AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 650.846
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
4mal kaže...

Na kojim postavkama rokash 4k meni max out ali aa off i motion blur off jer ga mrzim ide oko 70-ak tj igrivo je ali radi 30hz plafona

I dolazi do refresh loadnja slike malo je primjetno ali ne smeta ..npr kad se kreces ravno nema problema. Cime normalno upravljas likom dolazi do toga...

Sto je bolje od trganja ekrana ili frame dropova no i to ce se rijesit 

Sa active dp1.2 to hdmi 2.0 adapteru ;-)

ovo u postavke na kojima igram na 1440p i na koji sam probao na 4k. dakle samo sam rezoluciju mijenjao sve ostalo isto.

12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Jel netko isprobao na 4K GTA V, sve max. postavke jedino MSAA off koliko FPS-a dobijete s grafom ranga 390x? Ja sam trenutno upao u neko razmisljanje da uzmem 4790k, jos jednu 390 za CF i 4K TV/monitor, ovisi sto mi se bolje isplati, al me za pocetak zanima kakva je situacija sa single GPU tog ranga.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
toxic kaže...

Po tome nije niti gtx 980ti okey... evo upravo sam stavio 4k na cod black ops3 i lik mi opali 7gb vrama samo tako..

Zato kupiš TitanX u SLI pa te ne brine VRAM ni s 12GB, a brzine imaš sasvim dovoljno. :)

12 godina
Ili pricekas paf mjeseci pa uzmes grafu koja ima perfomanse sli titanx i jos vise memorije ☺
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...
toxic kaže...

Po tome nije niti gtx 980ti okey... evo upravo sam stavio 4k na cod black ops3 i lik mi opali 7gb vrama samo tako..

Zato kupiš TitanX u SLI pa te ne brine VRAM ni s 12GB, a brzine imaš sasvim dovoljno. :)

pa ako imaš love ovo je prava stvar.. no uvijek ce biti ali.

kada za par mjeseci izade nova serija pa ces se mozda lupat po glavi a mozda neces.

1440p je trenutno najbolje sto je mozes imati, 4k gaming je jos uvijek previše za 95% populacije

16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Ili pricekas paf mjeseci pa uzmes grafu koja ima perfomanse sli titanx i jos vise memorije ☺

VRAM neće ići puno više na non-Titanima; max 8GB za iduću generaciju. 16GB ostaje rezerviran za Titan.

17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Žalosno je da se proizvođači grafikanera a time i kupci moraju prilagođavati PS 4 i njegovih 8 GB dijeljive memorije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

opet rasprave koliko je vrama dovoljno? 4gb je sasvim dovoljno? 

sjecam se kad je bilo i 512mb, pa 1gb, pa 2gb i sad je kao 4gb :)

samo se granice pomicu svake ~2g..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...
picajzla0707 kaže...

VRAM neće ići puno više na non-Titanima; max 8GB za iduću generaciju. 16GB ostaje rezerviran za Titan.

na titana sljedeće genracije sam i mislio - čini se da će imati snage kao dva titanx u jednom čipu i 16 gb memorije, pa iako mislim da cijena neće biti kao sadašnjem titanx-u, sigurno će biti puno manja nego dva titanx-a

dakle, puno bolja opcija za kupovinu, a nije vremenski toliko daleko za pričekat

15 godina
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...
picajzla0707 kaže...

na titana sljedeće genracije sam i mislio - čini se da će imati snage kao dva titanx u jednom čipu i 16 gb memorije, pa iako mislim da cijena neće biti kao sadašnjem titanx-u, sigurno će biti puno manja nego dva titanx-a

dakle, puno bolja opcija za kupovinu, a nije vremenski toliko daleko za pričekat

iz generacije u generaciju cijena je sve veca, pa ce tako i sljedecoj generaciji gpu-a cijena biti veca

http://postimg.org/image/66ddp72db/
12 godina
zagy15061984 kaže...

iz generacije u generaciju cijena je sve veca, pa ce tako i sljedecoj generaciji gpu-a cijena biti veca

vjerujem da hoće, ali u ovoj bi generaciji skok u perfomansama stvarno trebao biti popriličan, sigurno značajno veći nego skok u cijeni

14 godina

Skok bi trebao bit osjetan ali siguran sam da će oni (Nvidia i AMD) to dozirati jer nam trebaju nešto prodavati i slijedeće godine tako da za 2000kn ne vjerujem da ćemo dobiti bržu karticu od sadašnje R9 390 koja je nekih 35% ispred R9 380X ili 280X. Dakle, ne vjerujem u dramatičan skok za iste pare. Za 12 000kn kontam mda će bit super brza grafa ali za narod nekako sumnjam.

12 godina
neaktivan
Fanu kaže...

opet rasprave koliko je vrama dovoljno? 4gb je sasvim dovoljno? 

sjecam se kad je bilo i 512mb, pa 1gb, pa 2gb i sad je kao 4gb :)

samo se granice pomicu svake ~2g..

Pa ovisi o napretku igara, normalno. GTA IV je tesko mogla povuci preko gige na max postavkama, a sad mi GTA V na maxu zna povuci 4600-4800 megabajta...

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
16 godina
odjavljen
zagy15061984 kaže...
picajzla0707 kaže...

To jednostavno nije točno. Ranije smo raspravljali o cijenama i objavljene su cijene po generacijama unazad 15 godina. Cijene su skakale krajem tisućljeća, sredinom proteklog desetljeća i ovih godina, izlaskom Titan serije u seriji 700. Otprilike svakih 5 godina imamo skok u cijeni koji se dobrim dijelom poklapa i s inflacijom i razvojem tržišta. $500 1999 godine nije isto što i $500 danas, dapače, puno je bilo više.

itomic009 kaže...

Skok bi trebao bit osjetan ali siguran sam da će oni (Nvidia i AMD) to dozirati jer nam trebaju nešto prodavati i slijedeće godine tako da za 2000kn ne vjerujem da ćemo dobiti bržu karticu od sadašnje R9 390 koja je nekih 35% ispred R9 380X ili 280X. Dakle, ne vjerujem u dramatičan skok za iste pare. Za 12 000kn kontam mda će bit super brza grafa ali za narod nekako sumnjam.

Teorije zavjere ostavite za dječiji vrtić .

Cijene rastu kad je a) R&D skup b) nema konkurencije.

Cijene su prošle godine bile blago više zato što je 28nm već predugo bazna tehnologija i R&D nove generacije je bio iznimno skup, pogotovo za AMD koji je ulagao i u novi GCN i u HBM, ali i razvoj Mantlea te iduće generacije. NVidia cijenu Titana drži od početka istu: ekskluzivna kartica za ekskluzivan dio tržišta na finoj udaljenosti od konzumentskih 780/980/xxxTi i Quadro serije. Na idealnom je mjestu za to. AMD je FuryX cijenio sasvim pristojnih $650 jer je proizvodnja kao i za 980Ti bila jako skupa.

Razvoj boljeg proizvoda na istom proizvodnom procesu je skup. Iduće godine ćemo dobiti 14/16nm FinFET čipove, HBM i sl. i cijene će biti niže za relativne performanse i proizvode, ali i AMD i NVidia moraju zadržati cijene koliko god mogu visoko kako bi isplatili ogromna ulaganja ove godine. Istovremeno, manji proizvodni proces omogućit će niže cijene. Vjerojatno će i slabiji čipovi biti neproporcionalno jeftiniji nego današnji istog ranga. No, već iduće godine (2017.-2018.) imamo "tock" i barem jedan refresh na istom 14/16nm procesu jer ni AMD ni NVidia nemaju tehnologiju kao Intel i nemaju šanse 2017. ponuditi 10nm. Moguće je čak i da Volta i AMD-ov ekvivalent budu i dalje na 14/16nm.

Nema kalkuliranja na duge staze: maksimalno što se mogu "suzdržati" je do izlaza konkurencije, no obje kompanije moraju ići na brže i bolje. Primjer je i Intel: iako se ne trse lomiti jer AMD nije opasan, imaju velike padove u prodaji jer ni sami ne inoviraju. Od Broadwella su skoro potpuno odustali jer je bio "meh" čip. Bolji SkyLake smo dobili gotovo odmah da bi Intel spasio prodaju.

17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Baš to, cijene ovise o dolaru. Kada je dolar bio 735 kn hardver je bio skuplji nego danas. Kada je pao na 500 kn uživali smo. Sada je opet visok pa nam je i skupo. Par najnabrijanijih kartica i tako ne treba uzimati u obzir.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa da, eno, dolar je bio ispod 6kn dosta vremena, sad kad je kao euro, lupa po džepu žestoko, a cijene u eurima (koje mi dobijemo) ionako su više pa se sve to skupi. Npr. 5960X koji u nas košta 9-10 tisuća kuna, nekoć je (stari model) koštao oko 7. Razlika je ogromna.

A onda tome dodajmo što sam rekao: skupu generaciju zbog stagnacije tehnološkog procesa i imamo situaciju da su cijene kartica srednje klase istovjetne onima koje smo nekoć plaćali za višu razinu.

17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

2001. sam patio Gforce 4 MX koja je u stvari bila overklokirana geforce 2, znači kartica stara dvije generacije 1200 kn, a tada je prosječna plaća bila cc 3600 kn dok je danas 6,600 kn. Znaći ta zastarjela početna gamerska grafa me koštala trećinu plaće dok danas za trećinu plaće možeš kupiti dobru grafu iz srednjeg razreda. Prije par godina je situacija bila i daleko bolja. Nema mjesta kukanju , pogotovo uz ovako razvijeno tržište novih i polovnih komponenata. Tada sam kupio Athlon XP 2000, neku mBO sa SIS chipsetom, 512 mb rama, 256 GB HD, DVD RW, kućište sa šroteks napajanje, LD 17" CRT i GF 4 MX nekih 6.500 kn i to je bila srednja žalost od kompa osim što je monitor bio solidan. Znači skoro dvije prosječne plaće a danas za 13 000 kn što je ekvivalent u plaći kupiš zvijerčinu makar je dolar porastao.

edit.

6.600 je prosjek za Zagreb

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2015 20:36 (XXX).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
XXX kaže...

2001. sam patio Gforce 4 MX koja je u stvari bila overklokirana geforce 2, znači kartica stara dvije generacije 1200 kn, a tada je prosječna plaća bila cc 3600 kn dok je danas 6,600 kn. Znaći ta zastarjela početna gamerska grafa me koštala trećinu plaće dok danas za trećinu plaće možeš kupiti dobru grafu iz srednjeg razreda. Prije par godina je situacija bila i daleko bolja. Nema mjesta kukanju , pogotovo uz ovako razvijeno tržište novih i polovnih komponenata. Tada sam kupio Athlon XP 2000, neku mBO sa SIS chipsetom, 512 mb rama, 256 GB HD, DVD RW, kućište sa šroteks napajanje, LD 17" CRT i GF 4 MX nekih 6.500 kn i to je bila srednja žalost od kompa osim što je monitor bio solidan. Znači skoro dvije prosječne plaće a danas za 13 000 kn što je ekvivalent u plaći kupiš zvijerčinu makar je dolar porastao.

Mali ispravak, prosječna plaća u RH je 5700kn a ne 6600kn ali inače si u pravu :)

17 godina
sokios kaže...
XXX kaže...

Mali ispravak, prosječna plaća u RH je 5700kn a ne 6600kn ali inače si u pravu :)

Neto ili bruto?

17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Neto. Koliko pamtim tada je prosjek za Zagreb bio neto nekih 4200 kn tako da sam malo pretjerao ali u biti to su ti omjeri.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2015 20:42 (XXX).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
toxic kaže...
sokios kaže...
XXX kaže...

Neto ili bruto?

Neto naravno!

http://www.vecernji.hr/hrvatska/prosjecna-neto-placa-za-rujan-5640-kuna-1039472

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

bulaznite svi od reda prosjecna placa je max 4500 kn za SSS a 5000-6500 VSS-VŠS a to se radi o drzavnoj plachi

dok ako si sljaker koji radi 7 dana tj. dobije max 3k ok to je za Zagreb vec nekih  7 god.  sto je sramotno za clanicu

EU jer su nameti sve veci a to najvise znam mi koji ne zivimo vise sa starcima ili imam svoju obitelj

zato mladi i idu van ako im je to mogce ok , sad smo to rijesili EOD.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2015 21:24 (4mal).
Moj PC  
4 0 hvala 3
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Smiri živce. Statistika je tu, ako netko bulazni onda je to onaj tko izbacuje službene podatke. Što se mene tiče i moje okoline ne vidim u tim podacima ništa lažno ili senzacionalno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
XXX kaže...

Smiri živce. Statistika je tu, ako netko bulazni onda je to onaj tko izbacuje službene podatke. Što se mene tiče i moje okoline ne vidim u tim podacima ništa lažno ili senzacionalno.

Zabrazdili smo debelo u OT, ali poanta je da si u pravu za solidan komp 2001 je trebalo 6500kn (što je bilo 1.5 prosječne plaće) a danas bi to bilo oko cca 8000kn tako da su ti omjeri isti bilo u hrvatskim primanjima ili stranim. Jednom amerikancu 1000$ nije bilo isto 2001 i danas 15 godina kasnije. To se zove inflacija i to je normalna stvar. Druga stvar je što bi mi svi voljeli da možemo kupiti hi-end grafu za 1500kn kao prije 10 godina.

13 godina
XXX kaže...

Mal je apsolutno u pravu... Ovo što ti navodiš je srednja vrijednost, ne prosječna plaća...Laički, srednju vrijednost dižu tajkuni i jebivjetri, a prosječna plaća se računa sa standardnom devijacijom...Inače moj bivši profa T. Milun je izračunao prosječnu plaću i bila je oko 3 ,500, po regijama i manje(imate članak u slobodnoj dalmaciji)... Inače, idioti na TV u usprkos dopisima još nisu u stanju ispraviti to...

Vrlo vjerovatno, ne žele...Manje poražavajuće zvuči...

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2015 21:56 (DarthMarkus).
17 godina

ja sam smiren u potpusnosti samo govorim isto kao i ti iz svog iskustva i okoline u kojoj se krecem

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2015 21:57 (4mal).
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Pa OK, srednja vrijednost tada i danas...i onda se gledala srednja vrijednost.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

da ali danas je punoooo manja nego onda ako se gleda globalno

stvarno ostisli mo u krasan rac sa temom ...

lupaj TD kolko oces jer nisi u pravu baj baj 

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2015 22:11 (4mal).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Nego da malo vratimo temu u pravcu, planira li se izlazak još koje kartice iz serije 3 u Europi (npr 370X) ili čekao novu seriju. Vidim da je R7 370X izašla za azijska tržišta.

17 godina
odjavljen
4mal kaže...

da ali danas je punoooo manja nego onda ako se gleda globalno

stvarno ostisli mo u krasan rac sa temom ...

lupaj TD kolko oces jer nisi u pravu baj baj 

Gdje nisam u pravu? Što se lupanja TD tiče vjerujem da i tu netko može izvuči statistiku , wink.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice