit osim onaj u snazi napajanja i debljini žice, tj može se povuć 20A preko 6pin konektora ako kartica to zahtjeva.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2016 16:28 (dabar_solta_V2).
12 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
itomic009 kaže...

Pa ja ne znam odakle ti izvlačiš te svoje informacije ali to je potpuno netočno, baš potpuno netočno !! Kartica koja ima jeda 6 pin konektor može povuči MAXIMALNO 150W i to cijela kartica, ne samo chip plus ram dodatno ili što već ne si ti sam sebi to zamislio. Dakle CIJELA GRAFA toliko može povuč i to MAXIMALNO. Ne može više nikako. U prosjeku će grafa konfiguracije s jednim 6pin konektorom trošit oko 120W u gamingu.

pa osnove elektrotehnike? btw pcie port 75w + 150w 6pin pcie = 225w , i to je po standardu i odgovara ovome šta san ti prije napisa.

odakle Ti izvlaćiš informacije?

kad se kupuje novo napajanje bolje je zaokružit potrošnju na više ,da nebi bili u problemu dogodine ko kolega s gtx960 koji sad nije siguran dali će mu napajanje bit dovoljno.

Sori, ja nemam veze s elektrotehnikom, ali mali i brzi gugl mi otkriva da 6pinski konektor može isporučit 75w struje, što sa pci-e slotom koji isporučuje isto 75w struje čini zajedno oko 150w struje. Dakle, tvoja elektrotehnika i/ili matematika jednostavno ne štima kako je kolega gore rekao. 

Razumijem otočane, i sam živim na njemu, i žena mi je otočanka, ali uvjeren sam da se u otočkoj školi uČilo da postoji i slovo Č. Preupečatljivo pišeš i moram komentirat.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
nemam tvrdo ć na tipkovnici pa mi je nezgodno pisat tvrdo ć,.

standard jest 75w preko 6 pin i tu sam u krivu isprićavam se.
ali ćinjenica je da ide preko 6pin kabela koliko god treba kartici.
16 godina
odjavljen

150W je specifikacija snage za puni 8-pinski konektor. Dabre, TDP nije potrošnja.

16 godina
odjavljen
AMD Polaris

225W je vršno opterećenje. To nema veze s TDP-om koji ne samo da nije što i potrošnja, negko samo okvirna tipična generacije topline. Za razliku od vršnog opterećenja, TDP se nikad ne deklarira kao maksimum generirane topline, nego tipičan iznos.

Moj PC  
1 1 hvala 1
13 godina
Tonči kaže...

150W je specifikacija snage za puni 8-pinski konektor. Dabre, TDP nije potrošnja.

Dobro kolko ce na kraju trošit kad je 100 ili 99% rx 480 optrecena vise ili do 150w,dobro znam grafa nije jos izašla ali nakon svih tih izlaganja ti bi Tonči triba znat..otprilike naravno.

14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

gtx 960 na 1,6+ghz(unigine heaven/valey) jedva potegne 110w! giga wf2 oc!

sretno sa prodajom.. 

xfact
14 godina
Wayto XD kaže...

Dobro kolko ce na kraju trošit kad je 100 ili 99% rx 480 optrecena vise ili do 150w,dobro znam grafa nije jos izašla ali nakon svih tih izlaganja ti bi Tonči triba znat..otprilike naravno.

Bit će tebi ova Hexa 500W dosta, ne zamaraj se.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
17 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

ako je po proizvođaću tdp ćipa 150W , onda će ta kartica pri maks opterećenju koristit 150w + nekih 20w od rama + nekih 35-45w od regulacije, sve zbrojeno je oko 200-220w koliko kartica vuće s DC 12V s napajanja,to je jako jednostavna ćinjenica.

Kako će provuć 200-220W DC ako kartica ima jedan 6pin konektor a po specifikaciji je to 75W + 75W preko PCI Ex slota? 

Službeni TDP je 150W. Da je AMD mogao napisati neku manju brojku siguran sam da bi to i napravio. Znači RX480 pod full gasom disipira ili bi mogli reći generira 150W topline. Za dobiti tih 150W topline treba uložit minimum 150W snage u obliku električne energije. E sad, mislim da "AMDov" TDP vrijedi samo za čip, jer recimo prije su kod starijih serija kartica definirali "board power", ne i TDP. Ali, nisam siguran.

Velika vjerojatnost je da će nereferentne kartice uglavnom imati jedan 8pinski ili dva 6pinska konektora tako da će, uz veće clockove i eventualno napone, potrošnja vrlo lako ići preko 150W.

