AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 632.048
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon R9 300 Series
Naguljizov kaže...
ansha kaže...

Aha, za te novce uzmes Gigabyte 980Ti G1 i ostane ti 300kn...

R9 290x CF i ostane ti 500 kn :)

Ne znam zasto si ti tako zapeo za taj CF. Vec si u startu na gubitku jer ces dati duplu cijenu, al nikad neces dobiti duple performanse. Znaci za 100% visu cijenu ces dobiti eventualno 70% +/- 10% vise performanse. Gdje je tu isplativost? I onda jos da ne govorim o napajanju koje ti treba, pa jos i kakvu toplinu stvaraju dvije 290X. Jednostavno uzmes 980Ti ili FuryX i imas single gpu isti ili cak jaci od ovog CF-a, a treba ti slabije napajanje i proizvodi puno manje topline...

CF se jedino isplati ako vec imas jednu grafu doma i zelis povecati performanse. Tak cu ja vjerojatno kroz par mjeseci uzeti jos jednu 390 pa, nadam se, mogu zaigrati i na 4K. Ohrabruje me cinjenica da sam citao da se 390-tke odlicno scaleaju u CF-u.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 14:03 (GamerX9).
15 godina
protjeran
koorpa kaže...

pa ansha, kad već pitaš, mogu ti iz prve ruke reći  jer imam 2 280x i ljetos sam se uredno igrao witchera, u neklimatiziranom prostoru, a sve na zračnom hlađenju.

Jos mi reci da je bila i grobna tisina  

Jesi to igrao Witchera prije nego je dosla podrska za crossfire?

14 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...
Naguljizov kaže...
ansha kaže...

Aha, za te novce uzmes Gigabyte 980Ti G1 i ostane ti 300kn...

R9 290x CF i ostane ti 500 kn :)

Ne znam zasto si ti tako zapeo za taj CF. Vec si u startu na gubitku jer ces dati duplu cijenu, al nikad neces dobiti duple performanse. Znaci za 100% visu cijenu ces dobiti eventualno 70% +/- 10% vise performanse. Gdje je tu isplativost? I onda jos da ne govorim o napajanju koje ti treba, pa jos i kakvu toplinu stvaraju dvije 290X. Jednostavno uzmes 980Ti ili FuryX i imas single gpu isti ili cak jaci od ovog CF-a, a treba ti slabije napajanje i proizvodi puno manje topline...

CF se jedino isplati ako vec imas jednu grafu doma i zelis povecati performanse. Tak cu ja vjerojatno kroz par mjeseci uzeti jos jednu 390 pa, nadam se, mogu zaigrati i na 4K. Ohrabruje me cinjenica da sam citao da se 390-tke odlicno scaleaju u CF-u.

Molim te objasni kako duplu cijenu?290x cf duplo skuplja od fury x ili 980ti G1?? ako jedna 290x dodje cca 2600 kn ? Koje ti to cjenike gledas da mi je samo znati.

I kako male performanse ako po svim bechmarkima ova kombinacija tuče i titan x od 8500 kn? jedna od kombinacija koja nadjačava ove performanse ovog cf je 980 u SLI-u ,cijena prava sitnica cca 10000 kn ,naspram 5200 kn uloženo . 

http://www.babeltechreviews.com/titan-x-vs-290x-crossfire-vs-gtx-980-sli/view-all/

12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Ajde sad iskreno, jesi ulozio barem 10 sekundi da procitas ovo sto sam napisao ili dalje slijepo tupis po svome? 

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ansha kaže...
koorpa kaže...

pa ansha, kad već pitaš, mogu ti iz prve ruke reći  jer imam 2 280x i ljetos sam se uredno igrao witchera, u neklimatiziranom prostoru, a sve na zračnom hlađenju.

Jos mi reci da je bila i grobna tisina  

Jesi to igrao Witchera prije nego je dosla podrska za crossfire?

pa naravno da nije bila grobna tisina  

delte se fino cuju i na 30%. ne, taman je bila beta s podrškom za witchera. imao sam snimljen jedan video kad sam imao 3 280x u jednom kucistu, ali ne mogu ga nigdje naci, steta. 940W vuklo iz zida, eee, to su bili dani.

i7 power!
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 21:18 (koorpa).
12 godina
Naguljizov kaže...
Molim te objasni kako duplu cijenu?290x cf duplo skuplja od fury x ili 980ti G1?? ako jedna 290x dodje cca 2600 kn ? Koje ti to cjenike gledas da mi je samo znati.

I kako male performanse ako po svim bechmarkima ova kombinacija tuče i titan x od 8500 kn? jedna od kombinacija koja nadjačava ove performanse ovog cf je 980 u SLI-u ,cijena prava sitnica cca 10000 kn ,naspram 5200 kn uloženo . 

http://www.babeltechreviews.com/titan-x-vs-290x-crossfire-vs-gtx-980-sli/view-all/

pa dupla cijena s obzirom da kupujes 2 kartice umjesto jedne 290x

dakle kupujes 2 kartice a nemas duplo vece performanse - ali zato imas dvostruku potrosnju struje (vjerujem da ti malo to znaci ako ti starci placaju racune) i onda ti racuni istope onu razliku od 500kn naspram kupovine jedne jace kartice

+ ne podrzavaju sve igre SLI/Crossfire, a i ako podrzavaju nije zajamceno da sve radi kako treba

po meni je uvijek bolje prodati trenutnu karticu i uloziti u jednu jacu umjesto kupovati jos jednu karticu i onda gledati kako to ugurati u kuciste i da sve bude normalno provjetreno 

14 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...

Ajde sad iskreno, jesi ulozio barem 10 sekundi da procitas ovo sto sam napisao ili dalje slijepo tupis po svome? 

Jesam ,ne stoji da je dupla cijena od fury i 980, drugo,niko ne gejna duple performanse vec za ulozeno dobiveno mogu vise dobiti za manje para kao u ovom konkretnom slucaju o kojem smo raspravljali . To što proizvodi više toplina je manje bitna stvar u cijeloj toj priči . 

Hoće li on više struje trošiti isto tako . Ja s ovom konfom cu gejmat mozda 1-2 sata dnevno a ne rudariti bitcoin/litecoin 24/7 pa da o tom moram brinuti ,hoće li doći 500 kn ili 1300kn struje,ostatak dana kad se komp koristi za surfanje,jedna grafa ionako ode u sleep. Ono što smo još nešto bili govorili u ovoj temi da na 1080p te grafe nece raditi na full loadu ,nema takvog gejma .

Ako uspoređujemo ovaj cf sa single gpu gtx980 kao što jesmo u ovom postu,dosta je jeftinija opcija ,a ta 980 nemoze sama gurati nikakav 4k ,dok dvije  290x cf može ,znaći za manje ili isto novaca, birati može li nešto gurat 4 ili ne? Zasto nebih uzeo 4k opciju?

r9 390 su isto brutalne grafe,gdje i ako uzimas drugu za cf ,vuce druge stvari,bolji monitor/i s vecom rezolucijom za 4k da dobijes nesto vise od 1080p ili 1440p,gdje onda opet takva oprema košta kao suho zlato ,sve to vuće na svoje .

Ali za one do 1440p ili 1080p ,ovo je top top i za 144hz monitore

Najveci problem što neki gejmovi nemaju podršku za cf/sli ali s vrmenom ,vjerujem da ce se to kroz neke update-e i to promjeniti.

14 godina
neaktivan
Fanu kaže...
Naguljizov kaže...

pa dupla cijena s obzirom da kupujes 2 kartice umjesto jedne 290x

dakle kupujes 2 kartice a nemas duplo vece performanse - ali zato imas dvostruku potrosnju struje (vjerujem da ti malo to znaci ako ti starci placaju racune) i onda ti racuni istope onu razliku od 500kn naspram kupovine jedne jace kartice

+ ne podrzavaju sve igre SLI/Crossfire, a i ako podrzavaju nije zajamceno da sve radi kako treba

po meni je uvijek bolje prodati trenutnu karticu i uloziti u jednu jacu umjesto kupovati jos jednu karticu i onda gledati kako to ugurati u kuciste i da sve bude normalno provjetreno 

Pročitaj sve što smo raspravljali prije nego li stavis komentar ,kupujem onoliko 290x koliko treba, a cijenovno opet povoljnije od jedne 980 ili fury x a imam bolje fps,što ti to govori' da je to lošiji deal ili bolji?

Po tvojoj logici ,bolje dati za titan x od 8500 kn ili dvije 980ti sli 10000 kn nego 5200kn ,koliko dodje 290 cf za iste ili bolje performanse.

Čujes ako imaš love za bacanje tj starci ti mogu to prijuštiti ,onda da,zasto ne.

p.s.

nitko meni ne plača struju a ni ostale režije,kredite,kompove,izlete i sl.već sam samcat ,zato mogu govoriti o tome za razliku od nekih.

Imao sam i 7990 6gb,cf 280x,cf 7850,2x 5970 cf,cpu extreme editione i sl. itd itd..probao,testao pa mogu govoriti o tome iz prve ruke a ne copy paste odnekle 

12 godina
Naguljizov kaže...

Jesam ,ne stoji da je dupla cijena od fury i 980, drugo,niko ne gejna duple performanse vec za ulozeno dobiveno mogu vise dobiti za manje para kao u ovom konkretnom slucaju o kojem smo raspravljali . To što proizvodi više toplina je manje bitna stvar u cijeloj toj priči . 

Hoće li on više struje trošiti isto tako . Ja s ovom konfom cu gejmat mozda 1-2 sata dnevno a ne rudariti bitcoin/litecoin 24/7 pa da o tom moram brinuti ,hoće li doći 500 kn ili 1300kn struje,ostatak dana kad se komp koristi za surfanje,jedna grafa ionako ode u sleep. Ono što smo još nešto bili govorili u ovoj temi da na 1080p te grafe nece raditi na full loadu ,nema takvog gejma .

Ako uspoređujemo ovaj cf sa single gpu gtx980 kao što jesmo u ovom postu,dosta je jeftinija opcija ,a ta 980 nemoze sama gurati nikakav 4k ,dok dvije  290x cf može ,znaći za manje ili isto novaca, birati može li nešto gurat 4 ili ne? Zasto nebih uzeo 4k opciju?

r9 390 su isto brutalne grafe,gdje i ako uzimas drugu za cf ,vuce druge stvari,bolji monitor/i s vecom rezolucijom za 4k da dobijes nesto vise od 1080p ili 1440p,gdje onda opet takva oprema košta kao suho zlato ,sve to vuće na svoje .

Ali za one do 1440p ili 1080p ,ovo je top top i za 144hz monitore

Najveci problem što neki gejmovi nemaju podršku za cf/sli ali s vrmenom ,vjerujem da ce se to kroz neke update-e i to promjeniti.

ako vec imas novaca za 4K monitor, onda ces imati i za dobru graficku

btw sta znaci da 980 ne moze gurati 4K? zasto dvije 290x u CF mogu?

i ako gejmas na 1440/1080p vec ima kartica koje to odradjuju bez problema, tipa GTX970 ili R9 390 

btw SLI i CF su vec 7+g na trzistu - nekako sumnjam da ce se buducim updejtima odjednom poboljsati situacija..

a to da je toplina nebitna u CF/SLI sustavima, moze biti samo tebi..

Naguljizov kaže...

Pročitaj sve što smo raspravljali prije nego li stavis komentar ,kupujem onoliko 290x koliko treba, a cijenovno opet povoljnije od jedne 980 ili fury x a imam bolje fps,što ti to govori' da je to lošiji deal ili bolji?

Po tvojoj logici ,bolje dati za titan x od 8500 kn ili dvije 980ti sli 10000 kn nego 5200kn ,koliko dodje 290 cf za iste ili bolje performanse.

Čujes ako imaš love za bacanje tj starci ti mogu to prijuštiti ,onda da,zasto ne.

p.s.

nitko meni ne plača struju a ni ostale režije,kredite,kompove,izlete i sl.već sam samcat ,zato mogu govoriti o tome za razliku od nekih.

Imao sam i 7990 6gb,cf 280x,cf 7850,2x 5970 cf,cpu extreme editione i sl. itd itd..probao,testao pa mogu govoriti o tome iz prve ruke a ne copy paste odnekle 

e kul, znaci potrosio si hrpetinu para na graficke dosad i to vecinom bespotrebno lel

i mani se moje logike, kad ocito ne kontas ni sta ti pokusavam reci

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 15:41 (Fanu).
14 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Nemas ti pojma tko ti glavu nosi a kamol da bi pricao o ovakvim temama. Drz se ti gameboya i tetrisa jer i nisi za sto drugo.

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Fanu je podivljao od kad je uzeo nvidiju...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 18:56 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...

Ne znam zasto si ti tako zapeo za taj CF. Vec si u startu na gubitku jer ces dati duplu cijenu, al nikad neces dobiti duple performanse. Znaci za 100% visu cijenu ces dobiti eventualno 70% +/- 10% vise performanse.

Gledao sam par bencheva i FuryX scale radi 99% sad to nisu bili svi naslovi ali opet velika prednost HBM memorije a svi uspijesno sakrivaju te testove jer je oduvala u SLI/CF kategoriji 980ti 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Imam 5820k na 4.25 ghz i 2 r9 290x na 1100 mhz koje pogone 4k monitor. Napajanje od 850w gura cijelu konfu. Maknuo sam staklo na bočnoj stranici i ventilatori su postavljeni tak da vrući zrak izlazi kroz tu rupu van. Donja mi se više grije jer je hladnjak na njoj lošiji. Grafe drže frekvenciju bez problema ( na 26 celzijusa u sobi najviša temperatura je 92 celzijusa i proporcionalno se smanjuje sa padom temperature u sobi ). Inače, temperature su ovakve zbog 4k rezolucije jer ona grafulje pošteno izmuči. Ove dvije koštaju manje od gtx980 ti ili r9 fury x, a redovno ih dobivaju na testovima. Ovo nisam napisao zbog e-penisa, već zato jer mi je dosta da neki pljuju po AMD-u i baljezgaju često bezveze. Da, griju se više i troše više, ali za cijenu su best buy ( ako se ova kategorija uopće može koristiti ovdje ). Crossfire ima ok podršku, jedino mi je žao kaj Wolfenstein nema podršku za njega ( nema ni za sli ).

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 19:19 (ipetrovs).
Moj PC  
6 0 hvala 1
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

bravo i tko recimo nema prostora moze x kombat sa obicnom i nano jersu iste arhitekture 

iskreno 295x2 jos uvijek zvijer dok ne dojde fury x2

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 19:19 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Pa ako je 290X CF toliko dobar buy onda 390 CF mora biti jos bolji, jer je jedna 390 u testovima jaca od jedne 290X. 390 u CF-u ima bolji scaling i jos k tome 390 ima manji TDP, a cjenovno su tu negdje... 390 je refreshana graficka, ne kazem novi cip, ali ipak, novija je i 16GB dobro dodje kod 4K naspram 8 kod 290X, s obzirom da neke igre dosta potegnu u toj rezi (meni na 1080p neke znaju doci i do blizu 5 GB).

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 19:48 (GamerX9).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

290x i 390x su isti čip, osim šta se 390x nešto sitno manje grije, manje troši i radi tvornički na nešto višoj frekvenciji i možda se overclocka nešto sitno više. Skaliranje je potpuno isto, a memorija se u crossu ne zbraja ( možda u dx12 ).

14 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...

Pa ako je 290X CF toliko dobar buy onda 390 CF mora biti jos bolji, jer je jedna 390 u testovima jaca od jedne 290X. 390 u CF-u ima bolji scaling i jos k tome 390 ima manji TDP, a cjenovno su tu negdje... 390 je refreshana graficka, ne kazem novi cip, ali ipak, novija je i 16GB dobro dodje kod 4K naspram 8 kod 290X, s obzirom da neke igre dosta potegnu u toj rezi (meni na 1080p neke znaju doci i do blizu 5 GB).

Koje igre vuku na 1080p preko 4gb?

16 godina
GamerX9 kaže...

novija je i 16GB dobro dodje kod 4K naspram 8 kod 290X, s obzirom da neke igre dosta potegnu u toj rezi (meni na 1080p neke znaju doci i do blizu 5 GB).

ne zbraja se memorija kod cf

kradem mine iz minskog polja
12 godina
neaktivan
axos kaže...
GamerX9 kaže...

Koje igre vuku na 1080p preko 4gb?

GTA V na maxu po GPU-Z povuce 4800mb, FC4, Watch_Dogs i Ryse povuku do 3900, ovisi od igre do igre...

dery kaže...
GamerX9 kaže...

novija je i 16GB dobro dodje kod 4K naspram 8 kod 290X, s obzirom da neke igre dosta potegnu u toj rezi (meni na 1080p neke znaju doci i do blizu 5 GB).

ne zbraja se memorija kod cf

My bad, gledao sam pred par dana video o DX12 i stackanju memorije i zaboravio sam da se u trenutnom stanju jos uvijek ne stacka. 

16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

zanimljivo da još nisu sredili cf u far cry4, nvidia ima dobru podršku  vidi

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dery kaže...

zanimljivo da još nisu sredili cf u far cry4, nvidia ima dobru podršku  vidi

ja koliko sam procitao na OCN da je cf za FC4 sredjen, mislim neinteresu je me cf bas al sam naletio na taj podatak

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

koju pushionu je asus složio s novim trostrukim strix hladnjakom

katastrofa od hlađenja, potrošnje i buke, a tako dobro izgleda

evo usporedni test preko nekoliko 390/390x grafa

http://www.computerbase.de/2015-10/neun-radeon-r9-390-x-partnerkarten-test/

buka buka
temperatura temperatura
potrošnja potrošnja
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Bez puno mozganja ispadne da je PowerColor najbolji izbor, jos kad bi imao 3 god gare gdje bi mu kraj bio 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
AMD Radeon R9 300 Series

LOL, jedva cekam sada fanboy-e da dodu s pricom ali ASUS....i meni najdraza je firma al ga znaju usrat.Powercolor je daleko isplatljivi a ispade i daleko bolji :S

Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
Igormaric kaže...

LOL, jedva cekam sada fanboy-e da dodu s pricom ali ASUS....i meni najdraza je firma al ga znaju usrat.Powercolor je daleko isplatljivi a ispade i daleko bolji :S

heheheh većina asus fanboya će se složit da nisu niti trebali prelaziti na strixx već ostavit dcu2 sa prošle serije i možda je malo unaprijediti...ovako su sve dobro ostavili isključivo na matrix modelima koji su op!a kad smo već kod fanboya jer ti to slučajno imaš Powercolor a najdraza ti je firma Asus!?

The Time is always righT
14 godina
neaktivan

A gle , sve je to diskutabilno ,ne branim nikog ,ali od marke do marke razlika u istom modelu grafe,primjerice r9 380 moze doci i do 600-700 kn razlike od one najjeftinije do najskuplje (1600-2200) gtx 980 cak do 1000kn ,sve zbog coolinga,marzi,dodatni shema i sl.

Sad, da li se sad stvarno isplati za nesto tisu grafu dati par 100 kn više ,neznam,ja bi radije uzeo onda r9 390 za iste novce cca 2250 kn nego tisu ili nabrijaniju 380-ku .

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2015 16:54 (Naguljizov).
14 godina
neaktivan
Eto, da se i ja pohvalim. Napokon piknuo asusicu r9 390 strix na njusci za 2700. Potpuno nova, bas mi je uletilo :D
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
9 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
Eto, da se i ja pohvalim. Napokon piknuo asusicu r9 390 strix na njusci za 2700. Potpuno nova, bas mi je uletilo :D

Jel tekuci dusik u paketu bio, da se drzi temp. ispod 90? Salim se, dobar ulov. 

14 godina
neaktivan
Ma joj, kakva god bila bit ce bolja od r9 270 :D
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Da se i ja malo pohvalim .

Moj PC  
14 0 hvala 0