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

225W je vršno opterećenje. To nema veze s TDP-om koji ne samo da nije što i potrošnja, negko samo okvirna tipična generacije topline. Za razliku od vršnog opterećenja, TDP se nikad ne deklarira kao maksimum generirane topline, nego tipičan iznos.

znaci u prijevodu cip koji recimo trosi/ povuce 150w moze generirati 200w tdp-a

xfact
16 godina
odjavljen

Pa, kad kupuješ napajanje, uvijek ga dimenzioniraš po vršnim opterećenjima, nikako ne po TDP-u. TDP služi za kupovinu hladnjaka: ako ćeš kupovati after-market hladnjak, onda mu na kutiji piše: "up to 200W TDP" ili sl. TDP nije brojka za kupovanje napajanja. Napajanje kupiš veće od vršnog opterećenja, s time da paziš na to da su napajanja često deklarirana kao 80%, 70%... a imaš i jakost struje po railsima npr na 22A ili 30A, moraš pazit koliko imaš. Napajanja su pretvarači u istosmjernu, što znači koliko ćeš imati izmjenične za istosmjernu. Tako da nije cilj ni imati napajanje koje je deklarirano na 50%... cilj je imati 80 platinum da za 250W istosmjerne trebaš recimo 275W izmjenične (efikasnost oko 90%), s efikasnijim gubiš manje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2016 16:47 (Tonči).
9 godina
Tonči kaže...

koji ima 6 pinova + 2 mase samo premoštene tu na konektoru? (slika)

Tonči kaže...

225w tzv "vršna potrošnja" je ništa drugo nego worst case 100% load ćip (150W tdp jer je tdp od samog ćipa naveden ne od kompletne kartice)+ regulacija + ostalo,gledano s 12V DC, mora se gledat potrošnja s 12v voda za odredit kakvo napajanje treba, tdp je samo dio priće .

edit: sporo pišem

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2016 16:53 (dabar_solta_V2).
17 godina
odjavljen
AMD Polaris

http://wccftech.com/radeon-rx-480-reference-model-leak/

Evo i cijene za referentne. Koliko vidim nerereferentne 8GB će biti 300$ , kod nas valjda 300 eura + marža. Cijenu bu valjda padala vremenom, osim ako bude nestašica istih. Nereferntne 4 GB valda 250 eura + marža.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Polaris
Unlock the Power Within
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Polaris

No et, točno to :D. edit; nadam se da je slika pogrešna i da nisu ovo nabili cijene za referentne.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2016 17:07 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Polaris

my guess ; 480 4gb 2600-2700 kn, rx480 8 gb  3000kn..

xfact
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
Tonči kaže...

koji ima 6 pinova + 2 mase samo premoštene tu na konektoru? (slika)

Tonči kaže...

225w tzv "vršna potrošnja" je ništa drugo nego worst case 100% load ćip (150W tdp jer je tdp od samog ćipa naveden ne od kompletne kartice)+ regulacija + ostalo,gledano s 12V DC, mora se gledat potrošnja s 12v voda za odredit kakvo napajanje treba, tdp je samo dio priće .

edit: sporo pišem

Jesu, ali ti zaista trebaju ta dva uzemljenja. :) Ili se nadaš da kartica neće povući puno?

Evo ti jedno čČ malo i jedno veliko da možeš copy-paste gdje trebaš. Drži oba u clippboardu. :D 

16 godina
odjavljen

Američka cijena je bez poreza, onih 200 dolara. Naše su logično veće. U Hrvatskoj minimalno 250 eura, ali mora se i zaradit pa...

14 godina
AMD Polaris

Netko se dokopao referentne kartice i pogledao ispod haube.

Unlock the Power Within
Moj PC  
4 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Jesu, ali ti zaista trebaju ta dva uzemljenja. :)

Kad si već spominio, zašto trebaju? 

14 godina

Čekamo napokon da izbace testove, možda ih neko leak-a i prije nego NDA istekne. Što se tiče cijene koja bi mogla biti kod nas ona samo lagano raste, odnosno naša predviđanja .

9 godina
Uzemljenje ima s 3 voda od onih 6,ovo vise sluzi ko oznaka ,da idu uzemljenja ko odvojene zice s napajanja onda je druga stvar.
14 godina
neaktivan
AMD Polaris

mogli bi se lupat po glavi ovi koji su jeftino prodali 2xx i 3 xx i dali kartice u bescijenje. A mogli bi se lupat i oni koji ih nisu kupili za 1500 kn.smijesna cijena za r9 290 koji je duplo brzi od zelenih u toj cijeni po oglasnicima.

xfact
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Polaris

Znaci 8gb verzije za cca. 300€? Ipak uzimam 980Ti za 450€...

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
AMD Polaris

Dakle, mi ne znamo koliko kartice troše.

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Polaris

Ako ce 8 gb verzija doci 2300 kod nas to ce biti ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Čisto sumnjam, bar prvih mjeseci.

11 godina
neaktivan
AMD Polaris

Ja sigurno nebudem kupio prije 9-tog ili 10-og mjeseca. Em sto nemam sta igrat uopce preko ljeta, jedino Whitchera nisam probao, a za ove igre sto igram 280x odraduje super posao. I uopce nesumnjam da ce ju netko kupiti za par mjeseci za manje od soma kn za odlican 1080 gaming i za sve igre prakticki na high.

Druga stvar naravno cijene ce se dotada malo stabilizirati, u opce nekuzim ekipu koja ide u hitnu prodaju svojih kartica za da kupe ono za sto nisu ni dosle prave recenzije a niti se prava cijena nezna...hh

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2016 20:35 (Haremzg).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Znaci 8gb verzije za cca. 300€? Ipak uzimam 980Ti za 450€...

Navodno po toj cijeni one super klokabilne.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice